Το κομπολόι με τα ογκώδη λευκά διαμάντια και τα σπάνια σμαράγδια «κύλησε» ξαφνικά στην άμμο. Ο γοητευτικός, καστανόξανθος άνδρας έριξε μια βαριεστημένη ματιά στο πολύτιμο αντικείμενο το οποίο, δευτερόλεπτα μόλις πριν, έστελνε ατελείωτες αχτίδες φωτός έτσι όπως εκείνος το κουνούσε ανάμεσα στα δάχτυλά του. Η θεραπαινίς Ιρίνα έσπευσε να πιάσει το κομπολόι που έφερε την υπογραφή του οίκου κοσμημάτων David Morris. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής με πληροφόρησε ότι ο ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας είχε αγοράσει το πανάκριβο αυτό κομμάτι μέσα από το κοσμηματοπωλείο που το διεθνούς φήμης brand άνοιξε εδώ και λίγους μήνες στο ολοκαίνουργιο «Annabel’s» της Berkeley Square.
Παρατήρησα ότι η καλλίγραμμη σύζυγός του με το ασημένιο μπικίνι είχε περάσει στο χέρι της ένα βραχιόλι με μπριγιάν του ίδιου οίκου. Το κεφάλι του Russian tycoon στράφηκε στον μπάτλερ ο οποίος στεκόταν στητός και ατσαλάκωτος δίπλα στην Christofle σαμπανιέρα. Ο νεαρός άνδρας σερβίρισε στα κρυστάλλινα ποτήρια Armand de Brignac. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο μπαρ και άρχισε με στυλ… αρσενικής Σάρον Στόουν να τεμαχίζει κομμάτια πάγου με ένα βαρύτιμο παγοκόφτη. Χαμογέλασα πονηρά. Το βλέμμα του μπάτλερ ήταν το ίδιο ψυχρό όσο και του μεγιστάνα από τον οποίο ελάμβανε εντολές. Η ατμόσφαιρα στο τεράστιο σπίτι στη Σαντορίνη έδειχνε εντελώς παγωμένη! Ακριβώς όπως και οι ελληνορωσικές σχέσεις τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών με αιχμή το Μακεδονικό, κουβέντες γύρω από «ευαίσθητες ισορροπίες», παράπονα, αντιδράσεις. Ο tycoon Πετλάν κοιτούσε με θαυμασμό το απέραντο γαλάζιο. Σκέφθηκα ότι οι ρώσοι κροίσοι πρέπει να συνεχίσουν τις χρυσοφόρες καλοκαιρινές «επιδρομές» στα νησιά μας…

Οι επενδύσεις του Ρώσου και οι «συμβουλές»

Η σύζυγος του tycoon άλλαξε το ασημένιο μπικίνι με ένα body γεμάτο παγέτες της Bottega Veneta στο χρώμα του πάγου. Συμπλήρωσε την εμφάνισή της με λευκά, κρυστάλλινα μποτίνια του Christopher Kane. Η εικόνα της έμοιαζε με αυτή του super model Χέιλι Μπόλντουιν, η οποία πρόσφατα αρραβωνιάστηκε τον Τζάστιν Μπίμπερ. Ο κ. Κασσανδρής σχολίασε ότι πρόκειται για μια «Σταχτοπούτα» νέας κοπής. Ο ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας, στη διάρκεια του φαγητού με θέα την Καλντέρα, αναφέρθηκε σε αυτή την «ξαφνική κρίση» ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία. Συμφώνησε ότι ίσως κάποιοι συμπατριώτες του να υπερέβησαν τα όρια, ο ίδιος όμως θέλει να ξέρει τι ακριβώς γίνεται. «Εχω ήδη ρίξει αρκετά χρήματα στην ελληνική αγορά, στον τομέα του real estate» επισήμανε. «Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα που πρέπει να τηρεί συσχετισμούς και ισορροπίες» σφύριξε μέσα από τα δόντια του. Ο golden heir έσκυψε προς το μέρος μου: «Ο φίλος μας είναι σαν να μας προειδοποιεί ότι υπάρχει πάντα επενδυτικό ενδιαφέρον στο κοσμοπολίτικο Μαϊάμι. Εκεί βρίσκεται άλλωστε ο φίλος του, κορυφαίος αρχιτέκτονας Richard Meier στον οποίο δίνει εντολές για την κατασκευή υπερσύγχρονων κτιρίων» σημείωσε.

