Οι δύο αλεπούδες σε κοιτάζουν εξεταστικά μέσα από το τζάμι. Κάποιοι απλώνουν το χέρι τους στην βιτρίνα του «CAFFΕ΄ STERN» στον αριθμό 47 του passage des Panoramas. Νομίζουν ότι οι αλεπούδες οι οποίες στέκουν αγέρωχες αριστερά και δεξιά από την είσοδο ενός από τα πλέον chic και δημοφιλή spots στο Παρίσι θα αντιδράσουν στο…κάλεσμά τους. Τα πανέξυπνα …. ζωάκια είναι απλά βαλσαμωμένα. Το εσωτερικό του caffe-restaurant το οποίο φέρει την υπογραφή του διάσημου Philippe Starck είναι γεμάτο από κόσμο. Με όλους αυτούς οι οποίοι επιθυμούν να δοκιμάσουν τις σπεσιαλιτέ του Ιταλού σεφ Massimiliano και έχουν βέβαια την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το αντίτιμο. Στο «CAFFΕ΄ STERN» πρέπει να ξοδέψεις περισσότερα από 180 ευρώ για να απολαύσεις ritello tonatto, αστακό, pizza Margherita κ.λ.π. Ανάμεσα στους Παριζιάνους με τα κομψά καμηλό παλτό και τα ζωηρόχρωμα κασκόλ οι οποίοι κάθονται στις καρέκλες με την υπογραφή Starck είναι και αρκετοί Έλληνες οι οποίοι βρέθηκαν με την ευκαιρία της εορταστικής αργίας (λόγω 28ης Οκτωβρίου) στην Πόλη του Φωτός.

Γκαλερίστες και star

Ένα πολύβουο πλήθος είχε γεμίσει την λαμπερή «υπερλεωφόρο» Champs Elysee, την Faubourg st. Honore, την Avenue Montaigne την Avenue Matignon αλλά και τους χώρους, τους εντυπωσιακούς χώρους της περίφημης εικαστικής έκθεσης FIAC. H Fiac Art Paris 2014 η οποία συγκέντρωσε σημαντικές προσωπικότητες από ολόκληρο τον πλανήτη στο Grand Palais. Το μεγαλείο της Contemporary art ή d’art Contemporain σ’ένα ιστορικό χώρο της Πόλης του Φωτός. Στάθηκα μπροστά στα έργα της γκαλερί «Gavin Brown». Αργότερα ο γνωστός διεθνώς γκαλερίστας παρέθεσε δείπνο σε δημοφιλές spot. Το έκανε και ο Ζερόμ Νέτρ όπως επίσης και ο διάσημος, Ελληνολάτρης (συχνός επισκέπτης του Πόρτο-Χέλι τα καλοκαίρια) Γκαμπριέλ Μιτεράν. Στην γκαλερί «Mitterand» πραγματοποιήθηκε εξαιρετική έκθεση της αείμνηστης Νίκι Ντε Σεν Φαλ. Εκθέσεις, διασημότητες, γεύματα, super glamorous parties ατελείωτο shopping σε trendy boutiques. Το Παρίσι στα καλύτερά του…

Το διαμέρισμα της Χριστίνας Ω. στην Avenue Foch

Καλεσμένη μετά από μία έκθεση στον «Grand Palais» σε διαμέρισμα στην Avenue Foch παρατηρώ τα επιβλητικά κτίρια με τα υπερπολυτελή διαμερίσματα. Μετά από το θάνατο της Ντορέτ Καραϊωσηφόγλου, συντρόφου για πολλά χρόνια του Στρατή Ανδρεάδη, το εντυπωσιακό διαμέρισμα παραμένει κλειστό. Κάπου εκεί κοντά ο Αριστοτέλης Ωνάσης δημιούργησε πανικό όταν «όρμησε» με την Rolls Royce του και έσπασε την καγκελόπορτα του κτιρίου, με σκοπό να συναντήσει την θυμωμένη, «κλειδαμπαρωμένη» Μαρία Κάλλας. Στην Avenue Foch σε ένα πολύ όμορφο σπίτι έμενε για ένα αρκετό διάστημα η τέως υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη.


