Η Ελίζαμπεθ Τέηλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον μαζί με τον Αριστοτέλη Ωνάση και τον γιό του Αλέξανδρο στην θαλαμηγό «Christina»

Μια εξαιρετικής ομορφιάς παράσταση στόλιζε τον πυθμένα της κινηματογραφικού τύπου πισίνας. Οι προσκεκλημένοι του Αριστοτέλη Ωνάση είχαν τη μοναδική ευκαιρία να κολυμπήσουν πάνω από ένα χειροποίητο ψηφιδωτό σε εκτυφλωτικά χρώματα. Η πισίνα βρισκόταν στο deck της θρυλικής θαλαμηγού «Christina». O Έλληνας μεγιστάνας ο οποίος λάτρευε τις μεγαλειώδεις, πολλές φορές κιτς κατασκευές είχε ζητήσει από τους interior designers της εποχής να δημιουργήσουν κάτι το οποίο να μοιάζει με πολύτιμο απόκτημα μουσείου. Ο «Ari the Greek» γοητευόταν να ζει μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο θύμιζε μεγαλειώδη ανάκτορα ή σκηνικά από ταινίες του Χόλλυγουντ. Το ψηφιδωτό στον πυθμένα της swimming pool με τα δελφίνια και τα γαλάζια και λευκά χρώματα άφησε εποχή. Η Ελίζαμπεθ Τέηλορ προσκεκλημένη του Ωνάση σε μια από τις κρουαζιέρες με την «Christina» εξέφρασε τον θαυμασμό της για τη συγκεκριμένη παράσταση η οποία της θύμιζε αυτές στα Ανάκτορα της Κνωσού. Η Γκρέτα Γκάρμπο «τόλμησε» να καθήσει πάνω στο σκαμπό το οποίο είχε δημιουργηθεί από όρχεις φάλαινας. Τα σχόλια του «χοντροκομένου» οικοδεσπότη έκαναν την ψυχρή, ανέκφραστη συνήθως ντίβα να χάσει το χρώμα της. Το δέρμα της φάλαινας ίσως ήταν από τα ελάχιστα αυθεντικά αντικείμενα τα οποία υπήρχαν στο yacht το οποίο έφερε το όνομα της Χριστίνας Ωνάση. Οι πίνακες, τα γλυπτά, τα βάζα, ακόμα και τα έπιπλα αποτελούσαν εξαιρετικές απομιμήσεις. Οι περισσότεροι από τους καλεσμένους δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη αγόραζε «μαϊμούδες».

Όλους μπορούσε να τους ξεγελάσει εκτός από τον Τσώρτσιλ

Ο Ουϊνστον Τσώρτσιλ υποστήριζε ότι ο Ωνάσης μπορούσε να αγοράσει μέσα σε πέντε μόλις λεπτά ένα ιδιόκτητο νησί, το τελευταίο μοντέλο της Rolls Royce ή πανάκριβο σετ κοσμημάτων από τον Harry Winston.

Αντίθετα δεν ξόδευε χρήματα για ακριβά έπιπλα και αυθεντικά έργα τέχνης. Ίσως επειδή πίστευε ότι μπορούσε να ξεγελάσει τους πάντες. Ακόμα και αυτούς τους προσκεκλημένους του οι οποίοι υπήρξαν σημαντικοί κολλεξιοναίρ. Ο έμπειρος όμως Τσώρτσιλ ήταν ένας από τους πρώτους οι οποίοι κατάλαβαν ότι ο πολυδιαφημισμένος πίνακας του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (βρισκόταν στο μεγάλο σαλόνι του «Christina») ήταν απλά ψεύτικος. Ο Ωνάσης φαινόταν να διασκεδάζει με τα σχόλια γύρω από την αυθεντικότητα των έργων τα οποία υπήρχαν στην θαλαμηγό του, στην ροζ βίλλα του Σκορπιού ή στα διαμερίσματά του στο Παρίσι και την Νέα Υόρκη.

