Οι λευκές και χρυσαφένιες λάμψεις μέσα από τα ταφταδένια αμπαζούρ του Ralph Lauren έπαιζαν εκτυφλωτικά παιχνίδια με την υγρή «επιφάνεια» της Aguardiente. To αγαπημένο ποτό του κολομβιανού, βραβευμένου με Νομπέλ Λογοτεχνίας συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες άφησε μικρό, ανεξίτηλο όμως λεκέ πάνω στο στενό φόρεμα της ανοιξιάτικης συλλογής Narciso Rodriguez. Κούνησα λυπημένη το κεφάλι μου. Ενα δάκρυ που έμοιαζε με τις κρυστάλλινες, αστραφτερές κλωστές οι οποίες στόλιζαν τη μακριά τουαλέτα της «Μις Κολομβία» και νέας «Μις Υφήλιος» Παολίνα Βέγκα έτρεξε ανάμεσα στις βλεφαρίδες μου. Ρούφηξα μια γουλιά από το ποτό που ο Μάρκες ανέφερε σε κάθε δεύτερη σελίδα των βιβλίων του. Σκέφθηκα ότι οι υπεύθυνοι του καινούργιου Polo bar του Ralph Lauren στη Νέα Υόρκη γνωρίζουν πώς ακριβώς να φτιάξουν ένα από τα δημοφιλέστερα, μυθικά drinks της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Αρχισα να ξεφυλλίζω το άλμπουμ με την τελευταία δουλειά στη Σιγκαπούρη (monumental γλυπτών) του διεθνούς φήμης εικαστικού Φερνάντο Μποτέρο. Ενιωθα σίγουρη ότι ο κολομβιανός ζωγράφος και γλύπτης θα είχε μόνο κολακευτικά σχόλια να κάνει γύρω από την εξωτερική εμφάνιση της νεαρής συμπατριώτισσάς του. Αν και ο Μποτέρο με την εκπληκτική έπαυλη στην πόλη Μεδεγίν δημιουργεί ογκώδεις γυναικείες φιγούρες, η Παολίνα είναι η μελαχρινή, εκρηκτική καλλονή που θα μπορούσε να εμπνεύσει κορυφαίους καλλιτέχνες. Η Εσθήρ, τυλιγμένη σε μια μαύρη γούνα από βιζόν, άνοιξε την πόρτα του πολυτελούς bar στη συμβολή 1 East και 55th Street. Κάθησε στις δερμάτινες πολυθρόνες του main dining room και ακούμπησε την πλάτη της στα περίφημα καρό μαξιλάρια του αμερικανού σχεδιαστή.
Η χιονοθύελλα, τα ακριβά spots και τo lunch της Ανούσκας

Η πολυσυζητημένη χιονοθύελλα Τζούνο δεν έπληξε τελικά, παρά τις προβλέψεις, με δραματικό τρόπο τη Νέα Υόρκη. Το κρύο όμως ήταν φοβερό και οι δρόμοι σχεδόν απροσπέλαστοι εξαιτίας του χιονιού. Το Big Apple «δεν κοιμάται ποτέ». Ακόμη και όταν το χτυπούν τρομερά καιρικά φαινόμενα. Τα super trendy, πανάκριβα bars, εστιατόρια και private clubs όπως τα «Pearl & Ash», «Megu», «Carbone», «Eleven Madison Park Restaurant» και «Sushi Nakazawa» ήταν γεμάτα από μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι συνοδεύονταν από τις ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη. Η Εσθήρ με πληροφορεί για ένα ενδιαφέρον lunch κυριών στην Αθήνα. Λίγο προτού με «ταξιδέψει» σε ένα story μάλλον κινηματογραφικό με πρωταγωνίστρια μια πρώην αργεντινέζα αυτή τη φορά εστεμμένη. Τα αυτοκίνητα σταματούσαν έξω από το «Tesoro Mio» στην Κηφισιά. Η Ανούσκα Ραφαήλ-Swarovski προσκάλεσε τις φίλες της σε γεύμα με ενδιαφέρουσες, ευφάνταστα μαγειρεμένες σπεσιαλιτέ της γειτονικής χώρας.
Η guest list και η Ιωάννα

Ανάμεσα στις καλεσμένες η Μαριάννα Λάτση, η Νάντια Δαυΐδ, η Μάγδα Καλλιτσάντση-Μπαλτογιάννη, η Σήλια Κριθαριώτη-Τσάκου, η Μαρία Διαμαντίδη, η Βέτα Τσουκαλά, η Σοφία Ζαββού, η Μαρίζα Κουτσολιούτσου, η Αλεξία Ν. Βαρδινογιάννη, η Ζέτα Αντσακλή, η Λη Κανελλοπούλου κ.ά. Η Ιωάννα Μαρινοπούλου δεν έκανε τελικά την εμφάνισή της. Παρατηρώ ότι η γοητευτική Ιωάννα δημιουργεί πάντα μια… γλυκιά αναστάτωση, μια «ταραχή» στο άκουσμα του ονόματός της. Ισως επειδή διαθέτει μια διαφορετική ομορφιά, διεθνοκοσμοπολίτικο «touch» και έναν αέρα ανεξαρτησίας και σιγουριάς στις επιλογές της. Πάντως μερικά 24ωρα προτού αναχωρήσω για τη Νέα Υόρκη την «πέτυχα» να τρώει στη «Ράτκα» με τον Πάνο Μαρινόπουλο και καλούς φίλους…
Το κατασκοπευτικό θρίλερ και οι μεταφορές έργων τέχνης

