Η Μόνικα Μπελούτσι δημιούργησε πανικό στο κέντρο της Ρώμης. Ήταν ένα ηλιόλουστο, όμορφο πρωινό στην Αιώνια Πόλη. Η εκρηκτική Ιταλίδα σταρ φορούσε στενό μαύρο ταγιέρ, βέλο και ψηλά τακούνια. Μια πανέμορφη γυναίκα, το σκηνικό μιας κηδείας, τα μαύρα και λευκά χρώματα να εναλλάσσονται έχοντας «background» τις χρυσές αχτίδες και τον γαλάζιο ουρανό!

Η Μόνικα είναι η πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας «Spectre» τελευταίας της δημοφιλέστατης σειράς του πράκτορα 007.

Ο Ντάνιελ Κρέγκ, ο καλύτερος James Bond μετά τον εμβληματικό Σον Κόνερι βρίσκεται κάπου κοντά. Δίπλα σε μια αστραφτερή Aston Martin με το «ψυχρό» γαλαζοπράσινο διεισδυτικό του βλέμμα να καρφώνεται στις φονικές καμπύλες της Ιταλίδας star.

Περιπέτεια, glamor, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, άγριο κυνηγητό σε μια από τις ωραιότερες πόλεις του πλανήτη. Εκεί όπου γυρίστηκαν θρυλικές ταινίες. Η ξανθή πληθωρική θεά Αννίτα Έκμπεργκ μέσα στο σιντριβάνι της Αιώνιας Πόλης. Φορώντας στενό φόρεμα όπως και η Μπελούτσι πολλά χρόνια μετά. Η Όντρεϊ Χέπμπορν να γυρίζει σκηνές έχοντας δίπλα της τον Γκρέγκορι Πεκ. Η Χέπμπορν παντρεύτηκε Ιταλό και έμεινε πολλά χρόνια στην «γοητευτικότερη πόλη του κόσμου». Αντίθετα η «βέρα» Ιταλίδα Μόνικα έχει επιλέξει να ζει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο Παρίσι. Ίσως για να βρίσκεται πιο κοντά στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις. Στην Ιταλία επιστρέφει για να δοκιμάσει τις δημιουργίες των στενών της φίλων Dolce & Gabbana. Επισκέπτεται τους Ντομένικο και Στέφανο στο ατελιέ τους στο Μιλάνο. Συνηθίζει να «κατηφορίζει» μαζί τους στον Νότο. Οι περισσότερες από τις φωτογραφήσεις με τα ρούχα των κορυφαίων designers πραγματοποιούνται στο Κάπρι, την Σικελία, την Σαρδηνία. Η Μόνικα πρωταγωνιστεί στις περισσότερες από αυτές. Κοντά σε νεότερα κορίτσια όπως η Μπιάνκα Μπάλτι και η ευγενούς καταγωγής Μπραντολίνι, στενή φίλη των Ευγενία Νιάρχου, Μαργαρίτα Μισόνι και Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο. Μμμ! Έτσι όπως βλέπω την Μόνικα στις φωτογραφήσεις της με τα γαλαζοπράσινα νερά των θαλασσών της Ιταλίας πίσω της, τα γραφικά σπιτάκια της Σικελίας και τα δαντελένια κουρτινάκια στις βιλίτσες του Κάπρι, σκέφτομαι ότι η star θα ήταν ιδανική να «διαφημίσει» στο εξωτερικό τα Ελληνικά νησιά. Η ίδια άλλωστε λατρεύει την Πάρο την οποία επισκέπτεται πάντα το καλοκαίρι.

Δύο James Bond girls στην Πάρο και την Κέρκυρα

Ποιός δεν θυμάται τη Μόνικα μετά από την πολυήμερη διαμονή της στην Πάρο να πετάει με υπερσύγχρονο ελικόπτερο στην Μύκονο; Ένα τεράστιο καπέλο, μεγάλα μαύρα γυαλιά και ολομέταξο φουλάρι να στριφογυρίζει γύρω από τον μακρύ, λεπτό λαιμό της.

