Το Φόρουμ Καλών Πρακτικών αποτελεί ένα καλό ενδιάμεσο στάδιο για την καλύτερη αξιοποίηση -ή για κάποια αξιοποίηση, έστω- των ήδη στημένων ομάδων και ήδη επεξεργασμένων ιδεών, στις οποίες αναφέρθηκα την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Νεολαίας το οποίο διοργανώνει έναν διαγωνισμό για διάφορα ψηφιακά projects. Στα projects αυτά μπορεί ο καθένας να καταχωρίσει από κάποιο ξεχωριστό ηλεκτρονικό κατάστημα ως και περισσότερο ώριμα εγχειρήματα ενώ παράλληλα όλοι ψηφίζουν για την αγαπημένη τους συμμετοχή.

Ο σκοπός της πρωτοβουλίας είναι κυρίως η ανάδειξη καλών πρακτικών στην επιχειρηματικότητα -του συγκεκριμένου είδους, έστω- αλλά και ο εντοπισμός του Top 3! Ο διαγωνισμός ισχύει ως τα τέλη Μαΐου και οι τρεις πρώτοι θα κερδίσουν πρόσβαση σε χορηγίες υπηρεσιών υποστήριξης ώστε να μπορέσουν να πάνε το εγχείρημα τους ένα βήμα πιο πέρα.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον το ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι να υπάρχει κάτι απτό, έστω σε αρχική μορφή. Έτσι, το Φόρουμ Καλών Πρακτικών αποτελεί κίνητρο για όποιους έχουν κάτι έτοιμο στα χαρτιά να το βάλουν μπροστά και να το κάνουν πράξη.

Επιπλέον, οι υπάρχουσες συμμετοχές αποτελούν ικανά παραδείγματα -προς μίμηση, τα περισσότερα- και ένα παράθυρο προς τον κόσμο του online επιχειρείν. Κοιτάζοντας τις μπορεί κανείς να πάρει μια καλή ιδέα του τι λειτουργεί και τι όχι και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Εγώ ανακάλυψα μέσω του Φόρουμ έναν πολύ καλό κόμβο για αντίστοιχες πληροφορίες. Το startup.gr καλύπτει το εύρος των συναφών ελληνικών δραστηριοτήτων αρκετά επαρκώς