Οι βελόνες πλεξίματος, κατασκευασμένες από χρυσό 18 καρατίων, έπεσαν μέσα στο πορσελάνινο καλάθι του Asprey. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής τέντωσε τα καλογυμνασμένα του μπράτσα πάνω από την πλάτη της δερμάτινης πολυθρόνας. Η γιαγιά Γερτρούδη πήρε ένα σοκολατάκι από τα vintage πιάτα του οίκου Spode. Χαμογέλασα πονηρά. Είμαι σίγουρη ότι οι κατάξανθες, twenty something ντίβες της διεθνούς μουσικής σκηνής Iggy Azalea και Rita Ora, οι οποίες εκείνη τη στιγμή τραγουδούσαν το «Black Widow» σκεπασμένες από νιφάδες χιονιού, θα ξεσπούσαν σε δυνατά γέλια. Ο golden heir και η grandmother Gertrude μπροστά στο τζάκι. Καθισμένοι αναπαυτικά στις high-end, contemporary πολυθρόνες του αρχιτέκτονα Peter Stern. Δίπλα στα post modern δημιουργήματα του architect – designer, μισοπλεγμένα πουλόβερ, κασκόλ, σκουφιά και βελόνες. «Το παρελθόν συναντάει το παρόν και το μέλλον» ψιθύρισα στη Θέκλα. «Ο παιδικός μας φίλος γοητευτικός, απόλυτα sexy, brutal και μέγας γυναικοκατακτητής πλέκει πουλόβερ στο πλευρό της γιαγιάς Γερτρούδης» χαχάνισα. «Η εικόνα είναι μάλλον εξωπραγματική» επεσήμανα. Η Θέκλα κούνησε τον πυρόξανθο χείμαρρο των μαλλιών της. «Μην είσαι ανόητη, darling» σφύριξε μέσα από τα δόντια της. «Το ανδρικό πλέξιμο αποτελεί το τελευταίο trend σε ολόκληρο τον πλανήτη» με πληροφόρησε. «Ανδρες κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης επιδίδονται με πάθος στην τέχνη του πλεξίματος» τόνισε. «Σκέψου ότι το καινούργιο τρελό τους χόμπι τείνει να αντικαταστήσει στα north suburbs της Αθήνας ακόμη και αυτό το squash» υποστήριξε. «Μεγαλοεπιχειρηματίες πλέκουν ασταμάτητα με φόντο τα σαλόνια και τις κρεβατοκάμαρες των επαύλεων στα βόρεια προάστια» μουρμούρισε.
Ισχυροί εφοπλιστές στο γαμήλιο party
Χάιδεψα τα φούξια κρόσσια από τις μπορντό, ψυχεδελικού τύπου, μπότες του Brian Atwood. Η Θέκλα μου εξήγησε στη συνέχεια ότι κορυφαίοι ψυχολόγοι συμβουλεύουν τους πελάτες τους να ασχολούνται με το πλέξιμο. Λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία. Ιδιαίτερα σε εποχές έντονης οικονομικής κρίσης. Κατηφορίζω στο κέντρο της Αθήνας και τα σαλόνια του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία». Οι καλεσμένοι, ηχηρά ονόματα του εφοπλιστικού χώρου οι περισσότεροι, βρίσκονται ήδη καθισμένοι στα γιορτινά στολισμένα τραπέζια. Ολοι έσπευσαν να δώσουν το «παρών» στη γαμήλια δεξίωση του νεαρού ζεύγους Ευάγγελου Γλύπτη. Ο Ευάγγελος είναι γιος του καρδαμυλίτη εφοπλιστή Κώστα Γλύπτη. Η χαριτωμένη σύζυγός του είναι η Θεανώ Μερακλίδη.
Η λίστα των guests
Τους καλεσμένους διασκέδασε μαύρος καλλιτέχνης ο οποίος έπαιζε εξαιρετική τρομπέτα. Ακολούθησε big party. Μεταξύ των προσκεκλημένων ο Παναγιώτης Τσάκος, η Αγγελική Φράγκου (η δυναμική Ελληνίδα βρίσκεται ανάμεσα στους 14 εφοπλιστές στη λίστα των Lloyd’s με τους 100 πιο ισχυρούς παράγοντες της παγκόσμιας ναυτιλίας), ο Γιάννης και η Ζελιάνα Φράγκου, η Αννα Αγγελικούση, ο Γιάννης και η Πηνελόπη Μαυρή, ο Νίκος και η Μάιρα Τσαβλίρη, ο Μάριος και η Δέσποινα Κάτσικα, ο Λέων και η Μαριέττα Πατίτσα.
Baby boom και αγορές εκατομμυρίων δολαρίων
Οι προσκλήσεις λίγα μόλις 24ωρα πριν από τα Χριστούγεννα είναι αρκετές. Αναγκάζομαι να ανανεώνω συνέχεια το oud fleur και το κόκκινο lip gloss του Tom Ford. Ο Σπύρος και η Αλεξία Διβάνη προσκάλεσαν καλούς φίλους πριν από μερικές βραδιές στο σπίτι τους. Πληροφορούμαι ότι γνωστός τούρκος μεγαλοεπιχειρηματίας και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του αγόρασαν πολυτελή μονοκατοικία στην Εκάλη.
