Τα αγόρια παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους και τα απέναντι πεζοδρόμια μέσα από τα μαύρα γυαλιά τους. Τα κορίτσια απολαμβάνουν καπουτσίνο με πολλή κανέλα, φρέσκους χυμούς και σχολιάζουν συνέχεια… Οι μαμάδες με τα trendy, πανάκριβα παιδικά καροτσάκια δημιουργούν ατέλειωτες ουρές πάνω στα πεζοδρόμια. Μέσα από τον καινούργιο, Γαλλικής προέλευσης φούρνο «Paul», στην πολυσύχναστη οδό Λεβίδου βγαίνουν υπέροχες μυρωδιές από το φρέσκο ψωμί, τα κρουασάν και τα μακαρόν σε χιλιάδες εκτυφλωτικά χρώματα. Οι κυρίες σταματούν μαγεμένες μπροστά στη βιτρίνα του «Heaven on Earth» το οποίο είναι γεμάτο με εκπληκτικά αρωματικά κεριά. Τα αρώματα μου θυμίζουν αντίστοιχα μαγαζιά στο Notting Hill του Λονδίνου. Λίγα μέτρα πιο μακριά η boutique του Oscar De La Renta είναι γεμάτη από καλοντυμένες κυρίες οι οποίες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα «μικρά μαύρα φορέματα» με την υπογραφή του διάσημου Αμερικανού σχεδιαστή ο οποίος έφυγε από την ζωή μόλις λίγα 24ωρα πριν. Ο designer της πολυτέλειας και της απόλυτης θηλυκότητας. Ο άνθρωπος που σχεδίασε το πολυσυζητημένο νυφικό της Αμάλ Αλαμουντίν για τον γάμο της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Αυτός που στο παρελθόν έντυσε την Τζάκι Κέννεντυ, την Μπέτσι Μπλουμινγντέηλ αλλά και τις συζύγους επιφανών Ελλήνων επιχειρηματιών.

Τα in restaurants και τα classic spots

Η βόλτα συνεχίζεται. Νεαρές αλλά και μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες εισβάλλουν σε γνωστό κατάστημα για περιποίηση νυχιών. Το γνωστό spot το οποίο ξεκίνησε από την Μύκονο και έπειτα «πέταξε» στην Κηφισιά.

Το «Bellini» είναι γεμάτο από κόσμο. Όλοι απολαμβάνουν φρέσκο, αυθεντικό Ιταλικό καφέ, κοκτέιλ και σαμπάνιες. Τα κορίτσια φορούν τα αγαπημένα κολλάν του φετινού χειμώνα με booties, παπούτσια σε αντρικό στιλ και τα super trendy αθλητικά Chanel και Dior. Δίπλα τους σακούλες με ρούχα από τις επώνυμες boutiques της περιοχής. Ακριβώς δίπλα, στο «Π-ΒΟΧ» του Χριστόφορου Πέσκια παρέες απολαμβάνουν «ψαγμένες», πάντα σπεσιαλιτέ. Ένα δρόμο πιο κάτω έχει ανοίξει το «Tesoro Mio». Εστιατόριο με Ιταλικές γεύσεις από την ομάδα των ανθρώπων οι οποίοι πριν από δυό χρόνια δημιούργησαν το «Rakkan» και πάλι στην Κηφισιά. Οι ισχυροί Έλληνες επιχειρηματίες με τις κομψές συζύγους τους πηγαίνουν πλέον εκεί. Πρώτα στο always classic «21» και μετά στο καινούργιο «Tesoro Mio».

Ο «αλλιώτικος» κόσμος με τα πολυτελή αυτοκίνητα

Η Κηφισιά τελικά είναι αυτό το κάτι άλλο. Ένας διαφορετικός κόσμος. Ένας κόσμος γεμάτος αστραφτερά χρυσά, γαλάζια, ροζ χρώματα. Εντελώς αλλιώτικος από αυτόν των κοινών θνητών με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα. Οι κάτοικοί της δεν φαίνεται να ανησυχούν για χρέη σε τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία. Εκεί είναι το κέντρο των βορείων προαστίων. Οι επονομαζόμενοι Β.Π. κατεβαίνουν εκεί με τις porsche, τις ανοιχτές Mercedes τα θηριώδη Jeep. Επισκέπτονται trendy εστιατόρια, μπαρ, καφέ ψωνίζουν και κάνουν κοινωνική κριτική.

Εστιατόρια, καφέ, boutiques είναι γεμάτα από ένα πολύβουο πλήθος.

