Εδεσε σφιχτά τη ζώνη από το κατάλευκο, απαλό μπουρνούζι του Giorgio Armani. Ρούφηξε μια γερή γουλιά φυσικού χυμού μπανάνας και φράουλας μέσα από το εκτυφλωτικό, τιρκουάζ κρυστάλλινο ποτήρι. Το βλέμμα του περιπλανήθηκε στον χώρο. Γύρω από την πισίνα του «L’Albereta» μεγιστάνες του πλούτου, jet setters, γαλαζοαίματοι και βαριεστημένες κυρίες απολάμβαναν τον καυτό ήλιο. Σκέφθηκε ότι ο στενός του φίλος Τζορτζ Κλούνεϊ δεν είχε φθάσει ακόμη στην Μπρέσια και στο super luxury Henri Chenot Spa. O μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντη Ευπαλίδης χαμογέλασε πονηρά. Η σύζυγος γνωστού έλληνα επιχειρηματία η οποία κάθε χρόνο ξοδεύει απίστευτα ποσά για τη διαμονή της στο «L’Albereta Relais & Chateaux» είχε λάβει θέση κοντά στην ξαπλώστρα που επιλέγει πάντα ο διάσημος star. Ο γοητευτικός Τζορτζ συνηθίζει να επισκέπτεται τον καυτό μήνα Αύγουστο το five star resort της Ιταλίας όχι τόσο για διακοπές αλλά για να «δοκιμάσει» τις νέες Anti-Aging θεραπείες του L’Espace Vitalite HC. Αυτή τη φορά θα συνοδεύεται από τη μέλλουσα σύζυγό του, εξωτικής ομορφιάς Αμάλ Αλαμουντίν. Η διεθνούς φήμης δικηγόρος και ο ελληνολάτρης ηθοποιός, ο οποίος δεν δίστασε να βροντοφωνάξει μέσα στην έδρα των Βρετανών «Επιστρέψτε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα εκεί που ανήκουν», παντρεύονται ως γνωστόν σε μερικές βδομάδες. Το ζευγάρι επιθυμεί να έχει άψογη φυσική κατάσταση την ημέρα της γαμήλιας τελετής που θα πραγματοποιηθεί στη μαγευτική λίμνη Κόμο. Ο Τζορτζ και η μελαχρινή Αμάλ, με τα σαρκώδη κατακόκκινα χείλη, σε άψογη φόρμα θα υποδεχθούν τους φίλους τους στην αστραφτερή έπαυλή τους. Εκείνος θα φορέσει κοστούμι Armani sur mesure. Ακριβώς όπως ο λατρεμένος μου Ντίντη.
Το «Lady Moura» και η Μπέσυ, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού και το χαμένο σκουλαρίκι
H stylish Αμάλ έχει επιλέξει ένα θεαματικό νυφικό του οίκου Oscar De La Renta. Στενοί φίλοι του πολυσυζητημένου ζεύγους υποστηρίζουν ότι το honeymoon πάνω σε θαλαμηγό σαουδάραβα κροίσου περιλαμβάνει κάτι, ένα τόσο δα μικρό «touch» από ελληνικά νησιά. Το super glamorous motor yacht δεν είναι σίγουρα πάντως αυτό του billionaire, θερμού φίλου της Ελλάδας Nasser al Rashid. Το μήκους 354 ποδών «Lady Moura», ένα από τα ακριβότερα mega yachts του πλανήτη, έχει «κατηφορίσει» ήδη στο Ιόνιο. Εκεί όπου βρίσκονται πάντα τον Αύγουστο τα σκάφη γνωστών ελλήνων επιχειρηματιών και εφοπλιστών. Οι θάλασσες του Ιονίου είναι ήρεμες, γαλήνιες, μοναδικές!
Η πρώην σύζυγος του σαουδάραβα tycoon Al Rashid βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Φιλοξενείται από καλούς, παλιούς φίλους στο Πόρτο Χέλι. Η Σάφια περνάει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου στο Μονακό. Προτού εγκαταλείψει όμως το Πριγκιπάτο έκανε ένα πέρασμα από το νέο club Cipriani Monte – Carlo. Η Μπέσυ Λαιμού, μόνιμη κάτοικος Λονδίνου, παρέθεσε private dinner στο καινούργιο spot των Σπετσών, το ιταλικό εστιατόριο «Dante». Τα yachts «Alouette II» και «Gattopardo» δημιουργούσαν εντυπωσιακό θέαμα στο λιμάνι. Ο εφοπλιστής Νικόλας Γουλανδρής, ο οποίος έχει αγοράσει το κτήμα Κόβα στο Πόρτο Χέλι, διασκέδαζε με φίλους στο trendy bar «Bikini». Σε άλλο τραπέζι βρισκόταν ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Σταύρος Παπασταύρου με φιλικό του ζευγάρι. Σε κάποια στιγμή μάλιστα κυρία της συντροφιάς έχασε το σκουλαρίκι της. Ενα σκουλαρίκι σε σχήμα κρίκου. Η κυρία το έψαχνε απεγνωσμένα για περισσότερο από 45 λεπτά. Δεν γνωρίζω αν το κόσμημα ήταν faux ή αληθινό. Πρέπει όμως να έπεσε στη θάλασσα. Quel dommage!
