Emporio Armani, Ermenegildo Zegna, Ermenegildo Zegna

Το κατάλευκο t-shirt! Υπέροχο, μοναδικό, φωτεινό, τόσο sexy μέσα στην απλότητά του. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς fashion editors είναι απαραίτητο στην γκαρνταρόμπα του άνδρα ο οποίος ξέρει πραγματικά τι θέλει. Το λευκό, εκτυφλωτικό t-shirt με διάσημη υπογραφή ή όχι είναι το perfectly basic. Ένα «κομμάτι» το οποίο μπορεί να φορεθεί μόνο του πάνω από τζιν ή δερμάτινο παντελόνι. Δείχνει εξαιρετικό πάνω από λευκό παντελόνι, μπλε σακάκι και μπλε-λευκά αθλητικά παπούτσια του οίκου Zegna. Ένα από τα δημοφιλέστερα «σύνολα» της Ανοιξιάτικης κολεξιόν του εμβληματικού Ιταλικού οίκου.Ο Μάρλον Μπράντο ήταν από τους πρώτους stars οι οποίοι φόρεσαν t-shirts στις κινηματογραφικές τους ταινίες. Ο Τζέιμς Ντιν και ο Τρούμαν Καπότε ήταν επίσης λάτρεις του λευκού t-shirt το οποίο επανήλθε θριαμβευτικά μέσα από τις ανδρικές κολεξιόν την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2015.

Το story και το U.S. Navy

Τα πρώτα λευκά classic t-shirts κατασκευάστηκαν για το Αμερικανικό Ναυτικό το 1913. Μετά τα γεροδεμένα, γοητευτικά αγόρια του U.S. Navy το λάτρεψαν οι brutal άνδρες οι οποίοι δούλευαν στις φάρμες της Αριζόνα και τα μέλη της ομάδας ποδοσφαίρου του University of Southern California. Ο Μάρλον Μπράντο ήταν αυτός ο οποίος εκτόξευσε τη δημοτικότητά του στα ύψη το 1951. Μέσα από την ταινία «A street car named Desire». Το λευκό t-shirt λοιπόν έγινε «απόλυτη επιθυμία» για τον σύγχρονο άνδρα. Ο φωτογράφος Henri Cartier-Bresson φωτογράφισε τον Τρούμαν Καπότε με λευκό cotton t-shirt εκτοξεύοντας τις πωλήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο Πωλ Νιούμαν ήταν το απόλυτο αρσενικό, ντυμένος με λευκό t-shirt μέσα από την ταινία «The Hustler».

Ο ΜακΚουήν ο Κούρκουλος ο Βαρουφάκης


Τζειμς Ντιν και Νάταλι Γουντ στην ταινία «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία»

Ο Στηβ ΜακΚουήν δημιούργησε επίσης αίσθηση όταν φόρεσε για πρώτη φορά στις ταινίες αλλά και στην προσωπική του ζωή t-shirts. Στην δεκαετία του ’60 δύο μελαχρινοί νεαροί τότε Έλληνες ηθοποιοί έδειχναν ιδιαίτερα sexy μέσα στα κατάλευκα t-shirts τους. Ήταν ο Νίκος Κούρκουλος και ο Σπύρος Φωκάς. Ένα λευκό t-shirt έχει κάτι από την αίγλη και τον μύθο του Παρθενώνα επιμένουν οι ακριβοπληρωμένοι fashion editors των μεγάλων ξένων περιοδικών. Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος απεχθάνεται την γραβάτα θα έπρεπε ίσως να σκεφτεί ότι οι ωραιότεροι άνδρες της παγκόσμιας show business…γνωρίζουν καλύτερα τις τάσεις από τον ίδιο. Μέρες πριν ο δυναμικός υπουργός είχε «κυκλοφορήσει» στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες με τα δερμάτινα παλτό και τα σακάκια με τον ανασηκωμένο κόκκινο γιακά. Το λευκό t-shirt είναι σίγουρα πιο επιβλητικό και sexy από ένα δερμάτινο «κομμάτι» ή τον ανασηκωμένο γιακά.

