Η βαριά χειροποίητη πόρτα έκλεισε με θόρυβο πίσω από τις στιβαρές πλάτες του Ντίντη Ευπαλίδη. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων με αργές, νωχελικές κινήσεις έβγαλε το μπουρνούζι που είχε σχεδιάσει ειδικά για εκείνον ο νεοφερμένος στον οίκο Roberto Cavalli ελληνολάτρης Peter Dundas. Ο παιδικός μου φίλος ξάπλωσε στην ξύλινη σεζλόνγκ η οποία βρισκόταν μέσα στο super luxury spa του mega yacht «Chopi Chopi». Με τις άκρες των δαχτύλων του χάιδεψε τις χρυσόξανθες μπούκλες της συντρόφου του Gigi. «Αγάπη μου, έκλεισα όλες τις ξαπλώστρες» της είπε με θριαμβευτικό ύφος. Το εντυπωσιακής ομορφιάς top model κούνησε παιχνιδιάρικα τα ατέλειωτα πόδια του πάνω στο ακριβό έπιπλο. Επιτέλους! Το όνειρό της γινόταν πραγματικότητα. Μια από τις πλέον κοσμοπολίτικες παραλίες της Σαντορίνης θα φιλοξενούσε αποκλειστικά εκείνη και τους φίλους της. Ενα ολονύχτιο party γενεθλίων με συλλεκτικές σαμπάνιες και πυροτεχνήματα. Εριξα ένα βαριεστημένο βλέμμα στον Ντίντη και τη γερμανικής καταγωγής Gigi. Σχεδίαζαν με κάθε λεπτομέρεια το party πάνω στις ξαπλώστρες των χιλιάδων ευρώ, τους νεαρούς bodyguards, τα χειροποίητα Riva που «σκάνε» ξαφνικά, λες και πρόκειται για κάποια ταινία του πράκτορα 007, στην άκρη της παραλίας. Σκέφθηκα ότι τις τελευταίες ημέρες άκουγα όλο και πιο συχνά τις φράσεις «έκλεισα αυτό», «έβαλα λουκέτο σε κείνο», «συρρίκνωσα τα frozen yogurts της γιαγιάς Γερτρούδης». Με αποκορύφωμα βέβαια την περίφημη φράση του Γιάνη Βαρουφάκη στη σύζυγό του Δανάη Στράτου,«Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες». Ο πολυμήχανος John Varoufakis, ο οποίος ένιωθε άτρωτος μέσα από τον βερμπαλισμό του, ετοιμαζόταν μετά το κλείσιμο των τραπεζών για… ιππασία στο ηλιοβασίλεμα. Ακριβώς όπως ο ισχυρός ship owner Ντίντης. Μόνο που ο κ. Ευπαλίδης, ο οποίος συνηθίζει να ιππεύει σε ειδυλλιακή παραλία της Σαντορίνης, δεν έχει να κάνει με τις τύχες ενός ολόκληρου λαού. Την επιθυμία του κ. Βαρουφάκη για ιππασία κάτω από τα χρυσά και μαβιά χρώματα του δειλινού σχολίασε το προηγούμενο βράδυ επιχειρηματίας-προσκεκλημένος στο μεγαλύτερο yacht που κατασκεύασαν τα ιταλικά ναυπηγεία CRN.
