Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης άνοιξε το χειροποίητο κουτί, σκαλισμένο με κόκαλο καμήλας. Με τις άκρες των δαkτύλων του «χάιδεψε» τη μικρή, πολύτιμη σειρά πούρων Gurkha Black Dragon. Βολεύτηκε όσο καλύτερα μπορούσε στην μπλε chaise longue του yacht με την υπογραφή Sveha Dehors.
Μερικά μόλις λεπτά αργότερα, ο καπνός του πούρου με «γέμισμα» από τη Δομινικανή Δημοκρατία περνούσε πάνω από τα αστραφτερά bohemian crystal sculptures του Vlastimil Beranek και τα κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου με διαμάντια έργα του Stefano Curto. Ο παιδικός μου φίλος, διεθνούς φήμης συλλέκτης, γοητευόταν άλλωστε πάντα από τις εικαστικές δημιουργίες που… έκαναν παιχνίδια με πανάκριβες πέτρες. Ο κ. Ευπαλίδης ανήκει σε εκείνους τους ελάχιστους κολεξιονέρ οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν ισχυροί άνθρωποι της τέχνης και του shipping, ακολουθεί φανατικά την… τακτική playing with gems. Διαμάντια πάνω σε πίνακες και γλυπτά, διαμάντια γύρω από τα κρυστάλλινα ποτήρια, γεμάτα με την αγαπημένη του Krug Clos d’ Ambonnay Champagne.
Η θαλαμηγός «Blue Lion» είχε εγκαταλείψει τη Μύκονο και κατευθυνόταν στη Φολέγανδρο. Ο πλοιοκτήτης ρούφηξε μια γουλιά από τη σαμπάνια του. Οι τελευταίες ημέρες στο Νησί των Ανέμων ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το τελευταίο όμως φως της ημέρας, πάνω από μια δημοφιλή, κοσμοπολίτικη παραλία έκρυβε δυσάρεστες ειδήσεις…

Γαλαζοαίματοι, fashion editors και στυλ Τροπικάνα…

Το τροπικό στυλ στα big parties τα οποία διοργανώνει στην εξοχική του κατοικία στο Λονδίνο (εκεί όπου βρίσκονται οι περίφημοι Godolphin Stables) γοητεύει και τον πάμπλουτο Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ. Ενας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη βρέθηκε και πάλι στην Ελλάδα για διακοπές. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης επιμένει ότι η ενασχόληση με το λαμπερό lifestyle των βασιλικών και πριγκιπικών οικογενειών αποτελεί το καινούργιο απόλυτο trend.

Οι stars και διάσημοι αθλητές έρχονται πλέον σε δεύτερη μοίρα. Ο λάτρης της ταχύτητας κ. Ευπαλίδης μοιράζεται το ίδιο πάθος με τον ωραίο πρίγκιπα της Σουηδίας Κάρολο-Φίλιππο. Ο γαλαζοαίματος, υπέρκομψος πάντα, μελετάει με προσοχή τις ενδυματολογικές συμβουλές του διάσημου fashion editor Κάρλο Μότα. Ο κ. Μότα είναι στη Μύκονο. Αναμένει μάλιστα τον μετρ Valentino και τον συνεργάτη του Τζιανκάρλο Τζαμέτι οι οποίοι φθάνουν στο νησί με τη θαλαμηγό τους «TM Blue».

Το σκηνικό αλλάζει γρήγορα. Κάποιες φορές είναι ζωγραφισμένο με το εκτυφλωτικό χρώμα της πλατίνας, κάποιες άλλες με το λευκό της αγνότητας ή το τρυφερό ροζ. Τα χαμόγελα του baby girl όταν το έβγαλαν από την κολυμπήθρα για να το τυλίξουν σε κουβερτούλες στο χρώμα της τρυφερότητας ήταν αφοπλιστικά. Η συγκίνηση, τα δάκρυα χαράς, οι ευχές των προσκεκλημένων, οι οποίοι είχαν φθάσει ειδικά για το ευτυχές γεγονός από τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και το Λονδίνο, δημιουργούσαν σκηνικό Saint Bath. Λίγες ώρες αργότερα η είδηση για τον χαμό ενός νεαρού ταλαντούχου, αγαπημένου ανθρώπου συγκλόνισε τους πάντες. Τα χρώματα έγιναν ξαφνικά σκοτεινά, ακριβώς όπως τα νερά στην παραλία του Super Paradise.

