Το tritone Special Cadillac σταμάτησε λίγα μόλις μέτρα μακριά από την ιδιωτική παραλία. Με γρήγορες κινήσεις ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης εγκατέλειψε το legendary Riva. Με τις άκρες των δαχτύλων μου χάιδεψα το κολιέ του David Webb. Οι χοντρές χρυσές αλυσίδες και τα δεσίματα με τα μπριγιάν σκορπούσαν ατέλειωτη λάμψη. Ο παιδικός μου φίλος στάθηκε δίπλα στη μαύρη σεζ λονγκ του Rick Owens. Εβγαλε από τα μάτια του τα μεγάλα χειροποίητα γυαλιά ηλίου τα οποία του χάρισε μερικές ημέρες πριν ο εγγονός του Jacques Cousteau, Fabien. Παρατήρησα ότι στο μπροστινό μέρος του εντυπωσιακότερου Riva που δημιουργήθηκε ποτέ υπήρχε μια μαύρη σημαία. Ο κ. Ευπαλίδης ακολούθησε το βλέμμα μου. «Το πένθος είναι βαρύ, ma petite» σφύριξε μέσα από τα δόντια του. «Μαζί με εμένα πενθούν εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη» συνέχισε. «Κανείς δεν περίμενε την ταπεινωτική ήττα της Εθνικής Βραζιλίας από τα γερμανικά panzers. Πρόκειται για ιστορικό διασυρμό» επεσήμανε. Κούνησα το κεφάλι μου. Συμφωνούσα απόλυτα με τον Ντίντη. Η απουσία του superstar Νεϊμάρ ήταν τελικά καταλυτική. Επτά δάκρυα, όσα και τα γκολ των Γερμανών, φάνηκαν στην άκρη των ματιών του shipowner. Παρατήρησα ότι στα πλούσια μαλλιά του φανατικού οπαδού της Σελεσάο υπήρχαν κάποιες χρυσές ανταύγειες. Χαμογέλασα πονηρά. Ο κοινός μας κομμωτής Ward Stegerhock είχε φροντίσει να «στολίσει» τα μαλλιά του γοητευτικού πλοιοκτήτη με τις «ξανθές κλωστές» του κορυφαίου ποδοσφαιριστή.
Η μαϊμού Σουρλουλού σκαρφάλωσε πάνω στο τραπεζάκι. Το αγαπημένο μας κατοικίδιο φορούσε μαύρο μπικίνι και ασορτί πέπλο. Ακριβώς όπως η Εσθήρ και η Ούρσουλα.

Ελικόπτερα, εφοπλιστές και φωταψίες
Οι δύο γυναίκες πενθούσαν την ήττα της Brazil ξαπλωμένες νωχελικά στις πολυθρόνες τους. Ο στενός τους φίλος, λάτρης του total black, σχεδιαστής Rick Owens είχε φροντίσει να τις εφοδιάσει με επτά μαύρα πέπλα. Πέπλα λιτά αλλά très chic. Κάτι σαν αυτό που φορούσε η Τζάκι Κένεντι όταν συνόδευσε τον president Τζον στην τελευταία του κατοικία. Ενα τεράστιο τελευταίας τεχνολογίας ελικόπτερο πετούσε πάνω από τα κεφάλια μας. Οι δύο γυναίκες διόρθωσαν τις τιράντες από τα μαύρα bikini. Τα σιδερένια πουλιά έκαναν… party πάνω από τις επαύλεις στο Πόρτο Χέλι. Τα περισσότερα κατευθύνονταν στην ιδιόκτητη περιοχή που αγόρασε πριν από λίγους μήνες από το ζεύγος Κόβα ο εφοπλιστής Νικόλας Γουλανδρής. Η Ούρσουλα μέτρησε τουλάχιστον επτά. Τα συγκεκριμένα προσγειώθηκαν αποκλειστικά στο ελικοδρόμιο της Goulandris area. Σκέφθηκα ότι ο κ. Γουλανδρής θα ήταν ο οικοδεσπότης κάποιου λαμπερού party. Το ίδιο βράδυ όμως παρατήρησα ότι μόνο η μπροστινή πλευρά της πανέμορφης έκτασης ήταν φωταγωγημένη. Πίσω υπήρχε σκοτάδι βαθύ. Αντίθετα, στο Κουνούπι, στην έπαυλη του μεγαλοεφοπλιστή Ντίνου Γουλανδρή, παρατήρησα έντονη κινητικότητα. Ο κ. Γουλανδρής μετέφερε τους ξένους προσκεκλημένους του με σκάφη στις Σπέτσες. Ο low profile πλοιοκτήτης είχε κλείσει την κλασική πιτσαρία στο κέντρο του Νησιού της Μπουμπουλίνας για ένα δείπνο με δημοφιλείς ιταλικές σπεσιαλιτέ.
Από τις Μπαχάμες στο Πόρτο Χέλι
Ο Ντίντης με πληροφόρησε ότι ένα άλλο μέλος της οικογένειας, ο Δημήτρης Γουλανδρής, έδωσε το παρών στο gathering του Παύλου και της Marie-Chantal στο σπίτι τους στο Λονδίνο. Ο πρίγκιψ και η ξανθιά σύζυγός του, η οποία αντικατέστησε τα outfits του Valentino με Balenciaga, θα κάνουν διακοπές στο εξαιρετικής ομορφιάς Harbour Island στις Μπαχάμες. Ο πατέρας της princess, μεγαλοεπιχειρηματίας Μίλερ, διαθέτει mansion στην περιοχή. Το πριγκιπικό ζεύγος θα έρθει για διακοπές στο Πόρτο Χέλι τον Αύγουστο. Quel choix fantastique! Από το Harbour Island των μεγαλύτερων κροίσων στο ταπεινό Πόρτο –Beverly –Χέλι.
