Η ασημένια συλλεκτική καρέκλα του Christian Astuguevieille κουνήθηκε επικίνδυνα. Το πούρο του κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι έπεσε στο πάτωμα. Η κατάλευκη γάτα Choupette II, εξαδέλφη της διάσημης παγκοσμίως chat του Καρλ Λάγκερφελντ, προσγειώθηκε με δύναμη πάνω στο χειροποίητο deck. La pauvre, miserable Choupette ΙΙ. Οι επικίνδυνες αναρριχήσεις της στα κατάρτια του super glamorous ιστιοφόρου «Sylvana Magano», μοναδικό δημιούργημα των ναυπηγείων Perini Navi, της στοίχισε ένα σπασμένο πλευρό. Η Θέκλα έδεσε γρήγορα τα κορδόνια από το λευκό-μπλε Tooshie μπικίνι, δώρο του top model Σάσα Πιβοβάροβα. Παρατήρησε ότι ο μπάτλερ Σουλπίκιος είχε αφήσει στην άκρη τον βαρύτιμο δίσκο με τον σολομό, τυλιγμένο με κρούστα πορτοκαλιού, και πρόσφερε ήδη τις πρώτες βοήθειες στην άτακτη εξαδέλφη της Choupette I.
Το πλήρωμα του yacht βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα. «Μα τι συμβαίνει λοιπόν;» ρώτησε ανήσυχος ο νεαρός γοητευτικός πλοιοκτήτης Πανταλέων Κουλουμπρής. «Δυστυχώς οι άγκυρες του δικού μας yacht έμπλεξαν άσχημα με αυτές τουρκικών συμφερόντων ιστιοπλοϊκού σκάφους» τον ενημέρωσε ο καπετάνιος. Ο κ. Κουλουμπρής κούνησε το κεφάλι του φανερά ενοχλημένος. «Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το περασμένο καλοκαίρι στο λιμάνι της Σύμης» μας πληροφόρησε. «Η άγκυρα high-tech θαλαμηγού ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα βρέθηκε μπλεγμένη σε ένα τεράστιο ατέλειωτο κουβάρι» συνέχισε. «Το πρόβλημα ήταν τόσο μεγάλο ώστε χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών του Λιμενικού για να βρεθεί λύση» επεσήμανε.
Με την άκρη του ματιού μου κοίταξα τη Θέκλα. Η παιδική μου φίλη είχε εγκαταλείψει την ηλιοθεραπεία της. Μέσα από τα γυαλιά Hermes παρακολουθούσε τις κινήσεις των επιβατών του τουρκικού ιστιοπλοϊκού. Τα πυρόξανθα μαλλιά της έλαμπαν στον ήλιο.
Ολες οι σαμπάνιες στον ελληνολάτρη Κενάν

Η Θέκλα πολύ γρήγορα με φώναξε κοντά της. Με ενημέρωσε ότι πάνω στο ιστιοπλοϊκό βρισκόταν ο ωραίος, brutal τούρκος ηθοποιός Κενάν Ιμιρζαλίογλου. Ο μυστακοφόρος, καλογυμνασμένος σταρ των πετυχημένων τηλεοπτικών σειρών «Εzel» και «Karadayi», αντικείμενο του πόθου χιλιάδων γυναικών σε ολόκληρο τον πλανήτη, συνοδευόταν από τη σύντροφό του, γνωστό μοντέλο στην Τουρκία, Κούμπρα Κουκούκ. Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι έστειλε παγωμένη σαμπάνια στο σκάφος του ελληνολάτρη κ. Ιμιρζαλίογλου. Το Riva επέστρεψε στο ιστιοφόρο που φέρει το όνομα της μυθικής σταρ της Τσινετσιτά Σιλβάνα Μαγκάνο. Ο Κενάν με ένα μικρό σημείωμα ευχαριστούσε τον κολεξιονέρ για την ευγενική του χειρονομία.
Οι άγκυρες τελικά ξεμπερδεύτηκαν, ο Κενάν, η Κούμπρα και εμείς φυσικά συνεχίσαμε το ταξίδι μας στη Χίο, στις Οινούσσες και στα Καρδάμυλα των μεγαλοεφοπλιστών. Καταλήξαμε στα τουρκικά παράλια και το κοσμοπολίτικο Μποντρούμ των billionaires, των trendy clubs και των εκθαμβωτικά γοητευτικών γυναικών.
Πρόταση γάμου με φόντο την Πόλη των stars και tycoons

Το βράδυ στη διάρκεια private dinner στο main deck της θαλαμηγού η Θέκλα φόρεσε ένα εξαιρετικής ραφής τυρκουάζ καφτάνι με φοίνικες από κρύσταλλα Swarovski του Fausto Puglisi. Μου εξήγησε ότι το ίδιο φόρεμα επέλεξε πριν από λίγα 24ωρα στον Πόρο για το γαμήλιο party του νεαρού ζεύγους Ρήγα Τζώρτζη και Ισμήνης Πανοπούλου. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που μιλούσε η παιδική μου φίλη για το συγκεκριμένο ευτυχές γεγονός. Στριφνή, snob, απόμακρη, με τρεις αποτυχημένους γάμους στο ενεργητικό της, απεχθάνεται συνήθως τις χαρούμενες, λαμπερές στιγμές γεμάτες με σύννεφα από τούλι, λευκές ορχιδέες, ρομαντικούς χορούς και αστραφτερά χαμόγελα.
Η Ισμήνη και ο Ρήγας φαίνεται όμως ότι κέρδισαν τη δύσκολη Θέκλα. Είναι και οι δύο άλλωστε πολύ νεαροί και πολύ όμορφοι. Γνωρίστηκαν σε χιονοδρομικό spot των Ελβετικών Αλπεων, μοιράστηκαν το ίδιο πάθος για τα ταξίδια και τα ριψοκίνδυνα σπορ. Εκείνος της έκανε πρόταση γάμου πριν από λίγους μήνες στην κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη των δύο «Four Seasons», του trendy «Zuma» (ιδιοκτησίας του Φερίτ Σαχένκ, μετόχου πλέον του επιχειρηματικού σχήματος για τον νέο «Αστέρα Βουλιαγμένης») και των billionaires με τις εκπληκτικές βίλες που «βλέπουμε» στα τουρκικά σίριαλ. Με πρωταγωνιστές τον κ. Ιμιρζαλίογλου και τους άλλους σέξι διάσημους συναδέλφους του.
Τούλια και… juicy details στον κήπο

