Τα μέλη του πληρώματος είχαν σχηματίσει έναν μεγάλο κύκλο στο main deck. Παρατήρησα ότι οι κατάλευκες στολές τους με τις χρυσές και μπλε λεπτομέρειες ήταν άψογα σιδερωμένες. Ατσαλάκωτες, κολλαριστές, «έβγαζαν» στην ατμόσφαιρα ένα διακριτικό άρωμα. Πέταξα από τα πόδια μου τα πέδιλα της καινούργιας κολεξιόν με την υπογραφή Alexander McQueen. Τα μεταλλικά τακούνια-στιλέτο, «κρυμμένα» μέσα στα μεταξένια κόκκινα κρόσσια, μπορούσαν να πληγώσουν ανεπανόρθωτα το πανάκριβο, χειροποίητο πάτωμα της θαλαμηγού «Blue Lion». Ο βρετανικής καταγωγής καπετάνιος δεχόταν με ικανοποίηση τις ευχαριστίες του Ντίντη Ευπαλίδη.
Ο δαιμόνιος Μπερν απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ήταν ικανός να διαχειριστεί «επικίνδυνες» καταστάσεις. Ηρεμος, ψύχραιμος, απόμακρος κάποιες φορές, με εκείνο το αγγλικό, φλεγματικό χιούμορ που σε «ταξιδεύει» όταν τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται δύσκολα. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων κ. Ευπαλίδης είχε ακολουθήσει τις συμβουλές γηραιού, old money μεγαλοβιομηχάνου ο οποίος τον είχε συμβουλεύσει ότι ο κάπτεν της θαλαμηγού του έπρεπε οπωσδήποτε να είναι ένας «ψυχρός», ίσως σνομπ, πεπειραμένος όμως Βρετανός.
Ο κάπτεν Μπερν αντιμετώπισε με εξαιρετικό τρόπο την επικίνδυνη τρικυμία που έκανε το mega yacht, δημιούργημα των ναυπηγείων Lürssen, να μοιάζει με καρυδότσουφλο πάνω στο νερό. Ο αγαπημένος μου κάπτεν Μπερν! Αποτελεί τον φανατικότερο θαυμαστή του σημαντικού σκωτσέζου εξερευνητή Ντέιβιντ Λίβινγκστον. Ο Λίβινγκστον υποστήριζε ότι οι μοναδικοί ναυτικοί οι οποίοι έχουν την ικανότητα να επιβιώσουν «σε αφιλόξενους θαλάσσιους δρόμους είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν ακατόρθωτες διαδρομές». Αφησα το βλέμμα μου να «ταξιδέψει» στη θάλασσα. Στο διπλανό yacht, ένα υπερσύγχρονο Baglietto, είχε τοποθετηθεί μια τεράστια φουσκωτή νεροτσουλήθρα η οποία κατέληγε στη θάλασσα…
Με τον σεφ των Χάρι – Μέγκαν στην αθηναϊκή Ριβιέρα
Η ωραία Νουρ με τα πλούσια μακριά μαλλιά «δεμένα» συνήθως σε χαμηλό σινιόν, ντυμένη με bohemian φορέματα αλλά και outfits της νεαρής κληρονόμου του οίκου Missoni, Μαργαρίτας, μοιάζει ακόμα πιο γοητευτική τώρα. Ενα άλλο όμορφο κορίτσι με μακριά, ξανθά μαλλιά, Ελληνίδα αυτή τη φορά, περιμένει σε λίγους μήνες μωρό. Η Ναστάζια Δαρίβα είναι η σύντροφος του παλιού, αγαπημένου μου φίλου Νίκου Κριθαριώτη. Η Ναστάζια και ο Νίκος, ζευγάρι εδώ και αρκετά χρόνια, ανακοίνωσαν σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο τους αρραβώνες τους.
Η μικρή τρυφερή «ανακοίνωση» πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της αδελφής του Νίκου, Σήλιας Κριθαριώτη. Η κυρία Κριθαριώτη και ο σύζυγός της γνωστός εφοπλιστής Νίκος Τσάκος διαθέτουν μία υψηλής αισθητικής ιδιόκτητη περιοχή στο Λαγονήσι. Ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά το μενού ετοίμασε ο γνωστός σεφ Νίκος Κουλούσιας. Ο κ. Κουλούσιας, νεαρός, ταλαντούχος, είναι ο άνθρωπος ο οποίος επιμελήθηκε το μενού των πολυσυζητημένων γάμων του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ. Ο international έλληνας σεφ έδειχνε πανευτυχής στην κουζίνα του όμορφου σπιτιού στο Λαγονήσι. Στάθηκε να τον φωτογραφίσω την ώρα που ετοίμαζε το πλούσιο μενού. Τον ρώτησα να μου «αποκαλύψει» κάποια μικρά μυστικά από τον γάμο που άφησε εποχή. Προτίμησε να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Μου εκμυστηρεύθηκε απλά ότι ο ίδιος συμπαθεί περισσότερο τη χαμογελαστή, άκρως επικοινωνιακή Μέγκαν από την «κλειστή» μέλλουσα βασίλισσα Κέιτ Μίντλετον. Γούστα είναι αυτά…
Η εναλλακτική Νίσυρος και οι billionaires στη Μύκονο…

