Ο πρωθυπουργός έφθασε στον κινηματογράφο μερικά λεπτά πριν ξεκινήσει η πολυσυζητημένη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι». Σάββατο βράδυ στην οδό Δροσίνη της Κηφισιάς. Ακριβώς απέναντι από τον «Βάρσο». Μια βροχερή μάλλον μελαγχολική βραδιά. Ο Αντώνης Σαμαράς όμως έδειχνε ήρεμος χαλαρός. Αν και είχε προηγηθεί μία πολύωρη κουραστική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου (αντίστοιχη έγινε και την Κυριακή 28 Οκτωβρίου) με αφορμή το Euro Working Group το οποίο πραγματοποιείται σήμερα. Ο prime minister φορούσε μπλουτζίν και πουκάμισο . Συνοδευόταν από στενό του φίλο και άνδρες της προσωπικής του φρουράς. Προχώρησε στο εσωτερικό του Cinemax 3. Χαμογελούσε σε όσους τον χαιρετούσαν. Κάθισε στη θέση του. Έριξε μια γρήγορη ματιά γύρω του. Σε κάποια στιγμή έβαλε το χέρι του στην τσέπη του παντελονιού του.

Η Ούρσουλα Ευπαλίδη με σκούντησε διακριτικά. Ένιωσα τα ποπ κορν να κυλούν πάνω στα αθλητικά παπούτσια του οίκου Louis Vuitton. «Νομίζω ότι θα αλλάξει τα γυαλιά του», ψιθύρισε με συνωμοτικό ύφος . «Γνωρίζω ότι ο πρωθυπουργός διαθέτει ένα ζευγάρι γυαλιών το οποίο χρησιμοποιεί όταν παρακολουθεί movies ή θεατρικές παραστάσεις» τόνισε. Χαμογέλασα ειρωνικά «Oh! Ma petite! Πλάθεις συνέχεια.. “χαριτωμένα αστεία παραμυθάκια”» της είπα . «Είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα ανακαλύψεις ότι ο πρωθυπουργός “κρύβει” στην τσέπη του ένα ζευγάρι γυαλιών 3D», κούνησα το κεφάλι μου. «Λες και πρόκειται να παρακολουθήσει κάποια ταινία τρόμου ή επιστημονικής φαντασίας!», σφύριξα μέσα από τα δόντια μου. Η Ούρσουλα προτίμησε να μην απαντήσει. Προσπαθούσε να «ανακαλύψει» σκύβοντας συνέχεια κάτω από την καρέκλα αν ο κ. Σαμαράς φορούσε αθλητικά παπούτσια, δημιουργώντας έτσι μία άψογη sport εμφάνιση. Όπως ταιριάζει σε ένα πρώην κολεγιόπαιδο.

Περιπέτειες στο πανί, τσουρέκια και drinks στο Bellini

Τα φώτα έσβησαν. Η ταινία η οποία παρουσιάζει τη συγκλονιστική ιστορία του μεγάλου εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη είχε τραβήξει το έντονο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού. Ο Anthony παρακολουθούσε εντυπωσιασμένος τις περιπέτειες του Βαρβάκη ( το ρόλο ερμηνεύει ο καλός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ)ο οποίος ξεκίνησε από πειρατής για να περάσει στην Αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης και να εξελιχθεί σε πάμπλουτο εξαγωγέα χαβιαριού και μεγάλο ευεργέτη για την πτωχή Ελλάδα. Μετά το τέλος της ταινίας ο πρωθυπουργός αναχώρησε μαζί με τον φίλο του προς άγνωστη κατεύθυνση. Παρά τις προσπάθειες μου δεν μπόρεσα να μάθω αν ο κ. Σαμαράς επέστρεψε στο σπίτι του το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή ή συνέχισε για ένα μικρό dinner με παϊδάκια και πατάτες τηγανιτές στην αγαπημένη του ταβέρνα τον «Τηλέμαχο».

Η Ούρσουλα επέμενε να απολαύσει γιαούρτι και φρεσκοψημένο τσουρέκι στον «Βάρσο». Αμέσως μετά με παρέσυρε για drinks στο κοντινό ολοκαίνουργιο Bellini. Ένα trendy spot που προτιμάει ο αδερφός του πρωθυπουργού, γνωστός αρχιτέκτονας, Αλέξανδρος Σαμαράς.

