Έξι έφηβοι – τρία αγόρια, τρία κορίτσια. Ο κάθε ένας με κάποια ειδικά χαρίσματα. Με ιδιαίτερο παρελθόν.

Η πρόσκληση που λαμβάνουν για να φοιτήσουν στο πολυτελές ιδιωτικό σχολείο/οικοτροφείο Morning Glory είναι έκπληξη τεράστια. Τι είναι, όμως, τοMorning Glory στην πραγματικότητα; Ποια είναι τα μυστικά του; Τι κρύβεται στα σκοτεινά του δωμάτια; Και γιατί επέλεξε την Κέισι, τη Ζόε, τον Άικ, την Τζέιντ, τον Χάντερ και τον Τζουν; Ποιοι είναι πραγματικά οι καθηγητές τους;

Το Morning Glories, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο, αποτελεί την αιχμή του εκδοτικού δόρατος της Image Comics, της εταιρείας η οποία προέκυψε από μερικούς δυσαρεστημένους συνεργάτες της Marvel. Βασικό χαρακτηριστικό τηςImage, το γεγονός ότι οι δημιουργεί διατηρούν τα δικαιώματα των βιβλίων τους.

Το οργουελικά δυστοπικό Morning Glories αποτελεί αποτέλεσμα της δημιουργικής σύμπραξης τριών αντρών: του Νικ Σπένσερ, γνωστού κειμενογράφου της Marvel, του Ροντίν Εσκουέχο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το promo material και τα εξώφυλλα, ενώ το βασικό σχέδιο υπογράφειΤζο Έισμα.

Ας σταθούμε για λίγο στον τελευταίο κύριο: Ο Τζο Έισμα, γνωστός για τη δουλειά του στα Notorious, Existence 3.0 και Dynamo 5 της Image Comics, είναι ο βασικός υπαίτιος του εξαιρετικού εικαστικού αποτελέσματος του Morning Glories. Με σχέδιο που ακροβατεί ανάμεσα στο βίαιο manga και το indie, με μορφές γωνιώδεις και χρώμα σχεδόν pop, το Morning Glories ξεχωρίζει για το εικαστικό στυλ του από την πρώτη σελίδα.

Εκείνο, όμως, που κάνει τοMorning Gloriesπραγματικά εθιστικό και σκοτεινό παρά τα pop χρώματά του, είναι η υπόθεση, το μυστήριο, η ανατροπή σε κάθε σελίδα. Όσοι το συνέκριναν με τη σειρά Lost δεν είχαν τελικά άδικο: τοMorning Gloriesέχει πολλά κοινά. Έχει το φαινομενικά ήρεμο, σχεδόν ειδυλλιακό περιβάλλον. Τους νεοφερμένους, διαφορετικούς μεταξύ τους ήρωες που καταλήγουν εκεί υπό μυστηριώδεις συνθήκες, την αόρατη απειλή, το αίμα και τον θάνατο.

Οι δύο τόμοι που έχουν προς το παρόν κυκλοφορήσει περιλαμβάνουν τα τευχίδια 1-6 και 7-12 αντίστοιχα. Οι δημιουργοί έχουν ολοκληρώσει συνολικά 14 τευχίδια μέχρι τώρα και φιλοδοξούν να φτάσουν τα 100. Και αν, όταν ακούςLostαναρωτιέσαι αν θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, οΝικ Σπένσερ θα σε διαψεύσει κατηγορηματικά: Οι δημιουργεί διατείνονται ότι γνωρίζουν ήδη επακριβώς την πορεία και την έκβαση της ιστορίας.

Μένει να μας το αποδείξουν. Μέχρι τότε θα συλλέγουν βραβεία και υποψηφιότητες, όπως αυτή για το πολυπόθητο Eisner καθώς και το βραβείο καλύτερης σειράς κόμικς των New York Times και θα δουλεύουν ασταμάτητα. Κι όσοι από εμάς τύχει να ανοίξουμε τον πρώτο τόμο της σειράς δε θα μπορούμε να τον κλείσουμε. Και βέβαια θα μετράμε τις μέρες μέχρι να βγει ο επόμενος.