Το playground του yacht με τον φουσκωτό λευκό και γαλάζιο τοίχο στον οποίο ανεβοκατέβαιναν μικρά παιδιά δημιουργούσε εντυπωσιακό σκηνικό. Τα jetlev-flying σε σκούρο μοβ χρώμα έκαναν βόλτες στη θαλάσσια περιοχή. Η θαλαμηγός ετοιμαζόταν να αναχωρήσει το απόγευμα με κατεύθυνση τη Νίσυρο, η οποία αποτελεί πλέον έναν από τους κορυφαίους προορισμούς τον Αύγουστο. Ακόμα και αυτός ο Πήτερ Ντούντας, διάσημος fashion designer, αποφάσισε να εγκαταλείψει για λίγο το σπίτι του στη Νάξο και να ταξιδέψει στον «εναλλακτικό», για τους ισχυρούς του χρήματος, πανέμορφο προορισμό. Η στενή του φίλη Ευγενία Νιάρχου φαίνεται όμως ότι δεν νιώθει πουθενά αλλού απόλυτα ευτυχής παρά μόνο όταν βρίσκεται στη Μύκονο. Η λεπτεπίλεπτη, ξανθιά κόρη του Φίλιππου Νιάρχου και της Βικτόρια Γκίνες, επιτυχημένη σχεδιάστρια κοσμημάτων, έκανε ολιγοήμερες διακοπές στην Αντίπαρο, προσκεκλημένη στην κατοικία ελλήνων επιχειρηματιών. Η Ευγενία, η οποία βρισκόταν για αρκετό διάστημα στη Μύκονο μαζί με τον αδελφό της Σταύρο Νιάρχο junior και τη σύντροφό του Ντάσα Ζούκοβα, αποφάσισε να επιστρέψει από την Αντίπαρο και πάλι στο κατάλευκο νησί του Αιγαίου. Η Νουρ Φαρς, κόρη του γνωστού λιβανέζου billionaire, είναι έγκυος. Η Νουρ πιστεύει ότι είναι περισσότερο ασφαλής σε ένα μεγαλύτερο, σίγουρα πιο οργανωμένο (σε επίπεδο ιατρικής φροντίδας) νησί. Η Ευγενία την ακολούθησε σε… κατάσταση τρελού ενθουσιασμού.

Πτήσεις χρυσών ελικοπτέρων

Η Εσθήρ σκούπισε με τις άκρες από το Erdem Haute Couture φόρεμά της τα δάκρυα που έτρεχαν πάνω στις ιβουάρ δαντέλες. Η παιδική μου φίλη λατρεύει τα φορέματα του διάσημου τούρκου σχεδιαστή αλλά και αυτά του γαλλικού οίκου Givenchy. Ενιωσε μεγάλη απογοήτευση, με αφορμή την αναβολή υπέρλαμπρου πάρτι, το οποίο ετοίμαζε εφοπλιστικό ζεύγος στο μινιμαλιστικού ύφους mansion που διαθέτει σε προάστιο της Mykonos. Λίγα όμως εικοσιτετράωρα αργότερα εμφανίστηκε με το δαντελένιο Erdem σε δείπνο το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο-Beverly-Χέλι. Τις τελευταίες ημέρες το δημοφιλές για τους ισχυρούς του χρήματος spot της Πελοποννήσου αρχίζει και πάλι να γεμίζει με κόσμο. Οσοι δεν αναχώρησαν με τα yachts τους για το Ιόνιο ή τη Νότια Ιταλία «άνοιξαν» τις βίλες τους στο Πόρτο Χέλι. Μεγαλοεφοπλιστές από την Αθήνα και το Λονδίνο βρίσκονται στην περιοχή. Οι θαλαμηγοί «βολτάρουν» ανάμεσα Πόρτο Χέλι και Σπέτσες, τα χειροποίητα Riva «πετάνε» πάνω από τα κύματα, τα ελικόπτερα πηγαινοέρχονται συνέχεια δημιουργώντας… έντονους πονοκεφάλους στους επισκέπτες.

Το lunch του Γουλανδρή, οι αφίξεις στο «Al Lusail»

Τα γλυπτά με τα εμβληματικά προβατάκια by Lalanne κλέβουν πάντα τις εντυπώσεις. Η βίλα του Ντίνου Γουλανδρή φιλοξενεί στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους της πολλά από τα γνωστά αυτά έργα. Ο εφοπλιστής Ντίνος Γουλανδρής, ο οποίος ζει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο Λονδίνο, προσκάλεσε τους φίλους του σε lunch μερικά εικοσιτετράωρα πριν. Συνάδελφοί του από τη βρετανική πρωτεύουσα αλλά και πολλοί ξένοι και έλληνες φίλοι έδωσαν το «παρών». Ολοι τους συζητούσαν για το θέμα των φονικών πυρκαγιών, τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και το πρόγραμμα των διακοπών τους. Ο πρωτότοκος γιος του βασιλιά Κωνσταντίνου Παύλος, η Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά τους ύστερα από μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά κατευθύνονται στο Πόρτο Χέλι. Ο Διαμαντής και η Μπέσσυ Λαιμού, ένα από τα πλέον αγαπημένα ζευγάρια στους «snob» κύκλους του διεθνούς κοινωνικού γίγνεσθαι, έφθασαν στο Πόρτο Χέλι. Το super luxury yacht «Al Lusail», 123 μέτρων, λευκό, γκρι και χρυσό, δημιούργημα των ναυπηγείων Lürssen, κάνει την εμφάνισή του στα τιρκουάζ εκτυφλωτικά νερά…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