Η Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ πλησίασε το πρόσωπό της στο παράθυρο του αεροπλάνου. Η Αθήνα φαινόταν όμορφη από ψηλά. Ηλιόλουστη, χαρούμενη, φωτεινή. Η κυρία Κλούνεϊ φόρεσε τα τεράστια μαύρα πολυσυζητημένα γυαλιά της. Αυτά που σύμφωνα με τους διάσημους fashions editors της χαρίζουν κάτι από το μυστήριο και την γοητεία της Τζάκι Κέννεντι-Ωνάση. Τα μαύρα γυαλιά τα οποία δημιούργησαν αίσθηση όταν η πανύψηλη, γοητευτική Αμάλ επιβιβάστηκε στο χειροποίητο Riva με τον τίτλο «Amore». Το σκάφος με το οποίο έκανε μια βόλτα στα κανάλια της Βενετίας.

Στο πλευρό πάντα του συντρόφου της Τζόρτζ Κλούνεϊ, ενός από τους πλέον ακριβοπληρωμένους και περιζήτητους stars του Χόλιγουντ. Ο διεθνής Τύπος δημοσίευσε φωτογραφίες της κ. Αλαμουντίν δίπλα ακριβώς σε αυτές της Τζάκι. Μαύρα γυαλιά και αριστοκρατικό στύλ. Πολλοί πιστεύουν ότι η Αμάλ θα μπορούσε να είναι η νέα Τζάκι Κέννεντι-Ωνάση. Γόνος καλής οικογενείας όπως και η Ζακλίν-Τζάκι-Μπουβιέ, όμορφη, αριστοκρατική, stylish, επιφανής δικηγόρος παντρεμένη πλέον με έναν άντρα ο οποίος δεν κρύβει τις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Γνωστός Αθηναίος επιχειρηματίας, προχωρημένης ηλικίας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την Τζάκι σε ένα μικρό, φιλικό γεύμα στο σπίτι το οποίο διατηρούσε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στην Γλυφάδα. Η Αμερικανίδα σύζυγος του Έλληνα μεγιστάνα ήταν αναμφισβήτητα μια γοητευτική γυναίκα. Η Τζάκι κέρδισε τον συνομιλητή της με το χιούμορ και τις γνώσεις της γύρω από την…αστρολογία!

Η Αμάλ Αλαμουντίν επιφανής δικηγόρος και ακτιβίστρια πιστεύει ότι με τις εξαιρετικές νομικές της γνώσεις θα κερδίσει την μεγάλη μάχη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η λιτή σουίτα στην «Μεγάλη Βρετανία» και το χαμηλών τόνων προφίλ

Η κ. Αλαμουντίν-Κλούνεϊ έφθασε στην Αθήνα την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου. Πάτησε με το λεπτό, κομψό της ποδαράκι, τα βαριά εντυπωσιακά μάρμαρα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ (ο ιδιοκτήτης του μεγάλου δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργάζεται κ. Τζέφρεϊ Ρόμπερτσον είχε φθάσει νωρίτερα). Κοντά στην Αμάλ ένας ακόμα σημαντικός Νομικός ο Νόρμαν Πάρκερ με τον οποίο είχε επικοινωνήσει πρώτα ο αρχαιολόγος-πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα κ. Ντέηβιντ Χίλ. Η κ. Κλούνεϊ ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί κάποια glamorous τελετή υποδοχής όπως είθισται άλλωστε με τους VIP σε υπερπολυτελείς χώρους φιλοξενίας.

Η Νομικός θα φιλοξενηθεί στην διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα σε μία λιτή, απλή σουίτα. Οι πανάκριβες σουίτες των πολλών τετραγωνικών που μοιάζουν με διαμέρισμα δεν ταιριάζουν στην φιλοσοφία, κυρίως όμως στο προφίλ το οποίο επιθυμεί να δώσει προς τα έξω η κ. Αλαμουντίν-Κλούνεϊ. Η προσωπική και επαγγελματική ζωή είναι δύο ξεχωριστά πράγματα. Ο γάμος στην Βενετία, η διαμονή στα luxury ξενοδοχεία, τα parties στο «CANAL GRANDE», το «CIPRIANΙ» και άλλα trendy spots, οι σαμπάνιες, το χαβιάρι, οι τουαλέτες, οι star του Χόλλυγουντ όλα αυτά αφορούν την προσωπική της ζωή.

Η Αμάλ βρίσκεται στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η ωραία Αμάλ όμως πέρα από την διεθνή εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στην Αθήνα. Μετά την Βενετία η Ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας δημοσιότητας.

Chanel, Dior και Hermes για την Αμάλ

Η Αμάλ κυκλοφορεί στην Αθήνα «κρυμμένη» πίσω από τα μεγάλα μαύρα γυαλιά της. Total black με στρογγυλεμένες «γωνίες» η από ταρταρούγα σε σχήμα πεταλούδας το οποίο αποτελεί το απόλυτο trend. Μα η κυρία Αλαμουντίν είναι έτσι κι αλλιώς μια γενικότερα stylish γυναίκα. Οι περισσότεροι θα περίμεναν την κυρία Κλόυνεϊ να κυκλοφορεί με τα αυστηρά ταγιέρ που οι συνάδελφοί της επιλέγουν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ταγιέρ με μακριά ή κοντά σακάκια σε μαύρο, καφέ, γκρι μπλε χρώματα. Η Αμάλ κατορθώνει ακόμα και αν φοράει κλασικό outfit να του χαρίζει μια νότα super trendy. Οι επιλογές της είναι από τα σαλόνια των οίκων Dior, Chanel, Valentino,Balenciaga, Giambattista Vali.

