Το μεγάλο λουλούδι στο χρώμα του sorbet κύλησε στην άμμο. Μάζεψα γρήγορα το φουξ τριαντάφυλλο το οποίο δημιουργούσε εντυπωσιακή αντίθεση δίπλα στο μαύρο-ασημί μπουκάλι της σαμπάνιας Krug Clos d’Ambonnay. Με νωχελικές κινήσεις το «κάρφωσα» στα μακριά μαλλιά μου. Ξαφνικά ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης… άρπαξε από τη μέση το top model Τζίτζι. Αρχισε να χορεύει μαζί της ένα παθιασμένο φλαμένκο. Ο ξέφρενος χορός τελείωσε σε λίγα λεπτά. Η Τζίτζι κάθησε στην άκρη της ξαπλώστρας. Παρατήρησα ότι στο πρόσωπό της δεν υπήρχε καμία απολύτως σύσπαση. Παρακολουθούσε ανέκφραστη το υπερπολυτελές yacht του τούρκου μεγαλοεπιχειρηματία Σουλεϊμάν Ντεμίρ να πλησιάζει στην ερημική πανέμορφη περιοχή. Η θαλαμηγός μετά από λίγα λεπτά έριξε άγκυρα. Αρκετά μακριά από την παραλία. Ο Ντίντης υποδέχθηκε με ένα αστραφτερό χαμόγελο τους τούρκους και αμερικανούς καλεσμένους του οι οποίοι αποβιβάστηκαν στην ακρογιαλιά από το εμβληματικό «Riva Tritone Special Cadillac». Τύλιξα γύρω από το σώμα μου το κεντημένο παρεό με τις έντονες αναφορές στην ισπανική κουλτούρα. Η στενή φίλη της Τζίτζι, κόρη του Μικ Τζάγκερ, Τζέιντ δεν βρισκόταν ανάμεσα στους guests. Το μοντέλο από τη Γερμανία μού εξήγησε με το γνωστό, παγωμένο ύφος το οποίο θυμίζει έντονα αυτό της Ανγκελα Μέρκελ ότι η κόρη του αρχηγού των Rolling Stones παρέμεινε στο Μπόντρουμ. Χαμογέλασα πονηρά. Το εστιατόριο της Τζέιντ με την επωνυμία «The Secret Garden» και την εξαιρετική γαλλική κουζίνα μάς είχε χαρίσει στο παρελθόν υπέροχες στιγμές. Λίγο προτού ανέβουμε στην πίστα του πασίγνωστου, αγαπημένου των Μπιλ Γκέιτς και Ρόμαν Αμπράμοβιτς, «Halikarnas night club».
Γάμος στην Ισπανία, private party στην Ελλάδα
Οι τούρκοι billionaires άρχισαν να λικνίζονται στους ρυθμούς της Spanish music. Μισή ώρα μετά στην κατάλευκη, μινιμαλιστικού ύφους τραπεζαρία της Mykonian έπαυλης του κ. Ευπαλίδη σχολίαζαν ότι είναι πραγματικά σπουδαίο γεγονός για τη χρεοκοπημένη, «κολλημένη στον τοίχο» Ελλάδα με τις ατέλειωτες ουρές έξω από τις τράπεζες η μαζική άφιξη πανίσχυρων διεθνών bankers. Αποκλειστικά και μόνο για ένα private party. Με φόντο το αριστοκρατικό νησί των Σπετσών και την ολόχρυση σφραγίδα του ισπανικού τραπεζικού κολοσσού Santander… πάνω στα κύματα. Οικοδεσπότες του gathering ο 27χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης και η 24χρονη σύζυγός του Τατιάνα Μποτίν. Το νεαρό ζευγάρι παντρεύτηκε πριν από μερικές ημέρες στην Ισπανία. Ο έκπτωτος πρίγκιψ Βλαντίμιρ με πληροφόρησε ότι πραγματοποιήθηκαν τρεις λαμπερές γαμήλιες τελετές: η καθολική, η ορθόδοξη και η πολιτική. Το «παρών» έδωσαν διεθνείς επιχειρηματίες, εφοπλιστές, γαλαζοαίματοι, jetsetters και φυσικά η αφρόκρεμα του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος. Η Τατιάνα είναι μέλος της ισχυρότατης οικογένειας Μποτίν, μεγαλομέτοχων του περίφημου Grupo Santander.
Η «μικρή πολιτεία» και το πάρτι στις Σπέτσες

Η Banco Santander δημιουργήθηκε το 1857 στην Ισπανία. Αρχισε να αποκτά παγκόσμια φήμη όταν τα ηνία ανέλαβε ο δαιμόνιος Emilio Botin Sanz de Sautuola y Lopez. Σήμερα η τράπεζα διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο «καταστημάτων» το οποίο ξεκινά από τη Μαδρίτη και φθάνει ως τη Βοστώνη, το Πουέρτο Ρίκο, τη Χιλή και την Πορτογαλία. Το Ciudad Grupo Santander, 45 λεπτά από τη Μαδρίτη, είναι μια «μικρή υπερπολυτελής πολιτεία» όπου οι επισκέπτες μετακινούνται με αμαξάκια τα οποία μοιάζουν με αυτά που υπάρχουν σε γήπεδα γκολφ. Οι έλληνες προσκεκλημένοι «πέταξαν» στην Ισπανία με ειδικά ναυλωμένα αεροπλάνα. Την επόμενη εβδομάδα θα «κατηφορίσουν» στις Σπέτσες με σκάφη και… σκαφίδες. Κάποιοι άλλοι θα περάσουν απλώς «απέναντι» εγκαταλείποντας για λίγο τα mansions του Πόρτο Χέλι. Η νύφη Τατιάνα αμέσως μετά το θεαματικό Haute Couture νυφικό ετοιμάζεται για μία ακόμη εκπληκτική εμφάνιση. Incroyablement éblouissante!
Ο γάμος Ταμβακάκη – Ρηγοπούλου