Ταξίδι στη φαντασία

Ο μεγάλος εικαστικός Jackson Pollock πιστεύει ότι το λευκό t-shirt εκτός από την αίγλη και τον μύθο του Παρθενώνα έχει και κάτι από το χιόνι, το background ενός πίνακα του Mondrian, τις λευκές τρούφες, ένα κομμάτι Berthillon’s Vanilla ice cream και μία σονάτα του Μπετόβεν. Πόσο ποιητικά, μοναδικά, υπέροχα μοιάζουν όλα αυτά! Ο κολλεξιοναίρ Γκαλάτσι – Γκαλάτσι λάτρης του λευκού t-shirt πιστεύει ότι σε ταξιδεύουν μακριά από την πραγματικότητα. Σε ένα σκηνικό γεμάτο από χρώματα των Pollock και Mondrian. Έξω από το γκρίζο κοινωνικό, οικονομικό πολιτικό σκηνικό. Σε μιά Ελλάδα με γοητευτικούς και sexy άνδρες οι οποίοι βολτάρουν δίπλα στη θάλασσα. Κάτι σαν editorial του «Vogue Uomo» του «G.Q.» η καλύτερα μιας κοσμοπολίτικης κινηματογραφικής τανίας. Με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου…

Οι πράκτορες 007 και τα super models λατρεύουν τα λευκά t-shirts

Ποιοί είναι όμως αυτοί οι οποίοι έσπευσαν να φορέσουν μοναδικά το λευκό t-shirt; Αυτοί οι οποίοι «απαρνήθηκαν» τη γραβάτα και τα καλοσιδερωμένα πουκάμισα πριν τους κυρίους Βαρουφάκη και Τσίπρα; Έστω για κάποιες σκηνές μπροστά από την κάμερα. Ο Σον Κόνερι. Ο καλύτερος James Bond όλων των εποχών. Το λευκό t-shirt τόνιζε το στέρνο, τις φαρδιές πλάτες και τα καλογυμνασμένα του μπράτσα. Τον ακολούθησε ο σημερινός πράκτωρ 007 Ντάνιελ Κρεγκ. Το super model Ντέιβιντ Γκάντι και ο κούκλος Κουβανός star της σαπουνόπερας Γουίλιαμ Λέβι.

Από τον Αρμάνι στον Μπράντλεϊ Κούπερ

Ο ράπερ Κάνιε Γουέστ, ο Dj Ντέιβιντ Γκέτα στα clubs της Ίμπιζα και της Μυκόνου. Στα decks με white t-shirt. Ο Φλάβιο Μπριατόρε του «Billionaire» και ο super Τζόρτζιο Αρμάνι πάνω στο σκάφος του. Όταν κάνει κρουαζιέρες στην Μεσόγειο. Ο Ιταλός μετρ κατασκευάζει ο ίδιος τα t-shirt του ή επιλέγει τα classics του Levis Strauss, αυτά που δημιουργούνται στο Derbyshire, στην εταιρεία American Giant και τις Γαλλικές APC και Lacoste; Όποια και αν είναι η επιλογή του ο Αρμάνι στα seventy something είναι απίστευτα γοητευτικός. Περισσότερο και από τον… Μπράντλεϊ Κούπερ!


Η προσφορά και αλληλεγγύη σε πρώτο πλάνο

Η «Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία» απένειμε πριν λίγες βραδιές το βραβείο «Αριστεία και Αλληλεγγύη 2014» στην πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Ένα βραβείο πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό αφού απονεμήθηκε μετά από ψηφοφορία μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας. Στην ίδια εκδήλωση απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της Ε.Ο.Α. στους 60 Έλληνες Ολυμπιονίκες που έλαβαν μέρος στα πανελλήνια προγράμματα «Ολυμπιακής Παιδείας» της Ε.Ο.Α.

Μερικά 24ωρα αργότερα η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη υποδέχθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων εκπροσώπους του Αθλητικού Ομίλου «Κορωνίς Κοιλάδας Junior», του Ομίλου Φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας και τον δικηγόρο και επιστημονικό σύμβουλο στο Υπουργείο Υγείας κ. Βαγγέλη Αυγουλά.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κ. Μ. Βαρδινογιάννη τους υποδέχθηκε και τους ευχαρίστησε θερμά για την συμπαράστασή τους στα άρρωστα παιδιά και τις οικογένείες τους.