Τα μαύρα και ασημένια χρώματα από τον πίνακα «Silver Car Crash» του Αντι Γουόρχολ «εναλλάσσονταν» με το αστραφτερό πορτοκαλί του «Βalloοn Dog» του Jeff Koon. Ξεφύλλιζα βαριεστημένα τον πολυτελή κατάλογο με τα ακριβότερα έργα τα οποία πουλήθηκαν ποτέ μέσω δημοπρασιών. Ρούφηξα μια γουλιά από τον χυμό φράουλας ο οποίος δημιουργούσε «εκτυφλωτικά παιχνίδια» με το fancy green pear shaped diamond του 1810. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης, ξαπλωμένος στη χειροποίητη αιώρα, με ρωτούσε συνέχεια τη γνώμη μου γύρω από μελλοντικές αγορές του στον χώρο της τέχνης και των διαμαντιών. Σκέφθηκα ότι ο παιδικός μου φίλος ξέρει να κερδίζει ακόμη και σε εποχές παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Οι υπεύθυνοι των auction houses και του εμβληματικού αμερικανικού οίκου μπιζού Black Starr & Frost υποκλίνονται μπροστά στα καλογυαλισμένα του Berlutti. Δαχτυλίδια πολλών-πολλών καρατίων, πίνακες και γλυπτά με διάσημες υπογραφές και επενδύσεις εκατομμυρίων. Ο Ντίντης συνέχισε να κουνιέται πάνω στο χοντρό ιβουάρ πανί με τα «στιβαρά» σχοινιά και τις ξύλινες λεπτομέρειες. Ξαφνικά το husky Τζίτζι σκαρφάλωσε στην αιώρα. Ο ship owner κόλλησε το κεφάλι του δίπλα στη μουσούδα του πανέμορφου σκύλου. Εβγαλαν μαζί μια selfie. Ακριβώς όπως ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ο star- minister φωτογραφήθηκε, ως γνωστόν, πριν από λίγα 24ωρα με δημοφιλέστατο κομμωτή της high society και τον κατάλευκο σκύλο του Εντι. Ο κ. Ευπαλίδης θεώρησε πολύ φυσιολογικό να ανεβάσει στο Facebook του τη selfie με το ωραιότερο κατοικίδιο της Αθήνας. Το husky με τα υπέροχα μάτια φέρει άλλωστε το όνομα της νεαρής super model Τζίτζι Χαντίντ.
Ο κήπος του Τaj Mahal στο… Πόρτο Χέλι!
Ο Ντίντης χαμογελούσε πανευτυχής. Γύρω του απλωνόταν ένας εκπληκτικός, κινηματογραφικού τύπου κήπος. Ο μεγαλοεφοπλιστής είχε δημιουργήσει στο υπέρλαμπρο mansion, σε ένα από τα καλύτερα σημεία του Πόρτο-Beverly-Χέλι μια «μικρογραφία» του Τaj Mahal: έναν κήπο γεμάτος με σπάνια λουλούδια, λίμνες, καταρράκτες και πανάκριβα έργα τέχνης. Ο βασιλιάς Τζαχανάρα ήταν το πρότυπό του. Ο εστεμμένος που συνέδεσε το όνομά του με το Τaj Mahal υπήρξε ένας άνθρωπος με «εκρηκτικό» γούστο και λατρεία στο ωραίο φύλο. Ακριβώς όπως ο Ντίντης.
Ο πλοιοκτήτης αποφεύγει πάντα να αναφερθεί στο «τραγικό» τέλος του ινδού βασιλιά. Ο Τζαχανάρα πέθανε από υπερβολική δόση αφροδισιακών παρασκευασμάτων της εποχής. Ο κ. Ευπαλίδης υποστηρίζει ότι ο king έζησε μαγευτικές στιγμές κοντά σε καλλονές της εποχής του. Ενας δυνατός θόρυβος με κάνει να γυρίσω το κεφάλι μου. Ο Ντίντης Ευπαλίδης βρίσκεται προσγειωμένος στο γκαζόν. Η αιώρα τελικά δεν ήταν τόσο γερή. Ο σκύλος Τζίτζι περιεργάζεται το φόρεμά μου. Γαλάζιο με φαρδιά φούστα. Παραμυθένιο. Εμπνευσμένο από την τελευταία, κινηματογραφική επιτυχία της Disney «Σταχτοπούτα». Το Cinderella dress έφθασε στα χέρια μου μέσα σε στρογγυλό κουτί με μεταξένιους φιόγκους. Πολύτιμο δώρο του δαιμόνιου Boaz Mazor, γενικού διευθυντή του οίκου Oscar de la Renta. Ο Boaz βρέθηκε ινκόγκνιτο πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα. Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν οι κυρίες Ράνα Ζέιν και Ειρήνη Νταϊφά θα επιλέξουν κάτι σε απαλό γαλάζιο ή αθώο ροζ. Οι δύο κυρίες βρίσκονταν στο τραπέζι του Boaz Mazor στο private club «Salon de Bricolage». Η κυρία Ζωή Λάσκαρη, πάντως, καθισμένη σε κοντινό τραπέζι, μάλλον τρέφει αδυναμία στους ιταλούς designers. Στο πλευρό της απολάμβανε το φαγητό της η κυρία Μίκη Μπρούνη. Πολλά χιλιόμετρα μακριά η νεαρή διάσημη συνάδελφος του Armani Mary Katrantzou διασκέδαζε στο super party του Ζοζέφ Γκετί, μέλους της οικογενείας billionaires. Η μοβ φόρμα με τα prints της Sabine Ghanem Ghetty είναι εκθαμβωτική. Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας είχε προτιμήσει τους τόνους του γκρι. Low profile και σκεπτικός ο ex minister. Τον απασχολούν μάλλον οι «κινήσεις» των δελφίνων της ΝΔ. Εστω και αν, όπως υποστηρίζει, αυτοί είναι μετρημένοι στα δάχτυλα της μιας παλάμης…

Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα
Ο συνάδελφος του κ. Κικίλια, επίσης πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος ήταν σε ανοιξιάτικη διάθεση. Με ροζ πουκάμισο μέσα από το σακάκι του, μοίραζε φιλιά στο «Winter Garden» της «Μεγάλης Βρεταννίας». Πληροφορούμαι ότι ο old money, μόνιμα εγκατεστημένος στη Νέα Υόρκη εφοπλιστής Σπύρος Μυλωνάς βρίσκεται στην Αθήνα. Η grandmother λέει ότι ο κ. Μυλωνάς συνοδεύεται από τη γοητευτική σύντροφό του. Ο έλληνας εφοπλιστής, λάτρης των πολυτελών κατοικιών, διαθέτει θεαματικό διαμέρισμα στη Fifth Avenue του Big Apple. Στην Ελλάδα έχει αγοράσει τη βίλα της Μάρης Βεργωτή στο Λαγονήσι.