Η Εσθήρ με ενημερώνει γύρω από το… κατασκοπευτικό θρίλερ το οποίο ζει η Αργεντινή. Η χώρα όπου έβαλε τις βάσεις για να χτίσει μια παγκόσμια ναυτιλιακή αυτοκρατορία ο Αριστοτέλης Ωνάσης συγκλονίζεται από τον μυστηριώδη θάνατο του εισαγγελέα Αλμπέρτο Νίσμαν. Στο επίκεντρο η πρώην «Μις Αργεντινή», κάτοχος παγκόσμιου τίτλου ομορφιάς στον διαγωνισμό «Miss Universe», νυν πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Φερνάντες. Η κοκκινομαλλούσα Κριστίνα «διαβεβαιώνει» ότι θα εξιχνιάσει το μυστήριο. Γύρω της «κακοί», άκρως επικίνδυνοι πράκτορες της εγχώριας Υπηρεσίας Πληροφοριών. Είμαι σίγουρη ότι η υπόθεση αυτή θα γίνει κινηματογραφική ταινία περιπέτειας και μυστηρίου. Τις τελευταίες ημέρες όμως κυκλοφορούν πολλά… περίεργα και μυστηριώδη στην Αθήνα. Τις βραδινές κυρίως ώρες μεταφέρονται στο εξωτερικό καλά πακεταρισμένα έργα τέχνης. Οι πίνακες και γλυπτά σημαντικών ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών μεταφέρονται από τα βόρεια και νότια προάστια της πόλης σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Γνωρίζω ότι διαμερίσματα ελλήνων επιχειρηματιών στο Λονδίνο, στη Γενεύη και στη Νέα Υόρκη ανακαινίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς. Τα πολυτελή apartments επί της Park Lane, στην Belgravia, στο Knightsbridge και οι μονοκατοικίες στο Hampstead θα ντυθούν με γαλανόλευκα χρώματα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Κάποιοι όμως δεν πρέπει να είναι τόσο «άγαρμποι», άκομψοι θα έλεγα, γύρω από τις μεταφορές που κάνουν. Εδώ δεν πρόκειται για τις μετακομίσεις… Ο Κούλης. Πρέπει να κρατούν το στόμα τους κλειστό!
Τα gatherings και η… ιπτάμενη γραβάτα

Επιστρέφω στα πάτρια εδάφη. Οι υπεύθυνοι του Ralph Lauren Polo Bar μου χάρισαν το «καπέλο» του λαμπατέρ και έναν πίνακα με υπερήφανα άλογα και καλογυμνασμένους jet setters να επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ. Στην Αθήνα τα εστιατόρια και bars των μεγάλων κεντρικών ξενοδοχείων, όπως και τα άλλα ακριβά, trendy restos, είναι σχεδόν άδεια. Ανηφορίζω την Πλουτάρχου. Το «Capanna», το οποίο πριν από λίγο καιρό «κλείστηκε» αποκλειστικά για το gathering των κυρίων Μανώλη Μάρκου και Βασίλη Μαυρολέοντος, έχει πάντα κόσμο. Προσέχω τους άνδρες οι οποίοι κατεβαίνουν από τα μαύρα θηριώδη jeeps. Οι γνωστοί επιχειρηματίες οι οποίοι ξοδεύουν εδώ και χρόνια πολλά χρήματα για το ντύσιμό τους δεν φορούν πλέον γραβάτα. Ακολουθούν το άνετο στυλ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Οι μεταξωτές ties του Hermes και του Tom Ford «πέταξαν» μακριά μαζί με την ιπτάμενη γκουβερνάντα Μαίρη Πόπινς. Οι κύριοι συνόδευαν πάντως τα κοστούμια τους με χαμηλές δετές μπότες Bally και Dolce & Gabbana.
Η Μαρίνα, η Ευγενία, ο Βλαντισλάβ και το… Chalet της Setsuko
Το γκρίζο σκηνικό της πόλης φωτίζουν ξαφνικά οι καινούργιες κοκκινορόζ πινελιές. Eνα μικρό κλίμα αισιοδοξίας από το νέο πολιτικό σκηνικό. Οι πνευματικές διεθνείς προσωπικότητες και τα νεαρά όμορφα κορίτσια του διεθνούς τζετ σετ είναι στην Αθήνα. Η γλύπτρια Μαρίνα Καρέλλα και ο σύζυγός της πρίγκιψ Μιχαήλ έμειναν μερικές ημέρες εδώ. Η Ευγενία Νιάρχου, χρυσή κληρονόμος και international designer κοσμημάτων, απολάμβανε το φαγητό της στο ανακαινισμένο café του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Ο ρώσος γοητευτικός μεγιστάνας, πρώην της Ναόμι Κάμπελ, Βλαντισλάβ Ντορονίν «πέταξε» στην Κεφαλλονιά για να διερευνήσει με συμπατριώτη του κτηματομεσίτη τις λεπτομέρειες γύρω από την αγορά μεγάλης έκτασης. Στο Παρίσι ο Benoît Astier de Villatte και ο Ivan Pericoli μέσα από private party παρουσίασαν τη σειρά «Grand Chalet» σε συνεργασία με τη ζωγράφο – κεραμίστρια Countess Setsuko Klossowska de Rola. Τα κεραμικά έργα παρουσιάστηκαν πάνω σε μοναστηριακά τραπέζια του 18ου αιώνα. Η ονομασία Chalet παραπέμπει στο προσωπικό «ησυχαστήριο» της κόμισσας Setsuko, η οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Αθήνα και τους χώρους της Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