Η Σοφί Μαρσό σαν James Bond girl δεν ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική στις ενδυματολογικές της επιλογές. Μοιράστηκε ένα παθιασμένο φιλί με τον συμπρωταγωνιστή της Πιρς Μπρόσναν ο οποίος ερμήνευε εκείνη την εποχή τον δημοφιλέστατο πράκτορα 007. Στην συγκεκριμένη σκηνή αποκάλυψε την καλογυμνασμένη της πλάτη μέσα από ένα βραδυνό φόρεμα.

Τα τελευταία χρόνια η Γαλλίδα ηθοποιός αν και δεν βρίσκεται στην…πρώτη της νιότη φροντίζει να χαρίζει πραγματικά «αποκαλυπτικές» στιγμές σε φωτογράφους και θαμώνες του Φεστιβάλ των Καννών. Η Σοφί είναι πάντα πρωταγωνίστρια σε «χαριτωμένα ατυχήματα». Ακόμα και η νεαρή ωραία συνάδελφός της Τζένιφερ Λόρενς δεν έχει πατήσει τόσες φορές την ουρά του φορέματός της. Τα ατυχήματα της Σοφί «επικεντρώνονται» συνήθως στα οπίσθια και το στήθος της. Πότε ο αέρας ανασηκώνει τα αέρινα υφάσματα από τις μακριές τουαλέτες. Κάποιες άλλες φορές τα δωδεκάποντα πέδιλα του Roger Vivier ή του Saint Laurent «πατάνε» το μακρύ φόρεμα. Το υλικό κατεβαίνει επικίνδυνα και το μεταξωτό, δαντελωτό εσώρουχο της Μαρσό κάνει την εμφάνισή του. Η Γαλλίδα ηθοποιός σε…πείσμα των μικρών ή μεγαλύτερων ατυχημάτων της είναι πάντα υπέρκομψη και κυρίως ψύχραιμη. Το μαύρο κοστούμι με τους κρυστάλλους στις τσέπες και το πίσω μέρος που φόρεσε τις τελευταίες μέρες έμοιαζε με πραγματικό έργο τέχνης. Η Μαρσό φρόντισε να τονίσει το στήθος της με μιά διάφανη μπλούζα. Φυσικά απέφυγε να φορέσει σουτιέν…

Το μπούστο… μπαλόνι της Σάλμα Χάγιεκ-Πινό

Ο συμπατριώτης τής Μαρσό, Γάλλος billionaire Φρανσουά-Ανρί Πινό συνόδευε στο κόκκινο χαλί των Καννών την σύζυγό του διάσημη ηθοποιό Σάλμα Χάγιεκ. Μμμ! Τι κι αν προσπάθησαν η Σοφί, η Σαρλίζ, η Αϊντα Φίλντ, η sexy σύζυγος του Ρόμπι Γουίλιαμς.


Η Σάλμα διαθέτει το ωραιότερο στήθος. Πλούσιο, στητό…ζουμερό. Η ίδια φρόντισε να το τονίσει μέσα από το ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ντεκολτέ της μωβ τουαλέτας της. Όλα τα flash άστραφταν για την μικροσκοπική, μελαχροινή Σάλμα. Είχε προηγηθεί εμφάνιση με μαύρη τουαλέτα γεμάτη καθρέφτες του οίκου Alexander Mc Queen. Ένα από τα περίφημα fashion brands τα οποία ανήκουν στον πανίσχυρο όμιλο Πινό. (Με ναυαρχίδα πάντα τον εμβληματικό οίκο Gucci).

Η Σάλμα μπορεί να «εισβάλλει» στις «ντουλάπες» των brands και να διαλέξει το ρούχο που επιθυμεί σχολίαζε super model, γνωστό για την αδυναμία του στους μεγαλοεπιχειρηματίες…

Εκείνοι οι οποίοι διαθέτουν χιούμορ υποστηρίζουν ότι το μεγάλο στητό στήθος της Χάγιεκ θα μπορούσε να…χρησιμοποιηθεί σαν υπόστεγο! Σε περίπτωση που κάποια από τις γνωστές, ξαφνικές μπόρες ξεσπάσουν στο πανέμορφο spot της Γαλλικής Ριβιέρας.

