Ο χρυσός φιόγκος, γεμάτος χιλιάδες παγιέτες, έπαιζε εκτυφλωτικά παιχνίδια με τις αχτίδες του ήλιου. Το λευκό one shoulder, ολόσωμο μαγιό που σχεδίασε ο βραζιλιάνος designer Guilherme Vieira για την Clube Rossa Couture δημιουργούσε εντυπωσιακή αντίθεση με το μαύρο ύφασμα της ξύλινης χειροποίητης σεζ λονγκ. Παρατήρησα ότι ο «παιχνιδιάρικος» golden bow στο σημείο ακριβώς που το bathing suite σχημάτιζε ένα μικρό ντραπέ είχε γεμίσει με σταγόνες από Dom Pérignon Rosé 2003, του 1,5 λίτρου. Η ζέστη έκανε τους περισσότερους από τους προσκεκλημένους του κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι, στο πολυτελές του mansion στη Σαντορίνη, να έχουν βρει καταφύγιο κάτω από τις ομπρέλες. Ακολούθησα το παράδειγμά τους. Εβγαλα από την τσάντα το βιβλίο του Ντόναλντ Τραμπ. Ο αμερικανός μεγιστάνας του real estate και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ μέσα από τις πυκνογραμμένες σελίδες του συμβουλεύει όλους αυτούς τους… πτωχούς, ονειροπαρμένους της γης «πώς να γίνουν πλούσιοι». Είμαι σίγουρη ότι ο αλαζόνας δισεκατομμυριούχος, της «φανταχτερής» προεκλογικής καμπάνιας και των σεξιστικών σχολίων, θα συγγράψει σύντομα κάποιο βιβλίο για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Ο εκκεντρικός υποψήφιος με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει δηλώσει άλλωστε ότι «Η Ελλάδα δεν έχει σωτηρία». Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον real estate magnate, υποστηρίζει ότι η δήλωσή του αυτή δημιούργησε μάλλον κακή εντύπωση στους έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες φίλους του. Ο Mr. Τραμπ έχει κερδίσει αρκετές φορές χρήματα από επιφανείς συμπατριώτες μας. Ο χρυσός ουρανοξύστης του στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν φιλοξενεί συχνά έλληνες ισχυρούς του χρήματος.
Η ινκόγκνιτο επίσκεψη Μίλερ, ο Τζορτζ και η Μαντόνα

Η σκέψη μου ταξιδεύει στην Αθήνα μερικά 24ωρα πριν. Ο Τόμας Μίλερ και η σύζυγός του απολαμβάνουν το φαγητό τους στο always classic εστιατόριο «Daphne» στην περιοχή της Πλάκας. Σκέφθηκα να ρωτήσω τον πρώην αμερικανό πρέσβη, έναν από τους ισχυρότερους και πλέον πολυσυζητημένους που έχουν περάσει από την Ελλάδα (ο Απόστολος Κακλαμάνης τον είχε κατηγορήσει ότι συμπεριφέρεται σαν «ανθύπατος» ενώ πολλοί τον συνέδεσαν με το σκάνδαλο των υποκλοπών), την άποψή του για τον Ντόναλντ, τη Χίλαρι, τον Τζεμπ Μπους και τους άλλους συμπατριώτες του υποψηφίους. Εκείνος όμως, πολύ απλά ντυμένος, low profile, χαμογελαστός, φαινόταν «προσηλωμένος» στη δροσερή χωριάτικη σαλάτα του. Το ζεύγος Μίλερ βρέθηκε ινκόγκνιτο για λίγες ημέρες διακοπών στην Αθήνα και στα ελληνικά νησιά. Ακριβώς όπως πολλές άλλες προσωπικότητες της επιχειρηματικής, πολιτικής, κοινωνικής ζωής των ΗΠΑ. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ θα «πετάξουν» από την Ιταλία και τη Λίμνη Κόμο στη Σαντορίνη, ενώ η Μαντόνα θα επισκεφθεί με yacht τα νησιά του Ιονίου.
Η Ιβάνκα, ο Σκορπιός και ο Don Diablo στο «Pazuzu»

Η Ιβάνκα Τραμπ, η ωραία κόρη του Ντόναλντ και ο σύζυγός της, πάμπλουτος επιχειρηματίας Τζάρεντ Κουσνέρ, είναι επίσης λάτρεις της περιοχής. Η καλλίγραμμη σχεδιάστρια κοσμημάτων και ο άτακτος daddy είχαν πουλήσει μάλιστα στους Ντμίτρι και Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ –του πανέμορφου ιδιόκτητου Σκορπιού του Ιονίου –το μυθικό διαμέρισμά τους στη Φλόριντα. Το Ιόνιο γνωρίζει πραγματικά συναρπαστικές στιγμές κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Οι μεγαλύτεροι θαλαμηγοί του πλανήτη, μεγιστάνες του πλούτου και διάσημοι stars κολυμπούν στα γαλαζοπράσινα νερά του. Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου γνωστοί επιχειρηματίες, ωραίοι γόνοι ισχυρών οικογενειών της χώρας και sexy κορίτσια το «έκαψαν» στην παραλία της Γλυφάδας στην Κέρκυρα. Big party με guest star έναν από τους καλύτερους Djs του κόσμου. Τον Ολλανδό Don Diablo, ο οποίος με τις φοβερές electronic dance μουσικές του έβαλε φωτιά στο «Pazuzu».
Οι γόνοι στην Αντίπαρο

