Ένα μικρό μαύρο τριαντάφυλλο από τα δεκάδες που «στόλιζαν» το clutch Red Valentino έπεσε στο πάτωμα. Ο μεγαλοεφοπλιστής-μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης προσπαθούσε να βοηθήσει στην ανεύρεση του πολύτιμου black rose το οποίο άφηνε ένα… δυσαναπλήρωτο κενό πάνω στο κομψό τσαντάκι του ιταλικού οίκου. Η αναζήτηση όμως ήταν ιδιαίτερα δύσκολη έτσι όπως ένα τεράστιο πλήθος είχε γεμίσει το «Bikini». Το trendy spot το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο νησί των Σπετσών το περασμένο καλοκαίρι γνώριζε στιγμές δόξας λαμπρής στην διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών του Πάσχα. Προσωπικότητες από τον χώρο των business, της πολιτικής αλλά και πολλή νεολαία είχαν δημιουργήσει το αδιαχώρητο. Όλοι κουνούσαν τα πόδια τους στους ρυθμούς της house και δοκίμαζαν «ψαγμένα» κοκτέιλ. Το μαύρο τριαντάφυλλο βρέθηκε τελικά. Τα λεπτά του φύλλα, κατασκευασμένα από ακριβό δέρμα είχαν τσαλακωθεί, ακριβώς όπως και η εσάρπα κατάξανθου πασίγνωστου μοντέλου το οποίο συνόδευε γνωστό εφοπλιστή. Το ρολόι έδειχνε γύρω στις 10.30 το βράδυ, Κυριακή του Πάσχα. Όλοι αυτοί οι οποίοι βρίσκονταν στις Σπέτσες ή έφθαναν με ταχύπλοα από το Πόρτο Χέλι, ένιωθαν την ανάγκη για ένα drink μετά το μεσημεριανό φαγοπότι.

Ο Σύμβουλος και ο υπουργός στο trendy spot

Ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου

Ο Ντίντης παρατηρούσε τις καλλίγραμμες γάμπες κόρης γνωστού επιχειρηματία έτσι όπως διαγράφονταν κάτω από το girlie ροζ φορεματάκι του Balmain, όταν ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου έκανε την εμφάνισή του. Παρατήρησα ότι ο κ. Παπασταύρου φορούσε τζιν παντελόνι και γκρι μπουφάν με κουκούλα. Ο στενός συνεργάτης του Prime Minister δεν είχε ανεβάσει την κουκούλα από το μπουφάν του παρά την ψύχρα η οποία ενοχλούσε πολλούς από του θαμώνες.

Ο κ. Παπασταύρου είχε μαζί του μια παρέα από νεαρά παιδιά. Έμοιαζε άνετος, χαλαρός και έδειχνε να διασκεδάζει με τις house και dance επιλογές του δημοφιλούς εδώ και πολλά χρόνια DJ στις Σπέτσες, Babis. Λίγο πιο μακριά ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έμοιαζε εξοικειωμένος με το περιβάλλον. Γνωρίζει καλά την περιοχή την οποία επισκέπτεται συχνά όταν του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του. Ο μικρότερος αδερφός του Θωμάς άλλωστε, ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες (“V+O”), διαθέτει σπίτι στο Πόρτο Χέλι.

Ο Τέως

Tα yachts είχαν ανάψει τους προβολείς τους, χαρίζοντας φαντασμαγορικό θέαμα στην προβλήτα μπροστά από το «Poseidonion Grand Hotel». Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος συνοδευόμενος από την σύζυγό του Άννα-Μαρία, άλλα μέλη της οικογένειάς του και καλούς φίλους προτιμάει πάντα την βεράντα του ξενοδοχείου για ένα ποτό. Ο ex King στηριγμένος στο μπαστούνι του, επισκεπτόταν συχνά την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπως και οι περισσότεροι πιστοί. Η αλήθεια είναι ότι οι Σπέτσες έχουν κάτι από την μαγεία των spots της νότιας Ιταλίας όπου συναντάω συχνά ένα επίσης μέλος πρώην βασιλικής οικογένειας, τον Ιταλό Βιττόριο Εμανουέλε.

Ο Sakis

Η εκκλησία του Σωτήρος στην Νέα Μάκρη

Σάββατο βράδυ. Λίγο μετά τις 10.30 στην περιοχή ανάμεσα στην Νέα Μάκρη και το Ζούμπερι. Ο Sakis φορούσε μπουφάν και τζιν παντελόνι. Έκανε την είσοδό του σεμνά, διακριτικά στην όμορφη εκκλησία του Σωτήρος. Συνοδευόταν από τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του. Παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία. Μετά το τέλος της Αναστάσιμης Ακολουθίας ο Σάκης Ρουβάς παρέμεινε στην εκκλησία μαζί με τα παιδιά του και μια κυρία η οποία τα συνόδευε (η Κάτια Ζυγούλη μάλλον παρέμεινε στην οικογενειακή εστία με το μωρό). Περίμενε υπομονετικά να αδειάσει η εκκλησία μετά το τέλος της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Ο low profile πάντα τραγουδιστής δεν επιθυμούσε να δημιουργήσει τον γνωστό πανικό σε ένα τέτοιο χώρο. Αναγνώστης της στήλης βρήκε έτσι την ευκαιρία να φωτογραφίσει τον κ.Ρουβά, ο οποίος καθόταν σε μία από τις καρέκλες του Ναού. Ο Σάκης ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει σε διεθνή κινηματογραφική παραγωγή.