Ο μεγαλοβιομήχανος χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής παρακολουθούσε δεκάδες πολύχρωμα αερόστατα γεμάτα φωτιές να «σκάνε» στον νυχτερινό ουρανό. Δίπλα ακριβώς σε χιλιάδες αστέρια. Παρατήρησε ότι οι αραχνοΰφαντες ουρές από τα χρυσά και ασημένια φορέματα των κυριών είχαν βουτήξει στα μαβιά νερά της θάλασσας. Ο θόρυβος από τη μηχανή του Riva Tritone Special Cadillac κάλυψε τα χειροκροτήματα και τη δυνατή μουσική. Κάποιος από τους προσκεκλημένους επέστρεφε στη θαλαμηγό του η οποία περίμενε στα ανοιχτά της Ψαρούς. Το μεγάλο πάρτι άλλωστε έφθανε στο τέλος του. Εριξε μια γρήγορη ματιά στο σπάνιο κοχύλι με το ατρακτοειδές χαρακτηριστικό σχήμα Fusus – αδράχτι. Το μικρό λευκό διαμάντι έλαμπε στο εσωτερικό του. Εβαλε λίγη από την παγωμένη Moet & Chandon Dom Perignon White Gold στο κρυστάλλινο ποτήρι του. Το κουτί από κόκαλο καμήλας με τα πανάκριβα πούρα Gurkha Black Dragon ήταν πεταμένο στην άμμο. Σκέφθηκε ότι ο γνωστός ελβετός τραπεζίτης Κριστιάν Βάγκνερ είχε επιλέξει τον ιδανικότερο ταξιδιωτικό προορισμό, για μια βραδιά πολλών-πολλών αστέρων. Η Mykonos συγκέντρωσε και πάλι ισχυρούς του χρήματος από ολόκληρο τον κόσμο. Τραπεζίτες, εφοπλιστές, jet setters και βέβαια άραβες και λιβανέζους billionaires. H σύζυγος του Κριστιάν, ο οποίος διατηρεί στενές επιχειρηματικές και φιλικές σχέσεις με έλληνες πλοιοκτήτες και μεγαλοεπιχειρηματίες, είναι λιβανέζικης καταγωγής. Η Λίνα Βάγκνερ λοιπόν βρισκόταν πίσω από το glamorous gathering το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο «Nammos». O Κριστιάν και η Λίνα έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό τη Γενεύη, η οποία αποτελούσε τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους. Μένουν πλέον μόνιμα στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Το Μόντε Κάρλο διαθέτει σίγουρα περισσότερο fun και glamour από την γκρίζα, «ψυχρή» Geneva, την πόλη των τραπεζών και των ρολογιών. Ο πολυπράγμων κ. Βάγκνερ έχει ιδρύσει στο Μονακό τη δική του επενδυτική εταιρεία. Οι πελάτες του είναι επιχειρηματίες διεθνούς ακτινοβολίας. Ανάμεσά τους βέβαια και αρκετοί σημαντικοί Ελληνες. Το ζεύγος Βάγκνερ έφθασε στη Μύκονο με private jet.
Ο Χανδρής, η Beyoncé και ο εφοπλιστικός γάμος που ματαιώθηκε
Η μπάντα η οποία είχε φθάσει στο «Nammos» ειδικά για το party συνέχισε να παίζει. Οι φωτιές όμως έσβησαν. Μερικές άδειες φιάλες σαμπάνιας «πεταμένες» πάνω στο τραπέζι, μια μεταξωτή εσάρπα της Denis Colomb ξεχασμένη στην καρέκλα.
Ο εφοπλιστής Γιάννης Χανδρής και η αυστριακής καταγωγής συνοδός του αποχαιρετούσαν τους οικοδεσπότες. Ο Τάκης και η Θέμις Κανελλοπούλου βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά. Ο κ. Κασσανδρής μου έδειξε ένα κατάλευκο πολυτελές σκάφος το οποίο εκείνη τη στιγμή «έσκιζε» τη θάλασσα. Με πληροφόρησε ότι το yacht ήταν το «Lady Dee» του γνωστού πλοιοκτήτη Λου Κολλάκη. Η θαλαμηγός βρισκόταν εδώ και αρκετές μέρες στο Νησί των Ανέμων. Ξαφνικά στα αφτιά μου έφθασαν οι μουσικές από το τελευταίο remix των Beyoncé – Nicki Minaj με τίτλο «Flawless». Η sexy Beyoncé με τις φονικές καμπύλες μέσα από το remix-έκπληξη κάνει υπαινικτικές αναφορές γύρω από τον προβληματικό τελικά γάμο της με τον διάσημο ράπερ Jay – Z. To ζευγάρι χωρίζει σύντομα. Αδοξο τέλος σε μια σχέση που έμοιαζε ιδανική.