Η Ελλάδα των οικονομικών προβλημάτων, των κουαρτέτων και της Ντέλιας Βελκουλέσκου θυμίζει ατέλειωτο λαμπερό πάρτι. Ο Γιώργος Μαζωνάκης τραγουδάει για έναν «πικρό καφέ με δαχτυλίδια του καπνού μου…». Οι μεγιστάνες του πλούτου αποφεύγουν όμως τον καφέ χωρίς ζάχαρη και επιλέγουν αποκλειστικά κοκτέιλ σαμπάνιας. Ο Μαζώ τραγούδησε στην Αντίπαρο και την παραλία Ψαραλυκή. Το spot «Φανάρι» είχε μεταμορφωθεί με τις ειδικές κατασκευές και τα φωτορρυθμικά. Η Αντίπαρος είναι γεμάτη από νεαρά παιδιά, γόνους καλών οικογενειών οι οποίοι επιλέγουν ένα πιο «ήρεμο» lifestyle από αυτό της Μυκόνου. Οι νεαροί Μαρτίνοι, ο Γιάννης, η Αταλάντη, η Ιωάννα, βρίσκονται στα σπίτια τους με τα παιδιά τους. Συναντιούνται με τα νεαρά μέλη άλλων εφοπλιστικών οικογενειών όπως ο Χάρης και η Εμιλυ Βαφειά. Στις παραλίες και στο πολυσύχναστο Beach House, στα δημοφιλή εστιατόρια και bars. Το κλασικό πλέον «Captain Pipinos», το «La Louche», το «Lollo’s Pizzeria» και βέβαια το ολοκαίνουργιο restaurant «Sapou» με κουζίνα διεθνών προδιαγραφών. Τα πολυτελή yachts έχουν περάσει από την Πάρο και τη Μύκονο στη λιλιπούτεια Αντίπαρο.
Με βήματα αργά, διστακτικά…

Η Ούρσουλα τηλεφωνεί από τις Σπέτσες. Κάθεται στο παραδοσιακό καφενεδάκι του «Σταμπόλη». Παρατηρεί τον εφοπλιστή Φίλιπ Εμπειρίκο να διαβάζει τους «Financial Times». Το classic yacht «ΑΣΤΑΡΤΗ» βρίσκεται κοντά στο «Quintessa», το οποίο φιλοξενεί τη Μαρία Κοντομηνά, τον σύζυγο και τα παιδιά τους. Ο Αυστραλός Μάθιου Μπεργκ, από τα ισχυρότερα στελέχη της Morgan Stanley (τα τελευταία χρόνια ζει στο Ντουμπάι), βρίσκεται επίσης στις Σπέτσες με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα. Στο Νησί της Μπουμπουλίνας και οι κ.κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Βαγγέλης Πατέρας, Αλκης Δαυίδ, Γιώργος Λογοθέτης. Ο 60χρονος μεγιστάνας Σπύρος Νιάρχος μαζί με τη σύντροφό του Ιζαμπέλ Μπίσερ και ιταλούς φίλους «περνούν» από την ιδιόκτητη Σπετσοπούλα στον κλασικό «Ταρσανά». Ο κ. Μπεργκ έλεγε πριν από λίγες βραδιές στο «OZOORA», το οποίο αντικατέστησε το «Tole», ότι τα μεγάλα funds επιστρέφουν αλλά με διστακτικά βήματα στην Ελλάδα της κρίσης…
Το yacht «ΕOS», τα λουτρά σαμπάνιας και ο Στέλιος Ιωάννου
Ενα καροτσάκι στην άκρη της πισίνας μού τραβάει την προσοχή. Μοιάζει με αυτά που μεταφέρουν τον ασβέστη και τα τούβλα στις οικοδομές. Γεμάτο με σαμπάνιες Dom Pérignon, Armand de Brignac, Veuve Clicquot Ponsardin και Krug Clos d’ Ambonnay. Η αριστοκρατική Σαντορίνη με τα μοναδικής ομορφιάς sailing yachts –το «Maltese Falcon» της Ελένης Αμβροσιάδου και το «EOS» του billionaire Μπάρι Ντίλερ, συζύγου της διάσημης designer Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ, «δένουν» πάντα εκεί –και τις θεαματικές βίλες οι οποίες… κρέμονται στα απόκρημνα βράχια έχει πάρει κάτι από τις «brutal» συνήθειες της Mυκόνου. Οι άραβες και λιβανέζοι πολυεκατομμυριούχοι επισκέπτες κουβαλούν άλλωστε μαζί τους την υπερβολή, το κιτς, την ατέλειωτη χλιδή. Καροτσάκι με σαμπάνιες, εκτοξευτήρες και καταβρεχτήρες για ολόχρυσα μπάνια με φυσαλίδες εκατομμυρίων ευρώ.
Αμερικανός μεγαλοεπιχειρηματίας, ο οποίος έφθασε από την Κέρκυρα και το party στο «Pazuzu», το οποίο φέρει τη «σφραγίδα» του Στέλιου Ιωάννου και του Σπύρου Μπαγιάν, με πληροφόρησε ότι εκεί όλα κινήθηκαν μακριά από κακογουστιές και νεοπλουτισμούς. Μουσικές, νέοι άνθρωποι, μεγάλα yachts, με το «Guilty» του συλλέκτη Dakis και την υπογραφή του Jeff Koοns να ξεχωρίζει πάντα. Ο «Pazuzu» ήταν ένας δαίμονας με ανθρώπινα χέρια. Ο δαίμονας σε bronze αγαλματίδιο «μαγνητίζει» στο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης και στο Λούβρο. Οι Στέλιος και Χρήστος Ιωάννου ήταν βέβαια στο trendy spot Pazuzu. Ο Στέλιος Ιωάννου θα επισημοποιήσει στην Κέρκυρα τη σχέση του με τη σύντροφό του Αλίνα. Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι επιμένει ότι σύντομα φθάνει για το νεαρό ζευγάρι ο πελαργός. Ντυμένος με γαλάζια χρώματα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