Μια σταγόνα από το Black Beard έπεσε πάνω στις κατακίτρινες, κροκό dress-padrille του Jimmy Choo. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής τίναξε ενοχλημένος την κάπα γιδοβοσκού την οποία είχε σχεδιάσει ειδικά για αυτόν ο τουρκικής καταγωγής μετρ Hussein Chalayan. Τα καινούργια του pope and glory σπορ παπούτσια με αυτό το υπέροχο, luxe twist έμοιαζαν να έχουν σχεδόν καταστραφεί. Το ρούμι και το γλυκό λικέρ Falernum, συστατικά του πιο δημοφιλούς κοκτέιλ στο μπαρ «Joyeux Bordel» του Λονδίνου, έμειναν ανεξίτηλα πάνω στο εκτυφλωτικό δέρμα. Ο golden heir φώναξε αμέσως τον μπάτλερ Σουλπίκιο. Εκείνος έσπευσε να αντικαταστήσει το Black Beard με αγνό γάλα κατσίκας. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής κοίταξε τις δύο φωτογραφίες που είχε τοποθετήσει δίπλα στα έργα της «ιέρειας» του art & fashion world, Hattie Stewart. Ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι χαμογελούσε τυλιγμένος στη θαλπωρή μιας κάπας με την υπογραφή Chalayan. Δίπλα ακριβώς ο Γιάνης Βαρουφάκης… κυνηγούσε μια καλλίγραμμη τουρίστρια με λευκό μπικίνι. Πλησίασα πιο κοντά. Ο υπουργός Οικονομικών είχε ρίξει πάνω από τα καλογυμνασμένα μπράτσα του μια γκρι κάπα. Κρατούσε ομπρέλα και φώναζε στην μπικινοφορούσα κοπέλα με τα πλούσια καστανόξανθα μαλλιά: «Στάσου, ευρώ»! Ο παιδικός μου φίλος ξέσπασε σε δυνατά γέλια. Στη συνέχεια μου εξήγησε ότι η συγκεκριμένη φωτό, εμπνευσμένη από τη λαοφιλή black & white ελληνική ταινία «Κορίτσια στον ήλιο» (με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Βόγλη και Αν Λόμπεργκ) κάνει θραύση στο Διαδίκτυο.
Αχ! Ο γλυκός, πτωχός μου Γιάνης! O minister, πρωταγωνιστής τώρα ο ίδιος ενός Greek drama χωρίς τέλος, κάνει αγώνα δρόμου πίσω από το ευρώ, τις άσχημες εξελίξεις και τις… sexy επισκέπτριες των πρώην ταπεινών παρθένων νησιών του Αιγαίου. Προσπαθεί να τις… δελεάσει! Τα μύγδαλα του νεαρού, brutal τότε John Voglis, αντικαταστάθηκαν με μια χούφτα euros. Η τουρίστρια τι σκέφτεται άραγε;
Μάλλον έκανε καλύτερα που επέλεξε τη θορυβώδη, κοσμοπολίτικη Mykonos από την Aνδρο των old money εφοπλιστών και «έξαλλων» paparazzi οι οποίοι τρέχουν πίσω από λαοφιλή, πλατινομαλλούσα τηλεοπτική παρουσιάστρια.

Το party Σβαρόφσκι στο Nammos
Η Μύκονος είναι το νησί όπου η σαμπάνια συνεχίζει να ρέει άφθονη. Πολλοί μάλιστα από τους ρώσους, άραβες, τούρκους και βραζιλιάνους billionaires επιλέγουν να κάνουν ντους με συλλεκτικές σαμπάνιες των 180.000 ευρώ το μπουκάλι. Ο χρυσός καμπανίτης με τις «σφραγίδες» Armand de Brignac και Moët & Chandon βρίσκεται πάντα δίπλα σε πιάτα με φρέσκο αστακό και άλλα γεμάτα με ατέλειωτα ρολά sushi. Τα mega yachts δημιουργούν εκθαμβωτικό σκηνικό στα γαλάζια νερά, ενώ τα χειροποίητα Riva αποβιβάζουν tycoons και αιθέριες υπάρξεις στις παραλίες. Η Μύκονος παραμένει αλώβητη από την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, υποστηρίζουν οι δημοσιογράφοι του Bloomberg, οι οποίοι έσπευσαν σε… επιτόπια έρευνα. «Οι Ελληνες πηγαίνουν εκεί για να… παίξουν» αναφέρει το διεθνές πρακτορείο. Η μέγιστη πολυτέλεια συναντά το μοναδικό, «άγριο» τοπίο. Οι κύριοι και οι κυρίες του Bloomberg μάλλον κάνουν λάθος. Το περασμένο weekend η Μύκονος ήταν γεμάτη μόνο από ξένους. Οι Ελληνες ήταν ελάχιστοι. Οι επισκέπτες από το εξωτερικό ήταν πραγματικά άνθρωποι εξαιρετικά πλούσιοι. Ξόδευαν απίστευτα ποσά σε εστιατόρια, bars και boutiques.
