Η Καντελάρια γυάλιζε με μεγάλη προσοχή τις χρυσές, διακοσμητικές λεπτομέρειες του πολυτελούς yacht. H γαλάζια, εφαρμοστή στολή άφηνε να διαγράφονται τα τροφαντά, μάλλον προκλητικά, οπίσθια της μεξικανικής καταγωγής θεραπαινίδας του μόχθου. Ο νεαρός γοητευτικός εφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής κουνούσε τα πόδια του στους ρυθμούς της τελευταίας μεγάλης επιτυχίας του David Guetta «Lovers on the sun». Φόρεσα τα μαύρα σε σχήμα πεταλούδας γυαλιά του οίκου Rochas, τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν αίσθηση τη νέα σεζόν. Οι ροζ-πορτοκαλί φακοί τους πολύ λίγο μπορούσαν όμως να με προστατέψουν από τον καυτό ήλιο. Ο κ. Κουλουμπρής, ηλιοκαμένος, με άψογους κοιλιακούς, είχε τυλίξει γύρω από τα δάχτυλά του τις χρυσόξανθες μπούκλες της εκθαμβωτικής συνοδού του.

Το κορίτσι φορούσε αποκαλυπτικό ροζ μπικίνι, σανδάλια με καθρέφτες Tom Ford και σκουλαρίκια με rose-gold diamonds της φίρμας Fabergé. Παρατήρησα ότι η κατάξανθη καλλονή έμοιαζε πολύ στη Νίκι, την εντυπωσιακή ηρωίδα της λαοφιλούς σε ολόκληρο τον πλανήτη μεξικανικής σαπουνόπερας «Αληθινή αγάπη». Ρούφηξα μια γουλιά από τη ροζ σαμπάνια μου. Νεαροί, ωραίοι, πάμπλουτοι εραστές στο deck ενός από τα ακριβότερα yachts του κόσμου. Ο καυτός ελληνικός ήλιος, οι φυσαλίδες από τον συλλεκτικό καμπανίτη και οι μουσικές να «ταξιδεύουν» από το «Cavo Paradiso» στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της θαλαμηγού «Kahalani». Σκέφθηκα ότι ο πολυαγαπημένος μου Mr. Guetta, στενός συνεργάτης των Ριάνα, Μπρίτνεϊ Σπίαρς και Lady Gaga, εμπνεύστηκε το τελευταίο του τραγούδι από τη Mykonos και το υπέροχο γαλάζιο του Αιγαίου.

Οι Mykonians Guetta – Kylie και το ελληνικής ραφής φόρεμα της Lady Gaga

Ο κορυφαίος, με περιουσία 30 εκατομμυρίων δολαρίων (σύμφωνα με το «Forbes»), Dj δημιούργησε πραγματικό χαμό όταν εμφανίστηκε πριν από λίγες βραδιές στο «CP». Αγόρια και κορίτσια χόρευαν σε ξέφρενους ρυθμούς, τα yachts έριχναν τους προβολείς τους στη θάλασσα, τα χειροποίητα Riva έκαναν… νυχτερινές περιπολίες. Η Μύκονος δίκαια αναδείχθηκε από τα διεθνή μέσα ως η βασίλισσα του καλοκαιριού. Η star σε μέγεθος καρφίτσας Kylie Minogue, η οποία επιμένουν κάποιοι ότι μέχρι να τελειώσει η θερινή σεζόν θα τραγουδήσει στο Νησί των Ανέμων, φορούσε πάντως στη διάρκεια επίσκεψης-αστραπή στη Μαγιόρκα χρυσό κολιέ από παραδοσιακό mykonian μαγαζί. Μήπως η κίνηση αυτή αποτελεί κάτι σαν θετική απάντηση στην επαγγελματική πρόταση ιθυνόντων super trendy bar-restaurant;
Η λάτρις της Μυκόνου συνάδελφός της, επίσης σε μέγεθος καρφίτσας, Lady Gaga πληροφορούμαι ότι στη διάρκεια της συναυλίας της στις 19 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα θα φορέσει μία τουλάχιστον δημιουργία πασίγνωστης ελληνίδας σχεδιάστριας. Αναμένω με ανυπομονησία τη συγκεκριμένη βραδιά στο ΟΑΚΑ. Η Lady Gaga με λευκό μακρύ φόρεμα στη σκηνή και με total white φόρμα Donatella Versace να τριγυρίζει στα Ματογιάννια. Αυτή είναι η πιο ισχυρή, η πιο glamorous εικόνα για την Ελλάδα η οποία παλεύει να ξεφύγει από την οικονομική κρίση.
Το private party της Ευγενίας Λιβανού στην Κορωνίδα, η βάφτιση Κατσαούνη στη Μύκονο

