Πριγκιπικές αποδράσεις στο Γκστάαντ
Η σύζυγος ενός από τους γνωστότερους και ισχυρότερους επιχειρηματίες της χώρας μας παρακολουθούσε τις κινήσεις του άνδρα από τη «γέφυρα» της οικογενειακής θαλαμηγού. Η κυρία είναι φανατική θαυμάστρια του Statham, ο οποίος ανακηρύχθηκε πρόσφατα ο πλέον… βαρβάτος άνδρας του πλανήτη. Αφήνω να μου ξεφύγει ένας βαθύς αναστεναγμός. Αχ! Ο γλυκός μου Jason τον οποίο είχα γνωρίσει σε ένα party στην Πόλη του Φωτός. C’est surement un homme viril et charmant! O Mika πάντως εμφανίστηκε αμέσως μετά τους Παξούς στην Κεφαλλονιά. Απόλαυσε ψαρικά στην ταβέρνα της «Βάσως». Παρέα ελλήνων εφοπλιστών που κάθε χρόνο τέτοια εποχή βρίσκονται στο Ιόνιο προτίμησε και πάλι τη λαοφιλή «Τασία». Μεταξύ σφυρίδας, αστακού, ελληνικής σαλάτας και λευκών κρασιών συζητήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα. Σε ιδιαίτερα χαλαρή ατμόσφαιρα. Οπως η «απόδραση» της Τατιάνα Μπλάτνικ, συζύγου του δευτερότοκου γιου του τέως, πρίγκιπα Νικόλαου στο Γκστάαντ. Η όμορφη, ξανθιά Τατιάνα «εγκατέλειψε» για λίγο το Πόρτο Χέλι. Εκεί όπου βρίσκονται τα άλλα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας. Αυτοί που ξέρουν επιλέγουν τέτοια εποχή για διακοπές το φημισμένο ελβετικό θέρετρο. Προσφέρει μοναδικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Η Μπλάτνικ γιόρτασε τα γενέθλιά της στις Ελβετικές Αλπεις. Κοντά σε στενούς φίλους.
Οι «ελληνικές» βίλες του Χαβιέ Μπάρμπα
Τα mega yachts των ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών κινούνται προς την Κέρκυρα. Ζευγάρι φίλων βρέθηκε κοντά στη βίλα του Τζέικομπ Ρότσιλντ. Κυριαρχούσε απόλυτη ηρεμία. Ισως επειδή η γαλαζοαίματη Καμίλα, σύντροφος του Καρόλου της Αγγλίας, δεν βρισκόταν εκεί. Η κυρία της παρέας θαύμασε την αριστοκρατική έπαυλη με την υπογραφή του διάσημου καταλανού αρχιτέκτονα Χαβιέ Μπάρμπα. Ο ελληνολάτρης κ. Μπάρμπα έχει βάλει ως γνωστόν τη σφραγίδα του και στο Mykonian house του Σωκράτη Κόκκαλη. Θαυμάζω τη δουλειά του Χαβιέ. Η νεροτσουλήθρα όμως που συνδέει την πίστα χορού με την εσωτερική πισίνα στο πιο ακριβό διαμέρισμα του Μόντε Κάρλο με γοητεύει αφάνταστα. Ο εγγονός του λόρδου Ρότσιλντ τον οποίο επισκέφθηκα πριν από λίγα 24ωρα στο σπίτι του στο Μεγανήσι υποστηρίζει ότι όλα αυτά ανήκουν σε μια βλαχομπαρόκ αισθητική. Κάτι σαν αυτή που επικρατούσε στον Σκορπιό όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης κουβαλούσε τους… γιαλαντζί πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. Στο private island του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ βρίσκεται τώρα μόνον ο low profile εξάδελφός του. Ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού με τους αυθεντικούς Πικάσο, Μπρακ και Σαγκάλ και η κόρη του Εκατερίνα δέχθηκαν τις ευχαριστίες για τη σημαντική οικονομική συμβολή τους στην έκδοση του βιβλίου «Δεσμοί Ελλήνων και Ρώσων στα νησιά του Ιονίου». Ο Russian tycoon θα βρεθεί και πάλι στον Σκορπιό τον Σεπτέμβριο.