Ελικόπτερα, yachts και κινηματογραφικά parties

Ο ιταλός billionaire απολάμβανε το δείπνο του σε ένα από τα πέντε, εκπληκτικής πολυτέλειας και εξαιρετικού design, decks του «Chopi Chopi». Ο οικοδεσπότης μας, ένας πάμπλουτος άνθρωπος με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, συζητούσε μαζί του για τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα στην Ελλάδα αλλά και τα ξέγνοιαστα καλοκαίρια κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο. Τελικά οι ξένοι μεγιστάνες του πλούτου, jet setters και γαλαζοαίματοι είναι οι μόνοι οι οποίοι περνούν μαγευτικές στιγμές στα γαλαζοπράσινα ελληνικά νερά. Το «Chopi Chopi» είχε αγκυροβολήσει στη θάλασσα των Σπετσών. Ο κόσμος παρακολουθούσε εντυπωσιασμένος το ελικόπτερο να απογειώνεται από το ελικοδρόμιο του yacht μπροστά από το blue private apartment. Ελικόπτερα, yachts, ταχύπλοα. Υπήρξε μια ιδιαίτερα μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή μερικά 24ωρα πριν. Τα τριήμερα ολονύχτια private parties ολλανδού μεγιστάνα με επίσημους προσκεκλημένους το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας και τα βαφτίσια του Λιβανού junior στο απροσπέλαστο για τους… κοινούς θνητούς ιδιόκτητο νησί Κορωνίδα. Εκλεισα τα μάτια και άφησα τη σκέψη μου να πετάξει στην προηγούμενη βραδιά. Ο ολλανδός μεγαλοεπιχειρηματίας Αντον Ντρίσμαν, ο οποίος ανήκει στις πέντε πλουσιότερες οικογένειες της χώρας του, «έκλεισε» τις διακοπές του στην Ελλάδα και το αριστοκρατικό νησί των Σπετσών με ένα big party. Ενα party με βασιλιάδες, πρίγκιπες και jet setters. Με τιάρες, μακριές τουαλέτες και διαμάντια. Κάτι σαν αστραφτερό παραμύθι. Με φόντο μια από τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας. Μια Ελλάδα που μοιάζει με… Σταχτοπούτα.
Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, οι λιλιπούτειοι Δαυίδ, Λιβανός
Ο Αντον και η Γιάνικε Ντρίσμαν ξεκίνησαν τα parties τους από το δημοφιλές «Καΐκι» των Σπετσών. Ακολούθησε breakfast στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου «Ορλώφ» και το big party το βράδυ του Σαββάτου. Ολόκληρη η παραλία της Αγίας Μαρίνας έκλεισε για το συγκεκριμένο gathering. Με όλα τα ονόματα του διεθνούς jet set και βέβαια τον βασιλιά της Ολλανδίας, Βίλεμ Αλεξάντερ και τη σύζυγό του Μάξιμα να δίνουν το «παρών». Ο κ. Ντρίσμαν, ο οποίος υπήρξε ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας ολλανδικών πολυκαταστημάτων Vroom & Dreesmann της Vendex αλλά και μεγαλομέτοχος της πετρελαϊκής Royal Dutch Shell, αγόρασε κτήμα στο Πόρτο Χέλι. Πολύ κοντά σε αυτό που έχει αποκτήσει εδώ και τρία χρόνια στην περιοχή το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας. Ο μοναδικός ίσως Ελληνας στο gathering ήταν ο γνωστός εφοπλιστής Πήτερ Λιβανός.
Ο ήλιος είχε ανέβει ψηλά όταν «σκαρφάλωσα» στο upper deck του «Chopi Chopi». Ο Αλκης Δαυίδ έκανε τη βόλτα του στην προκυμαία. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος έφθασε στο νησί από το Λος Αντζελες μαζί με τη σύζυγό του, πρώην μοντέλο Τζένιφερ Στάνο, θα γιορτάσει τα γενέθλια του δευτερότοκου γιου του στις 5 Σεπτεμβρίου. Θέμα του παιδικού πάρτι «Yellow submarine». Λίγο πιο μακριά, στο ιδιόκτητο νησί του Γιώργου και της Λήτας Λιβανού Κορωνίδα ο Σταύρος Λιβανός junior και η σύζυγός του Μαριέλα βάφτισαν τον δευτερότοκο γιο τους. Ο μικρός ονομάστηκε Αλεξ. Μετά τη βάφτιση ακολούθησε μικρό beach party με «πρωταγωνιστές» τους προσκεκλημένους του νεαρού ζεύγους Λιβανού.
