Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας φορούσε ένα ταγιέρ σε gris argent το οποίο συνόδευε με μπλούζα από πολύτιμη δαντέλα και κοσμήματα με διαμάντια.

Η Άννα-Μαρία, σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, είχε επιλέξει φόρεμα από βεραμάν μουσελίνα. Τελικά η αδελφή του τέως και σύζυγος του βασιλιά Χουάν Κάρλος ήταν σίγουρα κομψότερη από την δανικής καταγωγής, πάντα χαμογελαστή wife Anne-Marie.

Εκείνες όμως οι οποίες έκλεψαν κυριολεκτικά την παράσταση με την εμφάνισή τους ήταν η εκθαμβωτικής ομορφιάς Τατιάνα Μπλάτνικ και οι twenty something Ευγενία Νιάρχου και Αταλάντη Μαρτίνου. Το Σάββατο 11 Μαΐου η πτωχή, ταλαιπωρημένη, περιφρονημένη πατρίς έζησε πραγματικά μεγαλειώδεις στιγμές. Βασίλισσες, πρίγκιπες, jet setters, εγγονές μυθικών μεγιστάνων, κόρες μεγαλοεφοπλιστών και γιοι ισχυρών επιχειρηματιών συναντήθηκαν στην Αθήνα. Αρκετοί από αυτούς είχαν φθάσει μόλις λίγες ώρες πριν από το εξωτερικό. Η Queen Sofia βρισκόταν ήδη στην Ελλάδα, αφού όπως έγραψα στην έντυπη έκδοση της «Σίβυλλας» (ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 12 Μαϊου) , την φιλοξενούσαν εδώ και μέρες στο σπίτι τους στο Πόρτο Χέλι οι στενοί της φίλοι Αλέκος Γουλανδρής και Μαριέττα Νομικού.

Η γαμήλια τελετή
Η Σοφία δεν μπορούσε πριν αναχωρήσει για την Μαδρίτη να μην δώσει το παρόν στους λαμπρούς γάμους του Αλέξανδρου Στρογγυλού και της Ιλένας Κόκκου. Ο γάμος του γοητευτικού γιου του Κωνσταντίνου Στρογγυλού, στενού φίλου και συνεργάτη του τέως και της κόρης του Κ. Κόκκου (της παλιάς οικογένειας βιομηχάνων) πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον Άγιο Δημήτριο του Παλαιού Ψυχικού. Η νύφη έφθασε με τα πόδια στον Ιερό Ναό αφού το σπίτι της βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα πιο μακριά. Φορούσε νυφικό από σατέν το οποίο άφηνε ολόκληρη την πλάτη της ακάλυπτη. Στο κάτω μέρος «στολιζόταν» με δαντέλες. Ένα όμορφο μελαχρινό κορίτσι που χαμογελούσε συνέχεια… Η ίδια η νύφη είχε επιμεληθεί τις μπομπονιέρες από πλέξιγκλας που έγραφαν “Celebrating life”.

Η δεξίωση και ο…τελικός κυπέλλου
Μετά την γαμήλια τελετή ακολούθησε δεξίωση στο ξενοδοχείο “Life Gallery” της Εκάλης. Έφθασα στο hotel ιδιοκτησίας της οικογένειας Μαμιδάκη λίγο μετά τις εννέα το βράδυ. Στις πτυχές του ροζ στράπλες φορέματος του οίκου Dior, αγαπημένου επίσης της Τέιλορ Σουϊφτ, είχα «τοποθετήσει» ένα μικρό, old fashioned ραδιοφωνάκι. Προσπαθούσα μάταια να κρύψω την αγωνία μου γύρω από τις εξελίξεις στον τελικό κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού-Αστέρα Τρίπολης. Η Εσθήρ μου έριχνε συνέχεια βλέμματα γεμάτα ειρωνεία. Πρέπει να ομολογήσω ότι η φίλη μου ήταν εκθαμβωτική μέσα στο χρυσό σακάκι και την μίνι φούστα του Atelier Versace. Καθισμένη σε ένα από τα μίνιμαλ τραπέζια από μαύρο ξύλο, διακοσμημένα με λευκά λουλούδια, παρακολουθούσε με προσοχή τις εξελίξεις.

Διεθνείς προσωπικότητες
Η βασίλισσα Σοφία καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον μπαμπά Κώστα Στρογγυλό. Η μητέρα της νύφης Ηρώ Κόκκου μοιραζόταν το ίδιο τραπέζι με τον τέως και την Άννα-Μαρία. Ήταν ακόμα εκεί ο Παμίνος Αναστασόπουλος, η Ιλεάνα Μακρή, ο Νίκος και η Βαρβάρα Βερνίκου, ο Γιώργος και η Αριάδνη Μαύρου η Χριστίνα Παπαθανασίου, ο Ανδρέας και η Φλερ Ποταμιάνου, ο Αλέξανδρος και η Έτα Σαμαρά, η Μαρίνα Βρανοπούλου και βέβαια οι όμορφες Ευγενία Νιάρχου και Αταλάντη Μαρτίνου. Η Ευγενία συνοδευόταν από τον γιο του εφοπλιστή Οικονόμου Χρήστο, και η Αταλάντη από τον Ντίνο Κόκκαλη. Τα νεαρά αγόρια και κορίτσια χόρεψαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Nos meilleurs voeux!