Η σκέψη μου ταξιδεύει μακριά από το αιγαιοπελαγίτικο νησί. Ενα νεαρό ζευγάρι Ελλήνων αυτή τη φορά έβαλε επίσης τέλος στη σχέση του. Λίγο προτού ξεκινήσουν την κοινή τους ζωή. Οι προετοιμασίες για τον γάμο των γόνων δύο γνωστών old money εφοπλιστικών οικογενειών είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Εκπληκτοι οι προσκεκλημένοι διάβασαν το e-mail το οποίο έφθασε στον υπολογιστή τους. Ο Αντώνης Λαιμός και η Αλεξία Ιγγλέση μέσα από ένα λιτό «σημείωμά» τους κάνουν γνωστό ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ξεχωριστά μονοπάτια. Ο γάμος ματαιώθηκε…
Οι μεγιστάνες, η βραζιλιάνα καλλονή και ο ολλανδός βασιλιάς

Οι λιβανέζοι billionaires μαζί με βραζιλιάνους και τούρκους φίλους τους απολάμβαναν sushi στο «Matsuhisha Mykonos». Σε δύο άλλα τραπέζια οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος και ο αιγύπτιος μεγαλοεπιχειρηματίας Καρίμ ελ Σιάτι. Ο κ. Ελ Σιάτι συνοδευόταν από τη Βραζιλιάνα Αν Μπεατρίς Μπάρος, ένα από τα κορυφαία μοντέλα του κόσμου. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής ανάμεσα σε πιατέλες με sushi και συλλεκτικά κρασιά προσπαθούσε να αποφασίσει αν έπρεπε να αγοράσει έργο του Akashi Murakami ή του Bertrand Lavier. Στενός του φίλος τού τηλεφωνεί από τις Σπέτσες για να τον ενημερώσει ότι ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ και η σύζυγός του Μάξιμα, οι οποίοι έφθασαν για διακοπές στην έπαυλή τους στο Πόρτο Χέλι, θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης μάλλον στον δεύτερο κορυφαίο εικαστικό. Το βασιλικό ζεύγος πετάχτηκε με σκάφος στο Νησί της Μπουμπουλίνας για να δοκιμάσει τα εδέσματα του εστιατορίου «Ορλώφ».
Ο Χάρης και ο Αλκης Δαυίδ

Ο Χάρης Δαυίδ, μεγαλομέτοχος της Coca Cola 3E, έφθασε στις Σπέτσες αποκλειστικά και μόνο για το party γενεθλίων του γιου του. Ο νεαρός Γιώργος (καρπός του πρώτου του γάμου) γιόρτασε με φίλους στην Πιτιούσα όπου η οικογένεια διαθέτει σπίτι. Ο κ. Δαυίδ, σημαντικός συλλέκτης και μέλος του Μουσείου Γκουγκενχάιμ της Νέας Υόρκης, επέστρεψε στην Πάτμο. Αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκεί ο γάμος του με τη γαλλικής καταγωγής Λάνα Ντιμπιέρ.
Στις Σπέτσες παρέμεινε ο εξάδερφός του, μόνιμος κάτοικος Λος Αντζελες και Λονδίνου, Αλκης Δαυίδ, με την εκρηκτική σύζυγό του, πρώην μοντέλο, Τζένιφερ Στάνο. Ο κυπριακής καταγωγής Αλκης, σύμφωνα με τη φετινή λίστα των «Sunday Times», με 1,7 δισ. ευρώ καταλαμβάνει την 62η θέση ανάμεσα στους πλουσιότερους Βρετανούς. Ο Αλκης και η Τζένιφερ κάνουν συχνά εκδρομές στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι με το σκάφος τους. Πληροφορούμαι ότι η Καίτη Κουτσολιούτσου ετοιμάζει μια μεγάλη έκπληξη για τους καλεσμένους της. Στο πολύ όμορφο σπίτι της οικογένειας Κουτσολιούτσου η Καίτη θα γιορτάσει στις 18 Αυγούστου τα γενέθλιά της.
Ατέλειωτα ταξίδια…
Κάποιοι επιμένουν ότι η σύζυγος του ολλανδού βασιλιά, queen Μάξιμα, θα αφήσει ελεύθερο το… αργεντίνικο ταμπεραμέντο της και θα παρακολουθήσει τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου στο «KAIKI BEACH» αύριο Δευτέρα 11 Αυγούστου. Η Ούρσουλα… ξεκαθαρίζει ότι μέσα στις επόμενες δύο μέρες θα τελειώσει το βιβλίο του λαοφιλούς στις ΗΠΑ τηλεοπτικού star Thaao Penghlis με τίτλο «Places». Ο Thaao για όσους δεν το γνωρίζουν κατάγεται από το Καστελόριζο. Ο κ. Penghlis, ο οποίος έγινε διάσημος από τις τηλεοπτικές «Επικίνδυνες Αποστολές», το «Days of our lives» και τη «Santa Barbara», διηγείται τις εμπειρίες του μέσα από τα ταξίδια του. Ο ηθοποιός λατρεύει τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Πάτμο. Στο Νησί της Αποκάλυψης βρέθηκε και αυτό το καλοκαίρι ο πρώην σύζυγος της Ζιλί Γκαγέ, γαλλοαργεντινός συγγραφέας και σκηνοθέτης Σαντιάγο Αμιγκορένα.
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό κατηφόρισε μαθαίνω μετά τις Κυκλάδες στα Δωδεκάνησα. Ο prince, λάτρης εδώ και χρόνια της πατρίδας μας, έσπευσε όμως πρώτα στο ξενοδοχείο «Kivotos» της Μυκόνου, ιδιοκτησίας των νεαρών και γοητευτικών αδελφών Μιχόπουλου. Ο prince επισκέφθηκε το «Kivotos Art Project». Στάθηκε με ενδιαφέρον μπροστά στα έργα της νεαρής, ταλαντούχας ζωγράφου Σοφίας Χούσου, η οποία τον Νοέμβριο εκθέτει στη Νέα Υόρκη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