Οι άκρες από το τιρκουάζ φουλάρι Bateau fleuri του οίκου Hermès «βούτηξαν» στο ποτήρι σαμπάνιας. Το μικρό πανέμορφο πλοίο με τα ροζ και γαλάζια πανιά που ζωγράφισε πάνω στην πολύτιμη μεταξένια επιφάνεια ο σερβικής καταγωγής Ljubomir Milinkov άρχισε ξαφνικά να… ταξιδεύει. Μέσα σε ένα σύννεφο ατέλειωτων χρυσών φυσαλίδων. Ρούφηξα μια γουλιά από το champagne κοκτέιλ που ελάχιστα λεπτά πριν είχε σερβίρει ο μπάρμαν του «Rumpus Room». Βολεύτηκα όσο καλύτερα μπορούσα στους δερμάτινους κόκκινους καναπέδες. Σκέφθηκα ότι το rooftop & lounge του ξενοδοχείου «Mondrian London» ήταν το εντυπωσιακότερο της πόλης. Με εκπληκτική θέα στη βρετανική πρωτεύουσα. Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι Γκαλάτσι είχε μόλις φθάσει στο bar του πιο μοδάτου αυτή τη στιγμή hotel στο Λονδίνο. Επειτα από μια βόλτα στη φαντασμαγορική έκθεση «Alexander McQueen Savage Beauty» στο Victoria and Albert Museum. Παρακολουθούσα ένα «διαφορετικό» bateau να πλησιάζει στις όχθεις του Τάμεση και το φημισμένο κτίριο Sea Containers. Ο επιφανής συλλέκτης μού εκμυστηρεύθηκε ότι θα μπορούσε να μείνει για πάντα σε αυτή τη θέση. Σε ένα από τα ψηλότερα και θεαματικότερα σημεία της πόλης. Στο διπλανό τραπέζι η Νάταλι Εμάνουελ απολάμβανε το κοκτέιλ της. Παρατήρησα ότι η ηθοποιός φορούσε στα δάχτυλά της τα ογκώδη χρυσά δαχτυλίδια από τη συλλογή «Venyx» της Ευγενίας Νιάρχου. Η ηθοποιός με τα πλούσια κατσαρά μαλλιά είχε επιλέξει και πάλι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα μπιζού της ελληνίδας σχεδιάστριας για την παγκόσμια πρεμιέρα του «Game of Thrones». Κολιέ με μαύρα διαμάντια και τον «κωδικό» Lady Caiman. Ο Γκαλάτσι Γκαλάτσι σχολίασε ότι ο big star της Manchester United Γουέιν Ρούνεϊ, λίγα μέτρα πιο μακριά, έπινε αποκλειστικά και μόνο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
Η Μύκονος του σούσι και της φουστανέλας

Αρχισα να κουνάω τα πόδια μου στους ρυθμούς της μουσικής. Η Νάταλι έλεγε στην παρέα της ότι θα έπρεπε να επιλέξουν πού ακριβώς θα περάσουν το υπόλοιπο της βραδιάς. Στο γνωστό εστιατόριο «Sketch» που ο David Shrigley έχει γεμίσει τους τοίχους του με σκίτσα και ροζ τόνους ή στο private club «Chiltern FireHouse»; Ο συλλέκτης σκέφτεται να καλέσει την Εμάνουελ, την οποία γνώρισε πριν από χρόνια σε βερνισάζ της «Tate Modern», στη Μύκονο για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Ανασηκώνω τους ώμους μου αδιάφορα. Τα καυτά χρυσά ελληνικά καλοκαίρια μέσα σε μια μελαγχολική, πτωχευμένη χώρα μοιάζουν πλέον τόσο μακρινά. Οι τούρκοι, ρώσοι, σαουδάραβες και βραζιλιάνοι μεγιστάνες να καταφθάνουν με τις υπερπολυτελείς θαλαμηγούς τους στα καταγάλανα νερά. Τα χειροποίητα Riva να αράζουν μπροστά στο «Nammos». Το πολυσυζητημένο spot στην παραλία της Ψαρούς μοιάζει τώρα λίγο πιο… εναλλακτικό. Με τον νεαρό μυστακοφόρο να διαφημίζει το Greek Easter με φόντο τους ανεμόμυλους. Φορώντας φουστανέλα και τσαρούχια. Ισως οι Russian tycoons οι οποίοι έχουν «χτυπηθεί» από την πτώση του ρουβλίου ενώσουν τα διαμαντένια δάκρυά τους με τα δικά μας και αποφασίσουν να «κατηφορίσουν» νωρίτερα στα Greek islands. Οι μυρωδιές από το αρνάκι σούβλας και οι κοκορετσογεύσεις κάποιες φορές αποδεικνύονται περισσότερο ελκυστικές από αυτές του σούσι.
Ο ινδός billionaire και η… Αστέρω

