Ο νεαρός άραβας billionaire πρόλαβε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να βουτήξει το κεφάλι του στο νερό. Το κουπί ξέφυγε από τα χέρια της Εσθήρ. Η καλλίγραμμη, κατάξανθη γυναίκα με το μικροσκοπικό σμαραγδί μπικίνι της Karla Colletto έχασε την ισορροπία της και προσγειώθηκε με δύναμη πάνω στη γαλαζοπράσινη επιφάνεια της θάλασσας. Η σανίδα παρασύρθηκε από τα κύματα. Μια ακόμα προσπάθεια της στενής μου φίλης να κάνει paddle boarding οδηγήθηκε σε αποτυχία. Ο γοητευτικός thirty something εφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής, ο οποίος παρακολουθούσε τη σκηνή από το deck της θαλαμηγού του, ξέσπασε σε δυνατά γέλια. Το θέαμα ήταν πραγματικά αστείο. Τα χρυσά μαλλιά της Εσθήρ δημιουργούσαν ένα λαμπερό πέπλο έτσι όπως έσμιγαν με τον αφρό. Το σαρίκι του Σαμάντ, εντελώς βρεγμένο πλέον, κολλούσε πάνω στα μελαψά μάγουλά του. Ο κ. Κουλουμπρής ακούμπησε τα δερμάτινα χειροποίητα κιάλια στο λευκό τραπεζάκι.

Στη συνέχεια μου εξήγησε ότι ο άραβας κροίσος συνηθίζει να κολυμπάει με καλυμμένο πάντα το κεφάλι του. «Η συνήθειά του αυτή προκαλούσε ατέλειωτα γέλια ανάμεσα στους συμμαθητές μας στο Stanford University» με πληροφόρησε. «Η αλήθεια όμως είναι ότι υπήρξε εξαιρετικός, ιδιαίτερα αποτελεσματικός τερματοφύλακας όταν η ομάδα ποδοσφαίρου του πανεπιστημίου μας αντιμετώπιζε εκείνη του Berkeley University στον περιβόητο ετήσιο αγώνα» επεσήμανε. Κούνησα βαριεστημένα το κεφάλι μου. Ο ship owner ήταν ικανός να μου διηγείται ιστορίες από τα φοιτητικά χρόνια στο περίφημο πανεπιστήμιο που ίδρυσε ο πάμπλουτος Leland Stanford, στην «καρδιά» της Silicon Valley, για το υπόλοιπο της ημέρας.

