O μεγαλοεφοπλιστής-μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης πέταξε το γούνινο παλτό του Fendi πάνω στο χαλί. Το αγαπημένο μας κατοικίδιο μαϊμού Σουρλουλού κατέβηκε αμέσως από τον χρυσό σκαλιστό θρόνο της με τις κόκκινες βελούδινες λεπτομέρειες. Ξάπλωσε με άνεση πάνω στο ιταλικής ραφής fur coat, αξίας 17.050 ευρώ. Ο γοητευτικός πλοιοκτήτης έσπευσε να της ανάψει το πούρο της. Η άτακτη monkey τράβηξε βαθιά ρουφηξιά. Εδειχνε απόλυτα ικανοποιημένη έπειτα από μια κουραστική μέρα. Ο Ντίντης μου εκμυστηρεύτηκε ότι η Σουρλουλού εργάστηκε ακούραστα στο μικρό κιόσκι του κήπου. Ακολουθώντας το παράδειγμα τροφαντής συγγενούς διαβόητου έλληνα βαρυποινίτη έκρυψε τα μπιζού που είχε αρπάξει από την κασετίνα της γιαγιάς Γερτρούδης κάτω από τα χειροποίητα πλακάκια. Ξέσπασα σε δυνατά γέλια. Ο κ. Ευπαλίδης τσούγκρισε ένα ποτήρι ροζ σαμπάνιας με το δικό μου. «Αχ! Η πτωχή μου Ζάχα Χαντίντ» φώναξε. «Ειλικρινά πιστεύω ότι η διάσημη architect φίλη μας δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι το high tech δημιούργημά της θα… έκρυβε πλέον τη «σεβαστή» περιουσία μιας πανέξυπνης μαϊμούς» επεσήμανε. Ο παιδικός μου φίλος ήταν σχεδόν σίγουρος ότι η χαριτωμένη monkey με τα φορέματα Akris και Lanvin είχε συγκρατήσει τους κωδικούς του προσωπικού του χρηματοκιβωτίου. Ο shipowner έτρεξε να τους αλλάξει τη στιγμή που η Σουρλουλού περιεργαζόταν τα κατάλευκα γάντια του οίκου Christian Dior. Ο πλοιοκτήτης σήκωσε το παλτό το οποίο είχε αγοράσει από την boutique Fendi στο Λονδίνο. Κάθησε κοντά στο τζάκι. Αρχισε να μου διηγείται όλα όσα συνέβησαν στη διάρκεια επαγγελματικού δείπνου με ισχυρούς εφοπλιστές σε εστιατόριο του υπερπολυτελούς ουρανοξύστη The Shard.

Καβουροδαγκανούχοι εφοπλιστές και η Dome Suite
Το κρύο ήταν αφόρητο στη βρετανική πρωτεύουσα. Αρκετοί από τους πλοιοκτήτες αναγκάστηκαν να αγοράσουν καινούργια, αρκετά βαριά παλτό με σκοπό να προφυλαχθούν από το ψύχος. Ο Ντίντης συνόδεψε, όπως κάθε μεγιστάνας που σέβεται τον εαυτό του, τα fur coats με τα γάντια Billionaire Couture. Οι υπόλοιποι billionaires με τις γνωστές καβουροδαγκάνες στις τσέπες προτίμησαν τα πιο φθηνά brands του Harrods. Ο Ντίντης, κουρασμένος από τους σφιχτοχέρηδες, καβουροδαγκανούχους συναδέλφους οι οποίοι θα μπορούσαν να «πρωταγωνιστήσουν» σε ταινίες με ήρωα τον Σκρουτζ, προτιμούσε να περνάει τον υπόλοιπο χρόνο του στο ξενοδοχείο του. Η Dome Suite του «Hotel Café Royal», ενός από τα ωραιότερα και πολυτελέστερα ξενοδοχεία στον κόσμο, έχει θέα στο Westminster και τον The Shard. Με τον προσωπικό του μπάτλερ να γεμίζει το ποτήρι του με συλλεκτική σαμπάνια. Ο Ντίντης μέσα από το σαλόνι της βίλας του στην Εκάλη αναπολεί τις στιγμές απόλυτης χλιδής στη σουίτα των 5.335 στερλινών τη βραδιά…

Η Αμάλ, τα λευκά γάντια και το «ελληνικό» δείπνο
Η θεραπαινίς Καντελάρια έκρυψε τα λευκά μακριά γάντια στο συρτάρι. Τα μεταξωτά ή ματ σατέν κατάλευκα γάντια είναι το απόλυτο trend. Ιδιαίτερα όταν «συμπληρώνουν» ένα μαύρο φόρεμα. Η Αμάλ Αλαμουντίν μετά την τελευταία άψογη στυλιστικά εμφάνισή της στις Χρυσές Σφαίρες καθιέρωσε το συγκεκριμένο look. Είχαν προηγηθεί βέβαια τρεις γυναίκες οι οποίες άφησαν εποχή με το ντύσιμό τους: η Οντρεϊ Χέπμπορν, η οποία πρώτη λανσάρισε τη μαύρη τουαλέτα με τα λευκά γάντια, η Τζάκι Κένεντι-Ωνάση και η Γκρέις Κέλι. Πληροφορούμαι ότι η επιφανής δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν επισκέφθηκε το σπίτι ελληνοεβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία στη Νέα Υόρκη. Η κατοικία βρίσκεται στην περιοχή Sutton Place. Μια περιοχή που συνήθιζε εδώ και πολλά χρόνια να φιλοξενεί έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές.

