Ο γοητευτικός, ηλιοκαμένος άνδρας με τους άψογους κοιλιακούς και τα κοντοκουρεμένα γκρίζα μαλλιά ήταν ξαπλωμένος στη σεζ λονγκ με τα μπλε μαξιλάρια. Τα πόδια του άγγιζαν σχεδόν το νερό που «έσκαγε» στην παραλία της Ψαρούς. Δίπλα του ακριβώς βρίσκονταν δύο μπουκάλια συλλεκτικής γαλλικής σαμπάνιας και μια ξύλινη χειροποίητη θήκη πούρων. Οι κυρίες και δεσποινίδες είχαν εγκαταλείψει τις θέσεις τους κάτω από τις μπορντό ομπρέλες και έκοβαν βόλτες μπροστά του. Εκείνος έδειχνε μάλλον αδιάφορος. Ρουφούσε μικρές γουλιές από τον χρυσό καμπανίτη ο οποίος ήταν «κρυμμένος» μέσα στο βαρύτιμο ασημένιο δοχείο. «Η σαμπανιέρα έχει φθάσει κατευθείαν από το λίαρ τζετ σαουδάραβα κροίσου» με πληροφόρησε η Εσθήρ. «Το εκπληκτικής πολυτέλειας σιδερένιο πουλί είναι παρκαρισμένο εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα στο αεροδρόμιο της Μυκόνου» συνέχισε. «Η οικογένεια του σαουδάραβα billionaire φροντίζει κατά τη διάρκεια των εξορμήσεών του σε κοσμοπολίτικες παραλίες να κουβαλάει μαζί της πανάκριβα αντικείμενα» επεσήμανε. Εριξα μια γρήγορη ματιά στον άνδρα με το καλογυμνασμένο σώμα και το χαμόγελο οδοντόκρεμας. Εμοιαζε προσιτός, φιλικός, κάπως όμως απόμακρος. Σκέφθηκα ότι ο ισραηλινός πιλότος των σαουδαράβων κροίσων ήταν λίγο δύσκολο να αποτελεί… ένα από τα πολύτιμα εξαρτήματα της μεγαλειώδους, μετακινούμενης προίκας τους. Αρκετά brutal για κάτι τέτοιο. Χαμογέλασα πονηρά. Αφησα τη σκέψη μου να τρέξει μερικές ημέρες πριν. Ο Israeli pilot έφθασε την πρώτη φορά στην πολυσύχναστη παραλία μόνος. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής και η παρέα του σκέφθηκαν ότι ο «μυστηριώδης» άνδρας αποτελούσε μέλος της… περιβόητης Μοσάντ. Το ίδιο όμως βράδυ στη διάρκεια γεύματος με τους σαουδάραβες επιχειρηματίες των πετρελαίων, γύρω από τα τραπεζάκια του always classic «Katrine’s» ανακάλυψαν ότι ήταν απλά ο κυβερνήτης του αεροσκάφους τους.
Η Ιμπιζα συναντά τη Mykonos

Ο Ισραηλινός με την εμφάνιση κινηματογραφικού star σε ταινίες με πράκτορες και συνωμοσίες είχε οδηγήσει το αεροσκάφος από τη Νότια Γαλλία στη Μύκονο. Ενα υπερσύγχρονο, κατάλευκο λίαρ τζετ με χρυσή ρίγα στα πλαϊνά του. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής επιμένει ότι οι πάμπλουτοι Σαουδάραβες εμπιστεύονται αποκλειστικά σχεδόν τους ισραηλινούς πιλότους για τα αεροσκάφη τους.
Ο ωραίος κυβερνήτης φαινόταν να απολαμβάνει τις διακοπές του στο Νησί των Ανέμων. Οι καινούργιοι του φίλοι τον άκουγαν μάλιστα να λέει ότι η Mykonos αποτελεί πλέον ένα από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους ανά τον κόσμο κροίσους. Ακριβώς όπως η Ιμπιζα, η Μαγιόρκα, το Πόρτο Φίνο, το Σαν Τροπέ και το St. Barth. Magnifique!
Παρατήρησα ότι το πολυαγαπημένο μας κατοικίδιο, μαϊμού Σουρλουλού, σταμάτησε να φλερτάρει τον ισραηλινό πιλότο. Αμέσως μετά άρχισε να παίζει με τα LE VIAN chocolate diamonds της συζύγου του σαουδάραβα billionaire.
Οι μεγιστάνες που δεν αγοράζουν, η Ιρα, ο Αλβέρτος, η Καρολίν

Η Εσθήρ επέλεξε τα φλατ, τύπου gladiator σανδάλια από φίδι του Stuart Weitzman για να αναρριχηθεί στις απόκρημνες βουνοπλαγιές των δημοφιλών προαστίων της Μυκόνου. Ενα μικρό δάκρυ έτρεξε ανάμεσα στις blue-black βλεφαρίδες της. Οι περισσότερες από τις θεαματικές, κατάλευκες επαύλεις φίλων εφοπλιστών και επιχειρηματιών έχουν βάλει πωλητήρια ή ενοικιαστήρια. Οι ξένοι μεγιστάνες του πλούτου δεν φαίνονται όμως πρόθυμοι να εγκατασταθούν σε ένα «γαλήνιο» summer house. Προτιμούν τις βόλτες με τα megayachts στα glamorous spots της Μεσογείου και τα θορυβώδη parties.
Η ελληνολάτρις Σάφια, πρώην σύζυγος του γνωστού στους ελληνικούς επιχειρηματικούς κύκλους σαουδάραβα κροίσου Αλ Ρασίντ, βρέθηκε στο Μόντε Κάρλο και το δείπνο το οποίο παρέθεσε στο «Hotel de Paris» η πριγκίπισσα Ιρα φον Φίρστενμπεργκ για τον Αλβέρτο του Μονακό. Η Ιρα και η Σάφια θα κατηφορίσουν σύντομα στο Πόρτο Χέλι. Φιλοξενούμενες της Καρολίν Μαυρολέοντος και του ιταλού συζύγου της Πάολο Μαρτζότο.
Το party της Μαρίας – Ολυμπίας και το private gathering Βερνίκου – Καμπουρίδη

