Για τους περισσότερους καλοκαίρι σημαίνει διακοπές, σημαίνει θάλασσα, σημαίνει ξέγνοιαστες περιπλανήσεις στους άδειους δρόμους της πόλης ή περιπέτειες με happy end σε ανεξερεύνητες διαδρομές.

Καλοκαίρι για την Opel σημαίνει Grandland X. Το μικρομεσαίων διαστάσεων SUV που άλλαξε την εικόνα της γερμανικής φίρμας ενσωματώνοντας στο DNA της στοιχεία που της επιτρέπουν να κοιτά με αυτοπεποίθηση το μέλλον.

Δεν είναι μόνο ο σύγχρονος και ελκυστικός σχεδιασμός εκείνος που χαρίζει στο Grandland X μια ξεχωριστή θέση στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου. Δεν είναι μόνο η αυξημένη απόσταση από το έδαφος που καθιστά τη γερμανική πρόταση ικανή να αντεπεξέλθει σε κάθε πρόκληση.

Εκ πρώτης όψεων εκείνο που σε κερδίζει είναι η απόλυτη αρμονία με την οποία η πρόταση της Opel συνδυάζει μοναδικά, σχεδόν αντιφατικά χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας κάθε φορά μια ξεχωριστή πτυχή της έντονης προσωπικότητάς του.

Χωρίς να υπερβάλλει και κυρίως χωρίς να προκαλεί με εκκεντρικές σχεδιαστικές επιλογές. Χωρίς να εξαντλεί, σε επίπεδο διαστάσεων, τα όρια που η κατηγορία των μικρομεσαίων SUV θέτει.

Με μήκος, λοιπόν, που φτάνει τα 4,45 μέτρα, το Grandland X δεν θυσιάζει την ευελιξία και τις συντριπτικά υπέρ του πιθανότητες επιβίωσής του σε αστικό περιβάλλον, ενώ παράλληλα προσφέρει τους απαραίτητους χώρους για να υποστηρίξει τον απαιτητικό ρόλο του ως το κύριο ή το μοναδικό αυτοκίνητο μιας δραστήριας οικογένειας.

Πέρα λοιπόν από τους γενναιόδωρους χώρους, οι οποίοι αριθμητικά περιγράφονται από τα 514 λίτρα του διαμερίσματος αποσκευών, αυτό που κάνει τον θάλαμο επιβατών να ξεχωρίζει είναι η ποιότητα που χαρακτηρίζει και αποπνέουν στο σύνολό τους τα επιμέρους τμήματα.

Οι επιφάνειες που καλύπτουν το ταμπλό και τα λιγότερο προβεβλημένα μέρη του πιλοτηρίου, οι επενδύσεις θυρών και καθισμάτων, τα χειριστήρια και φυσικά η κεντρικά τοποθετημένη έγχρωμη οθόνη αφής, χαρίζουν την αίσθηση ή αν προτιμάτε δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι έχεις να κάνεις με μια αναμφίβολα ποιοτική και ανθεκτική στον χρόνο κατασκευή.

Από την άλλη οι «καθαρές» σχεδιαστικές γραμμές δεν «κουράζουν» το μάτι του απλού παρατηρητή και δεν δημιουργούν εργονομικές ιδιαιτερότητες που θα επέβαλλαν μια λιγότερο ή περισσότερο επίπονη περίοδο προσαρμογής.

Αντιθέτως, αξιοποιώντας σε κάθε επίπεδο τις υπηρεσίες προηγμένων τεχνολογικά εφαρμογών, το Opel Grandland X κάνει τη ζωή του οδηγού και των επιβατών πιο εύκολη, πιο ευχάριστη και το σημαντικότερο περισσότερο ασφαλή.

Συστήματα όπως αυτά της περιμετρικής προβολής του αμαξώματος, της αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης με δυνατότητα ανίχνευσης οχημάτων και πεζών, της αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού, της προειδοποίησης για την ύπαρξη οχήματος στην τυφλή γωνία των εξωτερικών καθρεπτών, της υποβοήθησης στάθμευσης και της διατήρησης του αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας, αναδεικνύουν το σύγχρονο τεχνολογικό υπόβαθρο του αυτοκινήτου.