Η Μπαρ στη Μύκονο, ο πρωταγωνιστής του «Captain America» στην Αθήνα
Η Εσθήρ προσπαθούσε απεγνωσμένα να… συλλάβει την άτακτη σανίδα της. Εκείνη τη στιγμή η εκθαμβωτική, ισραηλινής καταγωγής top model Μπαρ Ραφαέλι επιδιδόταν με τεράστια επιτυχία στο paddle boarding. To πρώην κορίτσι του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ισορροπούσε στην ξύλινη επιφάνεια και τραβούσε κουπί σαν επαγγελματίας. Ακόμη και αυτή η Ριάνα, η οποία έκανε καθημερινά τις τελευταίες μέρες paddle boarding, στις θάλασσες της Νότιας Ιταλίας θα ζήλευε το άψογο στυλ της Μπαρ. Η super model, φανατική λάτρις της Μυκόνου, συνοδευόταν αυτή τη φορά από τον σύντροφό της Αντι Εζρα. Ο brutal Εζρα με το ξυρισμένο κεφάλι βρισκόταν συνέχεια κοντά της στη διάρκεια των καθημερινών της εξορμήσεων στις παραλίες, τις ακριβές boutiques αλλά και trendy spots όπως το «Nammos», το «Caprice», το «Remezzo» και το «Jackie O Super Paradise Beach». Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο προτίμησε, όπως και η Ριάνα, τις θάλασσες της γειτονικής Ιταλίας και τη γραφική Βενετία για εκρηκτικές εμφανίσεις α λα Τσινετσιτά. Με ογκώδη διαμαντένια κολιέ του οίκου Chopard και κατακόκκινες τουαλέτες. Ο συνάδελφός της όμως Κρις Εβανς, πρωταγωνιστής της διαφημιστικής καμπάνιας για το άρωμα Guilty του οίκου Gucci, βρέθηκε για δύο μόνο 24ωρα στην Αθήνα. Ο ωραίος Εβανς, ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσα από τον ρόλο του στο «Captain America», έμεινε στην Penthouse suite του ξενοδοχείου «King George» επί της πλατείας Συντάγματος. Ο Κρις, σεμνός και ιδιαίτερα λιγομίλητος, συνδύαζε business and pleasure.
Το dinner Λιβανού για τον πρίγκιπα Ράτζιβιλ και το «Bikini»
Μμμ! Δεν ξέρω γιατί αλλά στο άκουσμα του ονόματος Ράτζιβιλ το μυαλό μου γεμίζει με glamorous vintage εικόνες. Η Λι Ράτζιβιλ, το απόλυτο it girl των δεκαετιών ’50 και ’60, να κάνει ηλιοθεραπεία στο deck της θαλαμηγού «Christina». Δίπλα στην αδερφή της Τζάκι Ωνάση. Ο ωραίος γιος του Τζον και της Ευγενίας Ράτζιβιλ έχει ελληνικές ρίζες. Ο πρίγκιψ Ράτζιβιλ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο λίγες βραδιές πριν, στο σπίτι της θείας του, Φωτεινής Λιβανού. Η κυρία Λιβανού παρέθεσε δείπνο για τα γενέθλια του γιου της αδερφής της πριγκίπισσας Ευγενίας Ράτζιβιλ. Το δείπνο πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Χέλι. O Ράτζιβιλ εργάζεται στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις του Πήτερ Λιβανού στο Μόντε Κάρλο. Πριν από λίγα χρόνια πάντρεψε στο Λονδίνο τον Σταύρο Λιβανό junior με τη Μαριέλα Τσαβλίρη.
Ενα ταχύπλοο αναχωρεί από το Πόρτο Χέλι με προορισμό τις Σπέτσες. Μου θυμίζει το συνοδευτικό σκάφος του yacht «Condor» το οποίο είχε αγκυροβολήσει στο νησί για να παραλάβει τον τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα και μέλη φιλικής του συντροφιάς. Ο banker και η παρέα του έπιναν τα κοκτέιλ τους στο «Bikini». Στο Ιταλικό «Dante» έτρωγαν τα ζεύγη Καρόλου Φιξ και Χρήστου Ιωάννου.
Το πριγκιπικό yacht και η βασιλική επέτειος
Το yacht «Marie Cha» λικνίζεται στα γαλάζια νερά των Σπετσών. Πρόκειται για ένα καινούργιο, πολύ όμορφο σκάφος, το οποίο ο αμερικανός επιχειρηματίας Ρόμπερτ Γουόρεν Μίλερ έκανε δώρο στην κόρη του Μαρί-Σαντάλ. Η κομψή σύζυγος του πρίγκιπα Παύλου, λάτρις των outfits Valentino, Pucci και Chanel, μετά το Πόρτο Χέλι και τις Σπέτσες αναμένεται να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση στη μεγάλη δεξίωση με αφορμή την επέτειο για τα 50 χρόνια γάμου των πεθερικών της. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Αννα Μαρία παντρεύτηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου 1964 στην Αθήνα. Μισό αιώνα μετά γαλαζοαίματοι από όλα τα μέρη του κόσμου φθάνουν στην ελληνική πρωτεύουσα για να δώσουν το «παρών» στη δεξίωση και το dinner που θα ακολουθήσει στα σαλόνια του Ναυτικού (πρώην Βασιλικού) Ομίλου Ελλάδος.
Ο Valentino, η Λετίθια και ο Χάρι
Η Μαρί Σαντάλ θα επιλέξει, αλήθεια, φόρεμα Valentino το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου; Η Σοφία της Ισπανίας θα συνοδεύεται από τη νύφη της, μικροσκοπική νέα βασίλισσα της χώρας Λετίθια; Η πρώην δημοσιογράφος, σύζυγος του βασιλιά Φελίπε, λατρεύει τα ταξίδια και τις ατέλειωτες συνομιλίες στο κινητό της!
Πληροφορούμαι ότι οι περισσότεροι από τους γαλαζοαίματους έχουν κλείσει δωμάτια στο «Athens Hilton». Οι ξένοι καλεσμένοι θα παραθέσουν μάλιστα δείπνο σε εστιατόριο του ξενοδοχείου προς τιμήν του Κωνσταντίνου και της Αννας-Μαρίας. Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου. Πιστεύω ότι η κομψότατη πριγκίπισσα Ελένη των Αψβούργων θα κλέψει την παράσταση. Το πιο ενδιαφέρον όμως θα ήταν να ερχόταν στην Αθήνα ο sexy 30χρονος πλέον πρίγκιψ Χάρι της Αγγλίας με το νέο του girlfriend. Την αθλητική Καμίλα Θέρλοου.
Γάμοι στην Πάτμο και στις Σπέτσες

Τα luxury τουρκικών συμφερόντων Numarine 70 Hardtop motor yacht Μangeto σε εκτυφλωτικά πορτοκαλί και τιρκουάζ χρώματα κλέβουν ματιές στα νερά της Πάτμου. Το προηγούμενο βράδυ στη Χώρα πραγματοποιήθηκε ένα από τα parties για τους γάμους του Χάρη Δαυΐδ με τη Γαλλίδα Λάνα Ντιμπιέρ. Αγόρια και κορίτσια μάλιστα μοίραζαν άπειρα κουτιά Coca-Cola. Μην ξεχνάμε ότι η οικογένεια Δαυΐδ είναι μεγαλομέτοχος της 3Ε. Ο γάμος έγινε χθες με φόντο τα υπέροχα τοπία του Νησιού της Αποκάλυψης. Το ωραιότερο από τα gatherings πάντως ήταν το γλέντι στους Αρκιούς.

Χθες, Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν στις Σπέτσες και οι γάμοι του Ντίνου Κόκκαλη με την Αταλάντη Μαρτίνου. (Αναφέρθηκα σχετικά στην ηλεκτρονική έκδοση της στήλης στο vima.gr.) Πάρα πολλοί οι γάμοι γόνων ισχυρών, εφοπλιστικών και επιχειρηματικών οικογενειών αυτή την εποχή. Δεν έχω παρά να ευχηθώ βίον ανθόσπαρτον λοιπόν!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