Την πέμπτη γενιά του δημοφιλούς SUV της αποκάλυψε στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της αμερικανικής μεγαλούπολης η ιαπωνική εταιρεία, διαφοροποιώντας την αισθητική αλλά και την αρχιτεκτονική του λόγω του παγκόσμιου ρόλου και προορισμού που έχει το συγκεκριμένο μοντέλο.
Βασισμένο στην πλατφόρμα TNGA, η οποία σύμφωνα με τους μηχανικούς εξασφαλίζει περισσότερη ασφάλεια και αισθητά βελτιωμένη οδική συμπεριφορά λόγω καλύτερης κατανομής του βάρους, το νέο RAV4 έχει μήκος 4,6 μέτρα και μεταξόνιο αυξημένο κατά 3 εκατοστά, στοιχείο που πυροδότησε φήμες και για επταθέσια έκδοση.
Η επί αμερικανικού εδάφους πρεμιέρα του συνδυάστηκε με την αναφορά σε δύο κινητήρες –έναν βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων και ένα υβριδικό σύνολο με κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα –σε συνδυασμό με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Ωστόσο το ευρωπαϊκών προδιαγραφών RAV4 θα αποκαλυφθεί είτε στην έκθεση του Παρισιού στις 2 Οκτωβρίου 2018 είτε σε εκείνη της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019, όταν και θα αποσαφηνιστούν πλήρως οι τεχνικές προδιαγραφές του.

Ανεξαρτήτως αυτών πάντως το νέο RAV4 που θα διατίθεται στη Γηραιά Ηπειρο θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία. Με δεδομένη μάλιστα την απόφαση της Toyota να μη διαθέτει αυτοκίνητα με πετρελαιοκινητήρες στην Ευρώπη από το τέλος του 2018, όλα δείχνουν ότι η έκδοση με τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων θα είναι η υβριδική, με εκπομπές CO2 χαμηλότερες των 115 γραμμ./χλμ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