Τα δαχτυλίδια καπνού σχημάτιζαν ένα μικρό γκρίζο σύννεφο πάνω από το κεφάλι του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Βύθισα εκνευρισμένη το κουτάλι μου στη σούπα με γεύση βελουτέ ξινού τραχανά και αφρό φέτας. Ο μεγαλοβιομήχανος χρυσός κληρονόμος στριφογύρισε αμήχανα τα vintage hand crafted μανικετόκουμπα με τις στάμπες-δολάριο και την υπογραφή Libby B.Κ. Χαμογέλασε ειρωνικά. Ο παιδικός μου φίλος γνώριζε καλά ότι με ενοχλούσε αφάνταστα να καπνίζει πούρο στη διάρκεια του φαγητού. Αισθανόταν όμως έντονα την ανάγκη να δοκιμάσει και πάλι την καινούργια ποικιλία Cohiba. Ο golden heir στη διάρκεια του τελευταίου ταξιδιού του στην Κούβα μοιράστηκε την απόλαυση ενός καλού πούρου στο πλευρό των Ναόμι Κάμπελ και Πάρις Χίλτον. Ο κ. Κασσανδρής είχε τοποθετήσει μάλιστα τη φωτογραφία με την ημιτσίτσιδη Πάρις και τη σεξοβόμβα, μαύρη γαζέλα πάνω στο μεγάλο τραπέζι. Ανάμεσα σε ασημένια καλαθάκια με ψωμάκια διαίτης, κρυστάλλινα ποτήρια και εκτυφλωτικά πορσελάνινα σερβίτσια από την Alchimie de Venise της L’ Objet. Η θεραπαινίς Καντελάρια έκανε την εμφάνισή της στον χώρο. Πρόσεξα ότι ο χρυσός κληρονόμος παρατηρούσε με προσοχή τον τρόπο που κουνούσε τα «τροφαντά», καλογυμνασμένα, α λα Τζένιφερ Λόπεζ οπίσθιά της η μεξικανικής καταγωγής θεραπαινίς. Η Καντελάρια αποχώρησε κουβαλώντας τον κρυστάλλινο δίσκο σε σχήμα τορπίλης. Ο κ. Κασσανδρής έσκυψε συνωμοτικά προς το μέρος μου. «Ξέρεις βέβαια ότι η αγαπημένη μας ακούραστη υπηρέτρια ετοιμάζεται να αναλάβει ρόλο… μυστικού πράκτορα» ψιθύρισε. «Η Καντελάρια στον ελεύθερο χρόνο της θα δουλεύει ως εθελόντρια Ράμπο» συνέχισε. «Αποτελεί πλέον μια φοροκατάσκοπο, πανέτοιμη να προσφέρει στο νέο, υπερφιλόδοξο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής» επεσήμανε.

Η Μύκονος από τη γέφυρα του yacht
Ενιωσα κάτι σαν ζάλη. Η Μεξικάνα Κάντι των εκρηκτικών οπισθίων να κυνηγάει τους φοροφυγάδες με μικροκάμερες. Συνεπής στην επιχείρηση με κωδικό Αράχνη. Μαζί με άλλες νεαρές χρυσομπικινοφορούσες τουρίστριες και άνδρες με κοιλιακούς-φέτες. Μόνιμους τροφίμους του «Cavo Paradiso» της Μυκόνου και άλλων beach bars κοσμοπολίτικων νησιών. Η μελαχρινή, sexy θεραπαινίς αναμένεται μάλιστα να αναλάβει δράση ως part time φοροεισπράκτορας στη διάρκεια του Πάσχα. Δύο μόλις μήνες προτού καταφθάσουν στη Mykonos τα στίφη των ανώνυμων τουριστών αλλά και οι σαουδάραβες, τούρκοι, βραζιλιάνοι και ρώσοι tycoons. Μα είναι δυνατόν; Το εφετινό Πάσχα δεν θα κλείσω ομπρέλα και ξαπλώστρα στο «Nammos» της Ψαρούς. Σκέφτομαι να… μεταναστεύσω στο Νταρ ες Σαλάμ ή στα νησιά Γκαλάπαγκος με τους άκρως επικίνδυνους λευκούς καρχαρίες. Στη Μύκονο θα κυκλοφορώ πλέον με μπούρκα ή φερετζέ by Rick Owens. Πίνουμε ροζ σαμπάνια σε μια προσπάθεια να θυμηθούμε αξέχαστες Mykonian στιγμές μακριά από εθελοντές-φοροράμπο. Οταν από το yacht του Βλατισλάβ Ντορονίν παρακολουθούσαμε τη συναυλία του διάσημου Seal, on the beach.