Η οικογένεια Τζώρτζη ανήκει στο old money των ελλήνων βιομηχάνων. Δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα του αλουμινίου. Με βιομηχανικές μονάδες στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Στην ιδιαίτερα low profile οικογένεια ανήκει και το ξενοδοχείο «Ξενία» στο όμορφο νησί του Πόρου. Ο μεγάλος, καταπράσινος δροσερός κήπος του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «ταξιδεύει» τη Θέκλα στο υπέροχο λεμονοδάσος. Το νεαρό ζευγάρι όμως φρόντισε πολύ έξυπνα και χαριτωμένα να ταξιδέψει τους καλεσμένους του σε μοναδικές στιγμές της προσωπικής του ζωής. Τι έκαναν λοιπόν; Τύπωσαν μια μικρή έγχρωμη εφημερίδα στην οποία έδωσαν τον τίτλο «Keep calm, be vogue on your wedding. All the juicy details». Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν εκεί, όπως επίσης πολλοί εφοπλιστές, βιομήχανοι, επιχειρηματίες και νεαρά παιδιά. Το haute couture νυφικό υπέγραψε η Σήλια Κριθαριώτη. Στους καλεσμένους οι οποίοι έμειναν ως αργά στον δροσερό κήπο του hotel προσφέρθηκαν pochettes με κεντημένα τα αρχικά των νεονύμφων.
Στις Κάννες με τη Μαριάννα

Στη λατρεμένη μου Mykonos το yacht «Barbie» με κάνει πάντα να χαμογελάω με τρυφερότητα. Δίπλα τα «Adoro» και «Orion».
Τα πλέον πολυτελή και «ογκώδη» yachts του πλανήτη είχαν αγκυροβολήσει όμως στις Κάννες. Σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων, της τέχνης και του αθλητισμού συγκεντρώθηκαν στο Palais des Festivals et des Congrès για την επίσημη παρουσίαση των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν τον Ιούνιο του 2015. Επίσημη προσκεκλημένη της πρώτης κυρίας του Αζερμπαϊτζάν και προέδρου του Ιδρύματος «Heydar Aliyev», η οποία έκανε την παρουσίαση των Αγώνων, ήταν η πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Οι δύο κυρίες συνεργάζονται στενά τα τελευταία δέκα χρόνια στην UNESCO. Συνδέονται με στενή φιλία.
Η δισεγγονή του Χεμινγκγουέι

Στη Γαλλική Ριβιέρα βρισκόταν επίσης ένα από τα γοητευτικότερα κορίτσια του διεθνούς τζετ σετ. Η δισεγγονή του νομπελίστα συγγραφέα Ερνεστ Χεμινγκγουέι Ντρι «κατηφόρισε» στα ελληνικά νερά. Το πρώτο βράδυ της άφιξής της στην Αθήνα βρέθηκε στην Ελληνική Ριβιέρα και το «Island» της Βάρκιζας. Απόλαυσε το φαγητό της, λικνίστηκε στους ρυθμούς της house και συνομίλησε με τον άκρως επικοινωνιακό Χρύσανθο Πανά και τη σύζυγό του Ελενα Σύρακα, η οποία παρουσιάζει τη νέα σειρά κοσμημάτων της «Protect me» στις 2 Αυγούστου στην Αντίπαρο.
Αγορα-πωλησίες, έντονο ενδιαφέρον, Εμπειρίκοι και… Αρμάνι
Το installation του Daniel Buren σε βαθυκόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα δημιουργεί φαντασμαγορικό σκηνικό στο σαλόνι της θαλαμηγού. Ο Πανταλέων Κουλουμπρής μας πληροφορεί ότι πολυσυζητημένος επιχειρηματίας με grand succès στον χώρο του shipping, των media και της πολιτικής βρίσκεται πίσω από την αγορά εξαιρετικής αισθητικής appartement στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου. Το ηλικιωμένο ζεύγος ανήκει στο old money, είναι δημοφιλές στους αθηναϊκούς κύκλους, με έντονη κοινωνική παρουσία στο παρελθόν.
Οι εκπρόσωποι των αριστοκρατικών οικογενειών επιλέγουν πάντα τις Σπέτσες. Ο Φίλιπ Εμπειρίκος επέστρεψε στο νησί και το εντυπωσιακό σπίτι του στο ψηλότερο σημείο. Κοντά στις πηγές. Μαζί με τη γαλλίδα σύντροφό του. Τα super yachts «Alouette II» του Γιώργου Κουμάνταρου και «Mariu» του Ανδρέα Χατζηγιάννη έχουν αγκυροβολήσει στο Νησί της Μπουμπουλίνας. Πάντα ξεχωρίζω το «Mariu» του shipowner Χατζηγιάννη. Ισως επειδή διατηρεί αυτό το μαγικό touch του πρώην ιδιοκτήτη του Τζόρτζιο Αρμάνι.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