Το παγομπουγέλωμα και το party στο «Nammos»
Τα super yachts «Incognito», «Blue Scorpion», «Dinos Blue», «Sagitta» και «Alouette II» λικνίζονταν στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου. Η Ευγενία Νιάρχου και ο Χρήστος Οικονόμου διασκέδαζαν στη Φτελιά και στο «Alemagοu». Η Ευγενία πέταξε αμέσως μετά για Λος Αντζελες. Η χρυσή κληρονόμος «υπέκυψε» και αυτή στη γοητεία του Ice Bucket Challenge με σκοπό τη στήριξη των θυμάτων της νόσου ALS. Τα αέρινα φορέματα και οι μεταξένιες εσάρπες πρωταγωνίστησαν στην Ψαρού και στο «Nammos» λίγες μόλις βραδιές πριν. Η μουσελίνα και το μετάξι ακουμπούσαν πάνω στα πολύτιμα, βελούδινα χαλιά με τα οποία είχε καλυφθεί η άμμος. Το dinner party της κόρης του Μαρίνου και της Ηβας Γιαννοπούλου, Αλεξίας, και του λιβανέζου συντρόφου της Φαγέζ συγκέντρωσε πολλά γνωστά ονόματα της επιχειρηματικής και οικονομικής ζωής. Το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο Λονδίνο. Επέλεξε όμως τη Mykonos για το γαμήλιο party.
Η νύφη έφθασεαπό τη θάλασσα
Η νύφη έφθασε στην παραλία της Ψαρούς με σκάφος. Φορούσε ένα εξαιρετικό, υπέροχα κεντημένο μακρύ λευκό φόρεμα, με θεαματικό ντεκολτέ στην πλάτη. Ακολούθησε καθιστό γεύμα. Η ορχήστρα, η οποία είχε έρθει από το εξωτερικό, έπαιξε ως τις επτά το πρωί.
Μεταξύ των προσκεκλημένων ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης με τη σύζυγό του Δίκα, τα ζεύγη Νίκου Νανόπουλου, Τάκη Αράπογλου, Οδυσσέα Κυριακόπουλου, Μηνά Τάννες, Τάκη Θεοχαράκη, Μάκη Αθανάσογλου, ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, η πάντοτε εντυπωσιακή Βάνα Βερούτη. Μια βραδιά πριν το ζευγάρι είχε προσκαλέσει φίλους στο «Sea Satin».
O Iρανός, ο γκαλερίστας και η τελετή στην Κηφισιά

Το πλήρωμα του πολυτελούς motor yacht «Solemar» έβγαζε στη θάλασσα το jet surf. Ενα από τα πλέον luxury extreme water toys τα οποία μπορεί να διαθέτει μία θαλαμηγός. Στο κοντινό Πόρτο Χέλι ο ιρανός μεγαλοεπιχειρηματίας Χασέμ Χοσροβάνι παρέθεσε γεύμα στο σπίτι του για έλληνες φίλους. Δείπνο παρέθεσε επίσης το ζεύγος Γιώργου και Ανούσκας Ραφαήλ. Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος γιόρτασε τα γενέθλιά του στις Σπέτσες ενώ ο διεθνούς φήμης γκαλερίστας Ταντέους Ρόπακ, ο οποίος διαθέτει σπίτι στην Υδρα, «επέμενε» με γεύματα για πολύ λίγους και εκλεκτούς.

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Κηφισιά πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα σημαντική τελετή. Η Δημοτική Αρχή του όμορφου προαστίου θέλησε να τιμήσει την προσωπικότητα της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο της μέσα από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο – «ΕΛΠΙΔΑ». Στην ανώνυμη πλατεία επί των οδών Αθήνας – Θράκης – Κοραή δόθηκε το όνομα «ΕΛΠΙΔΑ –Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη». Προσωπικότητες του πολιτικού, πνευματικού και επιχειρηματικού χώρου έδωσαν το «παρών».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