Το «Lauren L» τεράστιο, κατάλευκο, επιβλητικό δημιουργούσε κύματα συγκίνησης στον μεγαλοεφοπλιστή, μεγαλογαιοκτήμονα Ντίντη Ευπαλίδη.

Μία από τις ωραιότερες και πολυτελέστερες θαλαμηγούς του κόσμου βρισκόταν στα καταγάλανα νερά των Σπετσών. Ο παιδικός μου φίλος σκέφτηκε ότι εάν ζούσε η Μπουμπουλίνα θα υποδεχόταν με κανονιιοβολισμούς το super yacht στο νησί της. Ένα δάκρυ συγκίνησης κύλησε από τα μάτια του Ντίντη.

Το εμβληματικό σκάφος έφερε το όνομα της αγαπημένης του star Lauren Bacall. Σύμφωνα με τον κ. Ευπαλίδη η ξανθιά, snob, απρόσιτη σύζυγος του Xάμφρεϋ Μπόγκαρντ ήταν η ωραιότερη γυναίκα που πέρασε ποτέ από τον πλανήτη. Ο shipowner παρακολουθεί συχνά μέσα από την master suite του yacht ιδιοκτησίας του με την ονομασία «Blue lion» την ταινία «Μεγάλος Ύπνος» με τους δύο μυθικούς stars.

Η master suite του Έλληνα πλοιοκτήτη είναι πολυτελής, σε minimal γραμμή. Ελάχιστες όμως σουίτες σκαφών μπορούν να συναγωνιστούν αυτές του «Lauren L». Η συγκεκριμένη διαθέτει ξεχωριστό Jacuzzi και ιδιωτικό σαλόνι. Οι υψηλοί προσκεκλημένοι της θαλαμηγού μπορούν να απολαμβάνουν επίσης, την πολυτέλεια ενός Jacuzzi, massage από ειδικούς που βρίσκονται on board, sauna.

Ο Ρώσος Χοντορκόβσκι, οι Αμερικανοί και η απόβαση στην παραλία της Αγίας Παρασκευής

Το yacht το οποίο στο παρελθόν ανήκε στον ισχυρό Ρώσο μεγαλοεπιχειρηματία στον χώρο των πετρελαίων Mikhail Khodorkovsky δημιούργησε πλήθος σχολίων στις Σπέτσες. Το πλήρωμα του σκάφους βρισκόταν σε συνεχή ετοιμότητα.

Μετέφερε άλλωστε ισχυρούς Αμερικανούς επιχειρηματίες. Σε κάποια στιγμή οι επιφανείς επιβάτες του θέλησαν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην παραλία της Αγίας Παρασκευής. Το πολυπληθές crew έστησε μια πραγματική επιχείρηση για την μεταφορά τους στην περιοχή.

Προηγουμένως το πλήρωμα είχε κατεβάσει στην παραλία ομπρέλες, ξαπλώστρες, μικρά τραπεζάκια και φορητά ψυγεία με σαμπάνιες, συλλεκτικά κρασιά, σολωμούς και παγωτά. Οι Αμερικανοί έκαναν water skis, jet skis, windsurfing. Όλος ο εξοπλισμός για τα water sports υπήρχε μέσα στο «Lauren L». Το yacht διαθέτει και ένα μικρό υποβρύχιο για «εξερευνήσεις» στον βυθό. Κάτι τέτοιο όμως προσφέρεται μάλλον για την Καραϊβική και όχι για τις Σπέτσες.

Η Sydney Sierota με Celia Kritharioti Haute Couture

Λίγες βραδιές πριν στα Mtv VMA 2014, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο the Forum του Λος Αντζελες, η τραγουδίστρια Sydney Sierota της μπάντας Echosmith (φωτο. αριστερά) επέλεξε για την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί cocktail dress Celia Kritarioti Haute Couture κεντημένο στο χέρι με πολύτιμους λίθους και κίτρινα φτερά.

Οι Echosmith ανέβασαν βίντεο στο λογαριασμό τους στο Instagram, μέσα από το οποίο ενημέρωναν τους θαυμαστές τους ότι ξεκινούν για τα VMA: «On our way to the VMA! Στη διάρκεια των βραβείων, φωτογραφήθηκε με την Taylor Swift.

Οι Echosmith αποτελούνται από τους Jamie Sierota, Noah Sierota, Sydney Sierota, Graham Sierota. Τα τέσσερα αδέρφια ξεκίνησαν την πορεία τους το 2009.