Η πληθωρική Καντελάρια άρχισε να μαζεύει τα κρυστάλλινα ποτήρια σαμπάνιας τα οποία είχε φέρει ειδικά στο «Kahalani» ο διάσημος designer Rémi Tessier. Το yacht έπειτα από ένα σύντομο διάλειμμα στις Κυκλάδες επέστρεφε στις Σπέτσες. Εκεί όπου βρισκόταν για αρκετές ημέρες. Ο κ. Κουλουμπρής παρατήρησε ότι τα περισσότερα ταχύπλοα είχαν εξαφανιστεί από το κεντρικό λιμάνι, τους όρμους και τις παραλίες του νησιού της Μπουμπουλίνας. Ενας φλεγματικός Βρετανός, μέλος πληρώματος ελληνικών συμφερόντων super yacht, τον πληροφόρησε ότι τα περισσότερα από αυτά βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κορωνίδα. Το ιδιόκτητο –μπιζού –νησί του μεγαλοεφοπλιστή Γιώργου Λιβανού φιλοξενούσε τους νεαρούς γόνους ισχυρών εφοπλιστικών και επιχειρηματικών οικογενειών. Η μικρότερη κόρη του Γιώργου και της Λήτας, η όμορφη Ευγενία, γιόρταζε τα γενέθλιά της. Το party ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ. Με Dj ο οποίος έφθασε ειδικά για το γεγονός στο private island.
Πληροφορήθηκα ότι ανάμεσα στα ωραία αγόρια και τα sexy κορίτσια με τα super mini και τα δωδεκάποντα Roger Vivier υπήρχαν και κάποιοι μεγαλύτεροι στην ηλικία. Φίλοι του ζεύγους Λιβανού. Ολοι αυτοί είχαν «αποτραβηχτεί» σε έναν πιο ήσυχο χώρο. Κάποιοι επέστρεψαν σύντομα στη Μύκονο. Το weekend που διανύουμε ο Γιάννης και η Φλώρα Κατσαούνη βάφτισαν το εγγόνι τους. Το χαριτωμένο αγοράκι της κόρης τους Αλεξίας. Ακολούθησε party στη μονοκατοικία των Κατσαούνη στη Φτελιά. Τα ελικόπτερα προσγειώθηκαν στο νησί για να μεταφέρουν γρήγορα προσκεκλημένους οι οποίοι βρίσκονταν σε άλλους μακρινούς προορισμούς…
Αθώο, αστραφτερό ροζ των κοραλλιών

Μετά τις Σπέτσες το «Kahalani» μαζί με άλλα mega yachts θα κατηφορίσουν στην Κρήτη. Η πτωχή πλην τιμία θεραπαινίς Καντελάρια αισθάνεται πανευτυχής διότι τα αφεντικά της θα της επιτρέψουν να κολυμπήσει στην υπέροχη «ροζ» λιμνοθάλασσα του Μπάλου. Η Καντελάρια, όπως και πολλοί επιφανείς jetsetters, λατρεύουν τις ροζ παραλίες. Στη διάρκεια της κρουαζιέρας είχε την ευκαιρία να κολυμπήσει στα ροζ νερά (τα «ζωγραφίζουν» έτσι τα θραύσματα από κοράλλια και κοχύλια) του μικροσκοπικού Budelli Island στη Σαρδηνία. Στην Κρήτη πολλοί νεαροί επιχειρηματίες με τις συζύγους τους είχαν την ευκαιρία μέσα από τα αστραφτερά σαλόνια του «Laguna» να δοκιμάσουν το άρωμα του ζεύγους Ανδροκλή Τερζάκη – Χριστίνας Μήτση. Το «Μ» ετοιμάζεται για ταξίδια σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Το ροζ ταιριάζει υπέροχα στην ιταλίδα σύζυγο του Νικ Μπούκη. Θυμάμαι τον φοβερό και τρομερό playboy Νικ να διασκεδάζει στο «Au Bar» και άλλα trendy clubs της Νέας Υόρκης. Τις χρυσές εποχές! Η οικογένειά του ήταν ιδιοκτήτρια ενός από τα πολυτελέστερα διαμερίσματα στο Μανχάταν. Μέσα στο «Olympic Tower». Επί της Fifth Avenue. Ο Νικ βρέθηκε στις Σπέτσες την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι Σπέτσες πάντως γνωρίζουν αυτή την εποχή μεγάλες στιγμές. Με private dinners σε σπίτια και σε spots όπως το «Freud Oriental», το «Dante» και ο «Ταρσανάς». Στο «Freud» συνάντησα τα ζεύγη Ανδρέα και Κώστα Πεταλά και τους κ.κ. Τσατσάκη, Τσαβλίρη, Παπαέλληνα με τις συζύγους τους.
Το high-tech συναντά το vintage στη Σύμη των κροίσων
Υπερσύγχρονα ελικόπτερα, πολυτελή private jets, καινούργια mega yachts. Καμιά φορά το super μοντέρνο, high-tech εντυπωσιακό «εξαφανίζεται» μπροστά στο αληθινό glamour. Η θαλαμηγός «Tanit», η οποία κατασκευάστηκε το 1967 από τα περίφημα Camper & Nicholsons Yachts, κλέβει πολύ συχνά την παράσταση από τα υπόλοιπα σύγχρονα σκάφη.
Ο νέος ιδιοκτήτης της, ελβετός μεγαλοεπιχειρηματίας Τζιοβάνι Μάχλερ, την ανακαίνισε ξοδεύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ. Η μπλε, αριστοκρατική, vintage style «Tanit» βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Σύμη. Ο κ. Μάχλερ είναι big fan του νησιού. Κοντά στο συγκεκριμένο yacht του businessman, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στο Λουγκάνο, βρέθηκε και το «Altair» του ιταλού μεγαλοεπιχειρηματία της Tods Ντιέγκο ντέλα Βάλε. Οι κ.κ. Μάχλερ και Ντέλα Βάλε απόλαυσαν το δείπνο τους στο νέο hot spot του νησιού «Los». Dinner με αστακούς, όστρακα, sushi και παγωμένα, λευκά ελληνικά κρασιά. Σε κοντινό τραπέζι ο επίσης γνωστός επιχειρηματίας σινιόρε Πίτζι, μεγαλομέτοχος της exclusive φίρμας Loro Piana. Η συνοδός του φορούσε εκρηκτική κόκκινη εσάρπα και τα παπούτσια «Swims» από τη λαοφιλή boutique της Μίνας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