Το σκάνδαλο με τον πίνακα, τα σμαράγδια η πίστα χορού

Τελικά ξέσπασε σκάνδαλο γύρω από τον πίνακα του Θεοτοκόπουλου. Ο Έλληνας κροίσος δεν φάνηκε όμως να δίνει μεγάλη σημασία στα πικρόχολα σχόλια του διεθνούς Τύπου και των σνομπ κύκλων του international τζετ-σετ. Φρόντισε να δωρίσει στην Λίζ Τέηλορ ένα ζευγάρι κιάλια με μικρά πανάκριβα σμαράγδια. Ήταν γνωστό άλλωστε ότι η big star έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στα σμαράγδια και διαμάντια αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Η «Κλεοπάτρα» της μεγάλης οθόνης έμοιαζε πραγματικά εντυπωσιασμένη από την παραμονή της στην θαλαμηγό «Christina». Πλούτος, χλιδή, υπερβολές κιτς αλλά και απίστευτο glamour. Το πλήρωμα της θαλαμηγού ήταν έτοιμο να ικανοποιήσει την κάθε της επιθυμία. Η Τέηλορ τυλιγμένη με αραχνοΰφαντες εσάρπες, τις βραδινές ώρες καθόταν πάντα στο κυρίως deck. Έμεινε έκπληκτη όταν για πρώτη φορά κατάλαβε ότι η μεγαλειώδης πισίνα μπορούσε να «μεταμορφωθεί» σε πίστα χορού. Το crew τραβούσε το νερό και ο πυθμένας με το υπέροχο ψηφιδωτό ανέβαινε στην επιφάνεια . Έτσι η Λίζ, ο Ωνάσης, η Γκάρμπο, η Τίνα Λιβανού και αργότερα η Μαρία Κάλλας και η Τζάκι Κέννεντυ μπορούσαν να χορέψουν. Με φόντο έναν ουρανό γεμάτο αστέρια. Ζεστές καλοκαιρινές βραδιές στα Ελληνικά νησιά, το Κάπρι, το Σαίν Τροπέ!

Οι πισίνες των Αμπράμοβιτς – Ντορονίν

Ο Ρώσος κροίσος Ρόμαν Αμπράμοβιτς αν και ανήκει στο new money διαθέτει συλλογή από εξαιρετικής ποιότητας έργα τέχνης. Ο μεγιστάνας έχει ξοδέψει αμύθητα ποσά για την αγορά έργων σύγχρονων κυρίως καλλιτεχνών. Η ωραία σύντροφός του Ντάσα Ζούκοβα (φωτογραφία) είναι άλλωστε ιδιοκτήτρια της γκαλερί «Garage» και εξίσου σημαντική συλλέκτρια. Η θαλαμηγός «Eclipse» η οποία κάθε χρόνο τέτοια εποχή βρίσκεται στις ελληνικές θάλασσες διαθέτει πισίνα… Ολυμπιακών διαστάσεων. Τις βραδινές ώρες το πλήρωμα φροντίζει να την φωτίζει με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο συμπατριώτης του Αμπράμοβιτς, Βλατισλάβ Ντορονίν ζήτησε από τους κατασκευαστές της θαλαμηγού του να δημιουργήσουν μία μεγάλη πισίνα η οποία υπήρξε η «αδυναμία» της πιο διάσημης ερωμένης του. Της Ναόμι Κάμπελ. Η μαύρη γαζέλα της πασαρέλας δεν υπάρχει πλέον στη ζωή του Ρώσου κροίσου. Η νέα 20χρονη ερωμένη του, επίσης μοντέλο κάνει τώρα τις βουτιές της εκεί.

