Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής ακολούθησε με το βλέμμα του τη νεαρή, καλλίγραμμη Ιταλίδα. «Μμμ! Πτωχή αλλά σίγουρα όμορφη», απευθύνθηκε στον στενό του φίλο, γοητευτικό μεγιστάνα Μάουρο Γκραντονέλι.

Εκείνος περιεργάστηκε το μελαχρινό κορίτσι με τις εκρηκτικές αναλογίες το οποίο προσπαθούσε απεγνωσμένα να συμπληρώσει το ποσό που χρειαζόταν για την αγορά μιας παγωμένης πορτοκαλάδας. Κούνησε το κεφάλι του και χαμογέλασε ειρωνικά. «Ετσι κι αυτή η γλυκιά signorina που μοιάζει σε εντυπωσιακό βαθμό με την Ραφαέλα Φίκο, girlfriend του άτακτου Μάριο Μπαλοτέλι» είπε. «Πτωχή αλλά εξαιρετικά όμορφη!» υποστήριξε. «Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που χάρισε ο διεθνής Τύπος στην πατρίδα μου, μεγάλη ηττημένη στον τελικό του Euro2012» υπογράμμισε. «Poor poor but always beautiful Italia,» άφησε να του ξεφύγει ένας αναστεναγμός.

Ο κ.Δελμούζος-Κασσανδρής ρούφηξε μια γουλιά από την πίνα κολάντα του. Η θερμοκρασία στην παραλία του Ορνού, ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο «Ammos», ανέβαινε επικίνδυνα. «Αλήθεια, αγαπητέ μου, ποιο νομίζεις ότι είναι εκείνο το στοιχείο που θα μπορούσε να ενώσει για πάντα (παρά την ήττα της Squadra Azzura) τους δύο super Mario της Ιταλίας;», ρώτησε τον σινιόρε Γκραντονέλι. «Ξέρουμε καλά ότι οι κύριοι Μόντι και Μπαλοτέλι είναι πεισματάρηδες και μαχητές», συνέχισε. «Έτοιμοι πάντα να αγωνιστούν για τις ιδέες και τα πιστεύω τους», άφησε το βλέμμα του να ταξιδέψει στην όμορφη παραλία.

Τι τους χωρίζει, τι τους ενώνει

Ο Μάουρο κατέβασε το Phillip Treacy καπέλο του μέχρι τη βάση της μύτης του. Στη συνέχεια βολεύτηκε όσο καλύτερα μπορούσε στη σεζ λονγκ.
«Εγώ θα μιλήσω πρώτα για αυτό που χωρίζει τον Υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον κανονιέρη της Manchester City και της Εθνικής Ιταλίας», κούνησε το κεφάλι του. «Είναι οι οίκοι Salvatore Ferragamo και DSquared», χαχάνισε. «Η λατρεία των δύο για την κομψότητα και τις ακριβές στυλιστικές επιλογές είναι όμως αυτή που τους ενώνει» συνέχισε. «Συχνοί επισκέπτες της Via Tornabuoni στην Φλωρεντία με το πανάκριβο palazzo Ferragamo το οποίο επισκέπτεται συχνά ο Italian Prime minister και της Via Montenapoleone στο Μιλάνο ο Μπαλοτέλι» τον πληροφόρησε.
«Οι δυο τους δεν διστάζουν να ξοδέψουν χιλιάδες ευρώ για ένα χειροποίητο κοστούμι, ένα ανδρικό t-shirt με αληθινά swarovski και ένα ζευγάρι χειροποίητα παπούτσια Berluti» τόνισε.

Η Σίφνος των δυο Μάριο, του Στρος Καν και των κροίσων

Χαμογέλασα πονηρά. Ίσως οι δύο αγαπημένοι μου φίλοι δεν γνώριζαν ότι οι κύριοι Μόντι και Μπαλοτέλλι έχουν και άλλο κοινό: επισκέπτονται συχνά ινκόγκνιτο την πανέμορφη Σίφνο. Ακολουθώντας τα βήματα του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, και του έβδομου και τελευταίου Προέδρου της περιόδου Απαρτχάιντ στην Νότιο Αφρική, κυρίου Φρεντερίκ Βιγιέμ ντε Κλερκ ο οποίος είναι νυμφευμένος με την Ελληνίδα Ελίτα Γεωργιάδη (πρώην σύζυγο του εφοπλιστή Τόνυ Γεωργιάδη).
Ο κύριος Μόντι έχει επισκεφθεί το νησί με θαλαμηγό της οικογένειας Ανιέλι ενώ ο Μπαλοτέλλι με το glamorous yacht του Ιταλού μεγαλοεπιχειρηματία και μέγα playboy, Φλάβιο Μπριατόρε.
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν, από την πανέμορφη Σίφνο πέρασε το σκάφος του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, «Al Mirqab», όπως και το «Pelorus» του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αν και ο ίδιος ο Ρώσος μεγιστάνας είχε «κατηφορίσει» στις ελληνικές θάλασσες με το «Eclipse».
Το «Pelorus» σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε επιφανείς φίλους του Russian tycoon σε μια κρουαζιέρα πολλών πολλών αστέρων.

Ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι με τη σύζυγο του

Singers και footballers υπό σκιαν

Η εμφάνιση της δημοφιλούς αοιδού κυρίας Αννας Βίσση διέκοψε τη συνομιλίας τους. Η κυπριακής καταγωγής singer επέλεξε την διπλανή ξαπλώστρα για την ηλιοθεραπεία της. Η τραγουδίστρια επέτρεψε στον Φίφη, έναν από τους θερμούς θαυμαστές της, να τη φωτογραφίσει έτσι όπως είχε απλώσει τις γάμπες της στην σεζ λονγκ. Σαν παιδούλα, με το λευκό της φανελάκι. Ο golden heir άλλωστε έχει ξοδέψει τεράστια ποσά στα μπουζούκια την εποχή που η Βίσση μεσουρανούσε…
Λίγα λεπτά νωρίτερα κατέφθασε ο…μόνιμος photographer των celebrities της νήσου. Ο αεικίνητος βιοπαλαιστής ειδοποιήθηκε (από πού άραγε;) ότι η singer διέμενε στο ξενοδοχείο. Εσπευσε να τη φωτογραφίσει στο εστιατόριο «Kuzina» την ώρα που απολάμβανε μία…καραβιδοουρά, μαζί με τα ζεύγη Νικοπολίδη και Μπασινά.
Η τραγουδίστρια διατηρεί εδώ και χρόνια φιλικούς δεσμούς με τις κυρίες Βάσω Νικοπολίδη και Βιβή Μπασινά. Το βράδυ παρακολούθησαν μαζί τον τελικό του Euro.
Οι πληροφορίες μου αναφέρουν η αοιδός έκανες συχνότατη χρήση του room service. Στην παραλία κατέβαινε όταν οι αχτίδες του ήλιου δεν ήταν πλέον τόσο δυνατές. Μάλλον ακολουθούσε τις συμβουλές της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη. Όταν οι κυρίες έχουν φθάσει σε κάποια «συγκεκριμένη ηλικία» πρέπει να αποφεύγουν το έντονο φως. Η Αλίκη κυκλοφορούσε πάντα με τις πέντε το απόγευμα…

H Mykonos των Morales, Van Buuren, Guetta, Nicolas Jaar

Οι κ.κ Δελμούζος – Κασσανδρής και Γκρατονέλι, αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού, επισκέφθηκαν το κλαμπ που άνοιξε στην Μύκονο ο διάσημος Dj Ντέιβιντ Μοράλες. Ο καλογυμνασμένος πάντα κ.Μοράλες, αν και δεν είναι πλέον 20 ετών…Από guest dj στο «Cavo Paradiso», ιδιοκτήτης νυχτερινού μαγαζιού στην adorable Mykonos. Σε εποχές δύσκολες για το νησί. Αναμένω ανάλογες επιχειρηματικές κινήσεις από τους κ.κ Van Buuren, Guetta, Nicolas Jaar, Avicii…
Στη Mykonos πολλά από τα άλλοτε αγαπημένα spots είναι πλέον άδεια ή σχεδόν άδεια. Αντίθετα, σφύζουν από κόσμο το always classic «Caprice» για μαγευτικά ηλιοβασιλέματα και το «Scarpa» στη Μικρή Βενετία. Οι ισχυροί του χρήματος, οι Άραβες εστεμμένοι, οι Ρώσοι και Αμερικανοί μεγιστάνες επιλέγουν πάντα το «Nammos» στη Ψαρρού.

Στο σφυρί ρολόγια και κοσμήματα

Στην Αθήνα τα πράγματα είναι πάντα πιο δύσκολα. Μακριά από ειδυλιακά τοπία, με καταγάλανες θάλασσες, γραφικές παραλίες, glamorous yachts και ωραία κορίτσια. Πασίγνωστοι επιχειρηματίες δέχονται καθημερινά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Κάποιοι με ένα ιδιαίτερα άσχημο τρόπο.

Μαθαίνω ότι ένας από τους κορυφαίους businessmen στο χώρο της διασκέδασης και ιδιοκτήτης θεατρικών επιχειρήσεων με ιστορία, αναγκάστηκε να βγάλει στο σφυρί την εντυπωσιακή συλλογή χρυσών ρολογιών του, όπως επίσης και τα κοσμήματα της συζύγου του. Οι τεράστιες δανειακές απαιτήσεις (οι μηνιαίοι τόκοι και μόνο ανέρχονται σε εξαιρετικά υψηλά ποσά) τον έριξαν στο… καναβάτσο. Ακριβώς όπως κάνει ο 22χρονος Μπαλοτέλλ με τους αντιπάλους του (πλην του τελικού).

Παράξενες ιστορίες…

Αντίθετα ένας άλλος πρώην ισχυρός businessman, ο οποίος δημιούργησε σάλο λίγους μήνες πριν όταν μπήκε λουκέτο στις επιχειρήσεις του, απολαμβάνει τις διακοπές του στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά. Ο Τύπος μιλούσε για κατασχέσεις των περιουσιακών του στοχείων. Οι ελάχιστοι φίλοι του, όμως, οι οποίοι τον επισκέπτονται ακόμη στο σπίτι του στα βόρεια προάστια, υποστηρίζουν ότι το γκαράζ του είναι γεμάτο από πολυτελή αυτοκίνητα και γρήγορες αστραφτερές μηχανές…
This is Greece!
Περισσότερες πληροφορίες για πρόσωπα, γεγονότα αλλά και για έναν super glamorous γάμο με ελληνικό ενδιαφέρον στο εξωτερικό, στο «Βήμα της Κυριακής» 8 Ιουλίου.