Ενός αυτοκινήτου που συνηθίζει να κάνει πράξη όσα υπόσχονται οι υψηλές προδιαγραφές του, ικανοποιώντας τόσο εκείνον που θα αντλήσει την ευχαρίστηση από τα δυναμικά χαρακτηριστικά του γερμανικού συνόλου όσο και αυτόν που θα αρκεστεί στην αποδοτικότητα και την άνεση που επίσης προσφέρει.

Άλλωστε, η πλήρης γκάμα εκδόσεων του Opel Grandland X του επιτρέπει να απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό και ως ένα σημείο να εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες.

Για του λόγου το αληθές, στην βάση της γκάμας του γερμανικού SUV τοποθετείται ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 1,2 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια ενός υπερσυμπιεστή καυσαερίων αποδίδει 130 ίππους και 230 Nm ροπής.

Ένα σκαλί ψηλότερα τοποθετείται ο πετρελαιοκινητήρας των 1,6 λίτρων αποδίδοντας 120 ίππους και 300 Nm ροπής, ενώ πρόσφατα το Opel Grandland X απέκτησε το προσωνύμιο Ultimate χάρη στον συνδυασμό ενός δίλιτρου κινητήρα diesel και ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Η εν λόγω έκδοση είναι η κορυφαία στην γκάμα του αυτοκινήτου πλαισιώνοντας τους 177 ίππους και τα 400 Nm ροπής με ανάλογα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά, όπως οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.

Κοινός παρονομαστής για όλες τις εκδόσεις κινητήρων-ισχύος αποτελεί η παρουσία του IntelliGrip. Ενός συστήματος διαχείρισης πρόσφυσης που προσαρμόζει την κατανομή της ροπής στους μπροστινούς-κινητήριους τροχούς στις συνθήκες και στον τύπο του οδοστρώματος.

Η επιλογή ενός εκ των πέντε προγραμμάτων λειτουργίας γίνεται από τον οδηγό μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη και με αυτόν τον τρόπο τον Grandland X αποκτά χαρακτηριστικά και δεξιότητες που προσεγγίζουν εκείνες ενός τετρακίνητου SUV.

Xωρίς, βέβαια, να τίθεται υπό αμφισβήτηση η ευελιξία, η αποδοτικότητα και ο ξεκάθαρα ασφάλτινος χαρακτήρας του γερμανικού συνόλου.

Αν θέλετε και εσείς να διαπιστώσετε στην πράξη τις αρετές του Grandland X δεν έχετε παρά να προγραμματίσετε έως και τις 30 Ιουνίου ένα test drive, γεγονός που θα σας δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσετε ένα τριήμερο σε πολυτελές ξενοδοχείο με το κορυφαίο σε προδιαγραφές SUV της Opel.
Ο διαγωνισμός του Grandland X, θα διαρκέσει έως 30/6. Μπορείτε να λάβετε μέρος κλείνοντας ένα Test Drive απευθείας σε έναν επίσημο αντιπρόσωπο ή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Opel.

3 τυχεροί που θα έχουν πραγματοποιήσει Test Drive έως 30/6 σε έναν Διανομέα Opel θα κερδίσουν ένα τριήμερο με το Grandland X και διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο για 3 τυχερά ζευγάρια!

Η κλήρωση που θα αναδείξει τους 3 τυχερούς θα γίνει στις 9 Ιουλίου.

Life is Grand… γιαυτό μη χάνετε ούτε μία στιγμή. Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό και μπορεί να είστε ανάμεσα στους τυχερούς που θα ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους για την πιο premium απόδραση

Περισσότερες πληροφορίες για τον πιο… Grand διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στον επίσημο λογαριασμό της Opel Hellas στο Facebook καθώς και στο Επίσημο Δίκτυο Εμπόρων της γερμανικής φίρμας.