Ο εφοπλιστής Σπύρος Μυλωνάς, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια μόνιμα στο Big Apple, προχώρησε στην αγορά super luxury διαμερίσματος στο Μανχάταν. Ο νεαρός συνάδελφός του Χάρης Βαφειάς και η σύζυγός του Εμιλυ απέκτησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο το δεύτερο παιδί τους. Ενα χαριτωμένο αγοράκι. Baby boom και για το νεαρό ζεύγος Αλεξ Στρογγυλού και Ιλένας Κόκκου. Ο αδιόρθωτος playboy Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής, σε αντίθεση με τους καλούς του φίλους, απεχθάνεται την οικογενειακή ζωή. Ο μεγαλοβιομήχανος θα απολαμβάνει μόνος του την εκπληκτική θέα στο Σέντραλ Παρκ και στο Μπρούκλιν από το super glamorous apartment που αγόρασε έναντι πολλών – πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στον αριθμό 432 της Park Avenue. Ο ψηλότερος και πολυτελέστερος ουρανοξύστης διαμερισμάτων που δημιουργήθηκε ποτέ στο δυτικό ημισφαίριο θα είναι έτοιμος να δεχθεί τους billionaires ενοίκους του την ερχόμενη άνοιξη…
Το «Mont-Blanc» και το μαγικό βιβλίο της Φάνης
Φίλοι οι οποίοι βρίσκονται ήδη στις Γαλλικές Αλπεις με πληροφορούν ότι οι εκπρόσωποι του old money προτίμησαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το υπερπολυτελές «Hotel Mont-Blanc» στη Μεζέβ. Προτιμώ τη θορυβώδη Κουρσεβέλ και τις… κλωτσοπατινάδες με τους αγενείς ρώσους μεγιστάνες. Τις στιγμές όμως της απόλυτης ηρεμίας θα βυθιστώ στις σελίδες του βιβλίου «Σαράντα Χρόνια Τώρα» με την υπογραφή της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά. Η συγγραφέας super Φάνη, μία από τις δημοφιλέστερες, πλέον εργατικές και αποτελεσματικές στο έργο της υπουργούς, ταξιδεύει μαγικά τους αναγνώστες στα γεγονότα, στα παρασκήνια και στους πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης. Είναι ένα θαυμάσιο δώρο για τα Χριστούγεννα.
Η Βέτα, οι σολίστ της Λυρικής, η princess, οι υπουργοί

Εκλεισα τη βαριά κρυστάλλινη πόρτα. Αφησα πίσω μου την πολύβουη, βροχερή λεωφόρο Κηφισιάς. Ξαφνικά ένιωσα ότι βρισκόμουν κάπου μακριά. Ο χώρος πολυτελής και ζεστός. Η μεσόφωνος Λυδία Αγγελοπούλου κατέβαινε εκείνη τη στιγμή τη σκάλα. Με τις άκρες των δαχτύλων της κρατούσε την κόκκινη, ταφταδένια τουαλέτα. Τραγουδούσε ένα απόσπασμα από την όπερα «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ. Ακολούθησαν η υψίφωνος Ελενα Κελεσίδη και ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου οι οποίοι ερμήνευσαν άριες των Λέχαρ, Πουτσίνι και χριστουγεννιάτικα τραγούδια του Ιρβινγκ Μπερλίν. Η Βέτα Στεφανίδου-Τσουκαλά κατόρθωσε να φέρει ένα «touch» από Μιλάνο και Νέα Υόρκη στο εντυπωσιακό building του «VST», μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Τασούλας και κυρία Κεφαλογιάννη, οι σημαντικοί σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και όλα τα κορυφαία γυναικεία ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας συγκεντρώθηκαν σε ένα Christmas brunch υψηλής αισθητικής, ποιοτικής μουσικής και τέχνης. Η πριγκίπισσα Ιρα φον Φίρστενμπερκ έφθασε από το εξωτερικό προσκεκλημένη της Βέτας. Η princess παρουσίασε τη διεθνούς φήμης συλλογή μικρογλυπτών της με τίτλο: «Sacred and Profane».
Σε εργοστάσιο το birthday party του Πάρη
Τα κυρίαρχα χρώματα στο εργοστάσιο της Εθνικής Οδού, στο ύψος της Βαρυμπόμπης, ήταν το μαύρο και οι… 50 αποχρώσεις του γκρι. Οι προσκεκλημένοι όμως έπαιρναν στα χέρια τους μάσκα στο λευκό χρώμα της αθωότητας. Ο οικοδεσπότης Πάρις Κασιδόκωστας φορούσε άλλωστε λευκό κοστούμι. Ο νεαρός Πάρις διοργάνωσε στο συγκεκριμένο κτίριο το party γενεθλίων του. Αυτή τη φορά ο κ. Κασιδόκωστας δεν κάλεσε από το εξωτερικό κάποιον διάσημο ράπερ ή μια super star της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.
Οι φίλοι του διασκέδασαν με το ευρηματικό show του Τάκη Ζαχαράτου και τις δυνατές μουσικές και τραγούδια της Ντέμυ και των άλλων ταλαντούχων παιδιών της Panic Records. Η low profile γιαγιά Εριέττα Λάτση έδωσε το παρών. Η μαμά Μαριάννα φορούσε κομψό μαύρο φόρεμα. Η νεαρή Εριέττα ολόσωμη μαύρη φόρμα. Η διασκέδαση κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Ηταν εκεί τα ζεύγη Γκαντούρ, Μαρτίνου, Δόξα, Καίσαρη, Μιχαλαριά, ο πολυπράγμων δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης κ.ά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