Επιλέγω να σταθώ στα ευχάριστα γεγονότα. Το απογευματινό φως έπεφτε απαλό πάνω από το εκκλησάκι του Αγίου Σώστη. Εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η βάπτιση της λιλιπούτειας κόρης του ζεύγους Γουόκερ Λούις – Σοφίας Γραφανάκη. Στο κοριτσάκι δόθηκε το όνομα Κορίνα-Αλεξάνδρα. Το πρώτο είναι το όνομα της υπερδραστήριας γιαγιάς της, επιφανούς δικηγόρου Κορίνας Γραφανάκη. Το δεύτερο είναι το middle name που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί. Η οικογένεια Γουόκερ ανήκει στις παλιότερες και πλέον ισχυρές των ΗΠΑ. Με «βαθιές ρίζες» στην πολιτική και επιχειρηματική ζωή της χώρας. Νονοί του μωρού η Sasha Heinz της μεγάλης αμερικανικής οικογένειας στον χώρο των business και ο Νικήτας Αλεξιάδης.

Στο «Jackie O» με τους Heinz

Η βάπτιση και το δείπνο που ακολούθησε στο «Jackie O Beach Club & Restaurant» στο Super Paradise πραγματοποιήθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι άνθρωποι άλλωστε οι οποίοι «πέταξαν» από την άκρη του πλανήτη στη Μύκονο με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός ήταν διεθνείς, low profile προσωπικότητες. Αμερικανοί μεγαλοεπιχειρηματίες, πρόεδροι ιδρυμάτων παγκόσμιας ακτινοβολίας, jet setters και πολλή νεολαία. (Ολα τα νεαρά μέλη της οικογένειας Νιάρχου ήταν εκεί.

Η Ευγενία Νιάρχου άλλωστε μαζί με τη φίλη της Νουρ Φαρς, κόρη λιβανέζου billionaire, δημιούργησαν τις χειροποίητες μπομπονιέρες από ξύλο και mother pearl.) Η νονά του μωρού Sasha Heinz, ντυμένη με ένα πολύ stylish μπλε-λευκό φόρεμα, απαντούσε αργότερα στις ερωτήσεις κάποιων από τους προσκεκλημένους γύρω από τις δραστηριότητες του περίφημου Heinz History Center στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ. Οι επιχειρηματίες, δημιουργοί της δημοφιλέστατης tomato ketchup Heinz, επιτελούν σημαντικό πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο. Οι Heinz με τον πατέρα της νεοφώτιστης Γουόκερ Λούις είναι στενοί συγγενείς. Τα τραπέζια στο «Jackie O» ήταν στολισμένα με λευκά κοράλλια. Ποιήματα πάνω σε ένα μικρό κομψό βιβλίο.

Δείπνο στο «Casa-Τu», πάρτι στη Φτελιά

Το αγαπημένο μου πορτοκαλί χρώμα με καλωσορίζει στο νέο πολύ trendy εστιατόριο «Casa-Tu» στην παλιά πόλη της Μύκονο. Το μενού είναι πραγματικά ευφάνταστο, διαφορετικό. Η ατμόσφαιρα είναι cool, οι άνθρωποι οι οποίοι απολαμβάνουν το φαγητό τους γύρω από τα τραπέζια βρίσκονται σε χαλαρή διάθεση. Παρατηρώ μια μεγάλη συντροφιά να έχει καταλάβει σημαντικό μέρος του πολυτελούς χώρου.

Ξαφνικά «ανακαλύπτω» τη Ζελιάνα Φράγκου να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Ο σύζυγός της Γιάννης Φράγκος τής είχε διοργανώσει ένα μικρό surprise party με αφορμή τα γενέθλιά της. Ο Γιάννης κατόρθωσε να κλείσει ένα μεγάλο τραπέζι στην πλέον προνομιακή πλευρά. Είχε ενημερώσει απλώς τη σύζυγό του ότι θα πήγαιναν οι δυο τους για φαγητό σε ένα καινούργιο εστιατόριο. Εκεί όμως τους περίμεναν οι κολλητοί τους φίλοι.

Λίγο νωρίτερα η Μαργαρίτα Σαραντοπούλου οργάνωσε επίσης φιλικό gathering για τον σύζυγό της Εντι. Εδώ όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Εντι Σαραντόπουλος έκλεινε τα 50 του χρόνια. Οι φίλοι οι οποίοι «πέταξαν» στη Μύκονο ξεπέρασαν τους 150. Η ώρα περνούσε στην παραλία της Φτελιάς. Η συγκέντρωση αγαπητών προσώπων εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο πάρτι, με αρκετές από τις κυρίες να επιδεικνύουν αδυναμία στο τροπικό ή βραζιλιάνικο στυλ. Τα τουρμπάν με τα φρούτα στο μπροστινό τους μέρος και τα τεράστια βολάν έδιναν μια νότα από Ipanema…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