Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Σέρτζιο Μαρκιόνε, επικεφαλής του ομίλου Fiat Chrysler, σχετικά με τις προοπτικές καθεμίας από τις εταιρείες που διαχειρίζεται καθιστούν την Jeep μάρκα αναφοράς στην προσπάθεια επίτευξης των επιχειρηματικών του στόχων. Στα σχέδια του ιταλού μάνατζερ για αυτήν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η διεύρυνση της γκάμας της τόσο προς τα πάνω –με την εμφάνιση του επταθέσιου Grand Cherokee και την επιστροφή των Wagoneer και Grand Wagoneer –όσο και προς τα κάτω –με την έλευση ενός μικρότερου από το Renegade μοντέλου ως το 2022.
Μέχρι τότε το Renegade, ενισχυμένο από στοχευμένες κινήσεις αναβάθμισης της εξωτερικής του εμφάνισης, του εξοπλισμού και των κινητήρων του, θα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό για τη φίρμα ρόλο στην ευρωπαϊκή αγορά. Η πρόσφατη πρεμιέρα του στο Βalocco της Ιταλίας αποκάλυψε τους νέους τροχούς, τον ανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα και τα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός με οριζόντια στοιχεία στους προβολείς και λευκά φλας στα μπροστινά φτερά. Στο πίσω μέρος του αμαξώματος το χαρακτηριστικό «X» στα φώτα είναι πλέον κόκκινο και όχι λευκό, ενώ στον θάλαμο επιβατών το σπουδαίο νέο αφορά την τροποποιημένη κεντρική κονσόλα και τις νέες οθόνες αφής, οι διαστάσεις των οποίων ξεκινούν από τις 7 και φτάνουν μέχρι τις 8,4 ίντσες. Στον εξοπλισμό του ανανεωμένου Renegade προστίθενται ακόμη οι λειτουργίες Apple CarPlay και Android Auto και νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού για την αναγνώριση της οδικής σήμανσης και την προειδοποίηση για πιθανή εκτροπή από τη λωρίδα κυκλοφορίας.
Ουσιαστικότερη όλων πάντως είναι η διάθεση των μοντέλων με τους νέους βενζινοκινητήρες –τον τρικύλινδρο 1 λίτρου απόδοσης 120 ίππων και τον τετρακύλινδρο των 1,3 λίτρων σε δύο εκδόσεις ισχύος, 150 και 180 ίππων. Ο δεύτερος κινητήρας αντικαθιστά εκείνον των 1,4 λίτρων / 170 ίππων και στη ισχυρότερη εκδοχή του θα εφοδιάζει τις τετρακίνητες εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων. Η λιγότερο ισχυρή έκδοση των 150 ίππων προορίζεται για τα Renegade με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT έξι ταχυτήτων. Οσο για το τρικύλινδρο μοτέρ των 120 ίππων, μένει να δούμε πώς θα διαχειριστεί το βάρος του αμαξώματος αλλά και πόσο θα διαφοροποιήσει την τιμή πώλησης του μοντέλου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