Προσέχει πάντα να τα συνδυάζει με ψηλοτάκουνες γόβες, μεγάλες τσάντες Hermes, Celine ή Fendi και αξεσουάρ από χρυσές αλυσίδες. Ψωνίζει συνήθως τα ρούχα της από ακριβές boutique στις πιο chic περιοχές του Λονδίνου. Η κ.Αλαμουντίν-Κλούνεϊ κατοικεί άλλωστε στην Βρετανική πρωτεύουσα. Επισκέπτεται την νέα huge boutique της Chanel στην Bond street και τα exclusive καταστήματα των Hermes, Prada, Dior στο Knightsbridge και την Sloane street. Αρκετές φορές μάλιστα κάνει shopping στο Παρίσι (στην Faubourg για prêt-a-porter και Avenue Montaigne για Haute Couture) και την Νέα Υόρκη. Στην Πέμπτη Λεωφόρο αλλά και στην Madison Avenue υπάρχουν άλλωστε οι καλύτερες boutiques και τα ακριβότερα κοσμηματοπωλεία του κόσμου. Κορυφαίο το κοσμηματοπωλείο του Harry Winston. Αυτό προτιμούσαν η Χριστίνα Ωνάση αλλά και η Τζάκι Κέννεντι-Ωνάση…

Το φθινόπωρο στον Σκορπιό και στην Αθήνα

Η Τζάκι αγαπούσε τα καλοκαίρια στην Ελλάδα και τις διακοπές στον πανέμορφο ιδιόκτητο Σκορπιό. Σε κάποια στιγμή αναγκάστηκε να φθάσει φθινόπωρο στην Ελλάδα. Ακριβώς όπως η Αμάλ. Τα χρώματα στον Σκορπιό ήταν πλέον μελαγχολικά. Γκρίζα σύννεφα είχαν καλύψει τον μικρό παράδεισο του Ari the Greek. Ο μεγιστάνας περνούσε πλέον μεγάλο διάστημα στο νησί του. Ένιωθε ότι έφθανε το τέλος. Η Τζάκι τον είχε ήδη εγκαταλείψει. Έφθασε στον Σκορπιό για να διευθετήσουν κάποια οικονομικά θέματα.

Η Αμερικανίδα εισέπραξε ένα μυθικό ποσό από τον Ωνάση. Επέστρεψε στο εκπληκτικής χλιδής διαμέρισμά της στην Fifth Avenue της Νέας Υόρκης. Ο Greek tycoon χτυπήθηκε λίγο αργότερα από την μυασθένεια Γκράβις. Σύντομα έφθασε το τέλος. Η Τζάκι στην κηδεία του έκρυβε τα δάκρυά της πίσω από τα μαύρα γυαλιά της. Σαν αυτά που φοράει η γοητευτική Αμάλ. Μόνο που το Ελληνικό φθινόπωρο της Αμάλ είναι γεμάτο φωτεινά χρώματα και αισιοδοξία. Η κ. Αλαμουντίν είναι μια «κινητή διαφήμιση» για την χώρα μας. Ίσως για πρώτη φορά υπάρχουν πραγματικές ελπίδες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ελληνική κουζίνα για την Αμάλ στο roof garden και η συνάντηση με τον κ. Κώστα Τασούλα

Το βράδυ της Δευτέρας λίγη ώρα μετά την άφιξή της η κ. Κλούνεϊ μαζί με τον καθηγητή Χιλ και τους δύο συνεργάτες της ανέβηκε στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία». Με θέα την Ακρόπολη απόλαυσε το φαγητό της. Επέλεξε ψάρια και σαλάτες. Όσοι βρίσκονταν εκεί σχολίασαν ότι η κ. Κλούνεϊ διαθέτει εκπληκτικό δέρμα είναι γυμνασμένη αλλά υπερβολικά αδύνατη. Κομψότατη πάντα. Μέχρι πάντως στις έντεκα το πρωί της Τρίτης 14 Οκτωβρίου η κ. Κλούνεϊ δεν είχε κατέβει στο υπόγειο του ξενοδοχείου όπου βρίσκεται το γυμναστήριο. Η Αμάλ είναι λάτρης της γυμναστικής. Κάνει τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα διάδρομο.

Το πρωί της Τρίτης η κ. Κλούνεϊ αναχώρησε μαζί με τους συνεργάτες της για την προγραμματισμένη συνάντησή της με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τασούλα. Φορούσε ιβουάρ φόρεμα με πράσινες λεπτομέρειες. Η συνάντηση άρχισε περί τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης και ολοκληρώθηκε περί τα 50 λεπτά αργότερα. Η κ. Κλούνεϊ όταν έφθασε το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να δεχτεί κανένα δώρο από την διεύθυνση του hotel. Ενα καλάθι όμως με προϊόντα της Ελληνικής Γης (λάδι, μέλι κ.τ.λ.) είναι πάντα καλοδεχούμενο…