«Ο Μυκονιάτικος αέρας είναι… αδυσώπητος» φώναξε η star χαρίζοντας αστραφτερά χαμόγελα.

Η Μόνικα, η κοσμοπολίτικη Μύκονος, το ελικόπτερο. Θα μπορούσε να είναι σκηνή από ταινία James Bond. Πολλά χρόνια πριν η Καρόλ Μπουκέ διαφήμισε τις Ελληνικές ομορφιές με τρομερή επιτυχία. Η απήχηση ήταν μεγαλύτερη από το spot για το «COCO» το Γαλλικό άρωμα-θρύλος του οποίου υπήρξε η μούσα.

Αρκετές σκηνές από την ταινία του πράκτορα 007 με τίτλο «For Your Eyes only» γυρίστηκαν στην Κέρκυρα, με την Καρόλ να επιβιβάζεται σε κατάλευκο yacht που είχε αγκυροβολήσει στα σμαραγδένια νερά της Κέρκυρας…

Τα καυτά «προϊόντα» της Μεξικάνικης βιομηχανίας

Στην καινούργια ταινία με τον θρυλικό πράκτορα της Αυτού Μεγαλειότητας ο Ντάνιελ Κρέγκ έχει στο πλευρό του εκτός από την αισθησιακή Μόνικα (παραμένει καλλονή παρά το γεγονός ότι πλησιάζει τα 50) την νέα, όμορφη Λεά Σεϊντού. Η «πικάντικη» Γαλλίδα ακολούθησε τον Κρέγκ στα γυρίσματα σε θεαματικές περιοχές των Αυστριακών Άλπεων.

Η Μόνικα και η Λεά. Δύο εντελώς διαφορετικές γυναικείες παρουσίες. Η μία μελαχρινή, sexy πληθωρική. Η άλλη λεπτεπίλεπτη, με ανοιχτά χρώματα, αριστοκρατική. Γαλλίδα ηθοποιός από τις καλύτερες της νέας γενιάς.

Η Μόνικα είναι η σταθερή αξία. Μιά άλλη όμως άγνωστη ηθοποιός φαίνεται ότι θα «κλέψει» τις εντυπώσεις μέσα από το πολυσυζητημένο «Spectre». Η νεαρή, super sexy Στέφανι Σίγκμαν είναι η τρίτη γυναίκα πρωταγωνίστρια. Κορίτσι με αναμφίσβητητα προσόντα και έντονη παρουσία. Η Σίγκμαν είναι Μεξικανικής καταγωγής. Ένα «καυτό προϊόν» της εξαιρετικά ανερχόμενης Μεξικανικής βιομηχανίας θεάματος. Τελικά δεν είναι μόνο ο Κάρλος Σλιμ και ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός του. Ο Σλιμ ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο (περιουσία 77,1 δις ) «έδειξε» τον δρόμο της επιτυχίας στις business. Η Μεξικάνικη βιομηχανία θεάματος είναι γεμάτη χρώματα, πανέμορφους stars και γυρίσματα σε ειδυλλιακές τοποθεσίες! Τα Μεξικανικής παραγωγής σίριαλ τα οποία παρακολουθούν με μανία εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη γυρίζονται σε κοσμικά νησιά, πανάκριβα resorts, πολυτελή yachts και θεαματικές βίλες. Τα συνεργεία είναι πολυπληθή, οι στιλίστες ντύνουν τους πρωταγωνιστές με ρούχα διάσημων σχεδιαστών και όχι από «μαζικές φίρμες».