Ο ωραίος Theo Νιάρχος
Ο Ντίντης παραγγέλνει το μεσημεριανό του από το φημισμένο gourmet εστιατόριο του «L’Albereta Relais & Chateaux». Ο διάσημος postmodernist David Salle διαβεβαιώνει τον έλληνα πλοιοκτήτη ότι το πορτρέτο του με μαύρο μολύβι και την υπογραφή Alex Katz θα «κρεμαστεί» δίπλα σε αυτά των σημαντικότερων ευεργετών του Henri Chenot Spa. Στη διάρκεια του γεύματος πληροφορείται από τη σύζυγο του έλληνα ισχυρού επιχειρηματία ότι ο μικρότερος γιος του Φίλιππου Νιάρχου και της Βικτώριας Γκίννες, ο twenty something sexy Theo (από το Θεόδωρος), ωραίος σαν τον αδερφό του Stav, λάτρης των extreme sports, κλέβει καρδιές στη Μύκονο. Ο Theo βρέθηκε με τον Σταύρο junior και τη σύντροφό του top model Τζέσικα Χαρτ, τη sister Ευγενία και τον Χρήστο Οικονόμου στο Νησί των Ανέμων.
Η Αταλάντη, ο Πατρίς και η Αντίπαρος
Σε κάποια στιγμή τα παιδιά «πετάχτηκαν» με φουσκωτό στην Αντίπαρο. Η φίλη τους Αταλάντη Μαρτίνου έκανε τις διακοπές της στο νησί. Η σύζυγος του επιχειρηματία επιμένει ότι η οικογένεια Μαρτίνου, σε μια προσπάθεια να κρατήσει μακριά από τη δημοσιότητα τις προετοιμασίες του γάμου της Αταλάντης με τον νεαρό Ντίνο Κόκκαλη, έχει δημιουργήσει ένα «ειδικό γραφείο», άριστα επανδρωμένο με τους σπεσιαλίστες του είδους, μέσα στους χώρους της εφοπλιστικής εταιρείας. Οι επιφανείς επισκέπτες της Αντιπάρου διαμένουν πλέον στο πολύ όμορφο «Beach House» του Ιάσονα Τσάκωνα. Ο διεθνούς φήμης κολεξιονέρ Δημήτρης Μαυρομάτης δείπνησε με τον γνωστό γάλλο γκαλερίστα Patrice Trigano.
Η Σύμη και τα τουρκικά ιστιοφόρα-κόπιες
Η διάσημη fashionista και επιτελικό στέλεχος της ιαπωνικής «Vogue» Anna Dello Russo σκεφτόταν μετά τη Μύκονο να ταξιδέψει στα τουρκικά παράλια και το Μπόντρουμ μέσω Σύμης. Οι τούρκοι billionaires έχουν κατακλύσει την υπέροχη Σύμη. Το αριστοκρατικό νησί που λατρεύουν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η μόνιμη κάτοικος τα καλοκαίρια, πρώην σύζυγος του Ντιέγκο ντε λα Βάλε, Αννα Μαρία. Τα υπερπολυτελή ιστιοφόρα των turkish tycoons νομίζεις ότι κατασκευάστηκαν από τα παγκοσμίου φήμης ιταλικά Perini Navi. Και όμως! Αποτελούν εξαιρετικά δημιουργήματα των Τουρκικών Ναυπηγείων. Μια νεαρή, καλλίγραμμη Τουρκάλα χόρεψε εκπληκτικό χορό της κοιλιάς στην περίφημη ταβέρνα του Μάνου. Ενα άλλο βράδυ ήταν εκεί μαζί με τις οικογένειές τους δύο γνωστοί τραπεζίτες. Ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου και ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ίδιας τράπεζας Βύρων Μπαλλής. Προτίμησαν το restaurant « LOS» το καινούργιο, λαμπερό «παιχνίδι» του Μάνου. Το restaurant ο επιχειρηματίας εμπιστεύτηκε στον γιο του. Ο νεαρός έχει σπουδάσει ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο Montreux.

Καρχαρίες, ρώσοι ολιγάρχες και… καρπούζια

Ο κ. Ευπαλίδης αμέσως μετά τον γάμο Κλούνεϊ – Αλαμουντίν θα ταξιδέψει στον Ισημερινό και στα νησιά Γκαλάπαγκος. Ο ατρόμητος ship owner κάνει συχνά καταδύσεις στον ηφαιστειακό πυθμένα του μικρού, απόμακρου island Γουλφ. Εκεί όπου κοντά στα σαλάχια-αετούς κολυμπούν οι τρομακτικοί σφυροκέφαλοι καρχαρίες. Ο Ντίντη μού εκμυστηρεύθηκε ότι μπορεί να… αντιμετωπίσει ευκολότερα τα κοπάδια αυτών των φοβερών καρχαριών από τα στίφη των έξαλλων νεόπλουτων Mykonian ρώσων τουριστών. Οι Russian tycoons ιδιοκτήτες mega yachts, οικοδεσπότες σε big parties με ατέλειωτους δίσκους χαβιάρι και μπουκάλια γαλλικής σαμπάνιας έχουν κάνει πραγματική κατάληψη στη Μύκονο. Αρκετοί μάλιστα ιδιοκτήτες ακριβών boutiques έχουν τοποθετήσει «μπάτλερ» μπροστά από τα καταστήματά τους. Οι συγκεκριμένοι κύριοι κερνάνε τους ρώσους μεγαλοεπιχειρηματίες limited edition champagne σε κολονάτα ποτήρια. Τους παρασύρουν έτσι στο εσωτερικό των καταστημάτων με αποτέλεσμα εκείνοι να «τσακίζουν» τις platinum πιστωτικές τους κάρτες. «Με αυτήν εδώ μπορώ να αγοράσω ένα ακόμη yacht» υπερηφανευόταν ρώσος ολιγάρχης. Εξω από την boutique τον περίμενε ο λαοφιλής Τσιγγάνος με το μεταλλικό, γκρι BMW-καρότσα. Ο Ρώσος διέταξε τους σωματοφύλακές του να αγοράσουν όλα τα καρπούζια…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