Ο Φίλιππος Νιάρχος

Ο Γάλλος billionaire Φρανσουά Πινό περπατούσε γρήγορα μπροστά από τον Christies. Ο εμβληματικός οίκος δημοπρασιών με την μεγάλη κόκκινη σημαία στο κέντρο του κτιρίου ήταν γεμάτος από κόσμο εκείνο το βροχερό Ανοιξιάτικο μεσημέρι. Η Εσθήρ συνάντησε τον κύριο Πινό ιδιοκτήτη του auction house στην είσοδο του building. Η παιδική μου φίλη έριξε μια εξεταστική ματιά στην κεντρική μεγάλη αίθουσα. Ο γιος του πολυεκατομμυριούχου, ιδιοκτήτη μερικών από τα μεγαλύτερα fashion brands του πλανήτη (Gucci Saint Laurent κ.λ.π.) Φρανσουά Πινό junior δεν βρισκόταν εκεί. Η παιδική μου φίλη πίστευε ότι θα είχε την ευκαιρία να συναντήσει την μικροκαμωμένη σύζυγο του υιού Πινό, διάσημη star Σάλμα Χάγιεκ η οποία επιδεικνύει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για την τέχνη. Η Εσθήρ είχε μάλιστα επιλέξει ένα από τα πλέον hot «κομμάτια» του οίκου Gucci. Η μελαχρινή Σάλμα με τις πληθωρικές καμπύλες δεν βρισκόταν όμως εκεί. Κάποιοι από τους λάτρεις της τέχνης οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο Christies υποστήριζαν ότι οι Χάγιεκ και Πινό είχαν «πεταχτεί» στο Μόντε Κάρλο. Το νέο Μουσείο Francis Bacon MB Foundation ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους φίλους του τις επόμενες μέρες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο μεγάλος εικαστικός έζησε στο Μονακό από το 1946 μέχρι το 1950. Ο Bacon έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στο Πριγκιπάτο. Ο «γλυκός» καιρός, το υπέροχο τοπίο και οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί του «χάριζαν» έμπνευση. Ποιος άλλωστε δεν θα επιθυμούσε να μένει στο Μονακό; Ένα από τα ωραιότερα και πλέον ενδιαφέροντα σημεία του πλανήτη. Ένα μικροσκοπικό κρατίδιο το οποίο όμως συγκεντρώνει τις σημαντικότερες προσωπικότητες του κόσμου στις σουίτες των πολυτελών ξενοδοχείων, τις θεαματικές βίλες και τα luxury διαμερίσματα…

Τίποτα δεν έχει αλλάξει

Το Πριγκιπάτο βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας αυτό το διάστημα. Opening μουσείων, εκθέσεις διασήμων καλλιτεχνών, boat shows συγκεντρώσεις μεγιστάνων. Τα private clubs ανοίγουν και πάλι για την Ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή σαιζόν. Τα privee clubs με θέα στη θάλασσα. Τα yachts δένουν και πάλι στο λιμάνι. Ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα το «Atlantis II» της οικογένειας Νιάρχου. Οι φίλοι των Νιάρχων βρίσκονται ήδη στο Πριγκιπάτο. Οι υπόλοιποι θα καταφθάσουν με αφορμή τους δημοφιλείς αγώνες της Formula 1 που ξεκινούν σε μερικές εβδομάδες.

Προς το παρόν όλοι απολαμβάνουν το super glamorous life style του Μόντε Κάρλο. Τα πάντα κινούνται σε ένα λαμπερό κινηματογραφικό σκηνικό. Μακριά από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Λες και δεν έχει αλλάξει τίποτα από την εποχή που ο Αριστοτέλης Ωνάσης έφθανε με την Rolls Royce του στο Καζίνο. Ο Κάρι Γκραντ και η Γκρέις Κέλι γύριζαν σκηνές κινηματογραφικής ταινίας στους δρόμους του Πριγκιπάτου. Λίγο καιρό αργότερα η ξανθιά, αριστοκρατική ηθοποιός γινόταν η πρώτη κυρία του Μονακό…

Ο Αλ Φαγιέντ, ο Ριμπολόβλεφ, ο Πινό

Ο Αιγυπτιακής καταγωγής κροίσος Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ διαθέτει πολυτελέστατο διαμέρισμα στο Μόντε Κάρλο. Ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι ο ιδιοκτήτης του ακριβότερου διαμερίσματος της Ευρώπης. Χτισμένο σε ένα από τα πλέον προνομιακά σημεία του Μονακό. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αράζει συχνά τις θαλαμηγούς του στο λιμάνι. Η σύζυγός του, γκαλερίστα Ντάσα Ζούκοβα επισκέπτεται πολύ συχνά αίθουσες τέχνης και ενημερώνεται γύρω από τα art events. Η οικογένεια Πινό όταν δεν βρίσκεται στην Βενετία και το περίφημο Palazzo Graci που έχτισε για εκείνη ο διάσημος Ιάπωνας αρχιτέκτονας Ταντάο Άντο «πετάγεται» στο Μόντε Κάρλο.

Ο πατήρ και ο γιος Πινό θεωρούνται ότι κατέχουν την μεγαλύτερη συλλογή έργων μοντέρνας τέχνης στην Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες στον κόσμο.