Το ροζ κολιέ με τις πέτρες που σχεδίασε το κορυφαίο φωτογραφικό δίδυμο Inez & Vinoodh ταιριάζει με το αραχνοΰφαντο queen dress του Dior. Το look στο πάρτι της Μαρίας- Ολυμπίας πρέπει να είναι χαρούμενο, φωτεινό, girlie. Η πρωτότοκη κόρη του prince Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ θα εγκαταλείψει για λίγο την κατοικία του grandfather Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι για να γιορτάσει τα γενέθλιά της στις Σπέτσες. Ενα νεανικό party σε trendy spot του νησιού.
Invitations only. Ο Μίλτος Καμπουρίδης και η Μαρίνα Βερνίκου προσκαλούν την ερχόμενη Τετάρτη λίγους εκλεκτούς φίλους για ένα private party στο ολοκαίνουργιο «NIKKI BEACH RESORT & SPA». Ενα μικρό αεράκι μεταφέρει τις ευωδιές από τη γη της Νότιας Γαλλίας στο Πόρτο – Beverly – Χέλι. Ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος συνήθιζε να επισκέπτεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα στη South France προτού αποκτήσει σπίτι στο Πόρτο Χέλι. Το παράδειγμά του ακολουθούσε και ο γοητευτικός super star της Εθνικής Ολλανδίας Ρόμπιν φαν Πέρσι.
Ο Πρωθυπουργός θα πάει τελικά στον γάμο;

Ενα από τα ωραιότερα σκαριά διεθνώς, το yacht «XASTERIA», θα δέσει την ερχόμενη Πέμπτη 31 Ιουλίου στα νερά της Χηνίτσας. Ο γάμος της αρχιτέκτονος Μαρίνας Αντσακλή με τον επίσης αρχιτέκτονα Θωμά Δοξιάδη θα συγκεντρώσει ισχυρά επιχειρηματικά ονόματα στη γραφική περιοχή. Η στενή φιλία του μπαμπά της νύφης καθηγητή Αρη Αντσακλή με τον Αντώνη Σαμαρά (από τα χρόνια της Πολιτικής Ανοιξης) ίσως «αναγκάσει» τον Πρωθυπουργό, παρά το βαρύ πρόγραμμά του, να κατέβει στην οικία Αντσακλή στο Πόρτο Χέλι. Στο σπίτι της οικογένειας στη Χηνίτσα θα πραγματοποιηθεί το wedding party.
Ο Χούλιο των 335.000 ευρώ, ο Ρέμος, οι billionaires, το «Vibrant Curiosity»
Στο «NAMMOS» την ερχόμενη Τετάρτη 30 Ιουλίου θα τραγουδήσει ο ισπανός τροβαδούρος της αγάπης Χούλιο Ιγκλέσιας. Η αμοιβή του κ. Ιγκλέσιας φθάνει, ως γνωστόν, τις 335.000 ευρώ. Αποκλειστικά και μόνο για ένα ολιγόωρο party on the beach. Μαζί του στην πλωτή εξέδρα θα βρίσκεται και ο δημοφιλής αοιδός κ. Αντώνης Ρέμος. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί εδώ και καιρό. Εισιτήρια σε τιμές τις οποίες δεν μπορούν να πλησιάσουν οι κοινοί θνητοί. Σε υψηλές τιμές (γύρω στα 450 ευρώ το άτομο) κυμάνθηκαν όμως και τα εισιτήρια για τη «συναυλία» (στη διάρκεια του weekend που διανύουμε) της Αννας Βίσση με την Κοντσίτα της Eurovision.
Οι συλλεκτικές σαμπάνιες, οι σολομοί και το χαβιάρι πηγαινοέρχονται σε βαρύτιμους δίσκους. Τα private jets αράβων, ρώσων, αμερικανών και τούρκων billionaires δημιουργούν ατέλειωτες ουρές στο Mykonos airport. Σαουδάραβας μεγαλοεπιχειρηματίας επισημαίνει: «Η εκθαμβωτικά αστραφτερή εικόνα της Μυκόνου είναι πολύ μακριά από αυτή μιας πτωχευμένης χώρας». Oui, c’ est un petit état riche et independent!
Στην υγειά αυτής της «μικρής, οικονομικής αυτοκρατορίας» ύψωσαν τα ποτήρια τους, στους χώρους του νέου, super trendy «Remezzo», πολλά νεαρά παιδιά, εφοπλιστές και επιχειρηματίες.
Ανάμεσά τους ο Μπίλλυ και η Μελίνα Δασκαλάκη, ο Νίκος και η Καθλίν Μακροπούλου, ο Κρίτων Λεντούδης.
Τα yachts «LUNA» του Roman Abramovich και «Vibrant Curiosity» του γερμανού billionaire Reinhold Wuerth έριχναν τους προβολείς τους στη θάλασσα έτσι όπως αναχωρούσαν αργά-αργά για κάποιον άλλον προορισμό…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