Η μαύρη κουκούλα κεντημένη με κρύσταλλα Swarovski έμοιαζε με αυτές που φορούσαν οι ιππότες στην Αυλή του θρυλικού βασιλιά Αρθούρου. Ο μεγαλοεφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής παρακολουθούσε μέσα από τον τεράστιο καθρέφτη τις κινήσεις της Ούρσουλα. Εκείνη άγγιξε με τις άκρες των δαχτύλων της το μοναδικό, μάλλον εκκεντρικό δημιούργημα των Dolce & Gabbana. «Μμμ! Σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά εποχές ο κόσμος ανακαλύπτει και πάλι τους ρομαντικούς ιππότες με τα τεράστια, αστραφτερά σπαθιά και τις πυργοδέσποινες οι οποίες εγκαταλείπουν για λίγο τα πλουμιστά φορέματά τους για μια εντυπωσιακή «cagoule en tricot de laine»» σχολίασε ο ship owner. Η κουκούλα κάλυπτε απόλυτα τον λαιμό της παιδικής μου φίλης. Χαμογέλασα ειρωνικά. Το ντεκολτέ μου στόλιζε κολιέ του οίκου Chopard με ογκώδη λευκά διαμάντια. Κάτι σαν αυτό που είχε επιλέξει η περιζήτητη, twenty something ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς για την τελευταία της φωτογράφιση από τον Patrick Demarchelier. Ο λευκός παπαγάλος που κρατούσε στο χέρι του το κορίτσι των Oscar πολύ λίγο έμοιαζε με τον δικό μου λαοφιλή Ανίμπαλ. Το αγαπημένο μου πτηνό καθισμένο πάνω σε μια χρυσή ράβδο άρχισε ξαφνικά να «φωνάζει» διάφορα ονόματα. Ανδρικά και γυναικεία. Ο μπάτλερ Σουλπίκιος έσπευσε να μεταφέρει τον άτακτο Ανίμπαλ στην κουζίνα. Ο παπαγάλος μου «πιάνει» εύκολα τα ονόματα. Το ένστικτό του τον οδηγεί να παρακολουθεί τις πικάντικες συζητήσεις οι οποίες περιέχουν αρκετό σασπένς. Ο Ανίμπαλ λατρεύει τις προσωπικές ιστορίες με εκρηκτικούς έρωτες, λαμπερούς γάμους και ηχηρά διαζύγια. Αυτή τη φορά όμως θα μπορούσε να δημιουργηθεί… διπλωματικό επεισόδιο με φόντο τις χρυσές βουνοκορφές της Εκάλης, της Πολιτείας και του Διονύσου. Πρόκειται για stories που αφορούν σημαντικά ονόματα της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής. Οι τρελοί έρωτες έχουν τελειώσει και τα διαζύγια πέφτουν πλέον σαν βροχή στην πτωχή, γκρίζα πόλη.
Μυθιστορήματα, καμπάνες, κουδούνες και ο Χέμινγκγουεϊ
Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι θα πρέπει να γράψω ένα μυθιστόρημα καθισμένη μπροστά σε μια γραφομηχανή-αντίγραφο αυτής που χρησιμοποιούσε ο Ερνεστ Χέμινγκγουεϊ. Δυστυχώς η Αντζελίνα Ζολί «πρόλαβε» τον κ. Κουλουμπρή και στη διάρκεια δημοπρασίας απέκτησε εκείνη της παμπάλαιας τεχνολογίας του νομπελίστα συγγραφέα. Ο Ερνεστ τη χρησιμοποιούσε για να γράψει το αριστούργημα «Για ποιον χτυπάει η καμπάνα». Εγώ, όταν μου το επιτρέψουν οι πολλές κοινωνικές μου υποχρεώσεις και τα ατέλειωτα ταξίδια στο εξωτερικό, είμαι πανέτοιμη να συγγράψω το μυθιστόρημα με τίτλο «Για ποιους επαυλοκρατούντες χτυπάει η κουδούνα». Η συγκεκριμένη κουδούνα θα δημοπρατηθεί αργότερα από το Sotheby’s Λονδίνου. Ακριβώς όπως τα προσωπικά αντικείμενα του sir Winston Churchill. Ο κ. Κουλουμπρής θα μας μεταφέρει με το private jet του στη βρετανική πρωτεύουσα για το auction το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου. Σκέφτομαι να φορέσω παλτό από ρενάρ του οίκου Alexander Mc Queen πάνω από το total black φόρεμά μου με αφορμή το private dinner στο Sotheby’s. Με οικοδέσποινα τη μικρότερη κόρη του βρετανού πολιτικού, Mary Soames.
Σενάρια με billionaires και νεαρές καλλονές

