Αλλαγή σκηνικού στις διεθνείς πωλήσεις

Η συμμαχία των Renault – Nissan – Mitsubishi κατάφερε να ανελιχθεί στον θώκο των παγκόσμιων πωλήσεων ελαφρών οχημάτων για το 2017, διαθέτοντας συνολικά 10,61 εκατομμύρια οχήματα και αφήνοντας έτσι στη δεύτερη θέση το VW Group, που διέθεσε συνολικά 10,53 εκατομμύρια ελαφρά οχήματα, μέγεθος στο οποίο δεν συνυπολογίζονται οι πωλήσεις των Scania και MAN. Σε ό,τι αφορά τις επιμέρους επιδόσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών της συμμαχίας, η Nissan κατέγραψε πωλήσεις ρεκόρ για το 2017 καταγράφοντας 5,81 εκατ. μονάδες, η Renault σημείωσε 3,76 εκατ. ενώ η «συνεισφορά» της Mitsubishi, η οποία αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο portfolio του ομίλου και καθόρισε τελικά το αποτέλεσμα της παγκόσμιας κατάταξης για το 2017, ανήλθε σε 1,03 εκατομμύρια μονάδες.

Νέο «μικρό» SUV από τη Skoda

Μετά τα Karoq και Kodiaq, η τσεχική φίρμα ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των SUV με τη μορφή ενός νέου, «αστικών προδιαγραφών» και περιορισμένων διαστάσεων crossover, το οποίο θα δώσει το «παρών» ως πρωτότυπο στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο, όντας εξοπλισμένο με υβριδικό σύνολο.

Ρεκόρ πωλήσεων για την Porsche στην Ευρώπη

Με τη διάθεση 6.185 αυτοκινήτων το 2017, η Porsche Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης προσθέτει ένα ακόμη ιστορικό υψηλό πωλήσεων στο ενεργητικό της, αυξάνοντάς τες κατά 11% σε σχέση με το 2016, και για έκτη κατά σειρά χρονιά. Δημοφιλέστερο μοντέλο υπήρξε η Macan, η οποία κατέγραψε 2.617 πωλήσεις, ενώ η Cayenne παραμένει σταθερή αξία στις προτιμήσεις των καταναλωτών με 1.603 μονάδες. Ιδιαίτερη δυναμική εμφανίζει η νέα Panamera, με 1.048 μονάδες και καταγράφοντας αύξηση 230% ενώ οι πιο «παραδοσιακοί» εξακολούθησαν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε 911 και 718 Βoxster και Cayman που ενίσχυσαν τις πωλήσεις τους κατά 3% και 18% αντίστοιχα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