Οι συνομιλίες στην Τουρκική γλώσσα και οι όμορφες κυρίες, οι οποίες χαμογελούσαν «ντροπαλά», με έκαναν να αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε κάποιο από τα υπερσύγχρονα τηλεοπτικά studios της γειτονικής χώρας. Πρωταγωνίστρια σε σκηνές του πολυαγαπημένου μου «Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς».

Λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαρτίου στο roof garden του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία». Σε ένα μεγάλο κεντρικό τραπέζι ο ισχυρός Τούρκος επιχειρηματίας Γιασάρ Ασκίογλου (φωτο. δεξιά), απολάμβανε το φαγητό του. Στην συντροφιά του δύο ξανθιές συμπατριώτισσές του, ενδεδυμένες με super mini και δωδεκάποντα και μερικοί Έλληνες φίλοι. Ο Τούρκος businessman ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών είχε φθάσει ινκόγκνιτο στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά το αυτί μου- βεντάλια…Valentino «συνέλαβε» την πληροφορία ότι ο επιχειρηματίας είχε ραντεβού με μεγαλόσχημο υπουργό της τριτοκομματικής κυβέρνησης. Minister baby faced ο οποίος ανήκει στον χώρο της Ν.Δ.

Ουρανοξύστες, ο «αντίπαλος» Πολάτ, οι γάμοι στην Μεσσηνία
Σκέφτομαι τι είδους συνάντηση ήταν αυτή. Ο Turkish businessman των μεγαλόσχημων εταιριών τι είδους project θα μπορούσε να αναλάβει σε μια χώρα σαν την Ελλάδα όπου ο κατασκευαστικός τομέας γνωρίζει τεράστια προβλήματα;
Η σκέψη μου πετάει στον άλλο σημαντικό Τούρκο επιχειρηματία – αντίπαλο δέος του κ. Ασκίογλου. Τον Αντνάν Πολάτ ο οποίος κατασκευάζει υπερσύγχρονους ουρανοξύστες στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Πολάτ, όπως είναι γνωστό, πάντρεψε πέρυσι το καλοκαίρι στο «Costa Navarino» της Πύλου, την κόρη του Εντά με τον Έλληνα Δημήτρη Γκινοσάτη.
Σε μια τελετή που έμοιαζε με τις χίλιες και μια νύχτες…
Εντύπωση μου έκανε η παρουσία, στο τραπέζι του κ. Ακτσίογλου, ορθόδοξου ιερέα. Με τα ράσα του, το μουσάκι του. Μου θύμισε τον Ελληνικής καταγωγής Ιμπραήμ , λατρεμένο φίλο του «Σουλεϊμάν»… Τελικά με τους Τούρκους άσπονδους φίλους μας , έχουμε γίνει «κολλητάρια».
Ο Ντίντη Ευπαλίδης εμπιστεύεται αποκλειστικά και μόνο το γούστο Τούρκου φίλου του για τις επιλογές των παπουτσιών του Berluti. Στην exclusive boutique της φόρμας χειροποίητων παπουτσιών στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Η φωτογράφιση και η βελούδινη επιδερμίδα της κ. Δούρου
Κοιτούσα έξω από τις τζαμαρίες του 8ου ορόφου όταν μια ξανθιά γυναίκα, ντυμένη με total black κοστούμι και ασορτί ψηλοτάκουνες γόβες μου τράβηξε την προσοχή.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρένα Δούρου είχε «περάσει» στην εξωτερική βεράντα του roof garden από την πλευρά της Βασιλέως Γεωργίου.
Η κ. Δούρου παραχωρούσε συνέντευξη σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο, με θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Παρατήρησα ότι οι ακτίνες του ήλιου έπεφταν κάθετα στο πρόσωπό της. Αυτό σημαίνει την «απόλυτη καταστροφή» για μια γυναίκα με ρυτίδες ή προβληματικό δέρμα. Η blondie Ρένα όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα. Το δέρμα της ήταν λευκό, λαμπερό, νεανικό.

Το άτυχες φλερτ στην Ρένα
Φεύγοντας (την ακολουθούσε γκριζομάλλα αυστηρή κυρία που έμοιαζε με γραμματέα της) ένας κύριος της έκανε νόημα να πάει στο τραπέζι του.
Εκείνη του φώναξε «τι θέλετε»;
Έπειτα απομακρύνθηκε βιαστικά. Κατάλαβε απλά ότι ο συγκεκριμένος άνδρας (γύρω στα forty something) την φλερτάριζε. Ο Έλλην επιχειρηματίας την είχε «σταμπάρει» από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο roof garden.
Έσκυψε μάλιστα και ρώτησε φίλο του. «Αυτή δεν είναι η βουλευτής που της πέταξε το νερό ο Κασιδιάρης;» Όταν ο άλλος του απάντησε καταφατικά ο γραβατωμένος businessman αναφώνησε. «Μμμ! Νόστιμη! Συριζαία αλλά νόστιμη!»
Ο επιχειρηματίας είναι γνωστός για την προτίμησή του στο κόμμα της Ν.Δ. Τον συνδέει μάλιστα στενή φιλία με ισχυρούς «γαλάζιους» υπουργούς.