Η Μόνικα, ο οίκος Balenciaga, η Angelika
O ήλιος πέφτει πάνω στα ολόλευκα σπίτια, τις θεαματικές βίλες και τα decks των luxury yachts. Η Σαντορίνη έχει κάτι το μαγευτικό. Νομίζεις ότι ξαφνικά η Λάρα Κροφτ θα προβάλει μέσα από το… ηφαίστειο. Ο Ντάνιελ Κρεγκ είναι έτοιμος να κολυμπήσει στα νερά με τις γαλαζοπράσινες αποχρώσεις, έχοντας στο πλευρό του την ιταλίδα ντίβα, λάτρη της Σαντορίνης και της Πάρου, Μόνικα Μπελούτσι. Μμμ! Ειλικρινά δεν ξέρω αν η ωραία Μόνικα έχει δημιουργήσει δεσμό με τον συμπρωταγωνιστή της στο πολυαναμενόμενο «Spectre». Η star, η οποία ετοιμάζεται για την καθιερωμένη βόλτα της στα ελληνικά νησιά, εγκατέλειψε για λίγο τις επιλογές από τη συλλογή των αγαπημένων της φίλων Dolce & Gabbana και επέλεξε Balenciaga. Η κυρία Μπελούτσι κρατούσε την tote bag που δημιούργησε ο ultra classy οίκος ειδικά για την Ελλάδα και τη Μύκονο. Η λευκή και γαλάζια «Navy by Balenciaga» παρουσιάστηκε στο δημοφιλές «Free Shop» της Μυκόνου. Με τους ιδιοκτήτες Αλέξη και Μελίσσα Μεταξά μαζί με τη διεθνούς φήμης fashion blogger Ευαγγελία Σμυρνιωτάκη (aka Styleheroine) να στέλνουν χαμόγελα ευτυχίας.
Η Μιλένα Τσαβλίρη (με εκρηκτικά, μακριά γαλάζια σκουλαρίκια) η οποία συνοδευόταν από τον σύζυγό της Ανδρέα, επέλεξε φόρεμα Haute Couture της Σήλιας Κριθαριώτη για τον γάμο του γιου της πριγκίπισσας Καρολίνας, Πιερ Κασιράγκι, με την Μπεατρίζ Μπορομέο.
Στα αφτιά μου φθάνουν οι υπέροχες μουσικές επιλογές της Angelika Dusk. Η κόρη του Δημήτρη Δασκαλόπουλου ήταν το κεντρικό πρόσωπο σε μια ονειρική βραδιά, στο always hot spot «Island» του Χρύσανθου Πανά.

Η διάρρηξη και το συνοδευτικό yacht του «Sarafsa»

Λίγο προτού αναχωρήσει το «Chopi Chopi» με προορισμό τη Σαντορίνη ο κ. Ευπαλίδης με πληροφορεί ότι έγινε διάρρηξη στο σπίτι γνωστού εφοπλιστή. Κοντά σε trendy bar-εστιατόριο το οποίο την εφετινή χρονιά κράτησε όμως τις πόρτες του κλειστές. Στη θέση του, σύμφωνα με πληροφορίες, θα «μετακομίσει» δημοφιλές εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει αίσθηση στην Κηφισιά. Η κόρη του Δάκη Ιωάννου, Μαρία και η Χρυσή Βαρδινογιάννη έκαναν το πέρασμά τους από τα πιο μοδάτα bars των Σπετσών.
Το yacht «Sarafsa» του σαουδάραβα πρίγκιπα Φάχαντ είχε ήδη αγκυροβολήσει στη Σαντορίνη. Εφθασε εκεί από την Ιεράπετρα της Κρήτης. Επόμενος σταθμός του είναι η Μύκονος. Αργότερα θα κατευθυνθεί προς το Πόρτο Χέλι. Ο πρίγκιψ θα επισκεφθεί τις βίλες ελλήνων φίλων του. Εκείνο που προκαλεί πραγματικά εντύπωση είναι ότι τη μεγαλειώδη θαλαμηγό «Sarafsa» ακολουθεί πάντα ένα επίσης μεγάλο σκάφος. Στο yacht επιβαίνουν κομμώτριες, μακιγέρ, γυμναστές, γιατροί, μασατζούδες… κοπτοραπτούδες, αστρολόγοι κ.λπ. Αχ! Ο αγαπημένος μου εκκεντρικός, prince Φάχαντ! Κουνούσε με απορία το καλοσιδερωμένο σαρίκι του όταν πληροφορήθηκε ότι έλληνας γνωστός επιχειρηματίας νοίκιασε τη βίλα του στη Μύκονο για να… ξενιτευτεί στην Ιμπιζα των ολονύχτιων parties και των διάσημων Djs.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