Στην οικία Κατσαούνη οι Duran Duran

Προσπάθησα να βολευτώ στο λευκό, δερμάτινο ανάκλιντρο R.H. Modern. Στενή φίλη μού στέλνει μήνυμα από τη Μύκονο ότι τα μέλη του συγκροτήματος Duran Duran, μετά το ολονύχτιο, αρχαιοελληνικού τύπου πάρτι σε παραλία του νησιού, «ανηφόρισαν» για το μεσημεριανό τους γεύμα στη περιοχή Μυρσίνη. Εκεί όπου βρίσκεται το σπίτι του ζεύγους Γιάννη και Φλώρας Κατσαούνη.
Οι μουσικές με παραδοσιακά ακούσματα τα οποία «εξελίχθησαν» σε house και dance φθάνουν πάνω από το μεγάλο τραπέζι με τα Hermes πορσελάνινα σερβίτσια. Λιβανέζοι κροίσοι και οι φίλοι τους έχουν φθάσει στη Σαντορίνη με ιδιωτικά αεροπλάνα για έναν γάμο που θυμίζει χίλιες και μία νύχτες. Η Νουρ Φαρς, κόρη του λιβανέζου billionaire, «πέταξε» αργότερα στη Μύκονο όπου συναντήθηκε με νεαρές ελληνίδες φίλες της.

Πολέμη, Μυστακίδης και Χαλκιδική

Η γυναίκα βγάζει μια βεντάλια από την τσάντα Dior που η creative director του οίκου Maria-Grazia Chiuri σχεδίασε ειδικά για αυτούς που λατρεύουν τη Μύκονο. Η σύζυγος του μεγιστάνα την αγόρασε από την exclusive boutique μέσα στο NAMMOS Village, εκεί όπου το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος Louis Vuitton. Οι προσκεκλημένοι έφθασαν στη Μύκονο από το Παρίσι. Μμμ! J’ ador Mykonos έτσι όπως «γράφει» και το logo της ταλαντούχας κυρίας Chiuri πάνω στα δερμάτινα αντικείμενα. Ενας από τους συνδαιτυμόνες στο μεγάλο τραπέζι στη βίλα της Σαντορίνης λέει ότι το καλοκαίρι που διανύουμε όλο και λιγότεροι Ρώσοι επισκέφθηκαν τη Χαλκιδική. Οι πιο «ψαγμένοι» από αυτούς συνήθιζαν να πηγαίνουν στις συναυλίες της Κατερίνας Πολέμη (γόνου της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας), η οποία είναι σίγουρα ταλαντούχα, με κάτι από το φλογερό ταμπεραμέντο της βραζιλιάνας μητέρας της Ζουσάρα. Η Κατερίνα θα κάνει μια εμφάνιση τον Αύγουστο στη Χαλκιδική. Οι επισκέπτες του γραφικού Πευκοχωρίου Χαλκιδικής κάνουν ουρές στον παραδοσιακό φούρνο του Λεμονή. Μερικά μέτρα πιο κάτω βρίσκεται το σπίτι του διεθνούς φήμης έλληνα επιχειρηματία Τέλη Μυστακίδη. Ο κ. Μυστακίδης, ο οποίος δραστηριοποιείται στην αγορά εμπορίας μετάλλων μέσω της Glencore, βρέθηκε στο επίκεντρο της οικονομικής – επιχειρηματικής επικαιρότητας λόγω διαφόρων «θεμάτων» που είχαν προκύψει στην πολυεθνική εταιρεία.

Οι εφοπλιστές στο Saint-Tropez, η Lady Τσόρτσιλ στο Πόρτο Χέλι…

Η βίλα στη Σαντορίνη αν και δεν φέρει την υπογραφή του Richard Meir, ο οποίος κατασκεύασε το αγαπημένο μου Surf Club Four Seasons στο Μαϊάμι, είναι πραγματικά κινηματογραφικού τύπου. (Κάπου εδώ πρέπει να αναφέρω ότι ο Τέλης Μυστακίδης διαθέτει στο Λονδίνο το τρίτο ακριβότερο διαμέρισμα της πόλης. Μαγευτικό λένε όσοι το επισκέφθηκαν.) Ο ρώσος μεγιστάνας και η σύζυγός του μετά τη Σαντορίνη θα «πετάξουν» για λίγο στη Γηραιά Αλβιώνα και αμέσως μετά θα επισκεφθούν το Saint-Tropez.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα των Βουρβόνων και η Caroline Scheufele θα παραθέσουν δείπνο στο Chateau Saint-Tropez. To dress code είναι White & diamonds και πολλοί έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες οι οποίοι βρίσκονται τώρα στο Μόντε Κάρλο θα «μετακινηθούν» με τα σκάφη τους για να είναι συνεπείς στην πρόσκληση. Πληροφορούμαι ότι στο Πόρτο Χέλι και στη βίλα ελλήνων επιχειρηματιών φιλοξενείται η Lady Τσόρτσιλ, σύζυγος του εγγονού του μεγάλου άγγλου πολιτικού. Ο Ντίνος Γουλανδρής παρέθεσε δείπνο στην κατοικία του στην περιοχή Κουνούπι ενώ ο Φίλιπ Εμπειρίκος διοργάνωσε κάτι ανάλογο για πολύ λίγους στο σπίτι του στις Σπέτσες…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