Η φιλία με την Ιρίνα
Η ωραία, λιβανέζικης καταγωγής σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ δεν ξεχνάει ποτέ τον αγώνα της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Με την Ελλάδα, άλλωστε, εκτός από την επιστροφή των Ελγινείων, τη συνδέει μια προσωπική σχέση. Η Ιρίνα Τακά, κόρη επιφανούς επιχειρηματικής οικογένειας από τη Θεσσαλονίκη, είναι καλή της φίλη. Η Ιρίνα και η Αμάλ ήταν συμφοιτήτριες στη New York University School of Law. Η φιλία της κόρης του Δημήτρη Τακά με την Αμάλ συνεχίστηκε στο Λονδίνο. Η κυρία Τακά εργαζόταν ως δικηγόρος στην εταιρεία συμβουλευτικής νομικής Sullivan & Cromwell LLP προτού επιστρέψει στην Ελλάδα και δραστηριοποιηθεί στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Η κομψή Ιρίνα ήταν η μοναδική Ελληνίδα στο super glamorous γαμήλιο party Κλούνεϊ – Αλαμουντίν στο ξενοδοχείο «Aman Canal Grande Venice» στη Βενετία. Λίγο μετά συναντήθηκαν στην Αθήνα.

Baby boom και χρυσές ιδιωτικές πτήσεις
Δένω ένα ροζ διαμάντι γύρω από τον καρπό του χεριού μου. Το ροζ είναι το χρώμα της αισιοδοξίας και τρυφερότητας. Το κατάλληλο «ουδέτερο» χρώμα για τη δύσκολη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης. Λατρεύω το baby rose. Πληροφορούμαι ότι η Αλίκη, κόρη της επιφανούς αρχιτέκτονος και μέλους του ΔΣ του Μουσείου της Ακροπόλεως Κάθυ Παράσχη, έγινε μητέρα μιας κόρης. Ξαφνικά τα πάντα έγιναν ροζ. Ο διεθνούς φήμης εκκεντρικός επιχειρηματίας της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον έγινε επίσης παππούς τρισχαριτωμένων διδύμων. Ο 64χρονος Μπράνσον ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες των μικρών στο Facebook. Ο πρώην μέγας playboy έγινε χαζοπαππούς. Μμμ! So sweet! Σκέφτομαι αν το ερχόμενο καλοκαίρι ο βρετανικής καταγωγής billionaire επισκεφθεί με τα δίδυμα την Υδρα ή τη Μύκονο. Ο μεγαλοεπενδυτής Μπράνσον δεν διστάζει να «πετάξει» με ελικόπτερο πάνω από τα ελληνικά νησιά ή το Πόρτο-Beverly-Χέλι. Το ελικόπτερο «ανεβοκατεβαίνει» και ο Ρίτσαρντ ρίχνει εξεταστικές ματιές σε εκτάσεις που τον ενδιαφέρουν. Με ελικόπτερο πέταξε πάνω από την ίδια περιοχή και ο international κολεξιονέρ Δημήτρης Μαυρομάτης. Πρόλαβα να τον φωτογραφίσω όμως λίγο προτού προσγειωθεί στην Ελλάδα. Μέσα στο υπερσύγχρονο ιδιωτικό αεροπλάνο το οποίο τον έφερνε από τη Γενεύη…

Ο έλληνας κροίσος και η αγορά στην Belgravia

Εξω από το εντυπωσιακό κτίριο στην περιοχή Belgravia του Λονδίνου έχει παρκάρει μια Ferrari 599 GTB Fiorano. Πληροφορούμαι ότι ο Τέλης Μυστακίδης, ένας από τους πλουσιότερους διεθνώς επιχειρηματίες, αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα στο συγκεκριμένο building. Η αξία του ανέρχεται σε 46 εκατομμύρια στερλίνες. Το apartment είναι πολυτελές με τεράστιους χώρους, master bedroom που θυμίζει σουίτα ξενοδοχείου και 24ωρο concierge. Ο Ντίντης Ευπαλίδης πιστεύει ότι ο κ. Μυστακίδης της ισχυρής Glencore, μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, «επηρεάστηκε» από την πτώση των τιμών στα luxury ακίνητα. O Τέλης θα κατοικεί όταν επισκέπτεται τη βρετανική πρωτεύουσα στην αριστοκρατική περιοχή που έχουν επιλέξει εδώ και χρόνια μέλη των οικογενειών Εμπειρίκου, Κουμαντάρου, Γουλανδρή, Σωσσίδη, Λαιμού. Ο παιδικός μου φίλος λέει ότι ο Τέλης επηρεάστηκε για την αγορά λαμπερής κατοικίας στη Γηραιά Αλβιώνα όταν το καλοκαίρι έφθασαν με το yacht τους στη Χαλκιδική οι Candy Brothers. Ο κ. Μυστακίδης διατηρεί εξοχική κατοικία στην περιοχή. Οι Candy Brothers είναι οι παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες οι οποίοι μαζί με τον Norman Foster έχουν κάνει το interior design σε διαμερίσματα κροίσων, μέσα στο One Hyde Park. Ενα από τα πολυτελέστερα και ακριβότερα buildings στον πλανήτη. Ο μοναδικός έλληνας ένοικος είναι πανίσχυρος εφοπλιστής με ιδιαίτερη αδυναμία σε αγορές ακινήτων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