Ανάγοντας την έννοια της συνδεσιμότητας σε μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες για το μέλλον της, η Volvo ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Google εντάσσοντας πρόσθετες υπηρεσίες στο σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας Sensus επόμενης γενιάς, το οποίο θα βασίζεται στο λειτουργικό Android της αμερικανικής εταιρείας.
Εφαρμογές που αναπτύσσονται από κοινού θα ενσωματώνονται στο αυτοκίνητο και θα διατίθενται μέσω του Google Play Store, το οποίο βελτιστοποιείται, με τις ενημερώσεις λογισμικού να είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο και να εγκαθίστανται αυτόματα, παρέχοντας στους οδηγούς των μελλοντικών μοντέλων της Volvo πληροφορίες και υπηρεσίες πρόβλεψης που ενημερώνονται συνεχώς.
«Σύντομα, οι οδηγοί Volvo θα έχουν απευθείας πρόσβαση σε χιλιάδες in-car εφαρμογές που θα κάνουν την καθημερινότητά τους πιο εύκολη και την εμπειρία διασύνδεσης πιο απολαυστική» επισήμανε ο Χένρικ Γκριν, επικεφαλής Ερευνας και Εξέλιξης της Volvo Cars.

Παράλληλα το Google Assistant περιλαμβάνει ένα κεντρικό φωνητικό interface για το αυτοκίνητο, που επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγξουν λειτουργίες όπως ο κλιματισμός και να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές για να ακούσουν μουσική και να στείλουν μηνύματα. Η δυνατότητα αυτή συνεισφέρει στο να παραμένει συγκεντρωμένος ο οδηγός. Ο ίδιος θα μπορεί να αξιοποιήσει τις εξελιγμένες υπηρεσίες του Google Maps, το οποίο στην επόμενη γενιά του συστήματος infotainment Sensus θα παρέχει χάρτες και κυκλοφοριακά δεδομένα που θα ανανεώνονται διαρκώς, επιτρέποντάς του να πληροφορηθεί για τις συνθήκες κυκλοφορίας που πρόκειται να συναντήσει και προτείνοντας εγκαίρως εναλλακτικές διαδρομές.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