Οι μπλε πέτρες από τα σκουλαρίκια Kimberly McDonald ταίριαζαν απόλυτα με το μαγιό της Lisa Marie Fernandez. Η Εσθήρ κοίταξε ικανοποιημένη το είδωλό της στον καθρέφτη. Τα διαμάντια δημιουργούσαν υπέροχες αντανακλάσεις μέσα από τα μακριά ξανθά μαλλιά της.
Λίγο πριν η παιδική μου φίλη βυθιστεί σε μια πολυθρόνα της θαλαμηγού την οποία κατασκεύασε ειδικά για αυτήν ο διάσημος αρχιτέκτονας Yoshio Taniguchi σκέφθηκα ότι προσπαθούσε απεγνωσμένα να μοιάσει στη superstar της διεθνούς μουσικής σκηνής Rita Ora. Μόνο εκείνη και η 23χρονη ντίβα άλλωστε είχαν τη δυνατότητα να ξοδέψουν 30.590 ευρώ η καθεμία με σκοπό να αποκτήσουν μέσα από exclusive boutique του Λος Αντζελες το πολυπόθητο κόσμημα. Τα blue diamonds τραβούσαν τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Ακόμη και αυτό το Chow Chow, Μάο, έσπευσε να τα… θαυμάσει από κοντά. Ο λατρεμένος μου σκύλος νιώθει τόσο ευτυχισμένος όταν βρίσκεται στη Μύκονο. Εστω και αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές για τέτοιου είδους «εξορμήσεις». Ο νεαρός εφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής μοιράστηκε μαζί μας τους deep blue καναπέδες του yacht το οποίο είχε ρίξει άγκυρα στην Ψαρού. Ρούφηξε μια γουλιά από τον espresso του. Στη συνέχεια χάρισε το πιο γοητευτικό του χαμόγελο στη γιαγιά Γερτρούδη η οποία απολάμβανε μια τζιτζιμπίρα. Ο ship owner έσπευσε να μας ενημερώσει γύρω από το τελευταίο του ταξίδι στην Αυστρία και το παραμυθένιο Salzburg.
O κ. Κουλουμπρής δήλωνε ενθουσιασμένος από τη γνωριμία του με την κορυφαία αμερικανίδα σοπράνο Ρενέ Φλέμινγκ. Η πληθωρική Ρενέ είναι η πρωταγωνίστρια στην όπερα του Ρίχαρντ Στράους «Arabella». Ο πλοιοκτήτης βρέθηκε μαζί με άλλους έλληνες ισχυρούς του χρήματος στο μοναδικό αυτό spοt της Αυστρίας.
Το εκτυφλωτικό κόκκινο της Γιάννας
Αμέσως μετά το τέλος της όπερας ακολούθησε private dinner στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Ο Πανταλέων εκμυστηρεύθηκε στη Ρενέ ότι κάθε φορά που βρίσκεται στο Salzburg νιώθει σαν μικρό παιδί. Ετοιμο να σκαρφαλώσει στα δένδρα και στις απόκρημνες βουνοκορφές. Ακριβώς όπως έκαναν τα άτακτα παιδιά της οικογένειας Von Trapp, μέσα βέβαια από το θρυλικό musical του Robert Wise «Η μελωδία της ευτυχίας».
Η κυρία Φλέμινγκ κουνούσε τα ογκώδη μακριά σκουλαρίκια της. Η star της όπερας τρέφει, όπως και η Εσθήρ, τεράστια αδυναμία στα ακριβά κοσμήματα. Τσούγκρισε το γεμάτο κόκκινο κρασί ποτήρι της με τον έλληνα εφοπλιστή. Την προσοχή της τράβηξε το φόρεμα της Γιάννας Αγγελοπούλου. Ενα φόρεμα couture σε εκτυφλωτικό emperor red. Εκείνη συνέχισε να μιλάει με τον μαέστρο Christian Thielemann. Ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με τον «χώρο», αφού έχουν ενισχύσει πολλές φορές τέτοιου είδους εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Salzburg Easter Festival.
Ο κ. Κουλουμπρής παρατηρούσε σπάνιο έργο του Fernand Leger όταν ο Οδυσσέας και η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασαν πίσω από την πλάτη του. Πρόσεξε ότι λίγο πιο μακριά απολάμβαναν το δείπνο τους ο Πάνος Μανιάς και κάποιοι άλλοι έλληνες επιχειρηματίες.
Αργά το βράδυ επέστρεψε στο ιστορικό υπερπολυτελές Hotel Schloss Fuschl Resort & Spa, το οποίο βρίσκεται στη λίμνη Fuschl. Τα χειροποίητα Berluti είχαν σκεπαστεί με ελαφρύ πέπλο σκόνης. Σκέφθηκε ότι γρήγορα θα τα αντικαθιστούσε με τα συλλεκτικά ιστιοπλοϊκά του παπούτσια. Το σκάφος του βρισκόταν ήδη στη Μύκονο.
