Με τις άκρες των δακτύλων μου άγγιξα το μακρύ, ολομέταξο καφτάνι που σχεδίασε ο Peter Dundas για τον οίκο Pucci. Σκέφθηκα να το συνδυάσω με τις μπότες από πύθωνα και «τετράγωνη μύτη», πολύτιμο απόκτημα της νέας χειμερινής κολεξιόν του Gucci. Ο σκύλος μου Μάο κατέστρεψε όμως με μάλλον θεαματικό τρόπο το όνειρό μου να… μεταμορφωθώ σε μια ντίβα των sixties. Η γοητευτική, λεπτεπίλεπτη Jean Shrimpton, το κορίτσι με τα πανύψηλα, καλλίγραμμα πόδια, με κοιτούσε απογοητευμένη μέσα από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία. Το αγαπημένο μου chow chow φρόντισε να κάνει κομμάτια τις χρυσές αγκράφες από τις πανάκριβες μπότες. Ο Μάο με κοίταξε με σκανδαλιάρικο ύφος. Ξαφνικά εξαφανίστηκε από το δωμάτιο. Λίγες ώρες πριν είχε παρακολουθήσει μαζί μου ένα ακόμα επεισόδιο της δημοφιλούς τουρκικής σειράς «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής». Ο πτωχός πλην τίμιος ηγεμόνας Μουσταφά, αυτός ο αδικημένος, χτυπημένος από τη μοίρα υιός του Σουλτάνου, έψαχνε μανιωδώς να ανακαλύψει ποιος από τους δεκάδες εχθρούς οι οποίοι τον περιτριγυρίζουν έστειλε πακέτο το δηλητηριασμένο καφτάνι. Τελικά ο Μουσταφά προσέλαβε έμπειρο δοκιμαστή βαρύτιμων, χρυσοποίκιλτων καφτανιών. Δίπλα σε αυτόν ο οποίος συνηθίζει να δοκιμάζει τις σπεσιαλιτέ της κουζίνας του παλατιού!
Ισως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν να είναι και εκείνος ένας από τους πολυπληθείς τηλεθεατές της τουρκικής υπερπαραγωγής. Ο μυώδης, αθλητικός παρά την ηλικία του Βλαντίμιρ προσέλαβε λένε δοκιμαστή φαγητών. Στενοί φίλοι από το Παρίσι με πληροφόρησαν ότι πασίγνωστος ρώσος μεγιστάνας ο οποίος περνάει τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα έχει ένα τέτοιου είδους άτομο στις υπηρεσίες του εδώ και τέσσερα χρόνια. Δοκιμαστή φαγητών. Αποκλειστικά και μόνο για ανασφαλείς ηγέτες, arrogant μεγιστάνες και φασαριόζικα κατοικίδια. Ο πανέξυπνος Μάο «επιβάλλει» στον μικρόσωμο Ρόμελ να δοκιμάζει το περιεχόμενο από τις κονσέρβες του πριν από τον ίδιο.
Οι russian tycoons και τα ταξίδια στις ελληνικές θάλασσες

Μέσα από τα στολισμένα με τουρμαλίνες κιάλια της Gaia Repossi παρακολουθώ το μπλε-χρυσό ιστιοφόρο να κάνει την είσοδό του στο λιμάνι των Σπετσών. Ο γοητευτικός ρώσος tycoon και η super model σύντροφός του βρίσκονται στο κατάστρωμα. Εκείνος πίνει ροζ σαμπάνια μέσα από ένα βαρύτιμο κρυστάλλινο ποτήρι. Το κορίτσι με τα μακριά ξανθά μαλλιά «τσιμπάει» κάποια από τα φρούτα τα οποία βρίσκονται πάνω σε ένα μινιμαλιστικού ύφους τραπεζάκι του Armani. Ο ρώσος ολιγάρχης, ο οποίος εκπροσωπεί τη νέα γενιά βαθύπλουτων επιχειρηματιών της χώρας του, αξιοποίησε την πτώση του κομμουνισμού και μοιράστηκε όπως και άλλοι της γενιάς του τα «ασημικά» του Δημοσίου. Γιγαντιαίες business, καταθέσεις με ατελείωτα μηδενικά σε ρωσικές και ελβετικές τράπεζες και ένας στόλος από υπερπολυτελή super yachts για διακοπές στους πλέον μαγευτικούς προορισμούς του κόσμου. Στις top επιλογές τα ελληνικά νησιά. Το ιστιοφόρο παρέμεινε για λίγες ώρες στις αριστοκρατικές Σπέτσες. Επειτα άνοιξε και πάλι τα χρυσαφένια πανιά του. Αναχώρησε για την ιδιόκτητη Σπετσοπούλα των Νιάρχων.
Ο γάμος του Σπύρου Νιάρχου με τη νεαρή Μουρτζίν Γκμιρζίνσκα