Το «OCTOPUS» και η γυάλινη επιφάνεια το «OASIS» και το night club

Ο Πώλ Άλλεν της Microsoft είναι ιδιοκτήτης δυο εντυπωσιακών θαλαμηγών. Το yacht «Tatoosh» όπως και το «OCTOPUS» (303 και 404 ποδιών αντίστοιχα) διαθέτουν τεράστιες πισίνες. Η πισίνα του «OCTOPUS» το οποίο επίσης ρίχνει άγκυρα τα καλοκαίρια στις ελληνικές θάλασσες «σκεπάζεται» με γυάλινη επιφάνεια. Έτσι οι καλεσμένοι μπορούν να χορεύουν πάνω σε αυτή. Λάτρεις των house, electronic και dance ρυθμών η Τζένιφερ Λώρενς, η Ζιζέλ Μπούντχεν, η Κάμερον Ντίαζ έχουν χορέψει πάνω στη γυάλινη επιφάνεια. Συνάδελφοί τους super stars φιλοξενήθηκαν στην θαλαμηγό «OASIS» ιδιοκτησίας Έρικ Σμίντ της Google. Ο Σμίντ όταν οι καλεσμένοι του έχουν τη διάθεση να χορέψουν δίνει εντολή και το υπερσύγχρονο γυμναστήριο της θαλαμηγού μετατρέπεται σε night club! Magnifique!

Η Αμπρόσιο στις παραλίες της Μυκόνου η Μος σε luxury yacht

Οι ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη φιλοξενούνται πάντα σε τέτοιου είδους πλωτά ανάκτορα. Πολλά από αυτά «δένουν» στην κοσμοπολίτικη Μύκονο. Μεγιστάνες του πλούτου και οι καλλονές σύντροφοί τους. Τα top models άλλωστε λατρεύουν την Mykonos. Ο Αιγυπτιακής καταγωγής κροίσος Καρίμ Αλ Σάτι φθάνει κάθε καλοκαίρι στο νησί του Αιγαίου με τη Βραζιλιάνα top model Ανν-Μπεατρίζ Μπάρος. Η συνάδελφός της επίσης Βραζιλιάνα Αλεσάντρα Αμπρόσιο, ένα από τα 5 κορυφαία μοντέλα του πλανήτη βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Μύκονο. Έφθασε εκεί όπως κάθε χρόνο μαζί με τον σύντροφό της Τζέϊμι Μαζούρ και τα δύο παιδιά τους. Η Αμπρόσιο άφησε άφωνους τους εκατομμύρια θαυμαστές της σε ολόκληρο τον πλανήτη όταν «επιδόθηκε» σε άκρως αισθησιακές σκηνές με sexy συμπρωταγωνιστή. Όλα αυτά για τις ανάγκες νέας Βραζιλιάνικης σαπουνόπερας. Στην Μύκονο, η Αλεσάντρα επιλέγει πολυσύχναστες παραλίες. Την Ψαρρού και το Καλό Λιβάδι. Η συνάδελφός της Κέητ Μος προτιμάει να κάνει διακοπές στο St. Tropez. Με πολυτελές yacht.


Στις Σπέτσες με φράουλες και σοκολάτα

Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο λατρεύει τα παγωτά. Οι παπαράτσι στο Λος Άντζελες την έχουν «συλλάβει» πολλές φορές στο δρόμο να απολαμβάνει ice cream. Το ίδιο κάνουν και οι Ελληνίδες κυρίες της πασαρέλας. Η Αλεσάντρα στην Πόλη των Αγγέλων, η Νόνη, η Βάσω η Κορίνα στις Σπέτσες, και το νέο Haagen – Dazs Café. Τα κορίτσια δοκίμασαν Cookies, Praline Caramel Crunches καθώς επίσης Cheesecake με φράουλα, Dark Chocolate Scoops και υπέροχα παγωτά χωνάκια.

Ηθοποιοί, μοντέλα, αθλητές, επιχειρηματίες με φόντο τα παραδοσιακά λευκά κτίρια και θέα στα γαλαζοπράσινα νερά.