Οι σκουρόχρωμες μπλε πλατφόρμες από δέρμα και μέταλλο της Iris Van Herpen «έδεναν» απόλυτα με τον blue Rothko. Οι εκτυφλωτικές Paraiba τουρμαλίνες και τα λευκά διαμάντια του Martin Katz, αξίας 225.000 δολαρίων, δημιουργούσαν ένα μικρό έργο τέχνης γύρω από τον λαιμό της. Εριξα μια προσεκτική ματιά στον πίνακα του Rothko. Σκέφθηκα ότι τίποτα δεν μπορούσε να συγκριθεί με το συγκεκριμένο item. Χαμογέλασα πονηρά. Καιρό πριν η Εσθήρ προσπαθούσε μέσω του billionaire συντρόφου της να αποκτήσει το μεγαλύτερο «αδελφάκι» με την υπογραφή του παγκοσμίου φήμης εικαστικού. Στάθηκε αδύνατον. Το έργο πουλήθηκε σε άλλον επιφανή επιχειρηματία έναντι 39,9 εκατ. δολαρίων. Θυμάμαι ότι η παιδική μου φίλη σε… ένδειξη διαμαρτυρίας άρπαξε το ψαλίδι, έκοψε δύο μπούκλες από τον ξανθό χείμαρρο των μαλλιών της και στη συνέχεια τις πέταξε στον δρόμο. Το κακομαθημένο πεκινουά Dazzle εμφανίστηκε ξαφνικά στο σαλόνι της βίλας στην οδό Ορτανσίας. Ανάμεσα στα δόντια του διακρινόταν ογκώδες σμαράγδι. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής έσκυψε διακριτικά στο αφτί μου. «Ξέρεις, η Εσθήρ προσπαθεί να φυγαδεύσει από την έπαυλη τη συλλογή μυθικών κοσμημάτων» ψιθύρισε. «Το αγαπημένο της κατοικίδιο αποτελεί ένα εξαιρετικό μεταφορικό μέσο» χαχάνισε. Ρούφηξα μια γουλιά από το signature drink «Old Fashioned» το οποίο συνήθιζαν να απολαμβάνουν ο Αριστοτέλης και η Τζάκι Ωνάση στο «La Côte Basque» (νυν «Polo Bar») της Νέας Υόρκης.
Αριστερές πλατφόρμες και… επικίνδυνες ξανθές
Η Εσθήρ σηκώθηκε από τη θέση της. Εκανε μερικά βήματα στο κέντρο του σαλονιού. Η αριστερή της πλατφόρμα, αξίας εκατοντάδων ευρώ, έγερνε επικίνδυνα. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής σχολίασε ότι οι… αριστερές πλατφόρμες είναι ατίθασες, παιχνιδιάρικες, απρόβλεπτες και κάποιες φορές λίγο επικίνδυνες. Οπως και οι συνεχείς προσπάθειες γύρω από την «κινηματογραφική» φυγάδευση πολύτιμων αντικειμένων τα οποία κάποιοι ή κάποιες προτιμούν να μη «δηλώνουν» στις αρμόδιες φορολογικές αρχές. Παρατήρησα ότι η στενή μου φίλη το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Η snob, ωραία Εσθήρ έμαθε… καινούργιες φράσεις πέρα από τα διάσημα fashion brands και τους εμβληματικούς οίκους κοσμημάτων. Στο λεξιλόγιό της, όπως και σε αυτό πολλών κυριών των βορείων προαστίων, προστέθηκαν φράσεις όπως παράταση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης, τελεσίγραφο του Eurogroup, συμβιβαστικό σχέδιο, παράταση-γέφυρα κ.τ.λ. Ολα αυτά μαζί με κάτι από… τις πλούσιες μπούκλες του Γερούν Ντάισελμπλουμ και το ξυρισμένο κεφάλι του επιτρόπου Μοσκοβισί. Αφορμή για την ενασχόληση των κυριών της Πολιτείας και της Εκάλης με τη σκληρή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα στάθηκε εκπομπή λαοφιλέστατης, πλατινομαλλούσας παρουσιάστριας. Η παρουσιάστρια-star κατόρθωσε να «μπερδέψει» τις πολιτικές – οικονομικές εξελίξεις και το Eurogroup με τη μαγειρική, το μακιγιάζ και το Καρναβάλι του Ντύσελντορφ. Εκεί όπου πρωταγωνιστούν πάνω σε ζωηρόχρωμα ευφάνταστα άρματα οι Τσίπρας και Μέρκελ. Αυτή και αν είναι η εκδίκηση της ξανθιάς του φρικασέ και της γαρδούμπας. Οι κυρίες της Εκάλης «μαθαίνουν πολιτική» από ένα πρώην λαϊκό κορίτσι. Oh, mon dieu!
