Ο παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστής Λιονέλ Μέσι, ο Αριστοτέλης Ωνάσης δεξιά.

Το άψογο hairstyling με τη λακ και το κοκοράκι έχει χαλάσει. Οι αφέλειες του Λιονέλ Μέσι, ανέμελες σαν μικρά χαριτωμένα καρφάκια πέφτουν στο πρόσωπό του. Ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη κάνει γκριμάτσες μπροστά στην κάμερα. Ο αγώνας με την μεγάλη αντίπαλο Γερμανία έχει τελειώσει μόλις πριν λίγα λεπτά. Η Αργεντινή τελικά δεν κατάφερε να χορέψει tango τους ψυχρούς, πειθαρχημένους Γερμανούς. Τα «πάντσερ» πυροβολούσαν ασταμάτητα.

Ο Μέσι επιστρέφει στην Ισπανία και την Μπαρτσελόνα. Ο super star θα απασχολήσει και πάλι τα media. Με την επαγγελματική και την προσωπική του ζωή. Η Μπάρτσα ρίχνει εκατομμύρια στα πόδια του. Οι φτωχοί συμπατριώτες του Αργεντινοί οι οποίοι αντιμετωπίζουν για μια ακόμα φορά τεράστια οικονομικά προβλήματα συνεχίζουν να τον θεωρούν Θεό! Μα ο Μέσι είναι ο επίγειος θεός τους. Όπως η Σακίρα (φόρεσε στην τελετή λήξης το ίδιο κόκκινο φόρεμα με αυτό που είχε επιλέξει στο πολυσυζητημένο βίντεο κλιπ με παρτενέρ την Ριάνα), ο Χάμες Ροντρίγκεζ και ο διάσημος εικαστικός Φερνάντο Μποτέρο για τους Κολομβιανούς. Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής τρελαίνονται για ποδόσφαιρο, ρυθμικούς χορούς , καυτά λικνίσματα και ωραίες γυναίκες. Γυναίκες με hot οπίσθια σαν και αυτά της Σακίρα και της Τζένιφερ.

Η Αργεντινή. Η χώρα η οποία εκπέμπει μια γλυκιά μελαγχολία. Πολλά πολλά χρόνια πριν η Argentina «έφτιαξε» τις καριέρες μερικών από τους πιο πολυσυζητημένους ανθρώπους στον πλανήτη.

Ο Ari the Greek και το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Φτωχοί μετανάστες με μυαλό, θέληση και τεράστιες φιλοδοξίες εξελίχθηκαν σε billionaires. Ανάμεσά τους και ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Το νεαρό αγόρι από την Σμύρνη μετανάστευσε στην εξαιρετικής ομορφιάς χώρα της Νοτίου Αμερικής για να δημιουργήσει μια μυθική καριέρα στον χώρο του shipping.

O Ari the Greek έφτασε στην Αργεντινή σε πολύ νεαρή ηλικία. Γεμάτος όνειρα και τρελές φιλοδοξίες. Ασχολήθηκε στην αρχή με το εμπόριο καπνού. Η γνωριμία του με μια κατάξανθη ωραία πληθωρική γυναίκα τον βοήθησε στην εξέλιξή του.

H Ρίτα Έγκεμποργκ τον βοήθησε να κάνει γνωριμίες. Ο στενός του φίλος Κωνσταντίνος Γράτσος του άνοιξε τις πόρτες. Ο Ωνάσης ήταν το νεαρό αγόρι το οποίο προσπαθούσε να εισχωρήσει στα εφοπλιστικά και επιχειρηματικά κυκλώματα. Ο Γράτσος ήταν μέλος μιας old money οικογένειας στο χώρο του shipping. Η Αργεντινή, το μυθικό για την εποχή Μπουένος Άιρες ήταν η αφετηρία για την εκπληκτική πορεία του Ωνάση. Ο Έλληνας μεγιστάνας ξεκίνησε σχεδόν ξυπόλυτος από το Μπουένος Άιρες. Χρησιμοποίησε τις πρώτες ισχυρές γνωριμίες του στην Αργεντινή και έτσι έχτισε γρήγορα μια παγκόσμια ναυτιλιακή αυτοκρατορία.


Η μοίρα της οικογένειας και η συναυλία στο Ηρώδειο

Η Αργεντινή με ένα περίεργο τρόπο έπαιζε πάντα το ρόλο της στη ζωή των Ωνάσηδων. Μην ξεχνάμε ότι η μοναχοκόρη του Greek tycoon Χριστίνα άφησε την τελευταία της πνοή στο Μπουένος Άιρες. Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Σε ένα δωμάτιο της πολυτελούς βίλας Τορτουγάς η οποία ανήκε στην παιδική της φίλη Μαρίνα Τσολμεκτσόγλου – Ντοδέρο. Ήταν Νοέμβριος του 1988. Η 38χρονη πολυεκατομμυριούχος βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα της σουίτας της. Το προηγούμενο βράδυ χόρευε ξέφρενα σε ένα trendy club. Στο πλευρό του αδερφού της Μαρίνας, Γιώργου Τσολμεκτσόγλου.

Η Αργεντινή σήμερα. Η Αργεντινή της πρώην εστεμμένης, πάντα γοητευτικής Προέδρου Cristina Fernandez de Kirchner μια χώρα με τεράστια οικονομικά προβλήματα που εξακολουθεί όμως να ζει σε ξέφρενους ρυθμούς.

Μεταφερόμαστε στην Αθήνα και στο Ηρώδειο. Η Νάνα Μούσχουρη τραγούδησε για την «ΕΛΠΙΔΑ». Η διεθνούς φήμης καλλιτέχνης και η κόρη της χάρισαν μια πολύ όμορφη βραδιά σε όλους εκείνους που γέμισαν το αρχαίο θέατρο. Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για την Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών. Η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνεχάρη την μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια για την προσφορά της.