Τα parties Χανδρή, Ράτζιβιλ και Graff
Η Θέκλα μάς τηλεφωνεί από το Γκστάαντ. Η Λούλα Χανδρή, κόρη του μεγαλοεφοπλιστή Αλέκου Γουλανδρή, διοργάνωσε gathering στο always classic «Eagle Ski Club». Το θρυλικό spot του Γκστάαντ φέρει τη σφραγίδα της πολυπράγμονος Λούλας, η οποία του χάρισε στιγμές glamour μέσα από την προεδρία της. Στο θέρετρο των Ελβετικών Αλπεων διοργάνωσε το δικό της κάλεσμα και η Ευγενία Ράτζιβιλ, αδελφή της Φωτεινής Λιβανού. Το εντυπωσιακότερο όμως πάρτι το οποίο κάλυψε με χρυσόσκονη και λάμψη διαμαντιών ολόκληρες τις ελβετικές βουνοκορφές ήταν αυτό του βρετανού δισεκατομμυριούχου κοσμηματοπώλη Laurence Graff. Ελληνες μεγαλοεφοπλιστές και επιχειρηματίες βρέθηκαν στο σαλέ ενός από τους πλουσιότερους ιδιοκτήτες διαμαντιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο γιος τού Laurence, ο γοητευτικός Φρανσουά, ήταν παντρεμένος στο παρελθόν με την Ελληνίδα Ζέτα Βομβογιάννη.

H Σοφία, οι Ζέιν και το «Hilton Cyprus»
Κατηφορίζω στο κέντρο της Αθήνας. Στα αριστοκρατικά δρομάκια πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο συναντώ τη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία. Η κομψή, always fit queen βρίσκεται ινγκόγκνιτο στην ελληνική πρωτεύουσα. Επιθυμούσε να επισκεφθεί παλιούς αγαπημένους φίλους. Μέσα από τον Βασιλικό Κήπο περνάω «απέναντι», στα γραφικά δρομάκια της Πλάκας. Η Μαρίνα Βερνίκου κάνει τη βόλτα της. Κρατάει τσάντα επενδυμένη με laser cut δερμα. Την έχει σχεδιάσει ο αρχιτέκτονας Νικήτας Γεράκης, δημιουργός του λογοτύπου της νεοσύστατης μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Creaid. H tote bag της Μαρίνας θα δημοπρατηθεί για καλό σκοπό την 1η Απριλίου στο One Athens.
Η Θέκλα ετοιμάζεται να κατηφορίσει από το Γκστάαντ στο Παρίσι. Είναι προσκεκλημένη σε private dinner στο «Palais de Tokyo». Τιμή εισόδου στο δείπνο: 600 ευρώ το άτομο. Λίγες ημέρες μετά θα ακολουθήσει το dinner της ελληνίδας γλύπτριας Μαρίνας Καρέλλα. Προηγουμένως θα επισκεφθεί την έκθεση της διεθνούς Μαρίνας. Στο Παρίσι η Θέκλα ετοιμάζει την ολοκέντητη τουαλέτα με τη σφραγίδα του Elie Saab. Οπως και πολλές άλλες Ελληνίδες αλλά και Λιβανέζες και Σαουδαράβισσες οι οποίες θα παρευρεθούν στις 13 Ιουνίου στον γάμο της κόρης του μεγαλοεπιχειρηματία Ριάντ Ζέιν. Η ωραία νεαρή κόρη του κροίσου Ταμάρα, η οποία μένει μόνιμα στην Ελλάδα με τους γονείς της, θα παντρευτεί τον Λεωνίδα Φωτεινόπουλο. Το big party θα πραγματοποιηθεί σε παραλιακό spot.
Αντίθετα, γνωστός έλληνας εφοπλιστής σκέφτεται να διοργανώσει μεγάλη δεξίωση με την ευκαιρία των γάμων της κόρης του γύρω από τη θεαματική πισίνα τού «Hilton Cyprus» στη Λευκωσία. Το αγαπημένο ξενοδοχείο του Μάριο Ντράγκι με την υπερπολυτελή προεδρική σουίτα είναι η ιδανική επιλογή για τους φίλους του ρώσους μεγιστάνες, οι οποίοι μένουν σημαντικό μέρος του χρόνου στην πόλη.

