Μπάτσοι εν ώρα καθισιού, σχολίασε ο Νίκος περνώντας από τη οδό Σκουφά. Εκεί έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης. Ο Νίκος τώρα, που εργάζεται 14 ώρες ημερησίως. Οι μοτοσικλέτες των αστυνομικών παρκαρισμένες παρανόμως, όπου λάχει. Στην αρχή της εφαρμογής του μέτρου νοιώσαμε το αποτέλεσμα. Μοτοσικλετιστές ανά δύο περιπολούν στην πόλη και ο πολίτης αισθανόταν ασφαλής. Μήνες μετά το μέτρο ατόνησε. Μπάτσοι αραχτοί και ανενεργοί.

Τούτη την εβδομάδα, στη γειτονιά μας εμφανίστηκαν δύο κακοποιοί. Χτυπούσαν τα κουδούνια ως υπάλληλοι της ΔΕΗ για να… ελέγξουν τον πίνακα. Από μια ηλικιωμένη κυρία έκλεψαν 5.000 ευρώ, έναν άλλο υπερήλικα 3.000 ευρώ και μέσω του Internet ειδοποιηθήκαμε να μην ανοίγουμε σε κανένα. Χθες φοβήθηκα. Είχαν προαναγγείλει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και ευλόγως οι κλέφτες μπορούσαν να ξαναχτυπήσουν σε κάποιον μοναχικό υπερήλικα. Να τηλεφωνήσω στην αστυνομία; Δεν το έπραξα, σαν κατσιασμένο γατί. Έτσι μας κατάντησαν.

Τούτη την εβδομάδα, όταν πολλοί συνέλληνες διάλεξαν να μην βγάλουν τα χρήματα τους στην αλλοδαπή. Κρατώντας τα ελληνικά ομόλογα. Που προ πενταετίας συνέφεραν, αποδίδοντας 5% τόκο. Μια ημέρα, είδαν το εισόδημα τους να μηδενίζεται σχεδόν. Ναι, θα πάρουν έναντι 15% και τα υπόλοιπα το 2040 περίπου. Μερικοί δεν θα υπάρχουν.

Τούτη την εβδομάδα, που ο πατριωτισμός τιμωρήθηκε, ενώ από την συμμορία των 300 δεν είδαμε – ούτε και θα δούμε – κάποιον να συλλαμβάνεται, να διαπομπεύεται, να φέρει πίσω τα κλεμμένα

Μια πικρή εβδομάδα…