Το ωραιότερο όμως διαμέρισμα στην Πόλη του Φωτός είχε αγοράσει η Χριστίνα Ωνάση. Το σπίτι είχε διακοσμήσει η στενή της φίλη Αταλάντη Πολίτη-Καστελάν. Στο συγκεκριμένο σπίτι η κόρη του «Ari the Greek» δεχόταν τους φίλους της.

Parties χωρίς την…οικοδέσποινα

Τα parties της μεγαλοκληρονόμου με αστακούς & χαβιάρι άφησαν εποχή. Σε κάποια από αυτά τα parties η Χριστίνα έφθανε με…μεγάλη καθυστέρηση. Οι καλεσμένοι πήγαιναν στο διαμέρισμα γύρω στις 11 το βράδυ. Η Ωνάση εμφανιζόταν στο κεντρικό σαλόνι στις πέντε ή τις έξι τα ξημερώματα. Λίγο πριν είχε προσγειωθεί με το λίαρ τζετ της στο αεροδρόμιο. Η Ωνάση βρισκόταν σε κάποιο άλλο πάρτυ στο Σαιν Μόριτs, το Μόντε Κάρλο, το Λονδίνο, την Νέα Υόρκη. Το διαμέρισμα στο Παρίσι «επέτρεπε» στην Χριστίνα να κάνει εξορμήσεις στην αγαπημένη της boutique στην Avenue Montaigne. Η Ωνάση ψώνιζε πάντα στου Dior. Λάτρευε τα ρούχα της Γαλλικής φίρμας. Αργότερα όταν γεννήθηκε η κόρη της Αθηνά ξόδευε απίστευτα ποσά για ρούχα στην baby boutique του Christian Dior. Σήμερα το διαμέρισμα της Χριστίνας Ωνάση έχει πουληθεί. Η διακόσμηση έχει αλλάξει εντελώς…


Η πρεμιέρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή και η επιχειρηματική βραδιά στο Ν. Ψυχικό

Η Πόλη του Φωτός με τις ακριβές boutique, τα εστιατόρια με την «βαριά» κουζίνα και τα σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα. Δεν ξέρω γιατί προτιμώ την Ρώμη, το Μιλάνο ακόμα και το «βιομηχανικό» Τορίνο. Οι Ιταλοί έχουν περισσότερο fun. Οι Ιταλοί λατρεύουν την ποιοτική μουσική και την όπερα. Οι μουσικές του Μότσαρτ ακούγονται συχνά σε διάφορους χώρους στο Μιλάνο. Ακόμα και σε μοδάτες boutiques.

Στην Αθήνα προσωπικότητες της πνευματικής πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής γέμισαν το θέατρο «ΟΛΥΜΠΙΑ» της οδού Ακαδημίας για την πρεμιέρα της εξαιρετικής όπερας του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ με τίτλο «Έτσι κάνουν όλες».

Πρόκειται για μιά κωμική όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Παρουσιάστηκε σε μουσική διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη, σκηνοθεσία Ροδούλας Γαϊτάνου, σκηνικά κοστούμια Γιώργου Σουγλίδη, φωτισμούς Σάϊμον Κόρντερ και εκπληκτικό καστ Ελλήνων Μονωδών.

Ανηφορίζω στην Λεωφόρο Κηφισίας με τα επιβλητικά γυάλινα κτίρια. Στο ύψος του Νέου Ψυχικού η Μαρίνα Βερνίκου και η Ηρώ Κόβα κάνουν την είσοδό τους σε ένα εντυπωσιακό, μοντέρνο χώρο. Επιχειρηματίες, στελέχοι του χώρου της διαφήμισης, οικονομικοί παράγοντες του τόπου βρέθηκαν στο opening των εγκαταστάσεων της εταιρείας «Διοικείν – Επιχειρείν Α.Ε.». Οι κύριοι Κωστής Βακρινός, Γιάννης Μάνδαλης, Γιάννης Πανολιάσκος και Χαράλαμπος Παπαχρίστου υποδέχτηκαν τους καλεσμένους τους. Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης προσέφεραν ένα χρηματικό ποσό για τους σκοπούς της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων. Η ΕΛΕΠΑΠ εκπροσωπήθηκε από την κυρία Ηρώ Κόβα.