Ο Γκαλάτσι Γκαλάτσι κουνούσε το χέρι του σε πελάτη του, ινδό billionaire, λάτρη της μοντέρνας τέχνης. Ο κροίσος, ο οποίος αράζει το σκάφος του για αρκετό διάστημα το καλοκαίρι σε Μύκονο και Σαντορίνη, συνοδευόταν από αμερικανούς και βρετανούς επενδυτές. Ενας από αυτούς πλησιάζει το τραπέζι μας. «Η αφρόκρεμα των ελλήνων επιχειρηματιών βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο» παρατήρησε με ένα μάλλον ειρωνικό χαμόγελο. Ο κολεξιονέρ τού εξήγησε ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι «εκμεταλλεύτηκαν» την αργία της μεγάλης εθνικής μας εορτής. Ο ξανθός, ψυχρός Βρετανός φάνηκε να γνωρίζει λεπτομέρειες γύρω από τον πολυσυζητημένο εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Με φολκλόρ στοιχεία, μπάντες, εμβατήρια και χορούς. Ο συνομιλητής μας ρώτησε αν υπάρχουν τσολιάδες και ωραίες μαντιλοφορούσες νησιωτοπούλες στη Μύκονο. Του έγνεψα καταφατικά. Λίγο αργότερα είπα στον Γκαλάτσι Γκαλάτσι ότι δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα αν το private cinema «Curzon» μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο στον Τάμεση πρόβαλλε την ταινία-ύμνο στη φουστανέλα «Αστέρω».
Ο γάμος Λεντούδη – Μουνδρέα και ο Νικόλας Μαρτίνος

Ανοίγω το black little book με τις προσωπικές μου σημειώσεις. Την επόμενη ημέρα έπρεπε να επισκεφθώ τη Σάρα Μπάρτον στον οίκο Alexander McQueen. Η Σάρα ετοιμάζει τα καινούργια βραδινά φορέματά μου. Γαμήλια parties στη Μύκονο, στην Κρήτη και στα νότια προάστια της Αθήνας. Σε ανοιξιάτικο φόντο ο πρώτος μεγάλος γάμος της σεζόν. Αυτός του Γιώργου Μουνδρέα με τη Χριστίνα Λεντούδη. Είναι ίσως και το μόνο σημαντικό κοινωνικό γεγονός αυτή την εποχή. Οι επαυλοκρατούντες των βορείων και νοτίων προαστίων κρατούν στάση αναμονής. Περιμένουν τα αποτελέσματα των οικονομικών εξελίξεων. Αποκλειστικά για νεαρά αγόρια και κορίτσια το party του Νικόλα Μαρτίνου στις 4 Απριλίου. Ο 33χρονος γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογενείας έχει προσκαλέσει πολλούς φίλους στο σπίτι του. Στα decks ο ίδιος ο οικοδεσπότης. Ο νεαρός εφοπλιστής διαθέτει προσόντα επαγγελματία d.j. Μμμ! Η σκέψη μου τρέχει σε εκρηκτικές βραδιές με τον Armin van Buuren στο «Cavo Paradiso».
Οι επενδύσεις, η βίλα και το υπόγειο τούνελ

Ισχυρός σαουδάραβας κροίσος ο οποίος επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα πληροφορεί τους συνδαιτυμόνες του γύρω από την αγορά λαμπερής Mykonian βίλας. Η έπαυλη ήταν, ως γνωστόν, ιδιοκτησία της οικογενείας Ψωμιάδη (Ασπίς Πρόνοια) και αγοράστηκε από τον ιρακινό μεγαλοεπιχειρηματία Αον αλ Χασλόκ. Ο low profile businessman ζει το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου στην Ελλάδα. Οι στενοί φίλοι γνωρίζουν ότι επιθυμία του ιρακινού tycoon είναι να «δείξει τον δρόμο» και σε άλλους ισχυρούς διεθνείς οικονομικούς παράγοντες. Μέσα από την κίνησή του αυτή τους καλεί να επενδύσουν στην Ελλάδα των ατέλειωτων οικονομικών προβλημάτων. Ακριβώς όπως κάνει εκείνος πολλά χρόνια τώρα. Η σύζυγός του Μαχασίν επιμελείται, σύμφωνα με τον καλό τους φίλο, τις επισκευές και το φιλόδοξο «ρετούς» της έπαυλης. Ο καλός τους φίλος προχώρησε όμως σε μια «πικάντικη» αποκάλυψη. Εκπληκτα τα κατασκευαστικά συνεργεία ανακάλυψαν υπόγειο, «δαιδαλώδες» τούνελ το οποίο οδηγεί κατευθείαν στη θάλασσα. Το σκηνικό θυμίζει κινηματογραφική ταινία…
Ενα baby girl στην οικογένεια Κόκκαλη
Η ζεστή αίθουσα του «La petite maison» στον αριθμό 54 της Brook’s Mews είναι γεμάτη κόσμο. Εχω επιλέξει ανοιξιάτικο outfit της Χριστίνας Οικονόμου. Το «Forbes» συμπεριέλαβε την ελληνίδα designer στις κορυφαίες κάτω των 30 ετών. Ο «Observer» στις 10 top του New York Fashion Week. Η ελληνολάτρις πριγκίπισσα Ιρα φον Φίρστενμπεργκ καθισμένη σε ένα από τα τραπέζια του spot αισθάνεται υπερήφανη πάντα με τις διεθνείς επιτυχίες των συμπατριωτών μας σε δύσκολες μάλιστα εποχές. Στη συνέχεια, φίλη της, επίσης γαλαζοαίματη, λέει ότι ο δευτερότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Νικόλαος και ο κουμπάρος του Νάσος Θανόπουλος βρίσκονται επίσης στο Λονδίνο. Μένουν στο «Jumeraih Carlton Tower» μαζί με τις συζύγους τους. Σε άλλη γωνιά του spot θορυβώδης παρέα ελλήνων εφοπλιστών συγκεντρώνει το ενδιαφέρον.
Ξανθιά κυρία στην κορυφή του τραπεζιού υποστηρίζει ότι το μωρό που περιμένουν σύντομα ο Ντίνος και η Αταλάντη Κόκκαλη είναι κοριτσάκι. Η είδηση έχει κάνει «τρελό» από χαρά τον παππού Σωκράτη Κόκκαλη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