Τα ελικόπτερα συνεχίζουν να πετούν πάνω από το κεφάλι μου. Τα περισσότερα προσγειώνονται στη Μύκονο. Αρκετά όμως κατευθύνονται στη Σαντορίνη και στην όμορφη Πάρο. Μμμ! Στην Πάρο πραγματοποιήθηκε το περασμένο weekend ένας ακόμη εντυπωσιακός γάμος. Η κόρη του γνωστού τραπεζίτη Απόστολου Ταμβακάκη (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας) Ζωή παντρεύτηκε στο νησί του Αιγαίου τον γιο του επιφανούς καθηγητή Δερματολογίας Δημήτρη Ρηγόπουλου. Η οικογένεια Ταμβακάκη είναι στενά συνδεδεμένη με την Πάρο αφού διαθέτει σπίτι εκεί. Οι γαμήλιοι χοροί κράτησαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η Κιάρα, η Μιράντα και η νέα προσπάθεια της Μαρίνας

Στη Μύκονο όλα συνεχίζουν στους δικούς τους ρυθμούς. Η διασημότερη, ωραιότερη και πλουσιότερη fashion blogger του πλανήτη Κιάρα Φεράνι φθάνει τις επόμενες μέρες στο κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου. Η ξανθιά 28χρονη καλλονή του «The blonde Salad», η οποία μαζί με τα αγαπημένα της outfits της Chanel και του Louis Vuitton επιλέγει φανατικά τα ρούχα της νεαρής ελληνίδας designer Χριστίνας Οικονόμου (το περιοδικό «Forbes» τη συμπεριέλαβε ανάμεσα στους πιο πολλά υποσχόμενους νέους δημιουργούς), έχει ζητήσει ήδη να της κάνουν reservations στα top εστιατόρια και bars του νησιού. Εχει ζητήσει επίσης να της κρατήσουν ξαπλώστρα πάνω στο κύμα στη δημοφιλή Ψαρού και βέβαια μια «θέση» στη λίστα των περιώνυμων πελατών στο ολοκαίνουργο πολυτελές spa του «Belvedere Hotel», το διεθνούς φήμης Six Senses. Η τρομερή Κιάρα γνωρίζει ότι η Αντζελίνα Τζολί είχε κλείσει πέντε βίλες πριν από δύο χρόνια στο Six Senses Con Dao στο Βιετνάμ για να απολαύσει με την… ησυχία της θεραπείες αναζωογόνησης και ομορφιάς. Η φίλη της super model Μιράντα Κερ (επέστρεψε στην ομάδα της «Victoria’s Secret» με αμοιβή 3,8 εκατ. δολάρια) φημολογείται ότι θα κάνει ένα γρήγορο Mykonian break στο πλευρό του νέου της αγαπημένου, νεαρού πολυεκατομμυριούχου του Snapchat Εβαν Σπίγκελ.
Διεθνείς προσωπικότητες της τέχνης και των επιχειρήσεων συνεχίζουν να επισκέπτονται την πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης «Δύο χωριά» στην πλατεία της Πανάχρας στη Μύκονο. Η νεαρή ταλαντούχα ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων Μαρίνα Βρανοπούλου δημιούργησε στο κυκλαδίτικο νεοκλασικό κτίριο των «Δυο Χωριών» κάτι ιδιαίτερο και πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα. Ο Δάκης Ιωάννου επισκέφθηκε την έκθεση «Δύο χωριά από τη Μύκονο». Αξίζει να μιμηθείτε το παράδειγμά του…
Το private dinner Μυλωνά
Τρίτη 7 Ιουλίου. Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ τα φώτα σε ένα από τα ωραιότερα σπίτια της Αθηναϊκής Ριβιέρας έχουν ανάψει. Ο γνωστός εφοπλιστής Σπύρος Μυλωνάς, εξέχον μέλος εδώ και πολλά χρόνια της παροικίας μας στη Νέα Υόρκη, και η σύζυγός του Αντωνία υποδέχονται αγαπημένους τους φίλους. Το ζευγάρι βρέθηκε όπως κάθε χρόνο για τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα. Η βίλα ανήκε στο παρελθόν στην old money οικογένεια Βεργωτή. Ο Σπύρος Μυλωνάς, ο οποίος διαθέτει μεγάλο γραφείο στη Νέα Υόρκη, είναι επίσης διεθνούς φήμης κολεξιονέρ. Στην πλούσια συλλογή με έργα διάσημων καλλιτεχνών τα οποία βρίσκονται στο σπίτι του στο Big Apple υπάρχουν και αυτά της «Μπλε εποχής» του Πικάσο. Στο Σούνιο και στην οικία Μυλωνά με την ιδιωτική παραλία βρέθηκε η γνωστή δημοσιογράφος της αμερικανικής «Vogue» (Health & Beauty Editor) Shirley Lord, όπως επίσης η πάντα υπέρκομψη Αλίκη Περρωτή. Η Αλίκη, η οποία ζει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στη Νέα Υόρκη και στο Μονακό, ετοιμαζόταν και πάλι να πετάξει εκτός Ελλάδας. Η κυρία Περρωτή διαθέτει ένα εξαιρετικό σπίτι στο Μόντε Κάρλο. Αυτές τις μέρες στο Πριγκιπάτο βρίσκονται πολλοί έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες οι οποίοι σήμερα Κυριακή θα «πεταχτούν» λίγο έξω από το Saint-Tropez για το opening της νέας γκαλερί «Mitterand» με έργα σημαντικών γλυπτών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