Κοιτάζω προσεκτικά μια φωτογραφία του Franklin Roosevelt με αφιέρωση στη νεαρότατη τότε Mary. Οι δικοί μου αγαπημένοι φίλοι τι κάνουν αλήθεια; Οι περισσότεροι ετοιμάζουν πυρετωδώς τα διαζύγιά τους. Ακούω σενάρια μυθιστορηματικού χαρακτήρα για ωραίες γυναίκες οι οποίες μόλις πάρουν το πολυπόθητο «χαρτί» στα χέρια τους θα αντικαταστήσουν τον έλληνα πλούσιο σύζυγο με πασίγνωστο αλλοδαπό billionaire. Μοιάζει με το απόλυτο fairytale. Δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Οσο όμορφη και χαρισματική και αν είναι η κυρία. Κάποιοι άλλοι μέσα σε αυτό το θλιβερό σκηνικό με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα και τις τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής στρέφουν την προσοχή τους στα sexy, ξανθά κορίτσια με καταγωγή από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Μια από αυτές εμφανίζεται τώρα σε τηλεοπτική εκπομπή. Η νεαρά έχει κλέψει την καρδιά επιχειρηματία. Ο κ. Κουλουμπρής, λάτρης των αστραφτερών ναών της μπουζουκοδιασκέδασης, υποστηρίζει ότι εργαζόταν ως λουλουδού στο μαγαζί του λαοφιλούς αοιδού Notis Sfakianakis. Δουλειά σκληρή, μα πάνω απ’ όλα τίμια. Τι θα απογίνει όμως ο νεαρός ερωτευμένος επιχειρηματίας τώρα που λήγει η βίζα της… ιμιτασιόν Νατάλια Βοντιάνοβα;
Ελληνες με διεθνή αναγνωρισιμότητα

Ονειρεύομαι ότι το υπερσύγχρονο private jet του πλοιοκτήτη… μεταμορφώνεται σε ολόχρυση άμαξα των παραμυθιών. Ετσι κι αλλιώς την εφετινή χρονιά όλα θυμίζουν παραμύθι. Είναι ο μόνος τρόπος για να «ξεγελάσει» κανείς την οικονομική κρίση.
Επιχειρηματίες και εφοπλιστές απολάμβαναν πριν από λίγες βραδιές το φαγητό τους στο ολοκαίνουργιο «DeCounti» επί της λεωφόρου Κηφισίας. Το εστιατόριο σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στην ιταλικής καταγωγής σύζυγο τέως υπουργού και στον εξάδελφό του. Σε ένα τραπέζι ο δευτερότοκος γιος του τέως, Νικόλαος, έτρωγε με φίλους. Η θεία του, βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, επέλεξε και πάλι μια μικρή σουίτα του ξενοδοχείου «Hilton» για τη σύντομη διαμονή της στην Αθήνα με αφορμή την έκθεση «El Greco» στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη.

Πληροφορούμαι ότι η Σοφία θα επιστρέψει και πάλι στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου. Μην ξεχνάμε ότι η Queen έχει παιδικούς φίλους εδώ. Οπως τη Μαριέττα Γουλανδρή, με την οποία κάποιες φορές απολαμβάνει το τσάι της. Ο κ. Αλέκος Γουλανδρής, διάσημος παγκοσμίως κολεξιονέρ, πούλησε ως γνωστόν το έργο «Αρμα» του Giacometti για περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια. Οι κόρες του ζεύγους Γουλανδρή είναι παντρεμένες με τους εφοπλιστές κ.κ. Λυκιαρδόπουλο και Χανδρή.

Απολαμβάνω ένα G.B. Vesper Martini στο «Alexander’s Bar» της «Μεγάλης Βρεταννίας». Δίπλα μου συζητούν για το δείπνο στο σπίτι του διεθνούς φήμης καθηγητή Νευρολογίας κ. Μαρίνου Δαλάκα. Επιστήμονες και άνθρωποι του πνεύματος έδωσαν το παρών στο κομψό διαμέρισμα της οδού Ιασίου.
Το gala dinner και το χρυσό private viewing
Προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής περνούσαν λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ το κατώφλι της αίθουσας Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας υποδέχονταν τους καλεσμένους. Τα δωδεκάποντα με ανάγκαζαν να κατεβαίνω αργά τα σκαλιά. Ο υπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε σαν αστραπή μπροστά.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος καθόταν ήδη στο κεντρικό τραπέζι του Fundraising Gala Dinner το οποίο πραγματοποιήθηκε για την «Ημέρα Ασφάλισης». Ομιλητές οι κ.κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και Νίκος Μακρόπουλος. Οι κυρίες Καθλίν Μακροπούλου, Mahasin Al Khashlok, Majd Samaan, Νινέτα Φιξ και Κατερίνα Παναγοπούλου μοιράζονταν τα μπροστινά τραπέζια. Το σημαντικό ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε από τη δημοπρασία η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα διατεθεί για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Οραμα Ελπίδας.

Μετά το τέλος του δείπνου η Νίνα Λοτσάρη τραγούδησε για τους καλεσμένους. Οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν δώδεκα. Εσπευσα να «εξαφανιστώ» σαν μια σύγχρονη Σταχτοπούτα. Την επόμενη ημέρα έφθασα on time στο private viewing που διοργάνωσαν ο Βασίλης Καίσαρης και η Jaeger-LeCoultre. Στον πολυτελή χώρο του Ora Kessaris επί της Βουκουρεστίου οι προσκεκλημένοι «μυήθηκαν» στα μυστικά της υψηλής ωρολογοποιίας…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