Το κάλεσμα της Συλβί, ο «διάδρομος» της συντρόφου Βαρουφάκη

Οι κοιλιακοί του Mr. Grey ήταν φέτες. Ο ηθοποιός Jamie Dornan, πρωταγωνιστής της πολυσυζητημένης ταινίας «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι», είναι ένας ωραίος, sexy άνδρας, χωρίς όμως να έχει αυτό το «brutal». Βυθισμένες στις βελούδινες πολυθρόνες κινηματογραφικής αίθουσας σε πασίγνωστο εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων, περίπου 100 κυρίες και δεσποινίδες παρακολουθούσαν σε ιδιωτική προβολή το φιλμ που έχει κάνει ρεκόρ εισιτηρίων. Οικοδέσποινα η Συλβί Κροντηρά. Η γοητευτική αργεντίνικης καταγωγής Συλβί είναι η σύζυγος του Κωνσταντίνου Κοντηρά, μέλους της γνωστής οικογένειας τραπεζιτών, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια έχει δραστηριοποιηθεί και στον χώρο του shipping. Η κυρία Κροντηρά προσκάλεσε λοιπόν καλές της φίλες σε ένα ζεστό, low profile gathering γεμάτο κόκκινες και χρυσές καρδιές. Ανάμεσα στις προσκεκλημένες πολλές σύζυγοι ισχυρών επιχειρηματιών, μεγαλοεφοπλιστών και τραπεζιτών. Ακολούθησε κοκτέιλ. Ο κ. Κωνσταντίνος Κροντηράς έχει χαρίσει το όνομα της συζύγου του στην πολύτιμη συλλογή κρασιών της οικογένειας. Τα κρασιά Dona Silvina είναι προϊόν της winery Bodegas Krontiras, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Μεντόζα της Αργεντινής. Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν τις καλεσμένες «γοήτευσαν» οι στυλιστικές επιλογές της πρωταγωνίστριας Dakota Johnson. Σίγουρα όμως εντυπωσιάστηκαν από τις σωματικές αναλογίες της. Την επόμενη ημέρα παρατήρησα ότι πολλές επώνυμες γυναικείες παρουσίες έκαναν γυμναστική με εξειδικευμένους personal trainers σε ολοκαίνουργιο γυμναστήριο της οδού Τσακάλωφ. Η διεθνούς φήμης εικαστικός Δανάη Στράτου, σύντροφος του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, έμεινε όμως πιστή στο classic, δημοφιλές «P.T.P.» της οδού Δεινοκράτους. Η Δανάη με κομψό Nike κολάν έκανε διάδρομο το απόγευμα της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου γύρω στις 6 μ.μ. Ενα «ντριν» όμως στο κινητό της την ανάγκασε να εγκαταλείψει τον χώρο πολύ-πολύ γρήγορα…
Πεταλούδες και surprise parties
Περπατάω σε έναν από τους ωραιότερους δρόμους στο Κεφαλάρι. Σταματάω έξω από τη μονοκατοικία της Ντέπυ Χανδρή. Κοιτάζω στο «πάτιο» κλεισμένο με τρόπο που μόνο στις ισπανικές κατοικίες συναντάς. Μέσα από τα κρύσταλλα δύο μεγάλες κούκλες με κόκκινα φορέματα και μία τεράστια μεταλλική καρδιά. Η γυναίκα που ο Αντι Γουόρχολ έκανε εξώφυλλο στο «Interview» διατηρεί πάντα μια παιδικότητα. Λίγο αργότερα κατηφορίζω στο δημοφιλέστατο resto «21». Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής συνομιλεί με νεαρό εφοπλιστή. Τον πληροφορεί γύρω από τα καλύτερα surprise parties. Ενα πάρτι-έκπληξη με καλούς φίλους πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του επίσης νεαρού εφοπλιστή Χάρη Βαφειά. Η σύζυγός του Εμιλυ βρισκόταν πίσω από το πάρτι-έκπληξη.
Η Σήλια, ο Θωμάς, ο Βενιζέλος και ο πρώην πρωθυπουργός
Και αν οι butterflies της Depy «πέταξαν» πάνω από το Μανχάταν, η Σήλια Κριθαριώτη έχει ήδη κατακτήσει το Χόλιγουντ. Η ελληνίδα σχεδιάστρια μέσα από τα haute couture φορέματα της ανοιξιάτικης κολεξιόν της αποδεικνύεται η εκλεκτή των διάσημων stars. Τα ωραιότερα κορίτσια της διεθνούς show business επέλεξαν δημιουργίες της για την αποψινή τελετή των Oscars και τα glamorous parties που θα ακολουθήσουν στο «Beverly Wilshire Beverly Hills». Ελληνες ταλαντούχοι designers ρούχων, αντικειμένων και κοσμημάτων. Ο Θωμάς Κοτσιγιάννης «συστήνεται» στους ξένους επισκέπτες της χώρας μας «Αγγειογραφώντας το παρελθόν». Εξαιρετικά βάζα και εντυπωσιακή σειρά κοσμημάτων στο Art Shop του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης από τον ταλαντούχο αγγειογράφο κλέβουν ματιές και συγκεντρώνουν κολακευτικά σχόλια από Ελληνες και ξένους. Εγκαταλείπω τη Νεοφύτου Δούκα και ανηφορίζω στην Ξενοκράτους. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος απολαμβάνει αυθεντική γαλλική κουζίνα στο «L’ Abreuvoir». Μαζί του η σύζυγός του και η πρώην υπουργός Ελένη Κούρκουλα. Στη «Ράτκα» έχει δημιουργηθεί και πάλι το αδιαχώρητο. Στα φιλόξενα τραπεζάκια ο Νίκος και η Καθλήν Μακροπούλου, ο εφοπλιστής Θόδωρος Γιαβρίδης με τη σύζυγό του, ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, η Νάντια Δαυΐδ και πολλοί άλλοι. Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο τέως υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξαν το Μπουρνάζι και το «Base Grill» για το μεσημεριανό τους γεύμα. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και ο γιος του απόλαυσαν rib eye και σαλάτα με ποικιλία λαχανικών. Τα πολλά-πολλά παιδάκια που ήταν μαζί τους προτίμησαν… βουνά από πατάτες με τηγανητά αβγά στην κορυφή.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