Η Εϊζα και Χιμένα

Η Εϊζα Γκονζάλεζ κόρη εύπορης οικογένειας πρωταγωνίστησε στην λαοφιλή σειρά «Αληθινή Αγάπη». Με ξανθά μακριά μαλλιά, τεράστια μαύρα μάτια καλλίγραμμη. Η σειρά χαρακτηρίστηκε ως «τηλεοπτικό φαινόμενο». Ακολούθησαν δύο ταινίες! Η Εϊζα προσπαθεί τώρα να κάνει καριέρα στο Hollywood. Στην διάρκεια απονομής των Oscar βρισκόταν σε όλα τα parties, κοντά σε big-big stars. Η Χιμένα Ναβαρέτε είναι η ωραιότερη και ίσως η δημοφιλέστερη σήμερα star στο Μεξικό. Εικοσι-επτά ετών η Ναβαρέτε κέρδισε τον τίτλο της ομορφότερης γυναίκας της Υφηλίου το 2010.

Η Χιμένα φόρεσε την κορδέλα της «Μις Υφήλιος» (Miss Universe) μέσα από μια λαμπερή τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λάς Βέγκας. Η Ναβαρέτε γεννημένη στην Γουαδαλαχάρα εργαζόταν ως μοντέλο από την εφηβική της ηλικία. Φοιτήτρια με εξαιρετικούς βαθμούς και πολλές υποτροφίες στο Universe Guadalajara. Το 2013 της προτάθηκε να πρωταγωνιστήσει στην σειρά «Μαρίνα. Η καταιγίδα». Η σειρά δημιούργησε διεθνή επιτυχία. Η Ναβαρέτε πρωταγωνίστησε στο πλευρό του δημοφιλέστατου, super sexy ηθοποιού Γουίλιαμ Λέβι. (Η σειρά προβάλλεται τώρα στην Ελλάδα μέσα από το «Μακεδονία T.V.»)

Η Χιμένα επιθυμεί να εργαστεί σε νοσοκομείο βοηθώντας έτσι τους ανθρώπους με διατροφικές διαταραχές. Αυτό σπούδασε άλλωστε. Δεν ξεχνάει βέβαια την καριέρα της στην διεθνή show business.

Γι’ αυτό μετακόμισε στην Νέα Υόρκη…Μην ξεχνάμε ότι η σύζυγος του Προέδρου του Μεξικό η εντυπωσιακή Αντζέλικα Ριβέρα ξεκίνησε ως πρωταγωνίστρια σε σαπουνόπερες…


High Tea με την σφραγίδα της Λιάνας

Η αίθουσα «Royale» του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» είναι η αγαπημένη μου. Μικρή, φιλική, αριστοκρατική… Λίγους μήνες πριν η πρόσκληση σε High Tea με παραμυθένιο σκηνικό εμπνευσμένο από την ταινία «Η Αλίκη στην Χώρα των θαυμάτων». Τώρα γύρω από τις ροτόντες απολάμβαναν το τσάι τους πενήντα περίπου κυρίες, προσκεκλημένες της Λιάνας Βουράκη. Η πολυπράγμων Λιάνα μέλος της φημισμένης old money, οικογένειας κοσμηματοπωλών δημιούργησε βραχιόλι σχεδιασμένο για την OMNI APICO. Πέρασα πάνω από το χέρι μου το κόσμημα με την μπορντώ «κορδέλα». Όμοιο με αυτό που φορούσε η πρέσβειρά του Χριστίνα Πολίτη. Η Εσθήρ προτιμούσε κάποιο με τιρκουάζ κορδόνι. Η Λιάνα της υποσχέθηκε ότι θα το «φτιάξει» ειδικά για κείνη. Μια φωτεινή εκτυφλωτική νότα μέσα στην γκρίζα Αθήνα των οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων. Οι κυρίες δοκίμασαν τσάι διαφόρων γεύσεων μαζί με κέικ σοκολάτας, και sandwich σολομού.

Επιλέγω πάντα την γεύση Cherries. Αυτό κάνει και η δυναμική Μίνα Κακανιά η οποία μίλησε για την κοινωνική προσφορά μέσα από events τα οποία φέρουν την σφραγίδα σημαντικών ανθρώπων.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την Στήριξη των Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Την επόμενη μέρα η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μ. Βαρδινογιάννη τίμησε τις κυρίες Λιάνα Βουράκη και Μίνα Κακανιά στις εγκαταστάσεις του Ογκολογικού Νοσοκομείου.