Παρακολουθώ μια καλοντυμένη κυρία να «εισβάλλει» στη δημοφιλή boutique Detroit. Εκεί πραγματοποιείται ένα happening διαφορετικό από τα άλλα…

Μια prive θεατρική παράσταση στον μοδάτο χώρο του Detroit

Γνωστοί Αθηναίοι είχαν τηνευκαιρία να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «ALEXANDROS IOLAS» που έλαβε χώρα στην πιο μοδάτη σκηνή της πόλης! Το κατάστημα Detroit στην Κηφισιά, στηρίζοντας πάντα και προωθώντας την Τέχνη, φιλοξένησε στον χώρο του το συγκεκριμένο έργο, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Σταθούλη. Το κείμενο και η σκηνοθεσία έφεραν την υπογραφή του Χριστόφορου Αντωνιάδη, ο οποίος κατάφερε με επιτυχία να το προσαρμόσει στην διαφορετική σκηνή που στήθηκε αποκλειστικά στο κατάστημα για τις ανάγκες της παράστασης.

Η Τέχνη και η μόδα συναντήθηκαν αρμονικά στον ιδιαίτερο χώρο του καταστήματος Detroit στην Κηφισιά και ο κόσμος που βρέθηκε στην ξεχωριστή αυτή θεατρική παράσταση απόλαυσε έναν «Αλέξανδρο Ιόλα» που με τις επιλογές του υπήρξε ένας πρωτοπόρος και λάτρης της Τέχνης!

Ημερίδα του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΡΟΣΙΝΗ» με την ευγενική χορηγία της ROLEX

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η Ημερίδα του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Γεωργίου Δροσίνη» που διεξήχθη στο «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών» με τη χορηγία της Rolex και θέμα : Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΟΣΙΝΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ «ΠΡΩΤΟΥ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ» (1904) Κατά το πρώτο μέρος της ημερίδας, μίλησαν ο Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Γιάννης Παπακώστας, ο Καθηγητής Παιδαγωγικών στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αθανάσιος Γκότοβος, και ο Επίτιμος Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και συγγραφέας, Κώστας Μπαλάσκας. Τη συζήτηση συντόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, Αντώνης Μακρυδημήτρης.

Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας, η διεθνούς φήμης υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη ερμήνευσε γνωστά έργα, με τη συνοδεία στο πιάνο του καταξιωμένου μαέστρου John Apeitos. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΡΟΣΙΝΗ Το Μουσείο δημιουργήθηκε το 1997 στη Βίλα «Αμαρυλλίς», όπου έζησε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια της ζωής του ο ποιητής, ο πεζογράφος, ο δημοσιογράφος, ο άνθρωπος της εθνικής δράσεως, των κοινωνικών ευαισθησιών, ο άνθρωπος που αγάπησε με πάθος την Ελλάδα, ο Γεώργιος Δροσίνης. Πρωτότυπα βιβλία που αναφέρονται στον ποιητή, προσωπικά του αντικείμενα ανήκουν στο Σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Γ. ΔΡΟΣΙΝΗ» και κοσμούν το οίκημα. Ο Σύλλογος μεριμνά αδιάκοπα για τον συνεχή εμπλουτισμό των εκθεμάτων και την εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου, σε συνεννόηση με τον Δήμο Κηφισιάς, ο οποίος είναι και ο διαχειριστής του κληροδοτήματος Δροσίνη. Στο «Μουσείο Δροσίνη» είναι όλα ρυθμισμένα, όπως ακριβώς τα οραματίστηκε ο ποιητής.

Ο Δροσίνης στα «Σκόρπια Φύλλα της Ζωής μου» γράφει: «Μεγαλύτερη συγκίνηση ένιωσα στο Παρίσι …. όταν πρωτοπήγα στο Μουσείον Βίκτωρος Ουγκώ. Τα προσωπικά μουσεία, όπως του Ουγκώ και του Κέρνερ στη Δρέσδη, που είναι χαρακτηριστικά της ζωής ενός ανθρώπου, δεν έχουν την νεκρική κρυάδα των άλλων Μουσείων. Διατηρούν κάτι το ζωντανό και λαχταριστό από τους μεγάλους που τα κατοικούσαν». (ΣΦΖ-Β’, σελ.110). Στο Μουσείο Δροσίνη τα αντικείμενα καλύπτουν την πολύπλευρη προσωπική ζωή του ποιητή. Εμπεριέχονται ιδιόγραφα χειρόγραφα, φωτογραφίες, η μέγιστη προσφορά του προς το έθνος, κυρίως δε προς την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια.

Το Μουσείο συγκεντρώνει επίσης, ολόκληρο το ποιητικό, πεζογραφικό και λαογραφικό του έργο, εκδόσεις βιβλίων, περιοδικών, λεξικά, καθώς και άλλα ιστορικά έγγραφα της ίδιας εποχής. Πλούσιο λαογραφικό υλικό, εμπνευσμένο από τους ήρωες και τις ηρωίδες των έργων του και σημαντικές μαρτυρίες των ατόμων, που έζησαν δίπλα του συμπληρώνουν την εικόνα της προσωπικότητας του Δροσίνη. Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών, σωματεία, μαθητές σχολείων και προκηρύξεις λογοτεχνικών διαγωνισμών διατηρούν ζωντανή για το έθνος τη μνήμη και τα διαχρονικά διδάγματα του Γεωργίου Δροσίνη.