Πάντα με γοητεύει μια βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο. Πριν από το Λαγονήσι κάνω στάση στη Γλυφάδα. Στο ιαπωνικής κουζίνας «Hama» δοκιμάζει σούσι η Μαριάννα Λάτση. Κοντά της τούρκος επιχειρηματίας με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του.

Η εμμονή με τον De Kooning και το νέο σπίτι της Λίζας
Τα σπίτια στο Πόρτο Χέλι ετοιμάζονται για την αργία της 25ης Μαρτίου. Οσοι δεν ταξιδέψουν στο Λονδίνο ή στο Μόντε Κάρλο θα κάνουν μίνι διακοπές στη δημοφιλή αυτή περιοχή. Με βόλτες στη φύση και μικρά γεύματα στις επαύλεις οι οποίες ανοίγουν διάπλατα πόρτες και παράθυρα. Οι ακούραστες, σιωπηλές τις περισσότερες φορές Φιλιππινέζες τινάζουν τις μαξιλάρες και καθαρίζουν τα… σπιτάκια των σκύλων. Sweet, sweet girls! Επιφανής art dealer επισκέπτεται κάτω από άκρα μυστικότητα το σπίτι ισχυρού εφοπλιστή. Παρέα στενών φίλων του πλοιοκτήτη στοιχηματίζει γύρω από τον αριθμό των έργων του Willem de Kooning τα οποία θα «στολίσουν» το living room. Ο πλοιοκτήτης και ο art dealer είναι «εμμονικοί» με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Ισως η επίσκεψη του ship owner στην «Art Dubai» τον έκανε να «διευρύνει» τους ορίζοντές του.
Οσοι παντως επισκέφθηκαν το ολοκαίνουργιο διαμέρισμα της Λίζας Εβερτ επεσήμαναν ότι τελικά δεν χρειάζεται να διαθέτεις αστραφτερές επαύλεις για να «κερδίσεις» κολακευτικά σχόλια. Η σύζυγος του Μιλτιάδη Εβερτ έχει δημιουργήσει ένα πολύ ζεστό σπίτι κάπου ψηλά στο Κολωνάκι. Πάνω από την Ξενοκράτους. Η Λίζα διοργανώνει φιλικά gatherings…
Οι έλληνες φίλοι της Ζάχα και η νίκη του Ανδρέα
Με τις άκρες των δαχτύλων μου αγγίζω τις γόβες από κρύσταλλο και βινύλ της Charlotte Olympia, εμπνευσμένες από την κινηματογραφική «Cinderella». Η Ζάχα Χαντίντ, η οποία βρισκόταν με έλληνες φίλους στο Κατάρ, είμαι σίγουρη ότι θα εκτιμούσε ιδιαίτερα αυτό το «μείγμα» από παραμύθι και υψηλό design. Η Εσθήρ με ρωτάει ειρωνικά πού βρίσκεται ο πρίγκιπάς μου. Την πληροφορώ ότι τρώει στο «Μegu» της Νέας Υόρκης. Ο δικός της, αντίθετα, κραταιός επιχειρηματίας με business που «εκτείνονται» από το shipping ως την ενέργεια, απολαμβάνει σατομπριάν στην καλύτερη σήμερα γαλλική κουζίνα της Αθήνας, το «DeCounti» στη λεωφόρο Κηφισιάς.
Μερικά χιλιόμετρα πιο πάνω… Κοιτάζω μέσα από τις πυκνές φυλλωσιές του Ιππικού Ομίλου Αμαρουσίου. Οι αχτίδες του ήλιου πέφτουν πάνω στα χρυσά μαλλιά της Μελίσσας Γ. Βαρδινογιάννη και της φίλης της Χάνας Μυτιληναίου. Ο νεαρός Ανδρέας, υιός του Γιάννη (Τζίγκερ) Βαρδινογιάννη και της όμορφης Μελίσσας, στέκεται υπερήφανος πάνω στο άλογό του. Εχει κερδίσει εντυπωσιακή πρωτιά στο Grand Prix.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