«Καλωσήρθες Σουλτάνα μας!» φώναζαν χιλιάδες Τούρκοι funs στη Lady Gaga. Η σούπερ σταρ της διεθνούς μουσικής σκηνής έφτασε στη Κωνσταντινούπολη για την προγραμματισμένη συναυλία της. Η τραγουδίστρια πριν την εμφάνισή της έκανε την βόλτα της στην κοσμοπολίτικη πλευρά του Βοσπόρου, εκεί όπου βρίσκονται οι εκπληκτικές βίλες και μοδάτα spots τα οποία βλέπουμε μέσα από τα Τουρκικά σήριαλ.

Η σταρ γευμάτισε σε trendy εστιατόριο με τους οπαδούς της να ουρλιάζουν έξω από τις τζαμαρίες για ένα της αυτόγραφο.

Η Lady Gaga φθάνει σε ελάχιστα 24ωρα στην Αθήνα. Nτυμένη όπως πάντα στα λευκά με δεκάδες βαλίτσες Louis Vuitton και μία κουστωδία γιγαντόσωμων bodyguards. H superstar της διεθνούς μουσικής σκηνής η οποία θα δώσει μία και μοναδική συναυλία για το Ελληνικό κοινό στο ΟΑΚΑ (Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου) έχει ήδη δημιουργήσει μύθο γύρω από την διαμονή της στην Αθήνα. Η Θέκλα εδώ και λίγες μέρες έχει… στρατοπεδεύσει στα σαλόνια του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία».

Η μικροσκοπική κατάξανθη ντίβα σύμφωνα με πληροφορίες θα περάσει τις μέρες της διαμονής της στην Ελληνική πρωτεύουσα, σε πολυτελή σουίτα του ιστορικού ξενοδοχείου. Ήδη οι δύο μεγαλύτερες σουίτες του hotel στην Πλατεία Συντάγματος είναι έτοιμες και την περιμένουν.

Τελικά η εκκεντρική τραγουδίστρια θα προτιμήσει την Προεδρική ή την Βασιλική σουίτα; Και οι δύο είναι λαμπερές, με ακριβά έπιπλα, βαρύτιμα υφάσματα πολύτιμα χαλιά και εξαιρετική πολυτέλεια ως προς την διακόσμηση και το style που αποπνέουν. Τόσο μεγάλες ώστε η Lady θα μπορούσε να παίζει ακόμα και golf μέσα σε αυτές!

Λατρεία στο λευκό

Σίγουρο είναι ότι η singer σε μέγεθος πινέζας λατρεύει το λευκό. Τα λευκά ρούχα του οίκου Versace, τα λευκά αξεσουάρ, τα λευκά τριαντάφυλλα, τα λευκά αυτοκίνητα, τα κατάλευκα υπερπολυτελή yachts. Οι φήμες αναφέρουν ότι επιθυμεί ο χώρος να είναι γεμάτος λευκά τριαντάφυλλα ή ορχιδέες. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η star έχει ήδη κανονίσει να επισκεφθεί την Μύκονο και την Σαντορίνη. Η Lady Gaga θα αναχωρήσει το Σάββατο, λίγες ώρες μετά την συναυλία της. Μάλλον διαψεύδονται οι φήμες που θέλουν την star να φιλοξενείται σε πολυτελές κότερο σε όλη την διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα.

Η Lady Gaga, το show του Tony Benett και η λάμψη της Σήλιας

Η Lady Gaga θα συγκεντρώσει πάρα πολύ κόσμο στο Ολυμπιακό Στάδιο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Πολλά νέα παιδιά, ανώνυμους και επώνυμους θαυμαστές. Οι κερκίδες των V.I.P. θα γεμίσουν με γνωστά ονόματα της κοινωνικής, επιχειρηματικής και καλλιτεχνικής ζωής. Τα πολυπληθή συνεργεία της ήδη ετοιμάζουν ένα stage φαντασμαγορικό.

Δεν ξέρω αν πάνω στην σκηνή η Lady Gaga φορέσει τελικά κάποιο από τα κατάλευκα μοναδικά φορέματα Haute Couture της Σήλιας Κριθαριώτη. Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια έχει συναντηθεί με την superstar στην διάρκεια εκδήλωσης στις Η.Π.Α. Η τραγουδίστρια επέλεξε να φορέσει μάλιστα πάνω από το λευκό φόρεμα της, αστραφτερά, ιδιαίτερα εντυπωσιακά, χειροποίητα αξεσουάρ της Σήλιας, στο δημοφιλέστατο show του Τony Benett.

Η performer φόρεσε τα κοσμήματα και την τιάρα της Σήλιας Κριθαριώτη για το φιλμ που θα συνοδεύει την κυκλοφορία του jazz album της με τον Tony Benett με τίτλο «Cheek to cheek».

Τα αξεσουάρ της, ιδιαίτερα το αστραφτερό χειροποίητο στολίδι στο κεφάλι απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Μην ξεχνάμε ότι τα ρούχα και αξεσουάρ Celia Kritharioti Haute Couture έχουν επιλέξει η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Κιμ Καρντάσιαν και άλλες big stars.