Ο νεαρός, ωραίος Σταύρος, γιος του Φίλιππου Νιάρχου και της Βικτόρια Γκίνες, εμφανίστηκε στην Ντάπια. Ο Stav ντυμένος με βερμούδα και t-shirt συνοδευόταν από τη σύντροφό του, αυστραλιανής καταγωγής μοντέλο Τζέσικα Χαρτ. Το ζευγάρι έκανε μια σύντομη βόλτα λίγο προτού επισκεφθεί φαρμακείο στο κέντρο του νησιού. Αργότερα αναχώρησαν με ταχύπλοο για τη Σπετσοπούλα. Η είδηση όμως είναι αλλού! Πληροφορούμαι ότι ενώ όλοι περίμεναν τον νεαρό, χρυσό κληρονόμο να ανακοινώσει τους γάμους του με την Τζέσικα, την έκπληξη έκανε ο Σπύρος Νιάρχος. Ο θείος του Stav, ο οποίος είναι λάτρης της τέχνης, των καθαρόαιμων και των ωραίων γυναικών, παντρεύεται, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στενοί φίλοι του, την κατά πολύ νεότερη σύντροφό του Ιζαμπέλ Μουρτζίν Γκμιρζίνσκα Μπίσερ.
Η κοπέλα είναι μια 27χρονη καλλονή. Μορφωμένη, low profile. Γόνος αριστοκρατικής οικογένειας με τεράστια δύναμη στον χώρο του παγκόσμιου art world. Στην οικογένεια ανήκει η περίφημη γκαλερί Gmurzynska, στην πόλη της Ζυρίχης. Ενα χρυσαφένιο πέπλο τυλίγει τη Σπετσοπούλα. Λίγο πιο μακριά, στην ιδιόκτητη Κορωνίδα του μεγαλοεφοπλιστή Γιώργου Λιβανού, όλοι χαμογελούν πανευτυχείς. Η κόρη του Μαρίνα Λιβανού και ο σύζυγός της Κίκος Μαρτίνος απέκτησαν το τρίτο τους αγοράκι. Μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα…
Η ελληνοσυριακής καταγωγής κυρία αγόρασε το κολιέ της Νταϊάνα;

Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης μου τηλεφωνεί από τη Σύμη για να με πληροφορήσει ότι ένας από τους διασημότερους κοσμηματοπώλες στον πλανήτη, ο «πολύς» David Morris, αγόρασε έπαυλη στη Μύκονο. Ο Morris είναι στενός φίλος του top model Κέιτ Μoς η οποία βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες για διακοπές στο Μπόντρουμ της Τουρκίας και το Αιγαίο. Και αν η ξανθιά, πάμπλουτη πλέον Κειτ επιλέγει μπιζού του David, ο Ντίντης επιμένει ότι η σύζυγος σύρου tycoon, η οποία κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, αγόρασε το ένα από τα δύο κολιέ που σχεδίασε ο οίκος Chopard ειδικά για τη Ναόμι Γουότς. Την πρωταγωνίστρια δηλαδή της ταινίας «Dianna». Oh my God! Τελικά στην Ελλάδα, την ταλαιπωρημένη αυτή χώρα, κυκλοφορεί πολύ χρήμα. Δυστυχώς όμως αυτοί που το έχουν είναι λιβανέζοι, σύροι, σαουδάραβες, τούρκοι και ρώσοι μεγαλοεπιχειρηματίες. Ευτυχώς όμως ξοδεύουν χρήματα, προσφέροντας δυνατές ενέσεις στην ελληνική οικονομία. Στριφογυρίζω στο δάχτυλό μου την… Πολική Αρκούδα. Ενα δαχτυλίδι με μπριγιάν αλλά και έντονες δόσεις παιδικότητας από το Animal World της Chopard.
Επιστρέφω στις Σπέτσες. Προτού όμως κάνω ένα πέρασμα από τη Σύρο και την Πινακοθήκη Κυκλάδων με αφορμή τη σημαντική αναδρομική έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη. Την έκθεση εγκαινίασε και προλόγισε η πρόεδρος του National Museum of Women in the Arts της Ουάσιγκτον κυρία Carol Mathiews Laskaris.
Στα trendy spots και στην Αντίπαρο με την Τζάνετ Τζάκσον
Στο λιμάνι των Σπετσών βρίσκεται σχεδόν μόνιμα αγκυροβολημένη η θαλαμηγός «Vera» της οικογένειας Μελισσανίδη. Συχνά-πυκνά εμφανίζεται πλέον και το yacht «Bux» του Σωκράτη Κόκκαλη. Στο «Tole» η Ανούσκα Σβαρόφσκι έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στο πλευρό του συζύγου της Γιώργου Ραφαήλ. Στο ίδιο bar-restaurant και η Νάντια Δαυίδ. Ο πραγματικός χαμός όμως γίνεται στο «Bikini», το οποίο άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά πέρυσι το καλοκαίρι. Στο πιο μοδάτο μπαρ του νησιού απολάμβαναν τα ποτά τους μερικά εικοσιτετράωρα πριν ο Γιώργος Σαλονίκης με μεγάλη παρέα, μέλη της οικογένειας Σπανού και Τάνες, ο Τίμος και η Μαργαρίτα Μελισσάρη, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Clarksons Σάββας Αθανασιάδης με τη σύζυγό του Κατερίνα Αγγελάκη, ο Κώστας Φράγκος και η Τζένη Σταφυλοπάτη, η Μάιρα Συλβέστρου με τον ιταλικής καταγωγής σύντροφό της και ο Γιώργος Σαραντόπουλος με την Καρολίνα Αγγελονίδη.
Στο «Poseidonion Grand Hotel» πέρασε τις ολιγοήμερες διακοπές του το ζεύγος των τούρκων μεγιστάνων Μουράτ και Αρζού Αταμπαρού. Οσοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Αρζού από κοντά υποστήριζαν ότι μοιάζει με τη μυθική σταρ του Χόλιγουντ Βερόνικα Λέικ.
Στην Αντίπαρο βρίσκεται η Τζάνετ Τζάκσον με τον billionaire, καταρινό σύζυγό της Wissam Al Mana. Η αδελφή του Μάικλ Τζάκσον και ο σύζυγός της έχουν νοικιάσει πολυτελή βίλα στο νησί.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