Η επονομαζόμενη αυτοκράτειρα των κρυστάλλων Φιόνα Σβαρόφσκι διοργάνωσε το περασμένο weekend private party στο Nammos, χαρίζοντας μια ισχυρή ένεση ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.
Η πολυεκατομμυριούχος σύζυγος του γοητευτικού πρώην υπουργού οικονομικών της Αυστρίας, Καρλ Χάιντς Γκράσερ, διασκέδασε με τους επίσης billionaires φίλους της οι οποίοι έφτασαν από διάφορα μέρη της γης σε ένα χρυσό ολονύχτιο party on the beach.

Η Κιράτ του YSL
Οι billionaires φθάνουν με θαλαμηγούς και private jets. Προσγειώνονται… κρατώντας την αναπνοή τους στο Mykonian airport με τις «επισκευασμένες» πλέον λακκούβες. Οι Ελληνες είναι λίγοι. Οι περισσότεροι οι οποίοι είχαν αγοράσει πολυτελείς επαύλεις στο νησί αποφάσισαν να τις νοικιάσουν. Ακόμη και αυτή η πανέμορφη, εξωτική Κιράτ, το πρώην εμβληματικό μοντέλο του Yves Saint Laurent, βρίσκει τη Mykonos διαφορετική. Η Κιράτ, σύντροφος πλέον ευρωπαίου γαλαζοαίματου, πετυχημένη σχεδιάστρια κοσμημάτων, έχει αγοράσει σπίτι στην κοντινή Πάρο. Η πανύψηλη Κιράτ, ινδικής καταγωγής, έκανε θραύση πριν από πολλά χρόνια όταν εμφανιζόταν στις πασαρέλες του γάλλου μετρ. Μαζί με την εξωτική Μούνια και τη Μαρία Σνάιντερ. Τα τρία διάσημα τότε κορίτσια φιλοξενούνταν τα καλοκαίρια στη Μύκονο στο σπίτι του Μπίλλυ Μπο και του Μάκη Τσέλιου. Συνάντησα την Κιράτ στην Αθήνα. Λίγο προτού «πετάξει» στη Μύκονο και μετά στην Πάρο. Απολάμβανε το φαγητό της στο εστιατόριο «21» της Κηφισιάς.

Η χρυσή κληρονόμος
Τοποθετώ ένα τόσο δα κομματάκι sushi στο πιάτο-κόκκινο αστέρι το οποίο σχεδίασε η αμφιλεγόμενη ντίβα της performance Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Η νεαρή, όμορφη Ευγενία Νιάρχου λάμπει κάτω από τα… δικά της αστέρια. Αστέρια που ρίχνουν τα μπλε και ασημένια τους χρώματα στα ξανθά μαλλιά της. Η χρυσή κληρονόμος, το αστραφτερό Venyx, το μπλε φόρεμα και το μακρύ κολιέ της συλλογής, η φωτογραφία που βγάλαμε με «φόντο» τον λευκό τοίχο. Η κόρη του Φίλιππου Νιάρχου και της Βικτώριας Γκίνες επισκέφθηκε ινκόγκνιτο το περασμένο Σαββατοκύριακο το νησί. Η Mykonos με κεντρικό πρόσωπο τη χρυσή κληρονόμο-διάσημη σχεδιάστρια κοσμημάτων θα βρεθεί σε μερικές ημέρες στο επίκεντρο της παγκόσμιας δημοσιότητας. Η εγγονή του μεγιστάνα Σταύρου Νιάρχου ανοίγει την πρώτη exclusive παγκόσμια (Venyx store) boutique της στην Ελλάδα και στη Μύκονο. Η νεαρή Ευγενία, αν και έχει μεγαλώσει στο εξωτερικό, αισθάνεται «πολύ Ελληνίδα». Το opening της exclusive boutique θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου στο lobby του «Belvedere Hotel». Νεαροί jet setters, γαλαζοαίματοι όπως οι γιοι της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, η Μαργαρίτα Μισόνι, η Μπιάνκα Μπραντολίνι και η special guest διάσημη ιταλίδα blogger Κιάρα Φεράνι θα σκορπίσουν εκτυφλωτικά Mykonian χαμόγελα.

Ο κλειδοκράτωρ Γιούνκερ
Οι συλλογές «Theria» και «Reptila» της Venyx θα παρουσιαστούν πρώτα στο Παρίσι. Η Ευγενία θα πετάξει στη Mykonos στις 15 Ιουλίου. Είναι η ημέρα των γενεθλίων της. Οι στενοί της φίλοι ψιθυρίζουν ότι θα πραγματοποιηθεί ένα λαμπερό, private happy birthday party.
Ο «κλειδοκράτωρ» πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατεβάζει με… περιέργεια τα γυαλιά του. Το «τρυφερό» πατρικό χαστουκάκι στον Αλέξη Τσίπρα. Η αμηχανία του έλληνα πρωθυπουργού. Το χρέος στο τραπέζι. Στη Μύκονο όλα ξεχνιούνται. Ακόμη και τα σκληρότερα σκηνικά. Τα χρώματα αλλάζουν. Γίνονται πιο τρυφερά, πάντα όμως αστραφτερά.
Στενοί φίλοι μας ειδοποιούν ότι η αγαπημένη μας Joyce Ostin, μία από τις σημαντικότερες διεθνώς συλλέκτριες έργων μοντέρνας τέχνης, συγγραφέας και φωτογράφος, βρέθηκε για δύο μόλις ημέρες στο Πόρτο Χέλι και στο Amanzoe’s resort. Η Joyce θα επιστρέψει σύντομα. Αυτή τη φορά θα συνοδεύεται από τη στενή της φίλη Ολίβια Χάρισον, τη δυναμική σύζυγο του κιθαρίστα των Beatles Τζορτζ Χάρισον.
Θαλαμηγοί, πάμπλουτοι Αραβες και ο Μπενζεμά
Ο golden heir βγάζει την κάπα του γιδοβοσκού. Παρακολουθεί με τα δερμάτινα κιάλια του Hermes τη… θαλάσσια κυκλοφορία. Το 80μετρο super yacht «Chopi Chopi» ιδιοκτησίας των πάμπλουτων λιβανέζων αδελφών Taha και Najib Mikati δεν έχει κάνει ακόμη την εμφάνισή του στα Mykonian νερά. Η θαλαμηγός των πλουσιότερων ανθρώπων στον Λίβανο βρέθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στο Ναύπλιο και στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Ενα σκάφος αξίας 110 εκατ. δολαρίων. Εξοπλισμένο με ταχύπλοα, πισίνες, αίθουσα μασάζ. Ενα από τα πολυτελέστερα yachts του πλανήτη, το εξαιρετικό «Al Mirqab» του ελληνολάτρη πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ Hamad bin Jassim bin Jaber bin Muhammad Al Thani, θα ταξιδέψει για… χιλιοστή φορά στις ελληνικές θάλασσες. Ακριβώς όπως και τα «Dubai», «Radiant», «Α», «Topaz», «Αzzam». Ολα ιδιοκτησίας αράβων μεγιστάνων. Οι συγκεκριμένοι κροίσοι-λάτρεις της Μυκόνου ακολουθούν το παράδειγμα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Οταν κάνουν «απόβαση» στη Μύκονο, ένα… σύννεφο από πετροδολάρια και χρυσάφι σκεπάζει το κατάλευκο νησί του Αιγαίου.
Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης Καρίμ Μπενζεμά, λάτρης επίσης της Mykonos, ίσως «κλείσει» για λίγες μόνο ημέρες πολυτελή βίλα του νησιού. Ο big star του παγκόσμιου ποδοσφαίρου συνηθίζει να περνάει ήσυχα τις διακοπές του. Εκτός αν κάπου κοντά βρεθεί ο πρώην της Ριάνα, άτακτος ράπερ Κρις Μπράουν…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