Το ταξίδι του Δάκη, ο Κουνς, ο Νουβέλ και ο Κούλχαας
Ο Δάκης Ιωάννου έχει «στρέψει» το ενδιαφέρον του σε μια άλλη ισχυρή αγορά τέχνης, αυτήν της Λατινικής Αμερικής. Ο στενός του φίλος εικαστικός Τζεφ Κουνς μιλάει για τέχνη μαζί με τους διάσημους αρχιτέκτονες Ζαν Νουβέλ και Ρεμ Κούλχαας στην Ντόχα. Η Ευγενία Μανωλίδου με ολόσωμη ντραπέ φόρμα έκλεψε την παράσταση στη διάρκεια priveé gathering στο Ιδρυμα Ευγενίδου. Η Eugenie έχει γράψει τη μουσική για το έργο «Αγγελιοφόρος του Σύμπαντος», αφιερωμένο στο Παγκόσμιο Ετος Φωτός.
Το μεσημέρι της Τρίτης 10 Μαρτίου οι επικεφαλής της ΕΛΕΠΑΠ συγκέντρωσαν όλα τα γνωστά γυναικεία ονόματα της Αθήνας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ξενάγηση στην έκθεση «Ιασις» και lunch για ενίσχυση του Σωματείου στο ανακαινισμένο café-resto. Ηταν εκεί η δραστήρια πρόεδρος Μαριάννα Μόσχου, η Ηρώ Κόβα, η πριγκίπισσα Τατιάνα Μπλάτνικ, η Σάντρα Μαρινοπούλου, η Χριστίνα Τσατσάκη, η Σήλια Κριθαριώτη-Τσάκου, η Ελένη Σαμαρά-Κωνσταντακάτου, η Σόφη Κουταλίδη, η Τιτίνα Βασιλείου, η Νινέτα Βαφειά, η Καθλήν Μακροπούλου, η Μαριάννα Σταφυλοπάτη, η Χριστίνα Παπαθανασίου, η Μελίνα Δασκαλάκη, η Χριστιάννα Καίσαρη, η Κατερίνη Λαλαούνη, η Λάουρα Μακροπούλου, η Ετα Σαμαρά, η Μελίνα Τραυλού, η Κατερίνα Καΐρη ηαι η Νάνσυ Βογιατζόγλου.

Η συνάντηση Πάπα – Μαριάννας

Ο Πάπας Φραγκίσκος έσφιξε συγκινημένος τα χέρια της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συναντήθηκε πριν από λίγα 24ωρα στο Βατικανό με την πρέσβειρα της UNESCO και πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα». Ο Ποντίφιξ δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που γνώρισε από κοντά μια γυναίκα η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στα πάσχοντα παιδιά. Μια Ελληνίδα με διεθνές κοινωνικό έργο. Ο Φραγκίσκος έδωσε την ευχή και την ευλογία του στη Μαριάννα, την οποία ξενάγησε στη βασιλική του Αγίου Πέτρου. Στη συνέχεια της χάρισε ροζάριο για τον σύζυγό της Βαρδή Βαρδινογιάννη και τα πέντε παιδιά τους. Της υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει την προσπάθειά της μέσα από συντονισμένες ενέργειες και σημαντικές δράσεις που αφορούν την σημαντική υποστήριξη της Καθολικής Εκκλησίας στο «Πρόγραμμα Αδελφοποιήσεων» μέσα από παγκοσμίου κύρους πανεπιστημιακά νοσοκομεία και ιδρύματα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