Ένα μικρό αεράκι φυσούσε στον «Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος», το βράδυ της Πέμπτης. Προσωπικότητες της επιχειρηματικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής άρχισαν να φθάνουν λίγο μετά τις εννέα το βράδυ στο πρώην Βασιλικό yachting club. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία γιόρταζαν την χρυσή επέτειο των γάμων τους. Πενήντα χρόνια μαζί για το πρώην βασιλικό ζεύγος (18 Σεπτεμβρίου 1964 – 18 Σεπτεμβρίου 2014) το οποίο φαίνεται να διατηρεί την αγάπη και αφοσίωση αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Ο Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία υποδέχονταν τους επιφανείς προσκεκλημένους στην είσοδο του «NOE». Εκείνος φορούσε το κλασικό μαύρο smoking και εκείνη μακριά, κεντημένη τουαλέτα με ολομέταξη εσάρπα σε λευκό χρώμα. Το outfit συνόδευαν κοσμήματα με πέρλες και ένα μικρό τσαντάκι το οποίο ήταν επίσης κεντημένο μπροστά. Κοντά στο πρώην βασιλικό ζεύγος βρίσκονταν τα παιδιά τους Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Θεοδώρα και Φίλιππος.



Valentino, Dior και πέρλες

Η Μαρί-Σαντάλ Μίλλερ σύζυγος του πρωτότοκου Παύλου έκανε την πλέον chic εμφάνιση με μακρύ φόρεμα από γκρι-ασημί δαντέλα (το απόλυτο trend) του οίκου Valentino ενώ η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έστρεψε όλα τα flash πάνω της με μία θεαματική γαλάζια τουαλέτα από μουσελίνα με ασορτί εσάρπα, μπιζού σε μπλε τόνους, ασημένια πέδιλα και clutch bag. H επόμενη πιο εντυπωσιακή εμφάνιση ανήκε στην κόρη της Σοφίας της Ισπανίας, Ινφάντα Έλενας. Με σατέν τουαλέτα στο χρώμα της πέρλας, μια φοβερή εσάρπα με λουλούδια και ασημένιο τσαντάκι Dior. Η Μαρί Κυριακού έκλεψε επίσης τις εντυπώσεις με εκτυφλωτικό πράσινο. Η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών είχε «υπακούσει» στην…προτροπή του τέως βασιλικού ζεύγους και προσήλθε με αμφίεση black tie.

Τα μπριγιάν, τα flash, η Σοφία και ο…ήλιος

Οι πρώτοι προσκεκλημένοι, κυρίως συγγενείς άρχισαν να φθάνουν πριν τις εννέα μ.μ. Όσοι από τους φωτορεπόρτερ δεν είχαν…ακροβολιστεί γύρω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» για ένα πλάνο της Lady Gaga, βρίσκονταν στον περίβολο του «Ναυτικού Όμιλου Ελλάδος». Τα flash έκαναν τα μπριγιάν, ζαφείρια και ρουμπίνια χάριζαν εκτυφλωτικές λάμψεις μέσα στην νύχτα. Η Σοφία της Ισπανίας η οποία διακρίνεται για το χιούμορ της σχολίασε με ένα πλατύ χαμόγελο. «Ο ήλιος βγήκε μέσα από τη νύχτα». Οι φωτογράφοι έδειξαν ιδιαίτερη αδυναμία στην συμπαθή πρώην βασίλισσα της Ισπανίας η οποία συνοδευόταν από την αδελφή της Ειρήνη. Η πριγκίπισσα Ειρήνη μία γυναίκα με πλούσιο συγγραφικό έργο διατηρεί μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Κοντά τους και η κόρη της Σοφίας, Έλενα. Η αδελφή της Άννας-Μαρίας βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα προσήλθε στην δεξίωση με πράσινο φόρεμα το οποίο είχε φαρδιά φούστα και κόκκινη σατέν ζώνη.

Το κόκκινο χαλί, το… μπέρδεμα, η Βασίλισσα της Δανίας και η Lady Gaga

Kάπου εδώ πρέπει να αναφέρω ένα μάλλον «αστείο» περιστατικό. Στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» είχαν στρώσει κόκκινο χαλί για να υποδεχθούν την Βασίλισσα της Δανίας. Ακριβώς όπως αρμόζει σε αρχηγό κράτους. Κάποιοι από τους πελάτες πίστεψαν ότι το κόκκινο χαλί είχε στρωθεί για την super star Lady Gaga! Η ντίβα της pοp έχει καταλάβει ως γνωστό την υπερπολυτελή Βασιλική σουίτα. Η star μάλιστα συνεχίζει να ανεβάζει στο instagram άκρως αποκαλυπτικές της φωτογραφίες. Κάποιοι άλλοι γύρω στις 7 το απόγευμα «έπεσαν» πάνω στον γνωστό μακιγιέρ Αχιλλέα Χαρίτο. Πίστεψαν ότι εκείνος είχε ανέβει στην βασιλική σουίτα για να περιποιηθεί την Lady Gaga ή τις χορεύτριες της. Ο Αχιλλέας είχε ανέβει στα απλά δωμάτια του ξενοδοχείου. Έκανε το make-up της Άννας – Μαρίας, της Μαρι-Σαντάλ και της βασίλισσας Μαργαρίτας η οποία πρέπει να σημειώσουμε έμεινε σε μία «απλή» σουίτα του ξενοδοχείου.

Το μενού και οι προσκεκλημένοι

Οι καλεσμένοι κάθησαν στα τραπέζια του Ομίλου με θέα τα σκοτεινά νερά της θάλασσας. Συζητήσεις, χαμόγελα, φιλοφρονήσεις σχόλια. Το μενού περιελάμβανε ραβιόλια με γέμιση από τα αγαπημένα φιστίκια Αιγίνης, μοσχαράκι με πατάτες ή ψάρι. Σαν επιδόρπιο σερβιρίστηκε cheese cake. Όλοι ύψωσαν ένα ποτήρι σαμπάνιας όταν ο τέως Βασιλιάς έβγαλε ένα μικρό, συγκινητικό λόγο για τα 50 χρόνια ευτυχισμένης κοινής ζωής με την Αννα-Μαρία. Ο Νικόλας Καραγκιαούρης της Λυρικής και ζωντανή ορχήστρα διασκέδασαν τους καλεσμένους. Ανάμεσά τους ο Πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κύριος Σταύρος Ψυχάρης με την σύζυγό του Χριστίνα, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Μίνως και η Μαρί Κυριακού, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ισίδωρος Κούβελος, ο Μάρκος Νομικός, ο Τζον Μπιλιμάτσης και η Μαρία-Χριστίνα Αγγελοπούλου, ο Γιώργος και η Ηρώ Κόβα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η Ζωή Λάσκαρη, η Φωτεινή Λιβανού, ο πρίγκηψ Μιχαήλ και η Μαρίνα Καρέλλα , μέλη των οικογενειών Γουλανδρή, Κουμαντάρου και βέβαια η εκθαμβωτική Τατιάνα Μπλάτνικ, η οποία συνοδευόταν από τον επίσης γοητευτικό πρίγκιπα Νικόλαο.