Η πλατινομαλούσα σύζυγος του Ντίντη, επέμενε ότι ο prime minister θα «επιστρέψει» στις κινηματογραφικές αίθουσες μερικές μέρες αργότερα. Αυτή τη φορά για να παρακολουθήσει την τελευταία, εκρηκτική περιπέτεια του πράκτορα 007 «Skyfall».

Πρώην και νυν

Kι αν ο πρωθυπουργός επιλέγει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του να τον περνάει στην Κηφισιά σε κοντινή πάντα απόσταση από την οικογενειακή κατοικία ο σύμβουλός του επί οικονομικών θεμάτων και στενός συνεργάτης Χρύσανθος Λαζαρίδης επιλέγει το Χαλάνδρι. Ο κ. Λαζαρίδης, αν και κάτοικος Παπάγου, είναι λάτρης γραφικών ταβερνείων της περιοχής Χαλανδρίου.

Όσο για τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. κ. Γιάννη Μιχελάκη (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα είναι πλέον καλό για εκείνον στο Μαξίμου μετά από μία περίοδο «ψυχρών» σχέσεων) προτιμάει το «Alexander’s Bar» της Μεγάλης Βρετάνιας . Σάββατο απόγευμα έπινε το καφέ του συντροφιά με τον κ. Εδουάρδο Καρρέρ.

Η καυτή Κέιτ και το προκλητικό shopping των ελληνίδων celebrities

Η Ούρσουλα, big fan της βρετανικής πρωτεύουσας, επιμένει ότι η εμφάνιση της Κέιτ Μος στο Νότινγκ Xίλ μοιάζει με τον… τυφώνα Σάντι. Η super star της διεθνούς πασαρέλας η οποία φωτογραφήθηκε μαζί με τον διάσημο τραγουδιστή Τζορτζ Μάικλ για το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους της Γαλλικής «Vogue» (πίσω από τον φακό βρισκόταν ο «πολύς» κ. Μάριο Τεστίνο) κάνει shopping και lunch break στην πάντα μοδάτη αυτή περιοχή του Λονδίνου. Η 38χρονη top model η οποία παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας εντυπωσιάζει με τις ενδυματολογικές επιλογές της .

Καυτά μίνι της Σάρα Μπάρντον για τον οίκο Alexander McQueen , κλασικά πανωφόρια Burberry στο χρώμα της άμμου, φουλάρια του Hermes, «μπαλαρίνες» της Chanel, μπότες Jimmy Choo και τσάντες Longchamp που σχεδιάζει η ίδια .Κατάξανθη, ιδιαίτερη, εκρηκτική, τόσο μα τόσο sexy! Ακούγοντας την Ούρσουλα να μιλάει με ενθουσιασμό για την Κέιτ η οποία επισκέπτεται συχνά την boutique της Σιένα Μίλερ στο Νότινγκ Χίλ η σκέψη μου πετάει σε γνωστότατο εμπορικό κέντρο των Βορείων Προαστίων. Οι εικόνες αστείες, βλαχομπαρόκ.ελληνίδες celebrities, tv presenters και σταρ δευτέρας διαλογής επιλέγουν το συγκεκριμένο mall για να κάνουν shopping και να φωτογραφηθούν κουβαλώντας τεράστιες σακούλες επώνυμων καταστημάτων. Έχουν φροντίσει βέβαια να ειδοποιήσουν προηγουμένως τους paparazzi. Πιστεύω ότι οι εικόνες από μόνες τους είναι εντελώς, μα εντελώς, γελοίες!

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αγοράζουν προμήθειες για το σπίτι, για το εξοχικό ή σχολικά για τα παιδάκια τους. Δεν νομίζω ότι οι προμήθειες για το σπίτι ή τα σχολικά τετράδια αγοράζονται από ένα ακριβό, chic εμπορικό κέντρο. Mε το ογκώδες γλυπτό ενός από τους διασημότερους εικαστικούς του κόσμου στην είσοδό του. Οι εποχές είναι περίεργες. Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει. Ακόμη και οι πολύ πλούσιες κυρίες των Βορείων Προαστίων, προτιμούν να κάνουν shopping στο εξωτερικό. Με μεγάλη προσοχή. Εκεί όπου δεν τις βλέπει κανείς.