Οβελίας, sushi και ροζ σαμπάνιες
Ο πλοιοκτήτης πλησίασε τον design μπουφέ στο μεγάλο σαλόνι του yacht. Το κουτί από ατσάλι το οποίο «παριστάνει» σε μικρογραφία το έργο του Willem de Kooning «Seated Woman» ανοίγει. Ο κ. Κουλουμπρής βγάζει από μέσα το μεταξωτό λευκό μαντίλι που του χάρισε η Mrs Φλέμινγκ εκείνο το βράδυ στο δείπνο, μετά την παράσταση «Arabella» για την οποία οι θεατές πλήρωσαν ένα… εισιτηριάκι ύψους 250 ευρώ.
Σκέφτομαι ότι θα μπορούσα με το μεταξωτό μαντίλι του Givenchy να σύρω τον καλαματιανό στο μεγάλο πασχαλιάτικο γλέντι το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες στην εξωπραγματικής πολυτέλειας βίλα γνωστού επιχειρηματία. Σε ένα από τα ακριβότερα προάστια της Mykonos. Χαμογελάω πονηρά. Τα κοψίδια του οβελία, το τζατζίκι, οι χωριάτικες, οι γαρδούμπες και το κοκορέτσι θα «σμίξουν» για μία ακόμη χρονιά με τις ιβουάρ και λευκές δαντέλες του Balmain, της Chanel, της Chloé.
Η Εσθήρ προτιμά να τρώει pizza στο trendy «Marechiaro» που άνοιξε μόλις τρεις ημέρες πριν. Θεωρεί ότι περιέχει… λιγότερες θερμίδες από τον οβελία. Αργότερα «αλλάζει γεύση» με sushi και ροζ σαμπάνιες στο «Nammos».
Το party Ζέιν

Κάπου ανάμεσα σε οβελίες, πίτσες, sushi και σαμπάνιες πληροφορήθηκα ότι ένα από τα μεγαλύτερα parties τα οποία θα πραγματοποιηθούν στη Μύκονο το εφετινό καλοκαίρι είναι αυτό του ζεύγους Ζέιν. Το ζευγάρι των πάμπλουτων Λιβανέζων το οποίο ζει μόνιμα στη χώρα μας θα γιορτάσει το τελευταίο weekend του Ιουνίου πολλά χρόνια ευτυχισμένης κοινής ζωής. Με ένα «gathering» που θα συγκεντρώσει φίλους από όλα τα μέρη του κόσμου. Αρκετοί από τους καλεσμένους του Ριάντ και της Ράνας Ζέιν θα πετάξουν στο κατάλευκο νησί του Αιγαίου με private jets. Αλλοι θα φθάσουν στη Μύκονο με yachts. Κάποιοι άλλοι θα προτιμήσουν το… πλοίο της γραμμής.
Τα παϊδάκια του Πολ Αλεν

Ο Πανταλέων Κουλουμπρής προτιμά να «χτίζει» τις θαλαμηγούς του στα ναυπηγεία Lürssen. Ακριβώς όπως ο φίλος του Πολ Αλεν, ο οποίος ετοιμάζεται και πάλι να «κατέβει» στις ελληνικές θάλασσες με το «Octopus». Η τελευταία βόλτα του εμβληματικού yacht στις Σπέτσες ήταν άκρως εντυπωσιακή. Ο Αλεν, λάτρης του Greek souvlaki και του πεντανόστιμου paidaki, έστειλε άνδρες του πληρώματός του σε παραδοσιακή ταβέρνα του νησιού της Μπουμπουλίνας. Ο αμερικανός κροίσος απέρριψε εκείνο το βράδυ σολομούς, γαρίδες και φουαγκρά για να δοκιμάσει ελληνικές νοστιμιές. Οι Σπέτσες, όπως με πληροφόρησαν φίλοι που βρίσκονται εκεί, είναι και αυτή τη φορά γεμάτες από κόσμο. Καινούργια εστιατόρια (το «La Scalla» γίνεται «Dante», την «Brachera» ανέλαβε ήδη το team του Βασίλη Τσιλιχρίστου, το «Fenella’s» θα φιλοξενεί πλέον το «Academy Wine Bar») και trendy spots ανοίγουν συνέχεια.
Οι Σπέτσες και η διάσημη Mary…
Ο Βλάσης και η Κατερίνα Κατράντζου βρίσκονταν ως πριν από λίγα 24ωρα στις Σπέτσες. Η άφιξη όμως στην Αθήνα της κόρης τους Μαίρης τούς έκανε να «εγκαταλείψουν» το αγαπημένο τους νησί. Η Mary Katrantzou μένει ως γνωστόν μόνιμα στο Λονδίνο. Η νεαρή Katrantzou είναι πλέον μια διάσημη σχεδιάστρια που φωτογραφίζεται στη «Vogue» με κορυφαίους συναδέλφους της όπως η Σάρα Μπάρτον, ο Τομ Φορντ, η Στέλλα Μακ Κάρτνεϊ. Ρούχα της επιλέγουν πολύ συχνά η Ριάνα, η Εμα Γουάτσον, η Γκουίνεθ Πάλτροου.
Στις Σπέτσες βρίσκεται επίσης ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου. Κάποια σπίτια στο Πόρτο Χέλι, όπως αυτό της οικογένειας Παναγιωτίδη, έχουν ανοίξει. Αρκετοί όμως λάτρεις του Πόρτο –Beverly –Χέλι αναγκάστηκαν να παραμείνουν στην Αθήνα.
Τα παιδιά τους μελετούν για το ΙΒ…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