Η Σήλια, η Τζένιφερ, η Αταλάντη και η Ευγενία
Η νεαρή, ωραία κόρη αμερικανού billionaire φορούσε στον γάμο της, ο οποίος πραγματοποιήθηκε πάνω στην περίφημη pink sand του Harbour Island, ολοκέντητο haute couture νυφικό της ελληνίδας σχεδιάστριας Celia Kritharioti. Το επάνω μέρος του φορέματος (λιγότερο αποκαλυπτικό) έμοιαζε με το γεμάτο κρύσταλλα Swarovski body της διεθνούς Σήλιας το οποίο επέλεξε και πάλι η Τζένιφερ Λόπεζ για το φεστιβάλ του ραδιοφωνικού σταθμού KTU στη Νέα Υόρκη.
Η Εσθήρ λίγο προτού… πέσει σε κατάθλιψη με αφορμή την τραγική ήττα της Βραζιλίας ταξίδεψε στην Ιμπιζα για το bachelorette party της Αταλάντης Μαρτίνου. Η νεαρή κόρη του Ανδρέα Μαρτίνου παντρεύεται, ως γνωστόν, στις αρχές Σεπτεμβρίου τον γιο του Σωκράτη Κόκκαλη, Ντίνο. Ο γάμος θα πραγματοποιηθεί με φόντο τα καταγάλανα νερά των Σπετσών. Θεωρώ εξαιρετική ιδέα το party μόνο για κορίτσια-παιδικές φίλες πάνω στο κοσμοπολίτικο νησί της Ισπανίας. Μην ξεχνάμε ότι εκεί βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο για hot summer parties οι διασημότεροι d.j. του πλανήτη. Αμέσως μετά την Ιμπιζα οι νεαρές δεσποινίδες «πέταξαν» στο Παρίσι. Η ταλαντούχα Ευγενία Νιάρχου παρουσίασε στην «Gagosian Gallery» τη νέα κολεξιόν της ήδη επιτυχημένης παγκοσμίως συλλογής κοσμημάτων της Venyx. Λατρεύω τα ογκώδη δαχτυλίδια της ξανθιάς Eugenie, τα σχέδια των οποίων εμπνέεται από τα ταξίδια της.
Γεύμα στον 33ο όροφο με θέα τη γέφυρα
Πολλά από τα μέλη του ελληνικού εφοπλιστικού lobby στη βρετανική πρωτεύουσα έσπευσαν λίγο προτού αναχωρήσουν για τα νησιά μας να επισκεφθούν το πιο trendy εστιατόριο της πόλης. Πρόκειται για το «Hutong» στον ουρανοξύστη The Shard London στο προσφιλές για τους έλληνες πλοιοκτήτες City του Λονδίνου. To restaurant με ασιατικές γεύσεις βρίσκεται στον 33ο όροφο του building. Η θέα στη London Bridge κόβει την ανάσα. Πασίγνωστος shipowner έφθασε από τους πρώτους στη Mykonos. Η σύζυγός του, η οποία έσπευσε να προμηθευτεί ρούχα από την καινούργια boutique του D-Squared στα Ματογιάννια, σχολίασε ότι μετά τον big star Seal η Mykonos αναμένεται τις επόμενες ημέρες να φιλοξενήσει τη γιουροβιζιονική, μουσοφόρο Κοντσίτα και τον παλαιάς κοπής ερωτικό τραγουδιστή Χούλιο Ιγκλέσιας.
Βυζαντινές εικόνες και mega yachts
Η είδηση ότι ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι πούλησε σε άραβα πολυεκατομμυριούχο πίνακα του Victor Pivovarov φέρνει στο μυαλό μου την ωραία, λάτρι της τέχνης σύζυγο του Ρόμαν Αμπράμοβιτς Ντάσα Ζούκοβα. Η γκαλερίστα Ντάσα θα περάσει από τη Σαντορίνη προτού κατευθυνθεί στην πληγωμένη από τους σεισμούς Κεφαλλονιά. Δεν γνωρίζω αν ο άραβας tycoon, φίλος του Αμπράμοβιτς, τρέφει, εκτός από τους ρώσους εικαστικούς, αδυναμία και στις βυζαντινές εικόνες. Ακριβώς όπως η Ντάσα. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι ξόδεψε πολλά χρήματα για ζευγάρι το οποίο φιλοξένησε στη super luxury villa του «Grace Santorini», ιδιοκτησίας του εφοπλιστή κ. Λογοθέτη.
Το «Eclipse» του Αμπράμοβιτς είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα yachts στον κόσμο. Ο συμπατριώτης του Αντρέι Μελνιτσένκο ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με το super yacht «Α», το οποίο κατηφορίζει πάντα στις ελληνικές θάλασσες. Περιμένω όμως με ανυπομονησία σε Σαντορίνη και Mykonos το εκτυφλωτικό «Topaz», νέο δημιούργημα των ναυπηγείων Lϋrssen. To mega yacht ναυλώθηκε από τον… τροφαντούλη πλέον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
Στη Mykonos των ρώσων, τούρκων, αράβων και βραζιλιάνων tycoons φθάνουν αυτές τις ημέρες για διακοπές από το Λονδίνο όπου μένουν μόνιμα οι κυρίες Μπέσυ Λαιμού και Αναστασία Πατέρα-Μαρσάλια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