Η Εσθήρ κι εγώ λατρεύουμε όμως την pop art. Η τέχνη που γεννήθηκε στο πολυαγαπημένο μας Λονδίνο την δεκαετία του ’50 και κατάφερε να κατακτήσει ολόκληρο τον πλανήτη. Τέχνη-επιστροφή στον κόσμο της αναπαράστασης. Ο Άντι Γουόρχολ, ο Τζάσπερ Τζόνς, ο Ραούσενμπεργκ και ο Ρόι Λιχνενστάιν είναι αυτοί που έκαναν δημοφιλή την pop art στις Η.Π.Α.

Ο Νιάρχος, ο Γουόρχολ, Ο Κατελάν

Ο δικός μας Φίλιππος Νιάρχος είναι ο σημαντικότερος συλλέκτης pop art στον κόσμο. Λάτρης από τα παιδικά του ακόμα χρόνια της τέχνης ο Έλληνας μεγιστάνας. Μεγάλωσε άλλωστε μέσα σε χώρους γεμάτους από πανάκριβα έργα τέχνης. Ο πατέρας του Σταύρος Νιάρχος υπήρξε μεγάλος κολλεξιοναίρ. Στην συλλογή του έργα Βαν Γκόγκ, Σεζάν, Ρενουάρ, Γκωγκέν. Ο μεγιστάνας έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στα έργα των Ρενουάρ και Βαν Γκόγκ. Ο Φίλιππος μεγαλώνοντας παρακολουθούσε από πολύ κοντά τις επιλογές του πατέρα του στον χώρο της τέχνης. Σήμερα η συλλογή του έχει εμπλουτιστεί και εμπλουτίζεται με εξαιρετικά έργα. Κάποια από τα big deals έχουν κλειστεί στο κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο. Ο Φίλιππος Νιάρχος ο 737ος πλουσιότερος άνθρωπος στο κόσμο έχει κληρονομήσει την υπέροχη συλλογή του πατέρα του. (περιλαμβάνει και το περίφημο έργο του Βαν Γκόγκ «Self portrait with Bandaged Εar» με τον αυτοτραυματισμό, δηλαδή του μεγάλου εικαστικού). Ο ίδιος όμως λατρεύει το έργο του Άντι Γουόρχολ «Green Car Crash» αλλά και τα έργα του Μαουρίτσιο Κατελάν (μεγάλος θαυμαστής έργων του Κατελάν είναι και ο επιφανής Έλληνας συλλέκτης Δάκης Ιωάννου)

Στο yacht «Atlantis II» βρίσκονται σημαντικά έργα από τη συλλογή της οικογένειας. Ο Φίλιππος Νιάρχος συνηθίζει να κρατάει πολλά από τα έργα της κολεξιόν του σε θυρίδες τραπεζών στην Ελβετία. Στο Μονακό όμως αν και περνάει αρκετό χρόνο στην «ροζ βίλα» του St Moritz, το Παρίσι και την Νέα Υόρκη παραμένει αγαπημένος του προορισμός.

Αποκλειστικά για τα παιδιά της «ΧΑΡΑΣ»

Λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και στο κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η ΧΑΡΑ» τα χαμόγελα ήταν έντονα, φωτεινά. Η Α΄Αντιπρόεδρος του «ΚΕΑ ΧΑΡΑ» κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου υποδέχτηκε τους ανθρώπους της PALCO. Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής εταιρείας εσωρούχων με την διεθνή πλέον αναγνωρισιμότητα πρόσφερε είδη ρουχισμού στα παιδιά τα οποία φιλοξενούνται στο κέντρο. Ευκαιρία λοιπόν για μια χαρούμενη γιορτή.


Οι Ανοιξιάτικες τάσεις της μόδας «ταξιδεύουν» στην Κηφισιά

Σε ένα από τους ωραιότερους δρόμους της Κηφισιάς. Ανάμεσα σε γοητευτικές παρουσίες. Με την Πόπη Δασκαλαντωνάκη στο επίκεντρο της προσοχής. Η ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν, το μοντέλο Βασιλική Τσεκούρα αλλά και σύζυγοι γνωστών επιχειρηματιών περνούσαν γύρω από τον λαιμό τους μπιζού και δοκίμαζαν καφτάνια και αξεσουάρ σε εκτυφλωτικά χρώματα. Ανοιξιάτικες πινελιές και drinks στο «Marischa Jewels». Οι γυναίκες βρίσκουν πάντα τον χρόνο να ενημερώνονται για τις τάσεις της μόδας.

Η Playmobil στο Athens Metro Mall για την «ΕΛΠΙΔΑ»

ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΛΙΑΤΣΟΣ (ΠΗΓΗ: PAPADAKIS PRESS)

Οι φιγούρες της Playmobil γεμάτες χαρούμενα χρώματα. Τα παιδιά γύρω να τις αγκαλιάζουν γεμάτα ενθουσιασμό. Η Playmobil Hellas στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης play & give διοργάνωσε ειδική εκδήλωση-στήριξη στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ». Ήταν μια ιδανική ευκαιρία όχι μόνο για παιχνίδι με τα «ανθρωπάκια» της Playmobil. Αρκετοί έγιναν εθελοντές-δότες συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια της «Τράπεζας» να εξασφαλίσει το απαραίτητο μόσχευμα για τα παιδιά που το χρειάζονται.

Η Playmobil στηρίζει τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» από το 2012…