Οι big stars επιλέγουν ογκώδη διαμάντια

Οι Κάννες με τα ξενοδοχεία των πέντε αστέρων, τα private clubs, chic εστιατόρια, αστραφτερές boutiques και πανάκριβα κοσμηματοπωλεία. Οι stars συνοδεύουν πάντα τα ρούχα των διάσημων σχεδιαστών με κοσμήματα μυθικών οίκων. Κολλιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια από μπριγιάν, ρουμπίνια, σμαράγδια.

Οι υπεύθυνοι των οίκων Cartier, Chopard, Van Cleef & Arpels, Chaumet Boucheron, De Beers βρίσκονται εκεί. Οι επικεφαλής των μεγάλων διεθνών κοσμηματοπωλείων εγκαθίστανται συνήθως σε σουϊτες luxury hotels. Έχουν μαζί τους τα ωραιότερα, εντυπωσιακότερα και πλέον ακριβά σετ κοσμημάτων. Εκεί αρχίζει ένα ατελείωτο παιχνίδι. Ποιός θα είναι τελικά ο οίκος-νικητής; Ποιές big stars (κυρίως αυτές οι οποίες είναι στο «παιχνίδι» των βραβείων) θα φορέσουν κοσμήματα του; Ο Ελβετικός οίκος Chopard αναδεικνύεται και την φετεινή χρονιά νικητής. Τα μεγαλύτερα ονόματα τα οποία βρίσκονται στις Κάννες έχουν επιλέξει κοσμήματα της φίρμας που διευθύνει η Καρολίν Σόυφλε. Από την Ούμα Θέρμαν, την Κέιτ Μπλάνσετ, την Σαρλίζ Θερόν, την Ιζαμπέλ Ιπέρ μέχρι τη δική μας Αγγελική Παπούλια του «Lobster» έχουν επιλέξει τα μυθικά διαμάντια, σμαράγδια ρουμπίνια του brand. Αρκετοί άνδρες stars όπως ο Γούντι Άλλεν και ο Κόλιν Φάρελ φορούν ρολόγια Chopard.

Παγιέτες, λευκό, χρυσό και ο Φαουάζ

Η αειθαλής Τζέιν Φόντα εμφανίστηκε για μια ακόμα χρονιά στο κόκκινο χαλί με τουαλέτα γεμάτη παγιέτες. Η Τζούλιαν Μούρ έκανε εμφανίσεις με ασημί-μαύρα και κόκκινα μακριά φορέματα.

Το λευκό προτίμησαν και τα super models. Η Αντριάνα Λίμα, η Ιρίνα Σάϊκ (σε κάποια άλλη εμφάνισή της επέλεξε χρυσό) η Μπάρ Ραφαέλι, η Ντούτζεν Κρος, η Μίνα Αγκντάλ. Ο επίσης πασίγνωστος, παγκοσμίως κοσμηματοπώλης Φαουάζ Γκρουόζι (γνωστός και για τα super parties που διοργανώνει στο Πόρτο Τσέρβο για την περίφημη φίρμα DE GRISOGONO) με δύο top models στο πλευρό του. Την Μπάρ Ραφαέλι (λίγα 24ωρα πριν βρισκόταν στην Μύκονο για το show της Replay) και την Κάρα Ντελεβίν. Η Κάρλι Κλος συνδύασε επίσης το ασημί φόρεμά της με μπιζού DE GRISOGONO. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στις πιο εκρηκτικές εμφανίσεις του Φεστιβάλ των Καννών. Υψηλή ραπτική, διαμάντια, ρουμπίνια και τα flash να αστράφτουν εκτυφλωτικά. Οι κυρίες φορούσαν οπωσδήποτε ψηλοτάκουνα Roger Vivier, Christian Louboutin Alaia. Οι ιθύνοντες του Φεστιβάλ απαγορεύουν τα φλατ. Μια απόφαση η οποία δημιούργησε αντιδράσεις. Η Έμιλι Μπλάντ είπε ότι λατρεύει τα αθλητικά παπούτσια γιατί έτσι αισθάνεται άνετα…