Η Σοφία της Ισπανίας στο Athens Hilton και η άφιξη της Βασίλισσας Μαργαρίτας της Δανίας

Η Σοφία της Ισπανίας έφτασε στο Athens Hilton την Τρίτη στις 5.15 το απόγευμα. Φορούσε λευκό παντελόνι, λευκή μπλούζα, μπλε σακάκι και χαμηλοτάκουνες γόβες. Συνοδευόταν από ισχυρή δύναμη σωματοφυλάκων και την αδερφή της Ειρήνη. Οι δύο γαλαζοαίματες ήρθαν στην Ελληνική πρωτεύουσα για να δώσουν το παρόν στις εκδηλώσεις και την μεγάλη δεξίωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος με την ευκαιρία των 50 χρόνων κοινής ζωής Κωνσταντίνου – Άννας Μαρίας (18 Σεπτεμβρίου 1964 – 18 Σεπτεμβρίου 2014). Το κοκτέιλ και δείπνο θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου παρουσία 250 προσωπικοτήτων. Την Τετάρτη ημέρα της ονομαστικής της γιορτής η Σοφία της Ισπανίας προσκάλει στενούς φίλους σε μια μικρή συγκέντρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα αναμένεται και η αδερφή της Άννας Μαρίας, Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας.



Στο αμφιθέατρο Irene Bailey του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας (ACG) πραγματοποιήθηκε λίγες βραδιές πριν, η απονομή των Βραβείων ALUMNI ACHIEVEMENT 2014.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Κολλεγίου, κύριος David G. Horner, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο σημαντικός αυτός θεσμός έχει σκοπό την αναγνώριση των επιτευγμάτων αποφοίτων του Κολλεγίου, προσωπικοτήτων που μέσα από το έργο τους κάνουν τη διαφορά στην κοινωνία.

Φέτος το βραβείο Maria West Lifetime Achievement που αθλοθετήθηκε προς τιμήν του ιδρυτή του Κολλεγίου και απονέμεται σε διακεκριμένες προσωπικότητες που ξεχωρίζουν για την αφοσίωση στο έργο τους και για τα επιτεύγματά τους στον τομέα της δράσης τους απονεμήθηκε στην Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πού όπως υπογράμμισε ο κύριος Horner «βραβεύεται όχι μόνο για την προσφορά της στον συνάνθρωπο και κυρίως στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειές τους, αλλά και γιατί το έργο και η προσωπικότητά της την έχουν αναδείξει ως πρότυπο για τους μαθητές του Κολλεγίου και ως έμπνευση για τις μελλοντικές γενιές.

Προσωπικότητες και σημαντικά βραβεία

Το Βραβείο για την Ελληνική Κληρονομιά απονεμήθηκε στον κύριο Γεώργιο Μπεχράκη, Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία και φιλάνθρωπο ο οποίος μέσα από το Ίδρυμά του προωθεί τον Ελληνισμό και υποστηρίζει τους νέους με υποτροφίες, ενώ δημιούργησε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση της αντικαπνιστικής εκστρατείας.

Το Επιχειρηματικό Βραβείο απονεμήθηκε στους Αλεξάνδρα Πίττα-Χασάπη, Πάρι Καφαντάρη και Θεανώ Λιακοπούλου για τις καινοτομίες που εφάρμοσαν με μεγάλη επιτυχία στη διοίκηση των επιχειρήσεων όπου εργάζονται και στη προώθηση των προϊόντων τους.

Το Βραβείο Επιχειρηματικότητας απονεμήθηκε στους Αντώνιο Φιοράκη και Ιωάννη Αραμπατζή, δυο νέους στην ηλικία επιχειρηματίες που ξεχωρίζουν για το τολμηρό και πρωτοποριακό επιχειρηματικό τους πνεύμα αλλά και για τη αλματώδη άνοδο των επιχειρήσεων που ίδρυσαν.

Το Βραβείο Επιστημών απονεμήθηκε στην Αθηνά Ανδρεάδη, διακεκριμένη επιστήμονα στον τομέα της μοριακής βιολογίας αλλά και λαμπρή συγγραφέα και ποιήτρια.

Το Βραβείο Γραμμάτων και Τεχνών απονεμήθηκε στην κυρία Εβίτα Αράπογλου, ιστορικό τέχνης και συγγραφέα, για τη συμβολή της στη διάδοση της ελληνικής τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Βραβείο Παιδείας απονεμήθηκε στον καθηγητή Οικονομίας Άρη Στουραίτη για το διεθνές ακαδημαϊκό του έργο.

Το Βραβείο Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Προσφοράς απονεμήθηκε στην κυρία Ουρανία Κλη – Εφραίμογλου, για την αφοσίωση της και τη μεγάλη της προσφορά στη φροντίδα ορφανών παιδιών και άρρωστων ατόμων.

Τέλος, Βραβείο Παιδείας απονεμήθηκε και στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» γενικά για τη φιλανθρωπική του δράση και τη συμβολή του στον τομέα της Παιδείας, και ειδικότερα για τη δημιουργία και υλοποίηση του προγράμματος «Επανεκκίνηση και ενίσχυση των νέων» στην Ελλάδα.